FIFA U-20 World Cup - Strona 23

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 lip 2007, 14:25

A no tak pomyliłem. Wg. mnie Urugwaj był faworytem może nie, ale czarnym koniem, tak jak USA. No i spotkanie dwóch czarnych koni zakończyło się minimalnym zwycięstwem USA. Co do Meksyku:

Oglądałem ich spotkanie z Kongo. Wygrali 3:0, ale wynik nie był pełnym odzwierciedleniem gry. Kongo miało 2 stuprocentowe sytuacje, jeden strzał wylądował na poprzeczce, a potem na linii bramkowej, a poza tym Meksyk miał 4 szanse, z czego wykorzystał trzy i z tego taki wynik. A co do tej gwiazdy, to pewnie masz na myśli Dos Santosa, który póki co strzelił 3 bramki, w tym 2 z karnego ;) A Aguero 6 bramek, w tym wszystkie z gry. Jak dla mnie to różnica jest duża. Zresztą zobaczymy jak będzie i jutro się wypowiemy.

krzychu212

Chile - Nigeria jest na TVP Sport o 20:15, a finał Copa jest w telewizji?
Ostatnio zmieniony 15 lip 2007, 14:27 przez Lisek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 15 lip 2007, 14:25

czeher pisze:ma gracza pokroju Aguero
No i oprócz Gio może Vela sie przebudzi, bo jakby nie patrzeć jest to bardzo dobry grać, ale nie strzela bramek. Dokładnie nie śledze tych mistrzostw, ale dzisiaj sobie rezerwuje nocke na ten meczyk, no i jeszcze finał Copa. Tak btw to wie ktoś może o której godzinie dokładnie beżie ten mecz na Eurosporcie?
przedmówca pisze: A co do tej gwiazdy, to pewnie masz na myśli Dos Santosa, który póki co strzelił 3 bramki, w tym 2 z karnego Wink A Aguero 6 bramek, w tym wszystkie z gry. Jak dla mnie to różnica jest duża.
Jak nie wiesz jak gra Gio to lepiej nie pisz tu suchych statystyk. To prawda, strzelił 2 bramki z karnych, ale jego gra powoduje już nie małe spustoszenie w szeregach rywali. To jest gracz pokroju Aguero, tylko że w tym turniej akurat mnie bramek strzelił, co nie znaczy że teraz nie strzeli np hat-tricka, ale to jest gdybanie. Gio daje rade :spoko:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 lip 2007, 17:40

czeher pisze:Widziales jak graja i napewno nie padna przed Argentyna na kolana jak niektorzy tu na forum, jak pisalem wczesniej nic rewelacyjnego nie pokazuja, nie sa dream tgeamem jakby to chcieli niektorzy i odpadneicie ich calkowicie realne - Meksyk to nie Polska i ma gracza pokroju Aguero
Jeżeli chciałeś się tutaj odnieść do moich słów sprzed kilku dni, to zupełnie tego nie rozumiem, bo nigdzie nie pisałem o żadnym dream teamie, ale co ja poradzę, skoro są faworytami całych mistrzostw. A to, że na razie nie pokazali tego na co ich stać to nic dziwnego, bo w 2005 roku też w pierwszych meczach grali słabiej.

Faworyt dzisiaj jest tylko jeden - Argentyna. Meksyk owszem - gra świetnie, ale już wiele było takich znakomicie grających drużyn, które odpadły. Np. Japonia czy USA, ale tak jest na każdych MMŚ. Oprócz fuksa takich zespołów jak Czechy czy Austria liczy się tutaj przygotowanie fizyczne. Mimo to spodziewam się zaciętego spotkania, i dobrej gry obu zespołów. Od razu mówię, że nie wykluczam porażki Argentyny, bo już kupa faworytów odpadła, co mnie troche martwi, ale liczę na przebudzenie albicelestes. To troche niesmaczne, że do półfinału weszły takie słabe zespoły jak wspomniane Czechy czy Austria, a odpadły dobrze grające USA, Japonia, a do tych dwóch dołączy Argentyna/Meksyk i Chie/Nigeria.

Jeśli chodzi o mecz Chile - Nigeria, to warto odnotować, że Chile zagra bez Vidala, który byl jednym z najlepszych na turnieju.

