Król Strzelców La Liga - Strona 7

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem będzie najlepszym strzelcem sezonu 2008/2009 w La Liga?

Samuel Eto'o
25
39%
Ruud van Nistelrooy
10
16%
David Villa
10
16%
Frederic Kanoute
0
Brak głosów
Luis Fabiano
1
2%
Diego Forlan
6
9%
Sergio Aguero
4
6%
Raul Tamudo
3
5%
Raul
3
5%
ktoś inny
2
3%
Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 24 sie 2006, 12:47

W tym roku królem strzelców powinien zdecydowanie zostać Samuel Eto'o. Tak jak napisał wyżej Niggaz na jego korzyśc będzie brak PNA. Dzięki temu rozegra więcej meczy, więc jego szanse na strzelanie goli zwiększą się. W daleszej kolejności postawiłbym na David Ville, a później Torresa. Wiele bramek napewno strzeli jak zawsze Ronaldinho. Jednak nie sądze, że będzie to wsytarczająca ilośc na zdobycie króla strzelców. Czarym koniem może być powracający do PD Morientes. Ale czy razem w Davidem Villa są w stanie nastrzelać aż tyle bramek? Natomiast niewielkie szanse daje Ruudowi Van Niestelrooy'owi i Ronaldo. Owszem, granice 10 bramek przekroczą, ale nie będzie to wystraczająco duża ilość na zdobycie króla stzrelców.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2006, 16:59

Eto'o jest napewno kandydatem number one. Moze gdyby odbywał sie w tym sezonie PNA to byłyby jakies watpliwosci, ale tak jest prawie pewne, ze Czarna Perła ustrzeli okolo 25-28 bramek, a to powinno spokojnie starczyc na Pichichi. W liscie nie ma Diego Milito a szkoda, bo zawodnik takze ma jak najlepsze predyspozyycje, aby powalczyc z Eto'o. Jakos nie wydaje mi sie, aby, ktorys z zawodników Realu właczył sie powaznie o walke o Pichichi. Moze dlatego, ze jest tam i Ronaldo i van Nistelrooy i Cassano i Raul, a oni beda chcieli grac jak najwiecej, wiec przełozy sie to na nich. Podobnie w Valencii nie bedzie to juz Villa i inni a Villa-Tavano-Moro. Swoje takze nastrzela Torres...Ale to Czarna Perła bedzie na górze :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 10:53

No, chyba analogicznie jak w temacie o Mistrzu Hiszpanii - chyba też już można zrobić nową ankietę :wink:

Kod: Zaznacz cały

1. Samuel Eto'o
  2. Thierry Henry
  3. Ronaldinho
  4. Ruud van Nistelrooy
  5. Diego Milito
  6. Frederic Kanoute
  7. Diego Forlan
  8. David Villa
  9. Ktoś Inny

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 lip 2007, 10:55

Kod:

1. Samuel Eto'o
2. Thierry Henry
3. Ronaldinho
4. Ruud van Nistelrooy
5. Diego Milito
6. Frederic Kanoute
7. Diego Forlan
8. David Villa
9. Ktoś Inny
Nie zabardzo zarzuciles Graczami FcB :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 10:58

Możliwe, też się nad tym chwilę zastanawiałem :P E2 i Henry na pewno powinni się tu znaleźć, Ronaldinho to dyskusyjna kwestia, w tym sezonie pewnie mniej strzeli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 11:39

Trudno pomijać Ronaldinho, który w ubiegłym sezonie strzelił 21 bramek w lidze. Oczywiście w tym sezonie prawdopodobnie strzeli mniej bo będą go wyręczać inni, ale jest to tylko teoria :P

Wstawię tak jak zaproponował iceald. Jeżeli komuś brakuje Savioli to proszę się nie krępować i zwrócić mi uwagę.

Jak zawsze zachęcam do tego, aby wraz z oddanym głos pojawiał się post z jakimś komentarzem odnośnie swojego wyboru.

