Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 55

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 lip 2007, 19:58

wazne zeby w pierwszym meczu sezonu w koncu wygrali derby madrytu. reszta szczerze mowiac mnie klepie

oddali el nino i teraz maja napastnika ktory gwarantuje gole. byc moze beda mieli jrr'a ktory raz na dwa mecze zaliczy asyste i wczle nie sreslam atletico. beda mocniejsi niz sezon temu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lip 2007, 20:03

Petrov nie miał porywających statystyk, ale na pewno był ważną postacią. Simao też może nią być, ale 20 mln + Costinha i/lub Ze Castro + 5 mln w obwodzie to przegięcie. Choć według Waszych prognoz tych 5 mln płacić nie będą musieli.

Jak przyjdzie jeszcze Riquelme to będą się na papierze prezentować zdecydowanie lepiej niż w poprzednim sezonie. Szkoda trochę Martina, zobaczymy jak poradzi sobie Simao na boku. Są Raul Garcia, Maxi, zamiast Torresa jest dużo skuteczniejszy Forlan i jest przede wszystkim Aguero.
Jak dojdzie Roman będą wyglądali dość ciekawie, co oczywiście nie znaczy, że w końcu zagrają na miarę oczekiwań.

Ja liczę, że ich zapały zostaną ostudzone już w pierwsej kolejce :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 20:05

Akurat co do Forlana to się zgadzam. Zresztą pisałem już o tym wcześniej, że gotów jestem założyć się, że strzeli więcej goli niż ostatnio strzelał Torres.

Praktycznie co roku mówi się, że Atletico jest mocniejsze niż było w roku ubiegłym tylko jakoś nie przekłada się to zdecydowanie na ich wyniki. Wciąż sporo im brakuje do pierwszej czwórki.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 26 lip 2007, 21:50

Zgadzam sie z tym co napisał Mentor. Mnie osobiście wcześniej denerwowało (no może raczej irytowało) to że w Atletico wielbili tak Torresa. Chłopak zagrał pare dobrych turnieji w stylu 'Coca-cola cup' itd, paru ludzi powiedziało że ma talent, potem mówiono o największym w hiszpańskim futbolu i Atletico oszalało :P Nie chce mi sie teraz szukać jego indywidualnych osiągnięć z każdego sezonu, ale nie wiem co miał ten piłkarz czego nie miał inny wychowanek tego klubu (oprócz oczywiście tego że Fernando był bardziej medialny) :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 0:13

Costinha i/lub Ze Castro + 5 mln w obwodzie
w odwodzie. nie 'obwodzie'

moge zniesc wszystko ale nie tak trywialne bledy jezykowe :(

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lip 2007, 0:23

Czepiasz się. Nigdy nie byłem polonistą i nie będę :P

Patrz na treść, nie na formę. Pomoże. Naprawdę. Mi też dokuczały same małe literki, ale przywykłem :P

EOT

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 10:33

to nie jest blad ortograficzny a strasznie powszechny brak zrozumienia dla znaczenia slow (wiele osob popelnia ten blad)

odwod a obwod to 2 zupelnie rozne rzeczy

to może teraz ja napisze... EOT // fieldy

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 27 lip 2007, 11:52

rkoeman pisze:ważne żeby w pierwszym meczu sezonu w końcu wygrali derby Madrytu. reszta szczerze mówiąc mnie klepie
Ty się lepiej martw, o wasze zwycięstwa, bo ostatnimi czasy tylko RAZ zdarzył się cud :lol:
PS. W cytacie poprawiłem za ciebie literówki, bo wiem, że nie używasz polskiej klawiatury, a katalońską :) Jednak Madryt mógłbyś z łaski swojej napisać z wielkiej litery. :roll:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 28 lip 2007, 22:38

Nie wiem czy Marca robi sobie jaja czy nie ale wedlug nich Jose Antonio Reyes podpisał umowe a Atletico.

Dzis jeśli mnie pamiec nie myli któras z Hiszpasnkich gazet czy tam radio mówiły, że Reyes jest juz w Madrycie i zagra tam ale w Realu za 8mln Euro... ciekawe. :o

Pozatym Atletico po 1. Połowie wygrywa z Gloria Bistrita 1:0 po bramce Diego Forlana. Ciekawa informacja jets to iż Forlan niedawno zaczął dopiero przygotowania z Atleti a juz gra a w dodatku strzela.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 22:55

Nie uwierzę póki nie zobaczę. Reyes w Atletico potrzebny nie jest jest przecież Simao i Maxi więc gdzie tu miejsce dla Reyesa ?? Jednak jak Atletico go zakontraktuje zrobi sporego psikusa Realowi. Dla mnie może on iść gdzie sam chce jakoś za bardzo nie wierze że zacznie nagle porywać swoją grą tak jak to robił za czasów gry w Sevilli.

