Spadkowicze OE - sezonu 2007/08

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 26 lip 2007, 10:48

Canal+ wizytuje Lechię

Choć decyzja w sprawie ewentualnej degradacji za korupcję Zagłębia Sosnowiec zapadnie dopiero dziś, już rozpoczęły się przygotowania do zastąpienia sosnowiczan w Orange Ekstraklasie przez Lechię Gdańsk. Dziś o 9:00 stadion w Gdańsku mają wizytować przedstawiciele Canal+.

Na spotkaniu obecni będą także m.in. dyrektor klubu Błażej Jenek oraz prezes Maciej Turnowiecki.

- Z tego co wiem, przedstawiciele Canal+ chcą obejrzeć oraz ocenić stan boiska MOSIR-u, czyli stadionu Lechii Gdańsk - wyjaśnia prezes Lechii Maciej Turnowiecki.

- Na spotkaniu pojawi się dyrektor MOSIR-u, pan Leszek Paszkowski, zastępca prezydenta Gdańska, Maciej Lisicki oraz Błażej Jenek - wymienia prezes, który sam również pojawi się na spotkaniu.

Zgodnie z uchwałą PZPN z 10 maja miejsce w Orange Ekstraklasie w przypadku zdegradowania Zagłębia Sosnowiec zajmie kolejny zespół II ligi, czyli piąta w tabeli Lechia Gdańsk.
Poczatkowo mysallemze tto bedzie Plock - zamieszala mnie troxche ta sprawa z licencjami :!: No ale jak widac Lechia powinna, tutaj ciezsza sprawa bo niewatpliwie bedzie im trudno tak at hok zbudowac zespol na OE, chociaz maja teaoretycznie walczyc o awans to jednak na najwyzsza klase rozgrywkowa jest to troche malo :!:

Nie wiem czy to cieszy kibicow Lechii z jednej strony OE a z drugiej brak derbow z Arka :!: a w przyszlym sezonie pewnie sie mina i przyjdzie czekac kolejny bagaz lat

Wróć do „Polska”