FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 442

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lip 2007, 16:37

Ja też sobie kliknąłem na Milito - Thuram. Z dwóch powodów. Trochę innych niż Moofasa, bo myślę, że jednak Yaya szybko zajmnie miejsce w pierwszym składzie.

1. Dla urozmaicenia, bo domiancja pary Milito - Marquez jest w tej ankiecie bardzo duża :P

2. Ze względu na ogromne doświadczenie jakim dysponuje Thuram, co w połączeniu z wielkimi umiejętnościami może sprawić, że ten drugi sezon w La Liga będzie dla niego naprawdę bardzo udany.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 lip 2007, 17:32

Zaglosowalem na pare Milito - Marquez. Pierwszy, ktory przypomina stylem gry Puyola i drugi, ktory potrafi swietnie wyprowadzic pilke z wlasnej polowy. Wedlug mnie mieszana dobra, ktora zreszta zapewnila nam juz wazne trofea :p Pytanie tylko jak z forma, ale tego dzisiaj przewidziec nie mozemy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2007, 17:34

Osobiscie wybrałem pare Milito- Thuram. Dlaczego nie Rafa... Spodziewam sie, że on bedzie w przyszłosci walczyl o pozycje DM'a z Toure i tam powinien byc wystawiany. Mi bardzo odpowiadala gra Thurama w tym roku i czy dłuzej był w Barcelonie tym bardziej mi pasował.

Z innej strony bardzo wiele osob spodziewa sie Milito w pierwszym skladzie, a moze byc naprawde niespodzianka w postaci duetu Rafa-Thuram.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 lip 2007, 17:54

Ja jak większość zdecydowałem się duet Milito - Marquez. Milito jest niższy, bardziej chaotyczny, agresywniejszy oraz szybszy. Na dodatek operuje lewą nogą. Marquez to przeciwieństwo Argentyńczyka. Meksykanin jest opanowany, świetnie gra głową, ale jest wolniejszy. Rafa i Gabi wzajemnie się uzupełniają.

IMO ta para może okazać się lepszy niż para Puyol - Milito, czyli zawodnicy o podobnej charakterystyce. Jak będzie to wszystko wyglądało dowiemy się niedługo :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 20:12

Jarzinho pisze:Z innej strony bardzo wiele osob spodziewa sie Milito w pierwszym skladzie, a moze byc naprawde niespodzianka w postaci duetu Rafa-Thuram.
To by rzeczywiście była niespodzianka bo trudno oczekiwać, aby zarząd wydawał 20 mln euro na jednego z najlepszych obrońców ligi po to, aby sadzać go na ławce rezerwowych kosztem Thurama, który za rok odejdzie.

Mniej zaskakujące byłoby zestawienie Milito - Thuram, ale ja już swoją propozycję wyraziłem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 lip 2007, 22:53

I pierwszy sparing w sezonie z Dundee United konczy sie wynikiem 1:0.

Wypowiem sie tylko odnosnie pierwszej polowy, bo tylko ja ogladalem. Jak zwykle bylismy wiecej przy pilce, mielismy kilka naprawwde dobrych okazji do zdobycia gola, ale Ezquerro nie chcial dzisiaj zadnej wykorzystac, a mial ich sporo. Bardzo podobal mi sie dzisiaj Toure, gral naprawde dobrze. Chociaz dwa razy troche go ponioslo i niepotrzebnie ostro sfaulowal rywali. Sylvinho wedlug mnie gral najslabiej w pierwszej polowie. Ogolnie widac, ze zawodnicy dopiero sie przygotowuja do sezonu.

Drugiej polowy nie ogladalem, ale gratulacje dla Henry`ego za pierwsza bramka w koszulce Barcelony i od razu zwycieska :)

Aha i brawa dla Szamotulskiego za dobry mecz - mogl go Real zamiast Dudka wziac :p

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lip 2007, 22:55

Szamo bohaterem spotkania, pomimo, iz przepuscil bramke, jednak kilka setek wybronil :brawo: w tym karnego po ktorym byla dobitka i niestety gol :?
Myslalem ze pomimo tego ze dla Barcy byl to 1sparing (?) bezproblemu sobie poradza a tu Dundee stawilo czola - Yaya pokazal ze warto go bylo sciagnac - to Dundee juz mnie keidys mocno pokaralo stracilem przez nich potezna mamone - taka ciekawostka :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 23:01

Ja również oglądałem tylko pierwszą połowę.

Yaya Toure \o/ Świetny mecz w jego wykonaniu. Normalnie jestem bardzo zadowolony z jego postawy. Dobrze również Eto'o. Nieźle Iniesta, Xavi i Zambrotta. Najsłabszy niestety Ezquerro. Wszędzie go było pełno, ale wszędzie psuł :/

W drugiej połowie z tego co mi wiadomo bardzo dobrze grał Deco, Dos Santos i Henry również. Cieszy bramka Francuza mimo, że dopiero po dobitce rzutu karnego.

