AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 318

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 03 sie 2007, 13:44

brawo, kolejny klub inwestuje w młodzież... szkoda że zagraniczną...

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 13:45

Ja już o Pato się wypowiadałem nie raz ale wypowiem się ponownie :)

Gość ma nie skończone 18 lat, grał tylko w Brazylii w lidze w której niczym się nie wyróżniał, styku z europejską piłką nie miał wcale. Porównywanie go do Kaki też nie ma najmniejszego sensu Kaka przechodząc do Milanu miał 21 lat i był już ukształtowanym piłkarzem który został nawet powoływany do pierwszej reprezentacji. W lidze Brazylijskiej był gwiazdą strzelał tam sporo bramek. Przyszedł do Milanu za kwotę 8-9 mln Euro.
Nie mówię że jest to transfer bezmyślny jednak talent Pato tak naprawdę nagłośniły media a nie on sam.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2007, 13:46 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 13:45

gilardino11 pisze:Ciekawią mnie wypowiedzi kibiców Realu.Wy powinniście chyba zamilknąć bo to co wasze władze robią i kogo kupują za ogromne pieniądze to jest dopiero żenada...
Nadal masz na myśli Pepe :>

Proponuję zrobić mały rachuneczek:

Real wydał do tej pory 30 mln na transfery 4 zawodników + 3 wróciło z wypożyczeń.

Odeszło 10 zawodników + wcześniej Woodgate.

Woodgate 7 mln funtów (ok 10 mln euro) + Mejia nie pamiętam, ale ok 1 mln euro + Raul Bravo pond 2 mln + Diego Lopez chyba 7 mln = ponad 20 mln + wypożyczenie Rambo Garcii + Pavon + Carlos + Beckham + Minambres + Helguera za darmo + wciąż niejasna przyszłość Cassano, a nawet Emersona (pewnie jednak zostanie).

Czyli w sumie jesteśmy na - 10 mln euro (niecałe).

Oczywiście są planowane kolejne transfery, ale tylko zaznaczam, że po zsumowaniu Real jak dotychczas w tym mercato prawie nic nie wydał :!:

A Pato nie stawiam na straconej pozcyji. Zaznaczam tylko, że to wielka niewiadoma i zagadka, która wzmocnieniem (może) będzie za 2 lata, a kosztowała 15 mln euro :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 13:53

Rachuneczki fajne RealFan, ale one nie mają nic wspólnego z tym, że 30 mln za Pepe to śmiech na sali i tyle :] To oczywiste, że mogliście sobie pozwolić na takie wydatek, ale nie zmienia to faktu, że transfer wywołuje śmiech na wielu ludzkich licach i to nie bez powodu :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 13:56

Owszem transfer Pepe został przepłacony i to dość sporo. Powinien kosztować 12 góra 18 mln, ale taki wydatek na Pepe (ukrztałtowanego piłkaza, prawdopodobnie pierwszego składu) to dla mnie nic przy 15 mln na 17 - letniego Pato, z którego niewiadomo co będzie :P

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 14:02

Pepe to max 10 mln i nie więcej, Real jednak potrafi robić transfery ale to już zostawiam bo było to już wałkowana 59435792901 i głupio będzie rozpoczynać kolejny raz dyskusję.

Jednak 15 mln to znowu nie jest tak dużo. Atletico za Sergio Aguero dało ponad 23 mln który jest o rok starszy od Pato. Nie można go skreślać od razu bo Milan nie kupuje byle kogo i musieli w nim coś widzieć aby przeprowadzić ten transfer.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 14:10

Tobik33 pisze:Jednak 15 mln to znowu nie jest tak dużo. Atletico za Sergio Aguero dało ponad 23 mln który jest o rok starszy od Pato.
Tylko Kun w momencie transferu był już 3 lata po swoim debiucie w lidze argentyńskiej, w której grał bardzo dobrze i dlatego było nim takie zainteresowanie i taka cena. Pierwszy sezon a Atletico już pokazał, że było warto :P To był transfer na już, a nie na kiedyś tam :!:
Tobik33 pisze:Pepe to max 10 mln i nie więce
5 od razu. Zapominasz z jakiego klubu Pepe przyszedł. Dla uświadomienia - jakie ten klub robi interesy na swoich zawodnikach (za ile ich sprzedaję) :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 sie 2007, 14:17

Ryzyko jest na pewno, kto nie ryzykuje nie ma nic. Jestem przekonany że taki człowiek jak Leonardo wie kogo obserwować i wie kogo kupować. Nikt nie oczkuje od Pato że będzie drugim Kaką [ Carlo powiedział to dziś w wywiadzie ]. Najważniejsze to żeby nie ciążyła na nim presja, niech spokojnie trenuje przez pół roku i się rozwija bo w tym wieku piłkarz nie jest jeszcze ukształtowanym zawodnikiem. Zobaczymy w styczniu kiedy zacznie grać końcówki czy stać go na coś więcej niż tylko bycie młodym talentem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 14:21

