Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 42

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 lip 2007, 22:34

Polska drużyna odpadła kiedyś w 2 rundzie eliminacji ?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 31 lip 2007, 22:36

Grajac u siebie wystawic 1 napastnika :angry2: Włodarczyka takowym nie nazywam bo jest beznadziejny i zenujacy. Gralismy w '10'. Jestem ciekaw kiedy tylko Michniewicz powie, ze braklo im doswiadczenia albo sa zmeczeni po meczu ligowym :lol:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 lip 2007, 22:45

Zagłębie potwierdziło moje oczekiwania że na europejskie puchary jest beznadziejna. Rozumiem presja, debiut wielu zawodników, ale ludzie taka Polska jaka gra. Widać teraz to naszą siłę Orange Ekstraklasy.

Sero pewnie zdarzały się takie wypadki, aczkolwiek na 100% nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo od kiedy interesuje się piłką a to przeszło 10 lat to takie czegoś nie doczekałem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2007, 22:59

Zagłębie pierwszy celny strzał oddało chyba w 80 minucie. I trzeba dodać, ze Polsce uchodzą oni za drużynę własnego boiska. Przed tym meczem dawałem im jakieś 10-15% szans na awans, teraz daje 2-3%, w których uwzględniłem takie czynniki jak wtargnięcie kibiców Steauły na boisko i walkower dla Lubinian. Nie wiem na ile to do końca jest prawda, ale wyglądało mi to jakby goście chcieli wygrać tu jak najmniejszym nakładem sił. Mecz ogólnie był przednudny na co wpływ miała nie tylko gra kopaczy, ale również odległe o kilometr trybuny, z który w dodatku dobiegały dość ciche odgłosy. Nie liczę oczywiście trąbek. ( :olaboga: )

Bardzo się cieszę, że Legia tak bardzo się osłabiła oddając Zagłębiakom fest napadziora, jakim jest Piotruś „Nędza” Włodarczyk. :hardkor:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 lip 2007, 23:03

Naprawdę aż przykro było dzisiaj oglądać ten mecz :roll: Jose Michniewicz myślał, że jak zagra diamentem to zaszachuje rywali, zapomniał jednak, że do takiej gry trzeba mieć odpowiednich wykonawców. Dla Zagłębia puchary już się skończyły, bo w takie cuda jak wygrana w Bukareszcie to nie wierzę.

Jeszcze jedno. Po jakiego ... na boisku przebywał Włodarczyk, bo dla mnie to jest niepojęte co Ci wszyscy trenerzy w nim widzą :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2007, 23:03

Pisąłem cos o Gomesie i Nedzy w temacie o spotkanaich OE, wszystko ponwonie miało miejsce dzisiaj. Goems grął słabo, Nedza jeszcze gorzej niz na inauguracje, choć myslałem, że bedzie to trudne do poprawienia.

Goliński, Rui, Iwański. No nie pwoiem zaowdnicy kreatywni, wiec spodziewąłem sie rozgrywania piłek, jakies proby ciekawej akcji, a tu Stasiak, Bartczak i Arboleda walili wszystko najdalej jak sie dało. Kompletnie nie wypaliła taktyka, żawodnicy także, szczeoglnie Ci, ktorzy mieli ciagnac gre z Iwańskim jako numerem "one".

Oj nie pamietam kiedy ostatnio widziałem Steue, chyba z Barca, wiec spodziewałem sie, że sa do ogrania, a jesli oni przyjezdzaja nie graja niczego wielkiego i wygrywaja, to czego oczekiwać po rewanżu, gdzie podobno wiele ma przemawiac za Rumunami. Od temeratury do dopingu...