Dla mnie Forlan będzie strzałem w 10. Idealny piłkarz aby zastąpić Torresa. Według mnie strzeli on więcej bramek w tym sezonie niż El Nino w poprzednim.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 lip 2007, 23:04

Tobik33 Reyes przydałby się w Atletico bo możliwe jest że MAxi będzie grał w napadzie, albo będą grać 4-3-1-2 i Argentyńczyk będzie tym zawodnikiem za napadziorami. Chociaż mi bardziej sie wydaje ze Maxi będzie grał w napadzie bo Mista nie jest zbyt wiarygodny :P
Reyes mógłby grać na skrzydle bo jes tam wolne miejsce, a nawet jakby to Hiszpan jest an yle dobry aby bez wątpienia wywalczyć sobie miejsce w podstawowej '11' .

Simao, Riquelme, Forlan, Aguero, Pernia, Abiatti robi się paczka w 'drugiej części; Madrytu :wink:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 28 lip 2007, 23:31

BartekTS pisze:Dzis jeśli mnie pamiec nie myli któras z Hiszpasnkich gazet czy tam radio mówiły, że Reyes jest juz w Madrycie i zagra tam ale w Realu za 8mln Euro... ciekawe
zgadnij jaka? w ogóle już sam się w tym wszystkim pogubiłem najpierw podają że jest u nas później że do Atletico chyba jednak zbyt szybko się cieszyłem teraz już nie będę się napalał na informacje gazet odnośnie Reyesa czy Robbena będę czekał na oficjalne stanowisko klubu to to już się robi denerwujące
a skoro tu już jestem napiszę coś na temat Torresa uważam że Atletico zrobiło świetny interes nie dość że dostali Luisa Garcie to jeszcze za pieniądze z transferu kupili Forlana i jeszcze im trochę zostało :D a co do Forlana to uważam nawet że bardziej się przyda Atletico niż Torres El Nino z roku na rok strzelał coraz mniej bramek i ogólnie nie robił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia może potrzebna mu była zmiana otoczenia?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 23:31

Pewnie masz racje jednak jeżeli Reyesa nie ściągną nic się nie stanie w ataku zawsze mogą grać Forlan z Aquero jest jeszcze Mista, Luis Garcia więc kilka wariantów jest w razie niepowodzenia. Jeżeli Riquelme przejdzie to na pewno on będzie grał za napastnikami a nie Maxi. Dla niego zostanie albo prawe skrzydło albo napad.

Fenomen Madrytu wydają taką kasę na piłkarzy w każdym okienku, sukcesy mierne a nadal kupują. Skąd oni mają taką kasę ?? zna ktoś przyczynę ??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 23:35

Tak jak już napisałem w temacie Realu.

Arsenal mógł wstępnie zaakceptować warunki Królewskich, żeby nie robić przykrości zawodnikowi, który koniecznie chciał grać w Hiszpanii.

Wtedy jednak weszło Atletico z wyższą ofertą i Reyes ma swoją Hiszpanię, a Arsenal swoje pieniądze. Proste.

No i jeszcze do tego informacja o podróży Mijatovicia do Mediolanu...musieli wiedzieć wcześniej. Tylko czemu Real teraz nie da 12 mln?Reyes wolałby zostać w Realu niż grać w Atletico.

Nie ma to jak frajerstwo i tyle.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 29 lip 2007, 12:47

Panowie wy tu plotkujecie o transferach, a wczoraj Atletico doczołgało się do pucharu UEFA. Jak mecze o stawkę są na tym etapie przygotowań cięzkie dla drużyn hiszpańskich przekonał się w ubiegłym sezonie Villarreal ograny przez Słoweńców z Maribora. Na szczęście Atletico po porażce w Rumuni 1:2 wczoraj wymęczyło 1:0 i awansowało. Gola na wagę awansu strzelił Forlan, który zdaje się bardzo szybko spowoduje, że kibice Atletico zapomną o swojej ikonie sprzedanej do LFC. Początkiem spotkania wydawało się, że gospodarze wręcz zmiażdżą Glorię, ale w miarę upływu czasu Rumuni coraz groźniej atakowali. Co prawda i tak Atletico miało więcej sytuacji, ale nie potrafiło podwyższyć wyniku. Mecz był ciekawy i zakończył się happy endem dla fanów hiszpańskiej piłki. Gratulacje i życzę wygrania Pucharu UEFA :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”