Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 41

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 lip 2007, 11:19

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,4344763.html

No panowie, zaczyna sie robic ciekawie, czyzby zgineli od wlasnej broni stosowanej w przeszlsoci :think:

Napewno cos jest na rzeczy:!: W Turcji czy Rumunii takie rzeczy sa chyba bardziej niz w polsce rozpowszechnione
A dla Steuau ewentualnei oidpadnieie przy nakladzie finansowym byloby poprostu tragedia, takze woleli sie zabezpieczyc
Jednak teraz bedac na ocenzurowanym watpie aby ktos pokusil sie o jakąkolwiek pomoc :P

PS. Szansa http://www.sport.pl/sport/1,65025,4341494.html :think:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2007, 12:47

Wydaje się, że Zagłębie ma większe szansę na awans niż się wszystkim na początku wydawało. Rumuni ostatnio formą nie grzeszą. Do tego dochodzi Hagi, który piłkarzem był wielkim, ale na stanowisku trenera za wiele nie osiągnął jak na razie. Mimo iż ostatnie sezony Steaua miała bardzo dobre, to wydaje mi się, że jest słabszy rywal niż w ostatnich czasach miały polskie drużyny w trzeciej rundzie eliminacji. Najśmieszniej by było gdyby Zagłębie przeszło Rumunów, a w trzecie rundzie odpadło w rywalizacji z jakimiś przeciętniakami.

Myślę, że dzisiaj będzie remis.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 13:10

No oczywiscie Zico podzielam, twoje zdanie, zreszta juz o tym pisalem :wink: w Bukmacherce :P
Zico_FCI pisze:że jest słabszy rywal niż w ostatnich czasach miały polskie drużyny w trzeciej rundzie eliminacji.
Mozna dyskutowac, wg mnie porownywalny zespol do PAO czy Szachtara, jeden pulap

Jednak ewentualne odpadneicie Steaua bedzie dla nich istna tragedia, oni caly czas sie wzmacniaja i to wcale nie za takie grosze i nie anonimowymi zawodnikami, bramakrz Cucuty (w libertadores dobrze boril), kilka mln poszlo - a brak nawet UEFA moze byc znamienny :!: Becali to pewnie eksploduje

Co do Hagiego, dla mnie podobna sprawa jak Boniek, i moze wyjsc z tego tragedia

Jeszcze odnosnie sedziow :!: Szymkowiak mowi, ze ten turecki sedzia ma sentyment do wielkich firm i nazwisk i zdarzalo sie w turcji ze gwizdal pod tych wielkich tureckiego futbolu :!: A Hagi w turcji uchodzi za legende w sumie :!:
Ponadto moze nie bylo to az tak uwypuklone ale przeciez bledy sedziow w poprzednich laatcxh tez w jakims stopniu decydowaly o braku nasyzch w LM
WIsla - Pao - niezunana bramka
Szachtar - Legia - Be;g widzial faul w polu karny gdy byl przed :roll:
Zico_FCI pisze:ajśmieszniej by było gdyby Zagłębie przeszło Rumunów, a w trzecie rundzie odpadło w rywalizacji z jakimiś przeciętniakami.
Tak moze byc :P Chociaz jakos nie wierze ze wpadniemy na totalne ogorki :!: Jezeli juz mam marzyc uczestnictwie w 3rundzie to tam beda takie teamy a raczej moga byc jak Dinamo Bukareszt (mistrz rumunii), Slavia - czyli pierwotny rywal, Sparta, Crvena, Rosenborg itp :!:

Mysle ze moze byc zlosliwa teoria dziejow i nastepny zespol z Rumunii, lub tez pierwotny rywal czy Bornowicki :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2007, 13:42

czeher pisze:Mozna dyskutowac, wg mnie porownywalny zespol do PAO czy Szachtara, jeden pulap
Wydaje mi się, że nie. Jednak w takich Suchar były i są pompowane mimo wszystko dużo większe pieniądze niż w Rumuńskie kluby. W ukraińskim klubie graj/grali piłkarze dużo bardziej znani niż obecnie w Steaua’e. Oczywiście można powiedzieć, że nazwiska nie grają, jednak moim zdaniem ma to duży wpływ na psychikę i podejście polskich drużyn do meczu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 17:42