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 15 lip 2007, 18:20

Ja też stawiam dzisiaj na Meksyk. Myślę ze to taki przedwczesny finał tych mistrzostw. W ekipie Meksyku imponuje mi bramkarz Alfonso Blanco, który jak dla mnie broni naprawde rewelacyjnie noi oczywiscie Giovani który rzeczywiscie strzela głównie z karnych, ale tak jak jeden kolega juz wspomniał sieje duzo spustoszenia w szeregach obronych rywali. Jesli chodzi o Argentynę to mi osobiscie najbardziej podoba sie Ever Banega, nie samowicie utalentowany to piłkarz ze świetną techniką i przegladem pola. Wracając jeszcze do Meksyku to rozczarowuje mnie i to bardzo Carlos Vela ktory wlasciwie nic na tym turnieju nie pokazuje. Póki co to wyszło mu tylko kilka dryblingów noi jeden ładny choc nie celny strzał bodajze ze w pierwszym meczu z Gambią. Dla mnie Meksyk gra za mało ofensywnie z przodu gra wlasciwie tylko dos Santos którego wspomaga badz to Vela badz Villaluz. Piłki do nich dogrywane sa tez czesto górą co tez nie ułatwia im przyjecia bo zaden z nich nie imponuje wzrostem.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 15 lip 2007, 19:37

lisek_chz pisze:Chile - Nigeria jest na TVP Sport o 20:15, a finał Copa jest w telewizji?
A od czego jest Sopcast? :D
Corinthians pisze:Meksyk owszem - gra świetnie, ale już wiele było takich znakomicie grających drużyn, które odpadły. Np. Japonia czy USA, ale tak jest na każdych MMŚ

Oj nie zapominaj, że ci chłopcy już zdobyli mistrzostwo w kategorii u-17. Oni wiedzą jak grać aby wygrać, więc nie stawiałbym ich w szeregu z "wieloma świetnie grającymi drużynami" tylko zdecydowanie ponad nimi, no może troche mniej niż zdecydowanie :P.

Czy ktoś mi w końcu powie jak to jest z meczami dzisiaj na Eurosporcie? Bo raz już sie przejechałem i czekałem na mecz który miał być puszczany a jednak zonk i nie było.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2007, 19:53

krzychu212 pisze:
Czy ktoś mi w końcu powie jak to jest z meczami dzisiaj na Eurosporcie? Bo raz już sie przejechałem i czekałem na mecz który miał być puszczany a jednak zonk i nie było.
Trzeba tez zwracac uwage czy dany mecz pokazuje Eurosport czy Eurosport 2, bo tez sie juz raz na tym przejechalem.

Mam nadzieje, ze zobaczymy dzisiaj dobry mecz Meksyk - Argentyna i wygra Meksyk po bramce Dos Santosa :p

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lip 2007, 23:37

Corinthians pisze:Jeżeli chciałeś się tutaj odnieść do moich słów sprzed kilku dni, to zupełnie tego nie rozumiem, bo nigdzie nie pisałem o żadnym dream teamie
nie napisales tego tylko i wylacznie w perspektywie twoich postow - pamietam tylko te poczatkowe z dyskusji ze mna i tez niejako sie do tego odnosze bowiem pisalem tam mniej wiecej cos takiego ze nie sa dream teamem itp - nie mialem przez kilka dni neta i w sumie dalej nie mam :maruda: wiec nie wiem co tam pisales z clonerem a nie chce mi sie przekopywac -
Tak czy owak stawiam na Meksyk :evil:

Nigeria - Chile - lepszym zespolem Nigeria jednak wynik 4:0 mowi co innego, poprostu lepiej taktycznie zagrali chilijczycy i czarny lasd musial uznac wyzszosc rywali

Chile wiec juz czeka na rywala

ciekawie ulozyly walki wewnatrz kontynentu - Europa - Ameryka

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lip 2007, 0:51

czeher pisze:Nigeria - Chile - lepszym zespolem Nigeria jednak wynik 4:0 mowi co innego, poprostu lepiej taktycznie zagrali chilijczycy i czarny lasd musial uznac wyzszosc rywali
a
4-0, ale należy wspomnieć, że po 90 minutach było 0-0, a 3 bramki padły w drugiej połowie dogrywki. Do tego czasu mecz był w miarę wyrównany. Chodź widać było - tu raz zgodzę się ze Strejlauem - większą inteligencję w grze chłopaków z Chile. Rozsądniej dysponowali siłami, lepiej rozgrywali piłkę.

