Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 90

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 lip 2007, 15:06

FC Seoul 0 - 4 Manchester United (Ronaldo,Eagles,Rooney,Evra)

United: van der Sar (Kuszczak 45'), Bardsley (Simpson 45'), Ferdinand, Vidic (Evans 76'), Silvestre, Eagles, Carrick (Scholes 45'), O'Shea, Evra, Rooney (Smith 45'), Ronaldo (Giggs, 45)

Zespół prezentował się dużo lepiej niż w pierwszym meczu Asia Tour, co miało bezpośrednie przełożenie na wynik. Niektóre akcje Diabłów naprawdę mogły się podobać. Wciąż jest trochę niedokładności i błędów, ale widać że gracze naprawdę cieszą się grając razem. Ciekawie prezentował się Evra na lewej pomocy, był bardzo aktywny, choć zbyt często łapany na spalonym. Nieźle też Eagles, tradycyjnie dobrze Ronaldo, a także para stoperów. Nienajgorzej również Bardsley. Kuszczak nie miał za bardzo kiedy się wykazać.
Ogólnie pierwsza połowa zdecydowanie na plus, a druga to już wolniejsze tempo, ale cały czas kontrolowanie spotkania.

Cały czas w barwach United nie zaprezentowały się nowe nabytki. Wciąż czekam na powrót do pełni sił Naniego i Owena i na powrót z urlopu Andersona.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 lip 2007, 16:56

Trzeci mecz w tegorocznym Asia Tour za nami.

Shenzhen FC 0 - 6 Manchester United

Wynik mówi sam za siebie a powinna być dycha albo i więcej.
Pierwszej bramki nie widziałem a strzlecem był Giggs po podaniu Roo. Pozniej Ryan odwdzięczył sie i Rooney ładnie przelobował bramkarza.
Nasepnie odegranie Ronaldo do Naniego 8) i ten zza 16 po ziemi koło słupka. W pierwszej polowie był jeszcze swietny strzał Ronaldo z wolnego w poprzeczke i gol Wesa któego sedzia nie zaliczył choć powinien. Druga połowa to kolejno trafienia O'Shea po podaniu Cristiano , pozniej sam Ronaldo strzela ( astysta Roo a akcje wyprowadzał Nani). Na koniec bramka wieczoru Eaglesa przypierdzielił aż miło :] po podaniu Donga. Jeszcze była poprzeczka Carricka i sytuacje Donga...

Smudge kolejny mecz odwalony na stojąco 2 setki zmarnowane :pogrzeb:
Stał, wszystko od niechcenia i ogólnie do dupy jeżeli on tak chce przekonać od siebie Fergusona to nic dobrego dla niego to nie wrózy.
Ja dla niego miejsca w United już chyba nie widze :roll:

Nani dobry debiut choć był troche zagubiony to jak na pierwszy mecz przyzwoicie a i bramka bardzo fajna. Widać też że jezeli bedą grać razem z Ronaldo to bedzie duże zagrozenie dla przeciwników.
Chciałem też powiedzieć że bardzo pozystywnie zaskakuje mnie Eagles :!: Swietna bramka, dobra gra , technika na najwyższym poziomie tylko niech troche z Evra pochodzi do siłowni :wink: a może się niedługo ocierać nawet o pierwszy skład :!: Szkoda że tyle czasu Kieran dostawał szanse gdy Chris był w zanadrzu....
Skłąd wiadomo eksperymentalny i tak naprawde o grze United jeszcze nic pewnego powiedzieć nie możemy choć ostatnie dwa wyniki bardzo dobre :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lip 2007, 17:15

Shenzhen FC 0-6 Manchester United

United: Van der Sar (Kuszczak 45'), Brown, Vidic (Ferdinand 45'), Evans, Evra (Silvestre 59'), Nani (Carrick 59'), Fletcher, Gibson (O'Shea 45'), Ronaldo (Eagles 59'), Giggs (Smith 45'), Rooney (Dong 59')

Po Japończykach i Koreańczykach przyszedł czas na Chińzcyków. I z drużyną Bogdana Zająca( :lol: ) poszło najłatwiej. Ale też warto zauważyć, że w tym meczu pokazaliśmy nareszcie futbol na najwyższym poziomie. Bardzo dobrze zaprezentował się debiutant Nani Almeida :D Jak zwykle dobrze Ronaldo, Rooney, Evra, Fletcher(pozytywnie mnie zaskakuje na Asia Tour). Po przerwie już nie było niektórych kreatorów gry i tempo troszkę spadło. Ale i tak było całkiem nieźle. Kuszczak znowu nie miał żadnych szans na pokazanie formy.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 lip 2007, 21:13

Sparing zagralismy naprade dobrze. To był kawał dobrej piłki, widac ze robimy spore postępy. Najbardziej jednak cieszy naprawde wysoko skutecznosc podstaowych graczy.
Najbardziej na plus zaskoczył mnie Eagels. Tym razem kolejna piękna bramka do jego kolekcji i kilka swietnych akcji. Byc moze chłopak odegra jakąs większą role dla United w tym sezonie.
Debiut Naniego był bardzo obiecujący.
Współpraca Roo Ronaldo i Giggsa wygląda naprawde imponująco.
No i fenomalnie graja równiez Evra i Fletcher, pokazuja na co ich stac.