Zico_FCI pisze:W ukraińskim klubie graj/grali piłkarze dużo bardziej znani niż obecnie w Steaua’e. Oczywiście można powiedzieć, że nazwiska nie grają, jednak moim zdaniem ma to duży wpływ na psychikę i podejście polskich drużyn do meczu.
Znowu nie przesadzaj z tymi nazwiskami, taki Elano dopiero rok czy dwa lata temu uzyskal ten markintengowy rozglos :!: Przez to ze Dunga go powalal kilka razy
Matuzalem, glowna czesc jego "nazwiska" to wygorowana zaplata - mozna to porownac do ceny za Janczyka, ukraincy chcieli pokazac ze stac ich na sciagniecie gracza z serieA - dosc powazne przereklamowanego swego czasu

No chyba ze mowisz o Lewandowskim :lol2:

Becali tez niezle wklada w klub. chociaz mysle ze na Szachtar ida jednak wieksze pieniadze - ale kto tam wie :think: jak jest w rzeczywistosci, przeciez anwet nie wiadomo ile zarabiaja tam zawodnicy - Kiedys byl wywiad z Lewym i nie mogl powiedziec ile zarabia bbo powiedzal ze ma taki zapis ze nie moze tego zdradzac

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2007, 20:27

Z tego co czytam w prasie wynika, że na początku skreślane Zagłębie powoli staje się faworytem w oczach "ekspertów" i zaczęto się nawet zastanawiać co będzie po przejściu Steauły... :|. Dla mnie nic nie zmieniło się od momentu losowania. Myślę, że u siebie remis, na wyjeździe porażka. Zagłębie nie ma doświadczenia z klasowymi zespołami, nawet w OE z lepszymi gra zachowawczo, nie ofensywnie. A jakoś nie widzę, by ten zespół miał predyspozycje do defensywnego stylu, więc to może się zemścić.

To, że nie przepadam za Zagłębiem pewnie ma wpływ na ocenę :P.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 21:28

Jezeli jakos okreslic ten mecz to odrazu cisbnie sie na usta "bez wyrazu", nijaki, troche przypominajacy "taktyke" kick and run - duzo przerzutow, dlugich wysokich pilk i walki
Nasza druga linia wyglada tak jakby zaginela w trojkacie bermudzkim i gramy tylko bramkarzem, obroncami i napastnikami :!: Narazie emcz na typowy under :D
Mozna wyroznic walki i faule na lini Golanski- Nunes :!: ahh ten Wlodar gra po swojemu pfff
Co do Steaua to jest zupelnie inny zespol jak ten z LM czy pUEFA - tam grali ladnie dla oka a teraz nijako :!:
Michniewicz ma o czym myslec i moze uruchomi potezna bron Zaglebia z poprzedniego sezonu - skrzydla :!:

Mysle ze okolo 70min wejdzie Chalbinski na podmeczonego rywala :D

Wiadomoi ze Cernea lubi popelniac bledy :! tylko ze narazie nie ma do nich okazji :angry2:

Ale mecz na under cieszy :smile2:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2007, 21:31

Po pierwszej połowie pozostaje przy swoim zdaniu, że Szachar jest drużyną od Steauły lepszą i to sporo lepszą.