Naprawde przykro to było oglądać... Aż jestem szcześliwy, że nie moglem ogladac do końca.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 lip 2007, 23:09

Zico_FCI pisze:Po pierwszej połowie pozostaje przy swoim zdaniu, że Szachar jest drużyną od Steauły lepszą i to sporo lepszą.
Nie wiem jak to będzie w tym sezonie ale w poprzednim to Steaua była lepsza od Dynama które było lepsze od Szachtara :glass:

Mecz tak samo beznadziejny jak polska piłka. Gdzie to wielkie Zagłębie które wzmocniło się wspaniałym Włodarczykiem niechcianym w Legii :?: (Zresztą później słyszałem głosy zdziwienia ze strony gazetowych czy też ekranowych znafców że Legia tak łatwo pozbyła się takiego zawodnika... :zgon: )Ten prezes Zagłębia teraz te premie może sobie wsadzić między buty bo mógł jeszcze trochę wzmocnić zespół a nie mobilizować drużynę jakimiś pieniędzmi jak to jak widać nic nie dało bo Zagłębie nic nie grało. Mistrz Polski sprawiał wrażenie jakby w ogóle nie założył rękawic w meczu bokserskim i nie podjął walki tylko uciekał do obrony. Szczególnie pierwsza połowa była tak beznadziejna - Zagłębie kompletnie nic nie grała a Steaule zależało na tym by nie stracić bramki tylko przetrzymywać gałę najdłużej jak się da a przy okazji coś strzelić. No i wtedy miałem dylemat czy dalej się męczyć i oglądać ten show czy też może się zdrzemnąć bo nagle nie wiedzieć czemu zachciało mi się spać :roll: Później wejście Łobodzińskiego i sama końcówka nieco pokazała lepszą grę ale wynikało to też z tego że Steaua zaczęła bronić wyniku. Co to za miszcz co nawet się nie stara? Już taka Wisła w sparingach w USA wiedziała że aby odnieść sukces musi biegać, biegać i jeszcze raz biegać co w końcowym rozrachunku dało to nadspodziewanie dobre efekty czego by nie było bez agresywnej gry i walki o każdą piłkę. A dziś Zagłębie sprawiało wrażenie zespołu któremu nic się nie chce a to Staua była bardziej walecznym zespołem :roll: Ech szkoda gadać niedługo jak pisałem będziemy zaczynali walkę o LM od I rundy i grali z jakimiś potęgami europejskiej piłki, chciało by sie powiedzieć nareszcie :P

A tak swoją drogą to ciekawe czy byłem dziś jedynym Polakiem który kibicował Rumunom :think: I to nie tylko dlatego że na nich postawiłem ale po prostu mam nadzieję że zagrają w fazie grupowej LM i to od dawna już :smile2:

Forza Polaki :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2007, 23:17

Jaki wynik Pan obstawia.

Nie będę się zakładał, trudno mi też obstawiać. Ale liczę, że będzie 2:1.

Czesław Michniewicz powiedział, że to nie będzie dobry wynik.

To nie będzie dobry wynik, ale stawia nas w dobrej sytuacji przed rewanżem przed meczem w Bukareszcie.

Ja będę większym optymistą i typuje 2:0.

Panie redaktorze. Jeżeli Pan wygra, to obiecuję, że jutro wyślę dobrą whisky do redakcji.
Obrazek

No cóż, przeceniłem Zagłębie. Zdarza się. Włodarczyk to nie Piszczek, więc sami sobie ustawili wysoką poprzeczkę chcąc strzelać nim bramki :lol:. Kibiców z importu coraz więcej, więc są jakieś plusy tego spotkania.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2007, 23:21

Przykre spotkanie ... naprawde spodziewalem sie wiecej... ale to bylo straszne...

dalej jestem zdania ze jedyne zespoly ktore cos zaprezentowaly w pucharach odkad Ja bylem na swiecie to kolejno " Legia, Widzew, Wisla" ...a reszta to ehhh szkoda pisac...

naprawde wierzylem i spodziewalem sie wiecej... a tu zonk roku :roll:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 lip 2007, 23:35

rebuzz pisze:Przykre spotkanie
Idealne podsumowanie.

