Plusy i minusy ligi Serie A... - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Lubicie lige włoską?

Tak
62
71%
Nie
25
29%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 15:27

Totnik_ASR pisze:tak te mecze uwazam za "flaki z olejem"
Twoja sprawa. Angielska piłka owszem ma w sobie trochę więcej ostrości, ale jest też bardzo szybka i to mi się bardzo podoba w tej lidze :wink: Nie wszystkie drużyny grają też "typowy angielski futbol". Mi sie takie mecze Chelsea z Liverpoolem podobają, ale tu znowu stałe zdanie - o gustach się nie dyskutuje :D

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2007, 15:30

Łukasz_ pisze:
Nic w tym złego że nie lubisz stylu jaki prezentuje liga włoska, przecież każdy lubi co innego i nie mogę mieć za złe komuś tego że styl Calcio mu nie odpowiada ale podaj jakieś argumenty które przemawiają Tobie że styl Serie A Ci nie odpowiada. Zacząłeś od catanacchio... teraz kończysz na pierwiastku więc w końcu jak ?
Nie ja nie ZACZALEM od catenaccio :) juz to powtarzam ktory raz :?: :wink: ...

to jest oryginalny cytat z mojej pierwszej wypowiedzi " A co do ligi wloskiej to w sa zarowno interesujace mecze jak i nudne, mi po prostu wloski styl nieodpowiada i pasjonuje sie troszke inna gra, ale to nie znaczy ze liga wloska jest nuda Wink choc przyznam szczerze ze wole ogladac mecz cottbus - mainz niz Ac Milan - Inter Mediolan ... ale to już moj gust Smile a o gustach sie nie dyskutuje "

i gdzie tu o catenaccio ? ? ? ? ? to wy sobie tak to zinterpertowaliscie tez nie wiem na jakich podstawach :) a zatem zaczalem od pierwiastka juz potem jak przeszedlem na wasze myslenie odnosnie waszej interpretacji mojego wlasnego tekstu :)

wiec jak jeszcze jedna osoba napisze cokolwiek pod moim adresem o catenaccio to jest to dobitny powod ze nie czyta postow...albo nie rozumiem prostych zdan :) koniec piesni :) juz tego nie bede powtarzal :)

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 16:04

rebuzz pisze:
dlaczego ignoranctwem :shock: ....
nawiazujesz do catanacchio... cale te twoje pierwiastki i nie popierasz tego zadnym merytorycznym argumentem
4-5 druzyn nie swiadczy o calej lidze
mowimy o druzynach ktore definuja ta lige.. o tych ktore reprezentuja ja w Europie wiec mozna snuc wnoski o lidze.. slabsze kluby w kazdej lidze zachowuja sie tak samo
a pozatym to WY napisaliscie o catenaccio

zeby obalic to zjawisko a Ty prezentujesz odmienne podejscie..
Twoja sprawa. Angielska piłka owszem ma w sobie trochę więcej ostrości, ale jest też bardzo szybka i to mi się bardzo podoba w tej lidze Nie wszystkie drużyny grają też "typowy angielski futbol". Mi sie takie mecze Chelsea z Liverpoolem podobają, ale tu znowu stałe zdanie - o gustach się nie dyskutuje
akurat prawie wszyscy kibice pilkarscy oprocz tych klubow z ktorymi mialem stycznosc narzekali na te mecz ale racja kazdy ma swoj gust.. dla mnie w lidze angielskiej nie ma nic ciekawego jest przereklamowana ale mniejsza z tym .. w kazdm razie takiego catanacchio jak rywalizacja tych dwoch angielskich druyzn w Europie dawno nikt nie zaprezentowal ale to tylko na wloskie kluby sie narzeka :)
gdzie tu o catenaccio ? ? ? ?
nie napisales tego wprost ale dziwnym trafem twoje wypowiedzi kazdy jednoznacznie zrozumial :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 lip 2007, 16:10

Totnik_ASR pisze:dla mnie w lidze angielskiej nie ma nic ciekawego jest przereklamowana ale mniejsza z tym
gruba przesada...
Totnik_ASR pisze:w kazdm razie takiego catanacchio jak rywalizacja tych dwoch angielskich druyzn w Europie dawno nikt nie zaprezentowal
finał LM 2003, choć nie wiem jak szeroki zakres ma dla ciebie słowo dawno :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 16:15

Totnik_ASR pisze:dla mnie w lidze angielskiej nie ma nic ciekawego jest przereklamowana ale mniejsza z tym ..
Wielka szkoda, bo bardzo daleki byłbym od zgodzenia się z tym :o Dla mnie zarówno hiszpańska, angielska jak i włoska liga ma swój urok. W każdej jest coś unikalnego, coś co przyciąga, choć się od siebie różnią. Najbardziej pasuje mi futbol hiszpański, ale nigdy nie pogardzę Premiership czy Serie A - o dziwo te mecze nawet częściej mam okazje oglądać w całości.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 17:04

arek_ahig pisze: finał LM 2003, choć nie wiem jak szeroki zakres ma dla ciebie słowo dawno :P
to nie bylo az tak straszne moim zdaniem... i w wypadku Liv - Che dwa razy mialo miejsce to zjawisko

Ale nie wglebiajmy sie moze w lige angielska bo to nie temat o tym :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 31 lip 2007, 17:41

Najbardziej lubię właśnie Seria A i Orange Ekstraklasę, ale uważam, że najwyższy poziom jest w Premiership.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2007, 17:44

Totnik_ASR pisze:
nawiazujesz do catanacchio... cale te twoje pierwiastki i nie popierasz tego zadnym merytorycznym argumentem
mam sobie w podpisie zmienic ze nie nawiazuje ? :shock:

