Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 304

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lip 2007, 12:32

A czy ktoś powiedział, że mają się bać ? Nie muszą. I pewnie nie będą.

Ostatnio było kilka plotek o tym, ze Wenger chce sprowadzić kolejnego napastnika. Wczoraj Wenger oficjalnie zaprzeczył, tyle w temacie.
Musisz od samego rana się napinać ?
Jak nie masz nic konkretnego do napisania, to po prostu sobie daruj.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 lip 2007, 12:33

Możesz się śmiać, a ja bym nie lekceważył Edurardo i Nicklasa. Zwłaszcza, że Arsenal ma jeszcze Ade i Robina, którzy są groźni. Owszem - strata Henry'iego da się odczuć, ale on i tak w zeszłym sezonie sporo opuścił. Arsenal nie jest już drużyną uzależnioną od jednego piłkarza i jest możliwość, że wyjdzie mu to na dobre. Jestem daleki od lekceważenie Kanonierów w tym sezonie, tylko dlatego, że np. Liverpool wydaje kupę kasy, a Wenger wierzy w tych graczy których ma,

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 lip 2007, 15:40

fieldy pisze:Ostatnio było kilka plotek o tym, ze Wenger chce sprowadzić kolejnego napastnika. Wczoraj Wenger oficjalnie zaprzeczył, tyle w temacie.
Szczerze mówiąc już dawno nastawiłem się na to, że jakieś wielkie nazwisko nie zawita na Emirates, więc ta wypowiedź jakoś specjalnie mnie nie dziwi. Nie ma co rozpoczać, mamy bardzo dobrych snajperów, a po odejściu Tittiego odpowiedzialność powinna już na dobre się rozłożyć na każdego po równo.

Nie oczekuje także innych wzmocnień. Jeśli jeszcze jednak kogoś Wenger wyczaruje to będzie już tylko uzupełnienie kadry. Może i nie szaleliśmy podczas tego okienka (jakby kiedyś było inaczej :P ), ale mimo tego im bliżej początku nowego sezonu tym bardziej zwiększa się mój optymizm. Dlatego nieco śmieszą mnie ludzie, którzy już góry wiedzą, że Arsenal będzie walczył w lidze jedynie o miejsca 3-6 :roll:

George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 20 lip 2007, 16:23

rkoeman napisał :
"uuuuuuuuuuuu

po takiej wypowiedzi petr cech i mourinho zaczeli trzasc nogami a sir alex udal sie do psychoterapeuty bo popadl w histerie ze strachu"

po co ta napinka ? czy ktoś napisał że Mourinho i Ferguson trzęsa sie na widok Arsenalu? Arsenal to nie wielka Barca :D .

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 lip 2007, 16:25

czekam az odpowiesz w wiadomym temacie :]

napisalem tak z prostej przyczyny - by pokazac jak wyglada polityka wengera i dlaczego niektorym pilkarzom sie to nie pdoba

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lip 2007, 13:29

Wbijam dzisiaj na BBC, a tam news o przejściu Ljungberga do West Ham :o

Po prostu brak mi słów na to co robi Wenger. Już mogę zrozumieć (chociaż z trudem) to że zamierza kupować wielkich zawodników, bo to nie w jego stylu. Rozumiem, że lubi młodszych, których talenty może spokojnie szlifować. Nie rozumiem natomiast dlaczego tak łatwo pozbywa się takiego zawodnika jak Freddie :roll: i to jeszcze za tak śmieszne pieniądze.

Pomijając już fakt, że to jedna z ikon klubu i jeden z lepszych graczy na przestrzeni ostatnich lat, ale takiego bagażu doświadczenia jak on to zbyt wielu naszych innych graczy nie ma :roll: Znając życie nikt w jego miejsce już nie przyjdzie, ewentualnie kolejny młodzien do łatania dziur.

Poczekam jeszcze na oficjalne potwierdzenie, ale nie spodziewam się cudów. Ogólnie rzecz biorąc jestem strasznie zdegustowany, bo mimo wszystko nie spodziewałem się takiego ruchu :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2423
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 14:09

O jego odejściu trąbione było od dawna, tylko różnie do tych plotek podchodzono. Biorąc pod uwagę całe wcześniejsze zamieszanie to cała sytuacja nie jest aż tak zaskakująca, aczkolwiek dziwna na pewno. A najbardziej dziwna jest cena, jaką zapłacił WHU :roll:

No to będzie jeszcze mniej doświadczenia na ławce. Aż mi się przypomniało jak o tym pisałem :P