A odbiegajac troche od sparingów, coraz bardziej zakręcona staje sie sprawa Teveza, FIFA jak zwykle chowa głowe w piasek i zrzuca odpowiedzialnosc na kogo innego. Sprawa trafia sądu, czyli tak naprawde niewiadomo co z tego wyjdzie...

Pokazano tez skan kontraktu Teveza z WHU:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 24 lip 2007, 23:18

Ja osobiście nie jestem entuzjastą talentu Carlosa Teveza. Wolałbym aby united zainteresowało się Nikola Zigicem lub Darrenem Bentem...ale wiadomo jak to jest są gusta i guściki mi pozostaje wierzyć ze za transfery w Man U są odpowiedzialni odpowiedni ludzie :twisted:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 lip 2007, 15:00

Szukam linków do całych meczy, albo obszernych skrótów wszystkich meczy na tym tournee. Help :roll:

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 25 lip 2007, 15:21

Całe mecze leciały w polsacie sport.A jezeli chopdzi o linki to poszukaj na torrentach.

ktoś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ktoś » 28 lip 2007, 16:31

Guangzhou 0 : 3 Man Utd
Rooney (karny) ,Nani,Lee Martin
8)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 31 lip 2007, 20:44

Rossi w Villareal....

Cena ok 7mln funtow...

Moj komentarz krotki i tresciwy ... [']
Szczerze mowiac to az mi rece opadly...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 21:43

W ManU i tak by nie pograł więc o co chodzi czekałyby go liczne wypożyczenia aż ktoś by odszedł. 7 mln funtów to nie jest zła cena za tego zawodnika. Villareal był w pilnej potrzebie napadziora i cel osiągnęli. Rossi będzie zadowolony bo będzie na pewno dużo grać :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 lip 2007, 21:48

Aż się zdziwiłem :/ niby Villareal interesuje się między innymi Anelką a tu z nienacka transfer Rossiego. Jestem ciekaw jak ten młodzieniec sobie poradzi. Manchester musiał go sprzedać, bo ciągłe wypożyczanie Rossiemu pewnie się nie widziało. Zobaczymy czy ten młody Włoch będzie w stanie choćby po części załatać dziurę po Forlanie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 lip 2007, 22:47

RealFan pisze:W ManU i tak by nie pograł więc o co chodzi czekałyby go liczne wypożyczenia aż ktoś by odszedł. 7 mln funtów to nie jest zła cena za tego zawodnika. Villareal był w pilnej potrzebie napadziora i cel osiągnęli. Rossi będzie zadowolony bo będzie na pewno dużo grać :wink:
Jednak jest ktoś jeszcze kto nie ślini się na widok tego niedoszłej gwiazdy Manchesteru. Powiedzmy sobie szczerze. Gdyby miał naprawdę takie umiejętności o jakich krążą legendy, to Manchester by go nie oddał, bo te 7 mln to nie jest dla naszego klubu sprawa życia i śmierci. Ale Rossi nie miał umiejętności, które gwarantowałyby mu grę u boku Rooney'a dlatego odszedł. I w tym wypadku to 7 mln to bardzo dobra kwota. Jestem ciekaw czy coś zaprezentuje w nowym klubie. Teraz dla mnie tym bardziej oczywisty jest transfer Teveza, zwłaszcza że Smith chyba jednak wyprowadzi się do Liverpoolu(na Godison oczywiście)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 0:21

Prawda czy fałsz ?

Jeżeli faktycznie tyle chcą dać za Teveza to dla mnie to śmiech na sali może i ma talent co kilka razy pokazywał ale on połowy tej kwoty wart nie jest...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2007, 0:25

Wart takich pieniędzy na pewno nie jest - niewielu piłkarzy jest. Problem pojawia się taki, że nikt go tanio nie odda. Nie ma takiej opcji. Za duży ma jeszcze nieodkryty w Europie potencjał. Cząstkę pokazał w końcówce poprzedniego sezonu. Wyjaśniło się już czy przy ewentualnym transferze WHU dostanie jakieś pieniądze? Bo były z tym ponoć wątpliwości prawne?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 0:36

Ja wiem tylko jedno że WHU nie chce go wypożyczyć z opcją pierwokupu, tylko sprzedać za grubą kasę. Dla mnie to zrozumiałe bo po co miałbym wypożyczać takiego piłkarza na dwa lata jeżeli mogę go sprzedać za całkiem nie małe pieniądze

Kod: Zaznacz cały

Tevez jest związany z West Hamem kontraktem na kolejne trzy sezony, ale nie wiadomo, czy londyński klub otrzyma jakąkolwiek zapłatę za ewentualny transfer napastnika. Podejrzewa się, że umowa zawarta przy kontrowersyjnym przejściu piłkarza z brazylijskich Corinthians zawierała klauzulę przekazującą Joorabchianowi większość wpływów z ewentualnego transferu. Klub jest w trakcie batalii prawnej z biznesmenem po zerwaniu umowy w sprawie Teveza.
Nadal nic się jeszcze nie wyjaśniło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”