Szczerze mówiąc myślałem, że mecz będzie bardziej otwarty, i że więcej będzie sytuacji. A to trochę flaki z olejem, bo goście nie chcą zbytnio atakować i raczej nastawiają się na to żeby bramki nie stracić.

ps. trębacze :olaboga:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 lip 2007, 21:35

czeher pisze:Ale mecz na under cieszy :smile2:
Trzeba było, bo dałem na 1x i widząc co grają to się mocno obawiam o mój kupon. :o

Może skrzydła wypalą, choć nie wiem czy Kolendowicz jest zdrowy. A Golińskiego na lewym skrzydle kompletnie nie widzę. Tzn. w tym meczu to ja go w ogóle nie widzę. Tak jak przez większość spotkania Iwańskiego. To z czym mogę się zgodzić w paplaninie Szpakowskiego i Mielcarskiego(bo ogólnie mnie wkur...) to to, że M.Bartczak się nieźle prezentuje. Zresztą Grzegorz też. Do tego pochwalić trzeba Arbolede i Stasiaka. Nunes rzeczywiście też ładnie walczy z Golańskim. Nawet jak założył mu stołek to sędzia dla nas gwizdnął. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 lip 2007, 21:35

Jeśli szybko teraz padnie pierwszy gol mecz może się otworzy ... jeśli nie to powinniśmy być świadkami takiego właśnie nijakiego widowiska.
Wyłączony z gry Iwański. W zasadzie miał tylko jedno dobre podanie. Jeśli tak to będzie dalej wyglądało to jedynie może przydać się przy stałych fragmentach, których i tak jak na lekarstwo.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 lip 2007, 21:35

Mecz narazie wyjątkowo odstrasza poziomem, więc zastanawiałem sie nad fenomenem zawodnika pod tytułem Włodarczyk. I nic nie wymyśliłem. Podobnie jak Zagłębie.

Szpaq w formie - Arbeloa.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, 21:36 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 21:36

Zico_FCI pisze:Szczerze mówiąc myślałem, że mecz będzie bardziej otwarty, i że więcej będzie sytuacji. A to trochę flaki z olejem, bo goście nie chcą zbytnio atakować i raczej nastawiają się na to żeby bramki nie stracić.
Wg mnie to bylo do przewidzenia, ze ten mecz wlasnie bedzie mial taki przebieg, jedni jak i drudzy chca zagra na zero z tylu, dla mnie zaskoczenie ze nie gramy pomoca tylko jakie wrzutki/wykopy od obroncow

ale taki przebieg z zza podwojnej gardy do przewidzenia
:arrow:
[quote="czeher w temacie "Wasze prywatne typy""]Bardzo mozliwy w tym spotkaniu rowneiz under Exclamation Zaglebie jak i Steauau wychodza z zalozenia iz nie wolno straici gola Exclamation defensywa Zaglebia wyglada na dosc dobra zas Steaua nie ma juz takiej sily ognia, poza tym za Hagiego graja w porownoniu z pozostalymi latami bez wyrazu Exclamation[/quote]
Cris7 pisze:choć nie wiem czy Kolendowicz jest zdrowy
Jest zdrowy, Lobodzinski juz tez

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 31 lip 2007, 22:00

Brawo dla bramkarza ... pan Vaclawik zachował się jak czasami nasz Artek B. ... no i w plecy... choć patrząc na grę obu zespołów powinno sie skończyć 0:0 żeby było sprawiedliwie... jeśli Zagłebie nie zacznie grać po ziemi a nadal będą grać "na wysokim poziomie" to nawet nie wyrównają... A Hagi i spółka są do pchnięcia... wcale nie prezentują się lepiej niż Lubinianie...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 lip 2007, 22:10

Ostatnio równie wielkie emocje z oglądania polskich drużyn w europejskich pucharach towarzyszyły mi podczas gry Amici Wronki w fazie grupowej PU. Przykro to pisac,ale ten mecz zasługuje conajwyzej na transmisje w regionalnej trójce.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 31 lip 2007, 22:13

Komentarz jednego pana z forum "z czuba"...

Mecz jest po prostu doskonały. Żona moja, muzyk i wybitna znawczyni piłki nożnej, po 30 minutach zadała mi pytanie: "A oni to tylko w piłkę grają ,czy pracują gdzieś jeszcze?"

No niestety tak to wygląda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”