Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 43

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 sie 2007, 2:31

RadoGol pisze:nie potrafię, więc wytłumaczyć, dlaczego Zagłębianie nie potrafili konstruować praktycznie żadnych składnych akcji.
Bo Steaua nie pozwalała rozwinąć im skrzydeł i atakowała ich już na połowie Zagłębia. Prawda że Zagłębie wyglądało na przestraszone ale gra się jak przeciwnik pozwala a Rumuni nie dali Polakom rozwinąć akcji i ci nic nie grali. Z Widzewem pewnie dziś znowu by wygrali bo nie natrafiliby na taki opór i to jednak to inna klasa. Nie powiedziałbym też że Steaua zagrała tragicznie bo w końcu nie była zmuszona do wielkiego wysiłku. Zagrała przyzwoicie bo kontrolowała mecz i przede wszystkim myślała aby nie stracić bramki, w końcu raczej przyjechali tu nie przegrać. Jak w poprzednich sezonach do Polski przyjeżdżała Barca czy Real to też wielkiej piłki jak dla mnie nie pokazywali ale mimo to wygrywali. Zależało im na korzystnym wyniku i taki też osiągali - o to właśnie chodzi. A Steaua przy okazji tej średniej gry strzeliła gola na co wg mnie zasłużyli bo wykazali więcej inicjatywy w ataku i chociaż próbowali mimo że celowniki mieli źle ustawione. Gdyby potrafili wykorzystać sytuacje które mieli to prowadziliby już w I poł a w II poł dokończyli dzieła zniszczenia. Dopiero w końcówce gdy Steaua sie cofnęła i broniła wyniku Zagłębie zaczęło przeprowadzać jakieś ataki. Dla mnie byli zdecydowanie lepsi od Zagłębia i zasłużenie wygrali o!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 sie 2007, 2:58

Czytam wasze relacje oraz relacje na roznych portalach z tego meczu i coraz bardziej sie ciesze ze go sobie odpuscilem.Naprawde tak sie meczyliscie? :P
Chyba ze trzy lata temu doszedlem do wniosku ze lepiej dla mnie bedzie jezeli "walke" (cudzyslow jak najbardziej zamierzony) polskich zespolow w europejskich pucharach po prostu nie bede ogladal.Nie przesadze jezeli napisze ze to byla jedna z lepszych decyzji w moim zyciu :lol:
Zrobilem wyjatek dla Wisly gdy grala z Koniczynkami.

Zaglebie †
Polska pilka †

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 01 sie 2007, 7:13

Istotnie, Zagłębie kompletnie rozczarowało, spodziewałem się lepszej gry lubinian w tym spotkaniu, należy podkreślić fatalną postawę Iwańskiego i
Golińskiego, którzy nie potrafili wziąć na siebie ciężaru gry. Co więcej, nie próbowali oni nawet strzałów z dystansu, które dotychczas były ich mocną stroną. Ci właśnie piłkarze zostali skutecznie wyłączeni z gry przez formację defensywną Rumunów. Należy jednak być obiektywnym i przyznać, że świetną partię rozegrał Grzesiek Bartczak, który skutecznie rozbił ataki przebojowych snajperów klubu z Bukaresztu. Na boisku było widać, że walczą drużyny o niezwykle zbliżonych umiejętnościach, ale optyczna przewaga Rumunów nie podlegała dyskusji. Przed rewanżem pozostaje jedynie wyrazić nadzieję, że Zagłębie zaprezentuje się dużo lepiej i strzeli bramkę. Niestety sądzę, że w rzeczywistości już wczoraj Zagłębie pożegnało się z LM!

Awatar użytkownika
giuliers
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giuliers » 01 sie 2007, 13:48

Najlepszy kawał ? Zagłębie Lubin w lidze mistrzów

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 sie 2007, 14:56

najlepszy kawał ? polska drużyna w Lidze Mistrzów

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2007, 14:58

Sero -Zależy o jakiej Lidze Nistrzów mowa :P Poza piłką nożną się udaje :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 sie 2007, 17:49

Polskie kluby w europejskich pucharach: [*] .Dziękuje za uwagę :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 sie 2007, 18:18

Ale czego sie dziwić to nie wiem :roll: Oglądając mecze polskich drużyn od czasów wojaży w Europie Wisły należy tylko zapalać świeczki :roll: Nasze ekipy tylko na polskim podwórku są mocne a jak przyjdzie im grać z europejskimi potęgami jak dziś rywale Groclinu i Bełchatowa to dostajemy po tyłku. Niedługo mówię wam grę o LM będziemy rozpoczynali od I rundy i jak wylosujemy jakichś Azerów czy innych Litwinów to będziemy sikali po gaciach. I to wszystko niezależnie od wyników dzisiejszych meczów - polska piłka to dno :!: I tylko jakieś rodzynki jak Groclin czy Wisła zatuszowały wygląd naszego śmierdzącego podwórka a na nim jest bieda i syf. Teraz macie obraz jak mocna jest polska liga jak Bełchatów ma walczyć o miszcza i nie obchodzą mnie ich dzisiejsze problemy kadrowe bo mają kim grać.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 02 sie 2007, 18:33

Ale to nie wiecie ... jest jedno wytlumaczenie dlaczego naszym tak nie idzie :arrow: przeciez poziom pilki sie w europie wyrownuje ... niedlugo gruzini beda w LM walczyc :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sie 2007, 18:37

Nie jest źle, jeszcze jest szansa. Może uda się dociągnąć do karnych. :roftl3:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 sie 2007, 18:40

a ja żeby nie psuć nerwów i humoru nie będe pisął o Bełchatowie i Groclinie
napisze o ankiecie
mógłby ktos ją zmienić już :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 sie 2007, 18:40

Bask pisze:Polskie kluby w europejskich pucharach: [*]
Sumiennie pracujemy na odpowiednią pozycję w europejskiej hierarchii. Przed meczem myślałem, że Bełchatów spokojnie dowiezie zwycięstwo w tej parze do końca, jak widać trochę się pomyliłem. Naprawdę tragedia jak się ogląda grę tych marnych grajków. Skoro mamy problemy z ogórkami futbolu to już defintywnie aboslutne i niepodważalne dno :?

Na kolejny sezon może oddać mecz welkowerami - po co robić sobie wstyd :roll:

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 02 sie 2007, 18:47

Szczerze... [*]... no bo co tutaj niby napisać... nawet nie wiem czy chcę żeby "nasze" zespoły awansowały dalej (O Matko! Nawet myślę jeszcze że są w stanie)... następnej takiej katorgi mogę nie znieść...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 sie 2007, 19:05

Bonso pisze:a ja żeby nie psuć nerwów i humoru nie będe pisął o Bełchatowie i Groclinie
napisze o ankiecie
mógłby ktos ją zmienić już :P
Ja bym zmienił na: Jak daleko dojdzie Zagłębie w LM?

-odpadnie w 1/8
-odpadnie w ćwerćfinale
-odpadnie w półfinale
-przegra finał
-wygra całe rozgrywki

:wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sie 2007, 19:26

ufffff i zakonczmy na tym :!:
Belchatow mial ostre przetarcie, zagral fatalnie ale nie chcac ich rozgrzeszac popatrzmy na inne wyniki jakie padaja na zakaukaziu - np Nefci - Ried

Gramy dalej i o to w tym chodzilo :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”