Robimy brzydki OT Milanistom, ale chyba nie ma sensu przenosić tej dyskusji bo zaraz się skończy :think: W razie czego proponuję: jeżeli będzie ktoś chciał odpisać na mój post to niech zacytuje go w całości w temacie o Realu i tam dopiero odpowie.
RealFan pisze:5 od razu. Zapominasz z jakiego klubu Pepe przyszedł. Dla uświadomienia - jakie ten klub robi interesy na swoich zawodnikach (za ile ich sprzedaję)
Nagle w tym sezonie tak się stało i już gadka, że niby od Porto to tylko drogo :roll: Zresztą gdzie Anderson a gdzie Pepe :> Za takich piłkarzy jak Anderson zawsze płaci się więcej a i głośno o nim było swego czasu więc to co innego. Nie widzę tutaj za bardzo porównania z Pepe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 14:22

Leonardo rynek brazylijski zna - fakt. Zastanawia mnie tylko, czy na pewno lepiej byłoby dla Pato, żeby od stycznia grał w końcówkach, czy nie lepiej go oddać tak jak pisałem już wcześniej do takiego Cagliari, gdzie grałby więcej i lepiej obyłby się z Serie A. Możnaby było w umowie zawrzeć kluzulę w ilu spotkaniach musiałby zagrać. Któryś ze słabszych klubów na pewno chętnie by go przygarnął :wink:

Z drugiej strony w Milanie ma sporo rodaków, ale wypożyczenie byłoby chyba lepsze :roll:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 03 sie 2007, 14:38

Tak jeszcze proponuje, żeby dość do wniosku, że Pato jest nawet gorszy od Janczyka (czy /jańczaka wg. Szpaka :D).

Mało osób wie, że przed Kanadą, Pato grał w turnieju dla 17 latków (też MŚ) i tam został królem strzelców i najlepszym graczem turnieju. Więc na tle swoich ryweiśników wypada tak jak Agłero w Kanadzie.

W Kanadzie Pato nie grał wcale źle, kto ogladał mecze z Polską i Koreą ten wie.

Nikt też nie uważa go za gwiazde.

Kaka też na początku by przymierzany na wypożyczenie ,a wygryzł samego Rui Coste, Pato ma mniejszą konkurecje niż KaKA :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 14:43

Tak jak mówimy o Pato ale ciekawi mnie ile jest obecnie wart Bojan ?? Jakby np. grał w Brazylii i osiągał takie sukcesy jak dotychczas ?? Co najmniej 30 mln by stuknęło.

Ja bym tam Pato nie wypożyczał bo po co ? trening z najlepszymi to najlepszy sposób stania się wielkim piłkarzem. Pato będzie tak grywał od czasu do czasu w Milanie z tymi słabszymi i w przyszłości może być z niego wielka pociecha.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2007, 18:33

juz po pierwszerj polowie meczu z Psv gra nie powala ale wiadomo dopiero tydzien przygotowan.Aubameyang duzo chce ale niewiele moze

mnie rozbrajaja komentatorzy a juz myslalem ze nie ma gorszego od Szpaka.a ci z tele 5 przewyzszaja go.Suazo w Milanie Inter go nam zazdrosci.Marco Ambrosini.Taffarel mistrzem swiata w 1995.itp poprsotu lepiej ogladac bez glosu

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 sie 2007, 18:34

Pierwsza połowa za nami.Mecz nie zbyt ciekawy jednak to normalne.Widać że to mecz towarzyski..Rossoneri troche odbiegają szybkoscią i wybieganiem od PSV jednak sama gra w miare wygląda.Najlepsza sytuacja to strzał Pirlo który trafił w słupek.
Jednak bardzo ciekawych rzeczy można było się dowiedzieć od osób komentujących ten mecz :roll: :lol:

Nie wiem czy wiecie ale wielka gwiazda Calgiari Suazo zasilił Milan :shock: .W ogóle podobno Inter nam bardzo zazdrości tego transferu(zaczełem sie zastanawiać czy ten człowiek w ogóle interesuje się piłką).Również na turniej do moskwy przyjechali Gila i Pippo tylko usiedli na ławce.(ciekawe przecież oni jeszcze kontuzjowani albo dopiero co sie wyleczyli i przebywają w milanello:D).Po 20 minutach zauważyli że na boisku nie ma Serginho tylko jest młody Aubameyang..

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 18:38

Nie wiem czy wiecie ale wielka gwiazda Calgiari Suazo zasilił Milan .W ogóle podobno Inter nam bardzo zazdrości tego transferu(zaczełem sie zastanawiać czy ten człowiek w ogóle interesuje się piłką).Również na turniej do moskwy przyjechali Gila i Pippo tylko usiedli na ławce.(ciekawe przecież oni jeszcze kontuzjowani albo dopiero co sie wyleczyli i przebywają w milanello:D).Po 20 minutach zauważyli że na boisku nie ma Serginho tylko jest młody Aubameyang..
:shock: :shock: :shock: A no to bardzo ciekawe, bardzo. Chyba zaraz pójdę oglądać zamiast tu siedzieć. Zwłaszcza to z Suazo jest godne uwagi. Inter zazdrości Milanowi zawodnika, którego mają u siebie w kadrze i strzela już bramki w sparingach :lol: Ciekawe czego ciekawego dowiem się o Realu :smile2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”