Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 136

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lip 2007, 13:22

Zdążyłem już się przyzwyczaić :D A swoją drogą 3 wp dostałem od kibica Interu :D

a jak będziesz pisał nie na temat, to dostaniesz jeszcze od kibica Arsenalu // fieldy

Awatar użytkownika
DeViLl0o
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViLl0o » 24 lip 2007, 9:49

Snipp_ pisze:Ale czerwonych krzyży to bym nie przeżył :wink:. Opowie mi ktoś więcej o tym Segundo Castillo co to się do Juve wpycha? Słyszałem, że na MŚ nieźle sobie radził.
Hmmm raczej nie na MŚ tylko na Copa America :D
Na CA radził sobie dobrze był podstawowym zawodnikiem drużyny ekwadoru w środku pomocyjako def. zabierał wszystkie piły jak idzie :P :)

A razem z Crveną Zvena Belgrad wywalczył Mistrzostwo tego kraju :)
Co dału mu Miejsce w Jedenastce Seoznu w Serbii :)

A co do wygranej 4:0 z Reprą. Olimp. Chin to myślę że wynik jest zadowalający :) Za 4 dni gramy mecz z Newcastle tam to będzie trzeba się pokazać :)
Ale ja i tak czekam na Trofeo TIM i Trofeo Birra Moretti :)

Pozdro dla fanów juve!

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 lip 2007, 23:10

Żeby trochę odświeżyć temacik walnę linka do fotek niektórych laseczek graczy Juve, m.in Buffona, Trezegueta, Giannicheddy. Jest też tam parę innych dziewczyn znanych piłkarzy. Se żyją chłopaki :D :mike:

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DX

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 lip 2007, 18:38

Kadra Juve na tourne: Belardi, Buffon, Novembre, Vanstrattan; Andrade, Birindelli, Boumsong, Chiellini, Criscito, Grygera, Legrottaglie, Molinaro, Zebina; Almiron, Blasi, Camoranesi, Marchionni, Nedved, Nocerino, Salihamidzic, Tiago, Zanetti; Del Piero, Iaquinta, Palladino, Trezeguet.

Media spekulują, na temat przyszłości Chielliniego :? Bardzo mnie to niepokoi, że niby jedzie do Anglii, by dogadać się z M. City. Byłoby to już kolejne, po sprzedaży Balzy, debilne posunięcie zarządu. Tym bardziej, że Heinze podobno będzie się sądził o transfer do... Liverpoolu :roll: i my w tym momencie nie mamy praktycznie żadnej konkretnej alternatywy. Sprzedarz takich piłkarzy niewątpliwie wyjdzie nam bokiem w sezonie :? Mam nadzieje, że to tylko ploty, bo kto może godnie zastąpić Zambrotte, jeśli nie Chiellini??

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2007, 19:09

maestro pisze: Mam nadzieje, że to tylko ploty, bo kto może godnie zastąpić Zambrotte, jeśli nie Chiellini??
Pasqual :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 lip 2007, 19:11

Też o nim myślałem, ale od dłuższego czasu nic w tym kierunku nie ruszyło. Nawet plotki się skończyły :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2007, 19:14

Ja nie skreślałbym też Molinaro i Criscito. Sylwetka tego pierwszego przedstawiona jest na solojuve.com i nie wygląda to najgorzej. Criscito z kolei miał wyższą średnią ocen występów w Serie B od wszystkich naszych obrońców według La Gazetta Dello Sport o ile dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 lip 2007, 19:31

Dla mnie w tym momencie te liczby, oceny itp nie są za bardzo ważne. Chiellini jest ograny na pierwszoligowych boiskach, jest dużo bardziej doświadczony i zgrany z zespołem, popykał też troche w kadrze. Molinaro, Criscito- oni są w tym momencie niewiadomymi, a Giorgio jest gotowy do gry na wysokim poziomie w I lidze od zaraz, a właśnie tego nam potrzeba, i tak mieliśmy ogromne przemeblowania w ostatnim czasie. No i mimo wszystko, na dzień dzisiejszy to troche nie ta klasa ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2007, 20:12

Psychicznie na pewno, pamiętam jaki miał debiut z Bayernem. Prawie połamał się o własne nogi i blisko było, by pokonał Abbiatiego :lol:. Ale potem dzięki tam meczom jak Derby Włoch gdzie wymiatał, nabrał niezbędnego doświadczenia, które mam nadzieję wykorzysta w przyszłym sezonie oczywiście w naszych barwach :]

