Valencia CF (zbiorczy) - Strona 35

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 cze 2007, 23:45

RealFan pisze:W Valencji chłopak też chyba sobie nie pogra za wiele.
Ale będzie miał zawodowy kontrakt z pierwszym zespołem a o to mu głównie chodziło $$$

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 lip 2007, 13:25

Refresz
Jeśli nie Lucho to może... Sneijder.
:boje się: vcf.pl przechodzi już samą siebie. Codziennie podaje inne informację, raz Lucho Gonzalez, raz Sneijder, a raz jeszcze ktoś inny. Od dzisiaj postanawiam nie wchodzić nigdy na tą stronę.

Osobiście Lucho Gonzalez mi pasuje, ale nie za takie pieniądze jakie chce Porto. 25 milionów euro, za zawodnika takiego formatu to trochę za dużo wg. mnie. Lucho po za tym na pewno nie jest lepszy od Sneijdera, a i jeszcze Gonzalez woli grać na skrzydłach co jest dodatkowym minusem. Chociaż wobec częstych (mało powiedziane) kontuzji Vicente, możliwości gry Silvy jako OPŚ, to taki Argentyńczyk byłby nawet przydatny.

A kolejną informacją, rzecz jasna nie potwierdzoną to:
Helguera do Valencii? Bardzo prawdopodobne
Nieee, tylko nie on. Kto jak kto, ale ja nie chcę Helguery. Nie wyróżnia się niczym, jest po prostu przeciętny. Wiem, że potrzeba klasowego środkowego obrońcy (po Albiolu i Alexisie), ale oby nie był to Helugera. Zadowoli mnie każdy inny. Chodzi tu głównie o jego umiejętności i o to, że ostatnio grał w Realu. Tego faktu nie mógłbym przeboleć ;)

W końcu pozbyliśmy się Regueiro i Viany ;)

No i Morientes podobno do Galatasaray ale to plotka. Poza tym chyba nikt o zdrowych zmysłach nie sprzedałby go za 5 mln euro ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2007, 13:34

Odejście Helguery z Realu jest możliwe, jeśli zostanie Cannavaro, a myślę, że zostanie. Kierunek Valencia wydaje się być prawdopodobny :P Mimo, że Real też nie jest pewien czy powinien go oddawać akurat do Valencji.

Co do rozgrywającego to jak to kest z tym Sneijderem? Miało się wszystko zakończyć fiaskiem bo cena za wysoka, a tu temat wraca? TYlko jak Sneijder za drogi to co tu robi w ogóle temat Lucho :badziewie:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 lip 2007, 13:59

Kuwa nie załamuj mnie :lol: Ja go nie chce, on jest jak drewno, wybija na oślep wszystko co leci. Dobrze, że nie interesujemy się Pavonem, bo by nastrzelał samobójów :twisted: Tak naprawdę, to brakuje mi trochę takiego dużego, głośnego transferu. Hilderbrand, Alexis, Arizmendi to trochę mało.

Mam nadzieję, że Sanchez jeszcze zadziała i sprowadzi jakiegoś świetnego (co najmniej) pomocnika, albo środkowego obrońce. Chociaż i jakiś bdb napastnik też by się przydał. Jak dla mnie to widzę wszędzie braki ;) Z Forlanem już dawno ucichło, ze Sneijderem jeszcze się ciagnie jak Moda na Sukces. Tak sobie myślę, że przydałby się nam Mertersacker albo Nasri. Pseudo Francuzem już byliśmy kiedyś zainteresowani ale sprawa rzecz jasna znowu przychichła, a szkoda bo za około 10 milionów Maryslia była skłonna go sprzedać. To nie dużo biorąc po uwagę jego potencjał. A Mertersacker po woli już firma europejska, nie jest taki zły. Przyjąłbym go z otwartymi ramionami ;) A propos wszyscy nasi rywale się wzmacniają (patrz. Real -> Metzelder, Pepe, Saviola. Barcelona -> Henry, Abidal, Milito, Sevilla ->Bouhlarouz, Ktoś jeszcze?). Z Sevillą chyba stoimy na równi, a ja nie chcę znowu 4 miejsca