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 lip 2007, 11:47

Uważam, że najlepszym strzelcem La Ligi zostanie Thierry Henry 8) :roll:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 28 lip 2007, 11:58

zapowiada się fajna rywalizacja z ligi angielskiej Ruud van Nistelrooy kontra Henry oczywiście ze wskazaniem na gracza Realu na którego oddałem głos :D ale coś mi się zdaje że królem strzelców może zostać Milito albo Villa

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 14:43

Eto'o jak dla mnie będzie głównym faworytem i to on obok Ruuda powinni walczyć o ten tytuł. Oczywiście przewagę ma Ruud bo Eto'o wyjeżdża na nieszczęsny PNA. Może Henryk się włączy :lol: w co wątpie :P Jak zawsze w czołówce będzie Villa i Forlan może znowu objawi się jakiś zawodnik jak Kanoute i będzie walczył o koronę ?? zobaczymy :) dopiero po kilkunastu kolejkach można ocenić kto tak naprawdę będzie się liczył w w tej walce. Obecnie jest to wróżenie z fusów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 15:12

Ja tam liczę, że Ruud powtórzy swój sukces. Ma wszystkoczego potrzeba do strzelania dużej ilości bramek.

Chciałbym też, żeby Soldado strzelił coś koło 10 bramek w sezonie w samej tylko lidze. Na pewno stać go na to, jeśli będzie dość dużo grał :D

Saviola strzeli z 5-8. Nie dziwi mnie jego brak w tej ankiecie :P Jak zdobędzie więcej będę zaskoczony. Co nie znaczy, że mam coś przeciwko :P

Z Ruudem powinni powalczyć Eto'o i Henry jeśli zdrowie pozwoli i nie powtórzy się dla nich poprzedni sezon.

Ronaldinho chyba bardziej się skupi na asystach. Nie skreślałbym też Messiego.

Villa, Forlan, Milito i Kanoute powinni strzelić coś koło 20 bramek, ale moim zdaniem nie wygrają Pichichi. A może sprawią taką małą niespodzienkę, jeśli można to tak w ogóle nazwać bo to świetni napastnicy :] Wiele zależy od postawy pozostałych piłkarzy w ich drużynach. To tyczy się oczywiście każdego :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 lip 2007, 15:17

Postawilem na Ruuda z prostej przyczyny: byl najlepszym strzelcem mijajacego sezonu i mozna powiedziec, jest jedyna bramkostrzelna opcja Realu. Raul od paru sezonow jest cieniem samego siebie, Higuain to nie napastnik, Soldado moze ustrzeli te 10 bramek gora. 1/3 bramek dla Madrytu strzela Ruud i tak pozostanie.

Eto'o? watpie. Wyjazd na PNA= miesiac do 1,5 nieobecnosci. No i jeszcze Henry doszedl. W Barcelonie jest aktualnie 4 zawodnikow strzelajacych bardzo duzo bramek. To trzeba bedzie jakos pogodzic. Niech kazdy strzeli 15 goli zamiast, jednego zawodnika z 25 i jest zajebiscie.

Chyba jedynym zawodnikiem mogacym dotrzymac kroku RvN bedzie Villa. David to gracz kompletny potrafiacy wszystko- glowa, wolne, karne, przewrotki, dryblingi. WIecej dobrych podan i regularnosci zawodnikow "Ches" i mamy kolejnego gracza z 25 bramkami.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 31 lip 2007, 0:09

Moim największym faworytem jest oczywiście Ruud van Nistelrooy, w poprzednim sezonie był bardzo skuteczny i w nadchodzącym nie zanosi się na to, aby ktoś mógł go z pozycji najbardziej bramkostrzelnego zawodnika Królewskich wygryźć. Na pewno do walki o tytuł włączy się ktoś z katalońskiej dwójki: Eto’o, Henry, chociaż pierwszy wyjeżdża na PNA, a drugi nie wiadomo jak będzie grał w nowej drużynie, innych zawodników Barcelony raczej bym wykluczył, co nie znaczy, że taki Messi czy Ronaldinho nie strzeli po 15. goli. Jeszcze jednym z moich faworytów jest David Villa, który jest gwarancją wielu goli dla swojego zespołu i jeśli zdrowie mu pozwoli, to na pewno będzie w czołówce najlepszych strzelców.

Awatar użytkownika
Pedroff_17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pedroff_17 » 31 lip 2007, 1:58

Ja tak po cichu licze na Diego Forlana :D. Chociaż powiem wam, że jeśli Maxi będzie grał z taką skutecznością z jaką grał w tych meczach, w których grał (:F) to może powalczyć.

Chociaż największe szanse dawałbym RvNowi chyba jednak.

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 31 lip 2007, 2:46

Postawiłem na Ruuda. Powód był prosty. Ma dobre warunki i umiejętności, a poza tym był królem w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 31 lip 2007, 8:18

Ja stawiam na Messiego, chociaż nie jestem fanem Barcy, to muszę przyznać, że to najlepszy napastnik grający w Primera Division.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”