Totnik_ASR pisze:
zeby obalic to zjawisko a Ty prezentujesz odmienne podejscie..
chwila, chwila ... skoro sami to napisaliscie zeby to sami obalic to jaki ja mam w tym interes :) ? gdybym tak jak mowisz reprezentowal odmienne podejscie to albo bym niechcial obalenia catennacio albo bym twierdzil ze to wystepuje a TEGO nigdzie nie pisalem, wiec .... :roll:
Totnik_ASR pisze:
nie napisales tego wprost ale dziwnym trafem twoje wypowiedzi kazdy jednoznacznie zrozumial :)

widocznie nie pierwszy raz przyszlo wam bronic Serie A i teraz kazdy kto powie ze jednak mu ta liga nie pasuje zostaje oskarzony o to ze nawiazuje do catennacio :) Paranoja :shock: Jestescie chyba przewrazliwieni na tym punkcie i tyle :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 18:01

rebuzz pisze: ? gdybym tak jak mowisz reprezentowal odmienne podejscie to albo bym niechcial obalenia catennacio albo bym twierdzil ze to wystepuje a TEGO nigdzie nie pisalem, wiec .... :roll:[ /quote]

tylko napisales ze wystepuje jakis pierwiastek z tego :)
widocznie nie pierwszy raz przyszlo wam bronic Serie A i teraz kazdy kto powie ze jednak mu ta liga nie pasuje zostaje oskarzony o to ze nawiazuje do catennacio :)
nie wiem czy zauwazyles ale taki temat jest jeden ;)
Paranoja :shock: Jestescie chyba przewrazliwieni na tym punkcie i tyle :wink:
po prostsu smieszy Nas ten stereotyp ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2007, 18:06

Totnik_ASR pisze: tylko napisales ze wystepuje jakis pierwiastek z tego :)
Tak :) Wreszcie ktos to zauwazyl i dobrze sprecyzowal !! :)
Nie wiem jak duzy jak maly bo tego nie mozna przedstawic w zaden sposob matematycznie a jedynie "odczuciowo" zapytacie pewnie to dlaczego tak mysle ? gdzie argumenty za moimi odczuciami ? to odpowiem ze argumentow za moimi odczuciami brak :) mozecie mi rozebrac glowe, podlaczyc elektrody do mozgu i puscic mecz Serie A, Bundesligi, Premiership i nawet OE :) sprawdzimy wtedy dlaczego i jak moje neurony zachowuja sie wtedy inaczej ufffff :wink:
Totnik_ASR pisze: nie wiem czy zauwazyles ale taki temat jest jeden ;)
chodzilo mi o to ze czesto w komentarzach na stronce mozna zauwazyc tego typu rozmowy, nie tylko na pilka.pl ale takze na innych.

No mysle ze tym spokojnym krokiem powoli dochodzimy do konca rozmowy :)

pozdro

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 18:10

rebuzz pisze:argumentow za moimi odczuciami brak :)
no wiec sam sie przyznajesz do niewiedzy :)
chodzilo mi o to ze czesto w komentarzach na stronce mozna zauwazyc tego typu rozmowy, nie tylko na pilka.pl ale takze na innych.
znawcow i ignorantow nigdy nie brakuje :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2007, 19:07

Totnik_ASR pisze:
no wiec sam sie przyznajesz do niewiedzy :)
to znowu zla interpretacja,

wspomnialem o stylu, to byl jedyny argument i tak zostanie, reszty niema, pozostale to odczucia :) jak jednak nie rozpoznajesz roznicy STYLOW jaka prezentuje Serie A, czy chocby OE albo Bundesliga... oj ... to tak jak to lubicie tutaj pisac wypada wspolczuc :wink:

na sile chcesz wykazac swoja racje ale ci sie to nie uda bo nie mozesz mi wmowic ze sam siebie oszukuje :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 19:24

rebuzz pisze:
to znowu zla interpretacja,

wspomnialem o stylu, to byl jedyny argument i tak zostanie, reszty niema, pozostale to odczucia :)
ale Ty krecisz :) .. odczuca to raczej nie wiedza chyba ze dla Ciebie to to samo.. co do stylu.. czy kierujesz sie wiedza czy tez odczuciami to stwierdzjac o tym twoim "pierwiastk" tak czy inaczej nie wykazujesz sie znajomoscia tematu
jak jednak nie rozpoznajesz roznicy STYLOW jaka prezentuje Serie A, czy chocby OE albo Bundesliga
gdzie ja wogole poruszalem takie kwestie ?! :|
na sile chcesz wykazac swoja racje ale ci sie to nie uda bo nie mozesz mi wmowic ze sam siebie oszukuje :)
nie chce wykazac zadnych racji.. to Ty na sile co chwila cos piszesz a potem przekonujesz ze miales cos innego na mysli.. proponuje przemyslec argumenty zanim sie stwierdza jakies teze typu "pierwiastek catanacchio"

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 19:32

Totnik_ASR - Daj spokój, bo przekomarzacie się, a postępu w dyskusji brak.

Większość drużyn w Serie A (poza czołówką) wcale nie ma tak dobrej defensywy, jak niektórzy sądzą i to naprawdę widać podczas oglądania spotkań. Żelazna defensywa we włoskiej lidze to bzdura. Błędów jest dość sporo, bramek dużo, a sytuacji jeszcze więcej. Takie wyniki jak 4:2 to w tej lidze częste zjawisko.

Ale czołówka często to samo. Mecze finałowe w CI (?) pomiędzy Romą i Interem. Jakie były wyniki? Mówią same za siebie :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 31 lip 2007, 19:42

no bo Wloska liga jest nudna nie :)

ale masz racje.. nie przekazajmy sie juz.. proponuje od teraz tylko merytoryczne kwestie !

btw. rozlosowali terminarz :D

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”