Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 306

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 lip 2007, 19:10

fieldy pisze:Arsenal ma przewagę w meczu
No i jak się okazało przewaga ta została odpowiednio udokumentowana. Hleb powinien zdobyć gola już przy pierwszej próbie, no ale ostatecznie za drugim razem zachował zimną krew i wpakował piłkę do siatki. Bramka Robina - cukiereczek. Króciutki zwód i piękny gol naszego lidera w formacji ofensywenj dał Arsenalowi zwycięstwo w meczu i całym turnieju. Zawsze to dobry prognostyk przed nowym sezonem :wink:

Jedno co mnie strasznie denerwowało to duża liczba fauli ze strony graczy Interu. Przecież to tylko gra towarzyska i te kartki za zagrania faul były jednak niepotrzebne.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 lip 2007, 19:54

fieldy pisze:]. Wiec to już nie jest rezerwowy Inter

Racja, to już Inter na Coppa Italia ; ]

Drugi mecz i druga porażka. No, ale to tylko turniej towarzyski, a takie Inter może przegrywać nawet z Juventusem. Suazo pierwszy gol w nowych barwach, Chivu pierwszy mecz. Spotkania nie widziałem więc ... wiadomo :P

tak na marginesie Włochom coś sparingi nie idą.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 lip 2007, 20:30

Obrona nie popisała się za bardzo przy bramakach. Oba gole po akcjach lewa stroną, tam gdzie prawdopodobnie ustawiany będzie ustawiany Chivu. Pierwsze śliwki robaczywki. Swoją drogą Van Persie osmieszył Chivu i Samuela :D

Na pocieszenie pozostaje ładny gol Suazo. W sumie to szkoda, że Inter dośc lekko podszedł do tego turnieju, bo sparingi z Arsenalem i Valencia to dobra weryfikacja formy. Ale okres przygotowawczy chatrakteryzuje sie, że nie można go przyśpieszyć i on nie jest od uzyskiwania wyników.

Grzybooo
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grzybooo » 29 lip 2007, 21:32

Gol Van Persiego 1 klasa, Arsenal pokazał bardzo dobry futbol. Pozostaje tylko pogratulowac im dobrego turnieju :) Nowy nabytek Sagna szybko zaaklimatyzował sie w nowych barwach, ale nie sadze żeby te transfery jakie zrobili pomogly im w skutecznej walce o mistrza. Pożyjemy zobaczymy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2007, 22:05

Babel pisze:Swoją drogą Van Persie osmieszył Chivu i Samuela
jego akcja, ktoś keidys powiedział, ze Robin ma najszybszą lewą nogę na świecie. NIe pamietam kto to był, ale chyba dużo sie nie pomylił.
Chiu chyba uderzał z wolnego jesli dobrze pamiętam. Musi popracować jeszcze nad tym [to chyba on był :think:] swoją drogą Robin tez miał kilka dobrych uderzeń z wolnego, 2, czy 3 razy był blisko, reszta uderzeń stricte treningowa :D

Sagna z meczu na mecz pewniejszy. bardzo mnie to cieszy. Troche mnie cieszy mnie nowa funcka Eboue. Na obronie grał cały mecz znakomicie na obronie. Teraz gra 1 poowe znakomicie, w pomocy :P
Hleb dzis wymiatał. Gibbs - tez śiwetnie. Jeśli dobrze kojarze, to był to jego debiut w I składzie Arsenalu i od razu z Interem [osłabionym, ale zawsze :P] i to bardzo dobry wystep.
Hoyte też bardzo przyzwoicie na lewej defensywie.
Ogólnie to dziś mecz namy wyszedł dość dobrze. Visca el my :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 lip 2007, 14:36

A tak się niektórzy napinali, że Arsenal nie zdobędzie żadnego trofeum w tym sezonie. :P

Widziałem tylko obszerny skrót spotkania. Z tego co zauważyłem to Eboue dobrze sobie poczynał na prawym skrzydle. Sagne można było zobaczyć w kilku akcjach. W jednej akcji zaimponował mi szybkością. Poza tym asystował przy bramce Hleba.

Robin :shock: Piękna bramka, chociaż już nas do tego przyzwyczaił. :] Nie raz pisałem, że następca Henry jest już w zespole. Po odejściu Francuza, Robin jest absolutnym liderem w ataku i widać ta rola mu odpowiada. 8)

Inter ma szeroką kadrę, dlatego też wielu piłkarzy z podstawowej 11 nie brało udziału w meczu z rożnych przyczyn. Jednak ci co grali ogórkami nie są. U nas też brakowało kilku zawodników. Dodajmy do tego eksperymentalne rozstawienie. Zwycięstwo cieszy, jak każde. Patrząc na grę naszego zespołu można być optymista przed nadchodzącym sezonem.