Az zeby bolaly patrzac na to co sie dzialo na boisku. To wygladalo jak na pierwszej randce dzieci czlonkow Rodziny Radia Maryja. Wybitnie nie wiedzieli jak sie za siebie zabrac. Steaua byla tak zalosnie beznadziejna, ze wystawienie na nich - co tu duzo mowic - defensywnego ustawienia to wg mnie obraza kibicow. Diament Michniewicza do zludzenia przypomnial mi akcje z rewolucjonizowaniem skladu reprezentacji przez Janasa na tydzien przed meczem z Ekwadorem. Na Widzew wystarczylo, ale jak juz druzyna potrafi wymienic 4 podania to konczylo sie na swiecy Arboledy (czy jak kto woli Alboredy tudziez Arbeoli), ktora leciala do Wlodarczyka trzy dni, a na koncu Nedza i tak nie zdazyl. Wlasnie, Nedza. Ten czlowiek obraza moje poczucie estetyki i swego rodzaju uczucie jakim darze ten sport. Wg mnie kupowanie go z mysla o walce w Europie powinno byc karane karami cielesnymi.
Przykre.
Ale najgorsze jest to, ze Rumuni grali niewiele lepiej. W zasadzie powinno byc 0-0 i za kare do Bukaresztu obie ekipy na nogach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 23:38

Nie będę pisał o tym meczu. Raz, że co się dało to zostało napisane, a dwa, że o tym meczu trudno coś pisać bo niewiele się działo. Jak to podsumował mój stary - "To jest kopanina, a nie mecz" po czym opóścił pomieszczenie :P

Z taką grą nie widzę perspektyw na awans. Żadnych. Steaua wcale nie jest mocna, ale Zagłębie jest słabiutkie. Nie potrafią się utrzymać przy piłce, ani stworzyć sytuacji strzeleckiej.
Kreatywność = 0 - słownie zero :!:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 lip 2007, 23:42

RealFan pisze:Kreatywność = 0 - słownie zero
Chciałoby się napisać, gdzie ten Iwański, który w Wygraj Ligę jest wart 4,5 miliona :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2007, 23:53

Najslabszy mistrz Polski od kilku lat nam sie kurna trafil. Trafili na rywala w eliminacjach, ktory sam ma wiele klopotow, wewnarz klubu, a i tak nie pomoglo. Coz poradzic. Moze za rok jak Belchatow bedzie mistrzem uda sie naszym klubom cos zdzialac :wink:

garraty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Słaba Steaua, jeszcze słabszy Lubin...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: garraty » 01 sie 2007, 0:35

Mecz był nerwowy, gra mało składna.Mimo tego wszyscy fani polskiej piłki z duszą na ramieniu dopingowali jedynych naszych reprezentantów w el. LM, co nie zmienia faktu, że mocarstwowe plany Zagłębie musi odłożyć przynajmniej do następnego roku.

P.S. Duuuuużo wię cej spodziewałem się po Rumunach.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 01 sie 2007, 2:11

Steaua na pewno jest dobrą drużyną, jednak w dzisiejszym spotkaniu zaprezentowali się bardzo słabo, nie potrafię, więc wytłumaczyć, dlaczego Zagłębianie nie potrafili konstruować praktycznie żadnych składnych akcji. Myślę, że w lidze przeciwników grających na takim poziomie, jak wczoraj Steaua spokojnie by ograli. Gra Polaków w ogóle nie przypominała tego, jak prezentowali się w innych spotkaniach, taktyki, którą zapowiadali i zawodnicy, i Michniewicz w ogóle nie było widać, bo gra w większości spotkania ograniczała się do dalekich wykopów przez obrońców. Dostrzegalną poprawę gry spowodowały zmiany, lecz były one przeprowadzone zdecydowanie za późno. Myślę, że Zagłębie nie ma już większych szans na awans, ale ucieszyłbym się, gdyby w rewanżu chociaż zaprezentowali się z dobrej strony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”