FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 440

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2007, 23:20

Jeżeli Drenthe chce iść do Realu to nie ma o czym rozmawiać. Niech idzie.

Poza tym Holender coś przebąkiwał, że nie widzi mu się wypożyczenie jeżeli odejdzie to po to by od razu grać a tego nikt mu u nas nie da. Za rok możliwe, że też nie bo póki co widzę, że może i w ataku robi sporo zamieszania, ale nam potrzeba przede wszystkim obrońcy.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 23:21

Niech sobie idzie do Realu z pocałowaniem ręki za 10 mln można go sobie odpuścić. Już wolę del Horno w dobrym wieku i z niezłymi umiejętnościami idealny aby być rezerwowym i wchodzić w miejsce Abidala. Może się wreszcie obudzi i będzie grał tak jak kiedyś w Bilbao ?? myślę że kwestia 6-7 mln i Bask byłby nasz...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 23:22

Qter pisze:dla mnie nie głupio byłoby kupić go i pozostawić w Feyenoordzie na wypożyczeniu przez ten rok
Tylko Drenthe coś mówił, że nie godzi się na coś takiego. Jak już zmieni barwy, to żadne wypożyczenia nie wchodzą w grę i napewno zarząda podobnej klauzuli w kontrakcie. W Realu Soldado nalegał na taki zapis, Drenthe na pewno mógłby zrobić to samo.

Del Horno nie chciał odchodzić z Valecii. Stwierdził jednak, że jeśli już ma coś takiego mieć miejsce to godzi się tylko na transfer do Bilbao. Baskowie nie byliby w stanie zapłacić sumy oczekiwanej przez Valencię, dlatego też mówi się o wypożyczeniu.

Asier na temat domniemanego zainteresowania Barcelony miał ponoć powiedzieć: "Jeśli kupili Abidala, to po co im kolejny lewy obrońca?".

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 23:38

Tak też powiedział że tylko do Bilbao wróci. Jednak jak będzie miał kolejny nie najlepszy sezon i Valencia będzie go chciała sprzedać to myślę że Barcelona nie jest bez szans (jednak na początku trzeba się nim zainteresować i złożyć stosowną ofertę). Ile może Athletic za del Horno maksymalnie dać aby go wyciągnąć z Valencii. Myślę że większe szanse ma na wylądowanie w Barcelonie w następnym sezonie niż w Bilbao. Wiadomo jednak gdzie będzie grał na zakończenie kariery :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 23:46

Tylko jaki ma sens przejście po dość słabym sezonie z Valencii do Barcelony, w której byłby skazany na ławkę, bo Abidala nie wygryzie :?: Pod tym względem na pewno nie będzie zainteresowany przeprowadzką do Katalonii. Bilbao go teraz nie wykupi, ale wypożyczyć jak najbardziej może. Zobaczymy co się wydaży teraz i ewentualnie za rok. W sumie Real szuka lewego obrońcy, może warto byłoby się nim zainteresować tak jak miało to miejsce zanim jeszcze trafił do Chelsea :think:

W Realu mógłby liczyć na regularne występy :) Intencje samego zawodnika wydają się być jednak konkretne...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 lip 2007, 15:28

Tobik33 pisze:Tak też powiedział że tylko do Bilbao wróci.
Z tego co czytałem wynikało, że oprócz powrotu do Athletic Del Horno zgodzi się jedynie na transfer do Barcelony lub Realu Madryt. Najlepiej jednak będzie jak wróci do Athletic :D

Dobre wieści dziś napłynęły. Dos Santos może czuć się już Hiszpanem. Wystarczy, że złoży przysięgę na konstytucję :wink: Rozwiązał się więc problem graczy spoza Unii w Katalońskim zespole.

Do tego Ronaldinho we wrześniu też dostanie Hiszpański paszport :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2007, 18:32

Niestety akurat to nie jest jedyna ważna wiadomość tego dnia. Ta druga wiadomość jest zła (swoją drogą czemu zawsze tak jest, że złe i dobre wiadomości chodzą parami?).

Dziś w południe, w wieku 75 lat zmarł Joan Laporta Bonastre, ojciec naszego obecnego prezydenta Barcelony. Oczywiście odwołano wszystkie najbliższe konferencje prasowy w tym także konferencję dotyczącą podsumowania ekonomicznego ubiegłego sezonu. Na obiektach klubowych opuszczono flagi do połowy masztu.