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2007, 14:03

lisek_chz pisze:Osobiście Lucho Gonzalez mi pasuje, ale nie za takie pieniądze jakie chce Porto. 25 milionów euro, za zawodnika takiego formatu to trochę za dużo wg. mnie. Lucho po za tym na pewno nie jest lepszy od Sneijdera, a i jeszcze Gonzalez woli grać na skrzydłach co jest dodatkowym minusem. Chociaż wobec częstych (mało powiedziane) kontuzji Vicente, możliwości gry Silvy jako OPŚ, to taki Argentyńczyk byłby nawet przydatny.
RealFan pisze:Co do rozgrywającego to jak to kest z tym Sneijderem? Miało się wszystko zakończyć fiaskiem bo cena za wysoka, a tu temat wraca? TYlko jak Sneijder za drogi to co tu robi w ogóle temat Lucho

Lucho jest wart 20 mln. Chyba nie wiecej. Zawodnik kapitalny, tylko nie o bardzo ofenywnym nastawieniu. Kiedyś czesto pojawiał sie w spekulacjach Barcy, ale raczej na pozycje DM, gdzie gra naprawde świetnie, ale to i tak zawodnik o charakterystyce Xaviego. A jesli chodzi o skrzydła, to tak ale ja go nigdy nei widziałem na pozycji lewoskrzydłowego... Wiec to raczej zadna alternatywa dla Vincente. Oczywiscie nie wykluczam, ze mzoe tam gra, ale ja widziałęm go na srodku i prawej stronie.
lisek_chz pisze:Sevilla ->Bouhlarouz, Ktoś jeszcze?). Z Sevillą chyba stoimy na równi, a ja nie chcę znowu 4 miejsca

S. Keita, De Sanctis, De Mul. Raczej obecnie Valencia to 4 siła w La Liga.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 19 lip 2007, 20:14

Hopa opa, do góry.

Po Arizmendim, Alexisie, Hilderbrandzie, Sunnym i Macie bardzo blisko jest w końcu transfer z prawdziwego zdarzenia, czyli Lucho Gonzalez :twisted: Ale podobno wyniknęły jakieś komplikacje, ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu. Jeżeli uda się sprowadzić Argentyńczyka to będzie świetnie bo w końcu zaczniemy się na poważnie wzmacniać. Mam nadzieję, że do zespołu nie dołączy Helguera, chociaż podobno transfer jest już blisko :cry: Szkoda, szkoda, bo miałem nadzieję, że Alexis będzie grał w pierwszym składzie, a tak prawdopodobnie na środku obrony zobaczymy Albiola i Helguerę. Może jednak przesadzam, a sam Helguera udowodni mi swoją grą, że zasługuje na miejsce w pierwszym składzie. Jestem całkiem ciekaw co z lewą obroną, bo odchodzi Del Horno ( :shock: ). Flores po sezonie mówił, że Del Horno zostaje, bo kontuzje to nie były jego winą. Szkoda mi go trochę, bo zawodnik dobry, ale niestety często kontuzjowany. W Valencii nie pokazał wszelkich walorów, ale może pokaże je w Barcelonie, gdzie prawdopodobnie odejdzie w miejsce Gio. Chociaż i tak póki co Barcelona ma najlepszą defensywę w La Liga (Zambrotta, Puyol, Abidal, Milito), ciężko mi to przyznać.

Valencia póki co nie ma żadnych problemów, w porównaniu do Barcelony, która bardzo przejmuje się rozwodem Henry'ego (bardzo smutne :cry: ). Przygotowania do sezonu trwają spokojnie, z nowymi zawodnikami, którzy po kolei dołączają na treningi. Następny mecz 24 lipca z Lewskim bodajże. A potem już puchar z Interem i kimś tam jeszcze 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lip 2007, 21:02

lisek_chz pisze:Helguera, chociaż podobno transfer jest już blisko
Wystarczy, że się dogada z klubem w sprawie zarobków, bo Real nie oczekuje za niego sumy odstępnego.