Wenger pokłada wielkie nadzieje w młodość. Albo wyjdzie na tym dobrze, albo mocno się poślizgnie i będzie miał bolesny upadek. rkoeman już wyrok wydał jakiś czas temu, a teraz to... :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2007, 14:55

najdziwniejsze jest zachowanie Wengera w tym wszystkim. Bo że Freddie chce odjeść i mieć zagwarantowane miejsce w składzie, to można mu wybaczyć. Ale Wenegr nie dalej jak kilka dni temu opowiadał, ze Freddie zostaje na 90% że jest potzrebny i że ma duże doświadczenie, które się rpzyda zespołowi. Z tym się oczywiscie trzeba zgodzić, szkoda tylko, ze Wenger jedno mówi, a drugie robi. Mógł powiedzieć, ze szanse są fifty-fifty i nie byłoby problemu.
Kolejny kiepski ruch transferowy Wengera.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2423
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 15:03

W komentarzach napisałeś, że już od jakiegoś czasu nie wierzysz w wypowiedzi Wengera :P Może rzeczywiście były szanse, że Freddie zostanie, a dał sobie te 10% asekuracji. Nie powiedział przecież, że zostaniena 100% :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2007, 15:45

RealFan pisze:W komentarzach napisałeś, że już od jakiegoś czasu nie wierzysz w wypowiedzi Wengera
Bo nie wierze !! Na pewno nie we wszystkie.
Może coś jest w tym co mówił Wenger. Mówił, ze Freddie zostanie w Londynie ... i został :?

Freddie - dzięki za te 9 lat :rydzyk:
szkoda, ze co chwila żegnamy ikony Arsenalu,
piłkarz sezonu 2002 w Anglii.
2 tytuły mistrzowskie, 3 puchary Anglii i 1 tarcza wspólnoty ...

pamietacie jego czerwoną fryzurę ? :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:cry:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lip 2007, 18:38

Ja miałem nadzieję, że Wenger sciagnie dobrych skrzydłowych i co wazne prawdziwych skrzydłowych, nie takich, ktorzy poprostu tam moga grać.

Został teraz w Arsenalu ajki skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia... Być mzoe Wenger chce grać stylem podobnym do Brazylii, czyli brak nominalnych skrzydłowych. To by nawet ciekawie wygladało

Silva-Diaby
Rosicky-Cesc...

Gra skrzydłami raczej odpada, bo kogo tam moze wystawic Francuz chyba Hleba, Theo i Rosickyego. Patrzac na kontuzje, kktorych jest zawsze sporo u Kanonierow.... nie macie skrzydełek. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2007, 18:44

Dobrze, ze wspomniałeś o Theo.
Póki co młody napastnik gra własnie na prawym skrzydle. Jak dotąd, po 2 meczach sparingowych widać, że Theo pomimo młodego wieku już jest gotowy do gry w pierwszym składzie.
Poza Theo są Rosicky i Hleb, którzy moim zdaniem dają sobie rade bardzo dobrze. Nie wiem dlaczego niektórzy nie doceniają Hleba, to co ma robić, robi znakomicie. Czy skrzydłowy, aby być dobrym skrzydłowym musi biec do lini końcowej i dośrodkowywać w pole karne ?

Zresztą, ma skrzydle mogą wystepować przeciez Robin, czy Diaby.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 lip 2007, 11:57

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... ideo_music

To tak jeszcze słowem wspomnienia Freddie'ego :? Tak właśnie przeglądałem kadry i aż się nie chcę wierzyć, że nasz dzisiejszy skład, a ten sprzed trzech sezonów to już niebo a ziemia :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2007, 18:46

zdjecia z obozu w Austrii
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jutro ostatni sparing w Austrii.
Gramy mecz z Salzburgiem. Do tej pory nie stracilismy bramek, kilka strzeliliśmy, wypróbowaliśmy wielu piłkarzy. Jutro pewnie jeszcze Wenger bedzie dokonywał wielu zmian, bo to ostatni mecz przed Emirates Cup.
Kiedy to w sobotę zagramy z PSG, a w niedzielę z Interem. Będzie meczyk 8)

i najlepsze:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lip 2007, 13:07 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 24 lip 2007, 18:48

Odejscie Henrego, Ljungberga..wczesniej Piresa jest bardzo zastanawiajace i uwazam, ze nie dobrze sie dzieje w naszej ekipie. Nie wiem co jest tego przyczyna..moze Wenger nie panuje nad tym wszystkim, moze chce w sposob znaczacy odmlodzic druzyne i pozbyc sie wszystkich sentymentow, choc w sumie to zawodnicy chca odchodzic jednak A.W. nie staje im na przeszkodzie tylko mowi jaka to szkoda...z jednej strony dobrze, ale co z tego wyjdzie pokaza najblizsze lata...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”