Szamotulski wybronił sporo setek i myślałem już, że jutro Fuckt napisze: "Polak powstrzymał wielką Barcelonę!" (by Bask)

Obrazek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lip 2007, 0:03

mistyk pisze:mogl go Real zamiast Dudka wziac
Mógł. Wziął Dudka i wszyscy wiedzieli kogo biorą. Wzieliby Szamotulskiego i wszyscy w Hiszpanii by powiedzieli
"A kto to kuwa :!: "

Mogliście wcześniej zaplanować ten sparing to by było, to gość, który niemal zremisował z Barcą - w pojedynkę. Może byśmy się skusili :P

Meczu nie oglądałem. Nie miałem gdzie, ale i tak by mi się raczej nie chciało :P

Mimo wszystko brawa dla Titiego. Bramka w pierwszym meczu w nowej drużynie to i tak coś, niezależnie od tego jak ją strzelił :wink:

PS. A tak naprawdę to napisałem tego posta tylko po to, aby mieć ich 2222 :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 0:15

a ja widzialem caly mecz jako szczesliwy posiadasz barca tv on-line. polecam za 15 euro za 3 miechy.

dawno nie gralismy tak dobrze w pierwszym meczu. tak zmieniania jedenstka

henry pokazal w pierwszym kontakcie z pilka ze jest geniuszem

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 27 lip 2007, 0:30

a ja widziałem cały mecz jako szcześliwy posiadasz barca tv, nie on-line.

Yaya pokazał w pierwszym kontakcie z piłką, że jest geniuszem. Prawie tak jak w Monaco :D :D :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 9:13

A ja mam Barca TV za darmo i co nie chwalę się ;P

Zagraliśmy nieźle, aczkolwiek było widać ponownie brak skuteczności :/ mogliśmy wygrać zdecydowanie wyżej szanse Ezquerro Eto'o Bojan i mogło skończyć się conajmniej na 4-0.

Bardzo dobry mecz zagrał Toure. Podoba mi się jak defensywny pomocnik kiedy nie musi to nie rozgrywa. Odzyska piłkę i od razu podaje ją do najbliższego partnera. Właśnie tak powinien grać defensywny pomocnik mamy od rozgrywania przecież innych. Ile razy przez taki głupi drybling Edmilson czy Motta stracili piłkę ?? To pierwszy jego mecz i wypadł bardzo dobrze. Widać że technicznie jest dobry i silny fizycznie. Kiedy musiał podłączał się w akcje ofensywne. IMHO będzie to najlepszy transfer Barcelony tego lata, uważałem tak wcześniej i nadal uważam.

Abidal- skała nie do przejścia. Wspaniały w defensywie, dobry w ataku. Popełnił bodajże jeden błąd kiedy piłki nie opanował po krosie przez całe boisko. Myślę że trafiliśmy z nim idealnie.

No i Henry :) Najlepszy był jego pierwszy kontakt z piłką cros Thurama :) Henryk przyjmuje i od razu strzela minimalnie obok bramki.O włos by bramki nie strzelił :) Tak sobie pomyślałem co by zrobił Eto'o w jego sytuacji widać że technicznie trochę ustępuje Henrykowi. Za kilka chwil sytuacja się powtórzyła jednak już obrońca nie dał mu strzelić. Jak dla mnie zagrał dobrze choć szczerze więcej się nie spodziewałem to jego pierwszy mecz od dawien dawna więc nie było źle.

Na wyróżnienie zasłużyli także Dos Santos widać jak mu zależy i jak się stara. Zambrottę także można wyróżnić. Bojan widać że ma talent i nawet w tym wieku widać że posiada już spore możliwości.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 10:31

tak. tylko ze jak sie zacznie sezon to ja dalej bede mial mecze na zywo a ty nie :P mowa oczywiscie o barca tv

wiec jak ktos bylby chetny to polecam. wyprobowalem i jestem zadowolony

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 27 lip 2007, 10:49

ja rowniez ogladalem tylko 1 polowe :]
w drugiej Rojadirecta cos zaczela szwankowac :olaboga:
a na Barca TV lecialo gran derby z sezonu bodajze 03/04 :krzywy:
podzielam zdanie Mentka ze Yaya gral dobrze i moim zdaniem jak na 1 mecz cala druzyna grala dobrze :wink: choc oczywiscie nie ustrzegalismy sie bledow ^^ Ula zajebisty mecz w 2 polowie podobno rowniez Titi gol w debiucie pieknie !
"Onet: Szamotulski jednak w Barcie ?" - minuty dziela nas od tego newsa :rotfl4:
nastepny mecz z Hearts jutro z druzyna lepsza od Dundee UTD ale mysle ze po tym 1 meczu zawodnicy juz sie "wybadali' i nasza gra powinno wygladac ladniej plynniej

jak gral Abidalek ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 11:07

swietnie. bardzo podobala mi sie jego gra. szybki, silny, zdecydowany i wiedzial czego wymaga sie u nas od bocznego obroncy

zaskoczyl mnie lekko. myslalem ze bedzie bardziej zagubiony na poczatku swojej przygody z nami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”