Powinien się mimo wszystko przydać w Valencji. U nas nie miałby już większych szans na grę, a na Mestalla może jeszcze sporo udowodnić.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 20 lip 2007, 10:42

W sumie jedyną wadą tego sprowadzenia Helguery będą jego dość wysokie zarobki (3 mln brutto na rok :o ). Gość jest doświadczony, otrzaskany i do tego przychodzi za darmo. Ja też co prawda wolałbym widzieć w pierwszej drużynie Alexisa i Albiego, ale nie wiem czy to nie jest za duże ryzyko granie takimi młodymi stoperami. Dlatego przyda się ktoś doświadczony, bo co prawda jest jeszcze w klubie dość solidny Moretti, ale np. Marchena ostatnio nie zachwycał (poza tym, częściej musiał łatać dziury na pozycji defensywnego pomocnika). David Navarro ustalił warunki przenosin do Mallorki.

Zaprezentowani zostali już Mata i Sunny, czyli gracze hiszpańskiej młodzieżówki. Niezmiernie się cieszę z tego faktu, bo obaj są bardzo utalentowani i przy dobrym prowadzeniu coś z nich może być w przyszłości.

Co do transferu Lucho, to jestem jak najbardziej za, ale nie za takie pieniądze, jakie chce za niego Porto! Z tego co widzę na stronie Marki, to sam Lucho co prawda mówi, że Valencia to świetny klub, ale nie ma pojęcia jak się rozwinie ta sytuacja.

PS. Widział ktoś brameczkę Aarona w meczu U-19 z Austrią? :shock: Miodzio...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 lip 2007, 11:05

No tak, w sumie tak, doświadczony jest, ale ja po prostu go nie trawię, bo grał w Realu ;) A swoją grą także nie zachwycał, dlatego peawdopodobnie przeniesie się na Mestalla. A swoją drogą Moretti raczej będzie miał pewne miejsce na lewej obronie, na prawej Miguel tylko ten środek jeszcze nie jest pewny. A co do Navarro to dobrze, że odchodzi bo nie grał on fantastycznie, a raczej z reguły siedział na ławce. ;)

Mata i Sunny - inwestycje na przyszłość. Źle zrobił Real, że pozwolił odejść Macie, to był chyba ich największy błąd. Nawet nie mam mu za złe, że grał w Realu i jest jego wychowankiem :lol: W kończących się MŚ w Kanadzie Mata zagrał w miarę dobre spotkania, choć wiele nie strzelił. Sunny zresztą też nam się przyda, nie widziałem jeszcze jak gra, ale jeżeli go kupiliśmy to na pewno musi bić dobry. Mianowany jest już następcą Okochy (chociaż gra w reprezentacji Hiszpanii :roll:). Ciekawe jest to, że Nigeryjczykiem interesowały się np. Real, Betis, Celta, czy Liverpool, a ostatecznie wybrał Valencię.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lip 2007, 11:10

lisek_chz pisze:W kończących się MŚ w Kanadzie Mata zagrał w miarę dobre spotkania, choć wiele nie strzelił.
Bo Mata nie jest typowym lisem pola karnega. Często cofa się do drugiej linii, schodzi do skrzydła. Nie jest to gracz przywiązany do pola karnego i czekający na piłkę :wink:

Helguera grał w Realu - :heft:

Mata grał w Realu i nawet jest jego wychowankiem - :spoko:

Dziwne rozumowanie, a już myślałem, że dla Ciebie wszystko co Real jest be :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 lip 2007, 11:19

dla niego alexis jest be :lol:

co niejako zabilo moja chec wypowiadania sie w tym temacie w zarodku

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 lip 2007, 19:36

up

Valencia rozegrała sparing z Sofią. Mecz zakończył się rezultatem 0:0. wynik ten jest wynikiem niesprawiedliwym, ale kto powiedział, że piłka nożna taka jest. Villa nie strzelił znowu karnego, Joaquin nie trafił na pustą bramkę, Gavilan sobie kompletnie nie radził na pomocy. Obrona, jak i cały skład był bardzo eksperymentalny np. na środku zagrał Alexis, co nie dziwi z Marcheną :lol: Na pomocy grał Gavilan, czy nowy Sunny a po przerwie weszły inne nowe narybki, Mata, Hilderband, czy Arizmendi. Nie grał jeszcze Helguera. Następny mecz z Interem, mam nadzieję, że Valencia zagra już pierwszym składem ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2007, 20:24

lisek_chz pisze:Następny mecz z Interem, mam nadzieję, że Valencia zagra już pierwszym składem