Zasmucił mnie tylko jeden fakt. :? Kapitanem był Gallas. Obaj z Toure mieli być zmiennikami Gilberto w tej roli, ale myślałem, że to Toure nadal będzie wice kapitanem. Jeszcze wracając do naszej francuskiej "marudy". Przy bramce popełnił błąd. Słabo gra w powietrzu. Już nie raz mu się to zdarzyło. W ostatnim meczu z PSG też nie upilnował Lyuinduly.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2007, 15:08

Może dojść do kolejnego ruchu transferowego pomiędzy Arsenalem, a Chelsea. Tym razem chodzi o Diarrę. Chce on częściej grać w pierwszym składzie, a w Chelsea nie ma na to większych szans. Mówi się, że być może trafi na Emirates Stadium.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 lip 2007, 15:16

Tez o tym czytałem. Miałby kosztować 4 miliony funtów. Bardzo bym chciał tego zawodnik. Jest uniwersalny. W Arsenalu mógłby grac więcej na swojej naturalnej pozycji niż w Chelsea, gdzie środek pola jest bardzo dobrze obsadzony.

zikko92
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zikko92 » 30 lip 2007, 19:26

A w Arsenalu środek pola jest źle obsadzony ? :P Cesc, Gilberto, Flamini, Diaby, Song noi jeszcze gdyby był diarra... :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2007, 19:28

Kolejny zawodnik nikomu nie zaszkodzi. Idealny zmiennik dla Gilberto. No i Wenger lubi młodych :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2007, 22:04

Kerrea Gilbert dołączył dziś do zespołu Southend United [wypozyczenie]

ma tam grać przez najbliższe pół roku.
Świetna decyzja IMO, póki co jest za słaby na walke o miejsce w składzie, bo ani na środku, ani na prawej stronie nie miałby zadnych szans na walke.
Mamy 4 lepszych środkowych obrońców i 3 prawych.
Ostatnio Gilbert grał na wypożyczeniu w Cardiff City.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 lip 2007, 14:24

Robin Van Persie \o/

Piękny gol. Robin czuje się bardzo pewnie w naszym ataku i chyba nikt już nie ma wątpliwości, że to właśnie on będzie miał pewne miejsce w pierwszej jedenastce. O drugie miejsce będzie się 'bił' Adebayor z Eduardo (o ile ten otrzyma to nieszczęsne pozwolenie na pracę :roll: ).

Reyes w Atletico :D . I dobrze. Ekipa z Madrytu (nie ta Królewska :P ) solidnie się wzmacnia przed nadchodzącym sezonem i kto wie, może tym razem w końcu uda im się wedrzeć do pierwszej trójki...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 lip 2007, 16:22

Ja mam takie pytanko trochę OT. Ciekawi mnie ile może kosztować bilet na mecz Arsenalu w PL? Będę miał okazję wygrać jutro bilet na mecz Arsenal - Bolton i interesuje mnie ile moze wynosic wartośc tej nagrody.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 lip 2007, 16:34

arek_ahig pisze:Ja mam takie pytanko trochę OT. Ciekawi mnie ile może kosztować bilet na mecz Arsenalu w PL? Będę miał okazję wygrać jutro bilet na mecz Arsenal - Bolton i interesuje mnie ile moze wynosic wartośc tej nagrody.
zalezy pewnie jeszcze, na jakie miejsca uprawnia ten bilet.

Ogladalem wczoraj mecz Arsenalu z Interem. Mecz dobry, szybkie tempo. Podobala mi sie gra waszego nowego nabytku Sagny. Moga byc z niego ludzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2007, 18:09

W Anglii są najdroższe bilety w europie [a pewnie i na świecie] a na mecze Arsenalu są najdroższe w Anglii.
Nie orientuje się w dokładnych cenatch, ale dość sporo.

Co do Sagny, to był jego najlepszy występ w Arsenalu :D dużo ich nie było poki co, ale ten był zdecydowanie najpewniejszy. Już nawet kilka razy zagrał w ciemno do kolegi i piłka dotarła do celu.
Eboue niby sobie poradzić dobrze w pomocy, ale wole jednak repr. WKS na obronie.
Jednak jak wyjedzie na PNA, to możemy być spokojni o prawą defensywę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”