[']

================================================

Na poprawienie atmosfery:
Obrazek

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 lip 2007, 21:32

na poprawienie atmosfery jest to:

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

alez sie nas boja. w realu ciagle ktos usilnie chce porownac przyjscie henry'ego do przyjscia becksa. a juz np nikt nie chce porownac tego do przyjscia zidane'a

dlaczego? :D

poza henrym ktory przychodzi jako superrezerwowy, chcacy wygrac w koncu cos w europie druzyna wzmocnila sie 3 pilkarzami defensywnymi, z ktorych 2 to gwiazdy na tej pozycji i pilkarze swoich reprezentacji...

trener mowi ze nie beda zmieniac ustawienia poza sytuacja gdy bedzie to konieczne (odrabianie strat w rewanzu, niekorzystny wynik podczas jednego meczu, etc). a iker, wczesniej schuster, caly czas swoje

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 lip 2007, 22:25

Gdzie tam jest cokolwiek o Beckhamie?

Ja wiem, że ta drużyna trochę różni się od Galcticos. Inna obrona i takie tam. Widzę jednak, że każda tego typu wypowiedź bardzo Cię dotyka i będziesz miał problem na psychice, jeśli każdej jednej nie wypomnisz.

Dlaczego? :D

Możesz sobie mówić na temat siły Barcelony co chcesz. Wszystko i tak zweryfikuje boisko. Tak wiem, że zaraz wyskoczysz z kontuzjami z zeszłego sezonu :lol: Odpuść.

Poprzedni sezon nie ma nic do tego, który dopiero nadejdzie. Real jest w dobrym położeniu z psychicznegopunktu widzenia i ich piłkarze mogą sobie mówić co uznają za stosowne.

Gra psychologiczna. Nie sądzisz :>

A znaczeniu psychiki w sporcie nie zaprzeczysz. Nikt nie zagwarantuje, że w jakiś sposób się to odbije, czy nie odbije. Cel jednak uświęca środki :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 lip 2007, 22:32

rkoeman - oni caly czas swoje, bo porownanie do Galacticos az samo sie nasuwa, i widzi je prawie kazdy poza kibicami Barcy. Jak to jest, ze zanim kupiliscie Henry'ego, wszedzie pojawialy sie opinie, ze niepotrzebny i zbedny transfer, ktory moze jedynie stworzyc konflikty w druzynie - a tuz po zakupie wszyscy sa happy?
Czy naprawde sadzisz, ze Henry z radoscia usiadzie na lawce i bedzie czekal na moment, kiedy przyjedzie do was Almeria, ew. bedziecie odrabiac straty? Ew. Eto'o siadzie na pare meczy i bedzie obserwowal francuza na jego miejscu? Nie sadze.
Gdyby nie transfer Henry'ego, a jakiegos solidnego napastnika, nie-gwiazdy, np. Crespo (dziwie sie ze rok temu go nie wzieliscie) - komentarze nt. Galacticos nie mialyby prawa bytu, moznaby jedynie gratulowac transferow. A tak, nieco inaczej to wyglada - w Realu tez mialo byc bardzo fajnie, w koncu od przybytku glowa nie boli. Mialo byc.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 lip 2007, 22:42

cru pisze:Gdyby nie transfer Henry'ego, a jakiegos solidnego napastnika, nie-gwiazdy, np. Crespo (dziwie sie ze rok temu go nie wzieliscie)
Nie chcę być czepialski, ale jak myślisz, dlaczego Barcelona nie była nawet zainteresowana Crespo?

Powody tego są przynajmniej dwa i oba bardzo oczywiste.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 24 lip 2007, 23:31

także uważam że ta drużyna ma niewiele wspólnego z Galacticos po pierwsze Laporta nie mówi że jego drużyna jest najlepsza w galaktyce itp, po drugie Barcelona ma solidne tyły i ławkę rezerwowych, po trzecie Rijkaard który zna drużynę i osiągnął z nią jakieś sukcesy nie został zwolniony bez powodu

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 lip 2007, 0:38

prosze zatem o porownanie galaktycznych pereza d obecnej barcelony. punkty wspolne. a ja podam roznice

druga sprawa - nie ma mowy o becksie ale ikerowi chodzi wlasnie o sezon po jego przyjsciu

znowu kompletny brak elementow wspolnych :o

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 lip 2007, 0:41

rkoeman pisze:prosze zatem o porownanie galaktycznych pereza d obecnej barcelony. punkty wspolne. a ja podam roznice
:arrow:
RealFan pisze:Ja wiem, że ta drużyna trochę różni się od Galcticos. Inna obrona i takie tam.
Pocałuj mnie w nos :P Chyba, że to było do cru, ale on zagląda na tyle rzadko, że nie liczyłbym specjalnie na odpowiedź z jego strony.

No może mnie zaskoczy :o

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 lip 2007, 0:48

rkoeman pisze:poza henrym ktory przychodzi jako superrezerwowy, chcacy wygrac w koncu cos w europie
Tu cię chyba trochę poniosło. Musisz być bezgranicznym optymistą, sądząc że Henry usiądzie grzecznie na ławce i podziękuje Barcelonie za możliwość bycia jej częścią, bez względu na reguralne występy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”