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 lip 2007, 23:54

Kolejny sparing za nami, to trzeba skomentować grę naszej drużyny. Czynię więc swoją powinność.
Mecz mimo porażki oceniam pozytywnie, gra poprawna i to by było na tyle... Newcastle zagrało dosyc poważnie osłabione, my natomiast prawie optymalnym składem. Niepokoić może brak komunikacji w defensywie, ale mam nadzieję, że jest to tylko kwestia czasu i dogrania wszystkiego w przeciągu tych kilku tygodni. W ofensywie też raczej bez rewelacji. Pięknej piłki to my raczej grać nie będziemy. Osobiście jestem wielkim zwolennikiem zakupu jeszcze jednego środkowego obrońcy i dobrze wyszkolonego technicznie, błyskotliwego,z pomysłem na grę środkowego pomocnika. Z całym szacunkiem dla panów Tiago i Almirona nie są oni gwarantem świetnej gry, a takiej zapewne oczekuje każdy kibic Juve. Ponadto nie widać, żeby czuli na plecach oddech, któregoś z kolegów rywalizujących o miejsce w pierwszej 11. Bardzo chciałbym się mylić... Oby...
Mimo tych obaw wierzę w dobrą postawę chłopaków, a przede wszystkim w nasz "team spirit". Tak więc pozostaje tylko jedno... FORZA JUVE!!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lip 2007, 22:19

Zawsze mieliśmy problemy z angielskimi drużynami i jak widać nic się nie zmieniło. Albo Newcastle jest takie silne albo Juve nie jest dostatecznie dobre żeby dać radę bądź nie bądź angielskiemu średniakowi. Nie będę oczywiście wymagał od Juve odrazu zwycięstw po powrocie do elity, ale niech pokażą, że chcą.

Szkoda też, że Gigi pokazał się ze złej strony taranując młodego Carolla. Chyba nie tylko mnie zdziwił, a może robi się z niego kolejny Bad Boy? :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 sie 2007, 1:50

Coby nie wracać już do niezbyt udanego meczu z Newcastle :P znamy terminarz rozgrywek 2007/08 :) Nie ma sensu wklejać całości, więc tylko to, co nas najbardziej INTEResuje :twisted:

4. kolejka (23.09.2007/17.02.2008) Roma - Juventus
6. kolejka (30.09.2007/27.02.2008) Torino - Juventus
7. kolejka (07.10.2007/02.03.2008): Fiorentina - Juventus
9. kolejka (28.10.2007/16.03.2008): Napoli - Juventus
11. kolejka (04.11.2007/22.03.2008) Juventus - Inter
13. kolejka (25.11.2007/06.04.2008): Juventus - Palermo
14. kolejka (02.12.2007/13.04.2008): Milan - Juventus
16. kolejka (16.12.2007/27.04.2008): Lazio - Juventus

Ogólnie chyba nie jest źle, powinniśmy dobrze wystartować. Na pojedynki z klubami mediolańskimi, przyjdzie nam troche poczekać. Choć wcale mi się nie spieszy :lol: Końcówka będzie w miarę lightowa ;) tym bardziej, że w 17. kolejce odbędzie się bratobójczy pojedynek w Mediolanie. Mam nadzieję, że dla nas jednak to też będzie miało znaczenie :)

Sprawa druga- Del Piero zostanie tatusiem, w sumie już został :] Życzymy zdrowego, męskiego potomka, który w przyszłości przynajmniej zrówna się rekordami ze swoim starym :chill: Ja od siebie życzę kołysanki na San Siro :P Tylko to chyba tak nie wypadnie :think:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 01 sie 2007, 12:18

maestro pisze:Tylko to chyba tak nie wypadnie
nie no niby jest w czwartym miesiącu ciąży więc w grudniu powinna rodzić (tylko chyba pod koniec :? ) tak czy siak jak nie na San Siro to jest nadzieje że zaprezentuje kołysankę na Stadio Olimpico :D grudzień zapowiada się ciekawie Milan - Juventus, Real Barcelona :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 sie 2007, 3:09

No i jesteśmy po tourne... nie oglądałem całego spotkania z Sunderlandem, jedynie dosyc obszerny skrot ale jestem zadowolony z tego, co zobaczyłem. Może wyników jeszcze nie ma, ale są to dopiero początki. Mam nadzieję, że złe dobrego początki :P Ogólnie jest coraz lepiej. Stworzyliśmy mnóstwo sytuacji, Iaquinta fajnie pracował, szukał gry, aż sam jestem zaskoczony :P Nie wiem też gdzie my znajdziemy drugiego takiego Nedveda :olaboga: On gra co najmniej za trzech piłkarzy...
Tak czy inaczej widać prace wykonaną przez trenera. Dużo czasu musi jeszcze minąć ale są postępy. Najbardziej rzuca się w oczy fatalna skuteczność :o Zwłaszcza Trezeguet marnuje co się da :P ale może w końcu się wstrzeli, bo przecież z wykańczania akcji zawsze słynął. Obrona też się czasem gubi, a w Serie A nie możemy sobie pozwolić na taką niefrasobliwość. Ale nie jest źle, tylko trzeba poustawiać celowniki :)

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 05 sie 2007, 8:12

Juve póki co gra słabo, ale to dopiero początek przygotowań, więc myślę, że
będą w pierwszej 4 ligi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”