Przyznam, że finał Copa America trochę mnie wynudził i liczę na coś więcej ze strony młodych chłopaków z Argentyny i Meksyku. :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2007, 1:06

Cris7 pisze:
Przyznam, że finał Copa America trochę mnie wynudził i liczę na coś więcej ze strony młodych chłopaków z Argentyny i Meksyku. :roll:

Podobnie jak mnie. Tylko, ze pobudka przed 7 rano i dzien pelen wrazen daja mi sie we znaki i nie wiem czy wytrzymam do meczu, pewnie nie.

Aguero czy Dos Santos? Zobaczymy co dzisiaj pokaze mlode gwiazdy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 lip 2007, 10:25

Mówiłem, że Argentyna 8) Mecz sam w sobie potwornie nudny, praktycznie nic się nie działo, prawie usnąłem. Argentyna miała lekką przewagę co udokumentowała strzeleniem bramki, a Meksyk spokojnie rozgrywał piłkę w środku boiska, rzadko docierając do pola karnego.

W spotkaniu praktycznie nie istniały dwie gwiazdy reprezentacji, czyli Dos Santos i Aguero. Ten drugi był świetnie pilnowany przez obrońców, a Dos Santos praktycznie niczego nie pokazał. Oby półfinały były już ciekawsze.

dszpak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dszpak » 21 lip 2007, 13:19

Nie wiecie kiedy są finały i gdzie je można obejrzec?

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 22 lip 2007, 23:27

Argentyna mistrzem! Wygrali z Czechami 2-1...niestety nie dane mi bylo ogladac, przrz klopoty z satelita :x kto ogladal? Jak to wyszlo? Wynik bardzo ciekawy i to ze Czesi pierwsi strzelili bramke, czekam na jakies opinie..pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2007, 23:35

Argentyna wcale lepsza nie była w tym meczu. Mało tego - lepsze wrażenie na mnie zrobili Czesi.
Grali zespołowo, kapitalnie się bronili, ale co najważniejsze - nie bali się pojedynków 1 vs 1 z Argentyńczykami i czesto te pojedynki wygrywali.
Niektórzy powiedzą, ze Czesi się murowali w polu karnym, dla mnie bardzo madrze sie bronili. Co ważne, nie ograniczali się tylko do obrony, czesto kontrowali Argentynę. Mieli słupek, strzelili gola. Pokazali kawał dobego futbolu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lip 2007, 23:46

Zabrakło jednak tego czegoś. Po strzeleniu bramki szybko pojawił się niedopuszczalny błąd dwójki stoperów :roll: Zostawili dużo miejsca (nikt nie mógł go przeciąć) na prostopadłe podanie do Aguero i jeszcze jemu samemu, kiedy już piłkę dostał. Miał masę swobody, nikt go nie atakował...Brak koncentracji w wyniku objęcia prowadzenia (swoją drogą bardzo ładna bramka)? Stoperzy zachowali się fatalnie, jeden z w sumie nielicznych poważnych błędów w ich obronie, ale bardzo kosztowny :roll: Druga bramka w sumie błąd indywidualny. Krótkie rozegranie po rzucie rożnym i właśnie to, co Czesi robili dobrze przez większość meczu - powstrzymywanie Argentyńczyków w grze 1 na 1 tutaj zaszwankowało. Zarate obiegł rywala i strzelił po ziemii. Bramkarz też mógł się lepiej zachować w tej sytuacji, ale był zasłonięty :roll:

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 23 lip 2007, 10:37

Przyznano nagrody indywidualne oto i one:
adidas Golden Ball and adidas Golden Shoe: Sergio Aguero
adidas Silver Ball and adidas Bronze Shoe: Maximiliano Moralez
adidas Bronze Ball: Giovanni Dos Santos
adidas Silver Shoe, Adrian Lopez

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”