A Navarro wypozyczony, szkoda... Choć z innej storny Inter ostatnio chyba podpisał umowe z PCK, wiec humanitaryzm ponad wszystko. Jest jeszcze kilku, ktorzy nie wytrzymali, moze być ciekawie. :twisted:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 lip 2007, 7:49

lisek_chz pisze:up

Valencia rozegrała sparing z Sofią. Mecz zakończył się rezultatem 0:0. wynik ten jest wynikiem niesprawiedliwym, ale kto powiedział, że piłka nożna taka jest. Villa nie strzelił znowu karnego, Joaquin nie trafił na pustą bramkę, Gavilan sobie kompletnie nie radził na pomocy. Obrona, jak i cały skład był bardzo eksperymentalny np. na środku zagrał Alexis, co nie dziwi z Marcheną :lol: Na pomocy grał Gavilan, czy nowy Sunny a po przerwie weszły inne nowe narybki, Mata, Hilderband, czy Arizmendi. Nie grał jeszcze Helguera. Następny mecz z Interem, mam nadzieję, że Valencia zagra już pierwszym składem ;)

Nie ma co się dziwić wynikiem. Fakt patrząc na mecz miałem chęć się pociąć, ale co zrobić ;) Zagrali nowi zawodnicy, pochwalić mozna Alexisa za dośc płynną gre. Praktycznie bez większych błędów. Ze sparingu na sparing bedzie lepiej, oby ^^

Jesli chodzi o rozgrywającego. Od początka okienka transferowego pojawiły się już 4 nazwiska. Maresca (sic!), Sneijder, Lucho i Kallstroem (czy jak to się tam pisze)
Nie zdziwie się jak w drużynie zobaczymy kogoś zupełnie innego, albo nikogo, bo duża szansa że zostaniemy z Albeldą, Sunnym, Baraja oraz Edu :roll:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 27 lip 2007, 14:19

Sammyy pisze:Nie zdziwie się jak w drużynie zobaczymy kogoś zupełnie innego, albo nikogo, bo duża szansa że zostaniemy z Albeldą, Sunnym, Baraja oraz Edu

Edu z dużym prawdopodobieństwem nie zostanie zgłoszony do rundy jesiennej w Primera Division.Powodem są komplikacje z kolanem.Prawdopodobnie dołączy do drużyny w zimowym oknie.

Lyon chce czasu by przeanalizować sprawę transferu Szweda do Ches.Ruiz ma zaoferować ponoć 15 mln ojro co bardzo zbliża nas do klauzuli odejścia Kima (zdaje się 17 mln).

Pisakk pisze:W sumie jedyną wadą tego sprowadzenia Helguery będą jego dość wysokie zarobki (3 mln brutto na rok Surprised ). Gość jest doświadczony, otrzaskany i do tego przychodzi za darmo. Ja też co prawda wolałbym widzieć w pierwszej drużynie Alexisa i Albiego, ale nie wiem czy to nie jest za duże ryzyko granie takimi młodymi stoperami. Dlatego przyda się ktoś doświadczony, bo co prawda jest jeszcze w klubie dość solidny Moretti, ale np. Marchena ostatnio nie zachwycał (poza tym, częściej musiał łatać dziury na pozycji defensywnego pomocnika).

Również liczę na parę młodzików w podstawowym składzie.I nie uważam,by było to duże ryzyko.Obaj w ostatnich dwóch sezonach grali naprawdę pewnie.Marchena nie miał wielkich szans na grę w wyjściowej jedenastce w klubie ale już w reprezentacji grał na środku i do tego prezentował się bardzo pewnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”