Manchester United vs. Chelsea (Community Shield 2007) - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Who wins?

Manchester United
19
56%
Chelsea
15
44%
Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 03 sie 2007, 16:11

Fieldy postraszył i od razu dyskusja się rozkręciła... Co do spotkania to też jestem zdania że ManU nie wyjdzie takim składem jak na Inter.

Jeżeli będzie tak jak twierdzi większość czyli : Mecz zostanie potraktowany bardzo poważnie. To kluczowe znaczenie dla tego pojedynku według mnie odegrał mecz z Interem. Diabełki dostały po tyłkach tak zwany zimny prysznic z Interem i na pewno będą chcieli się zrehabilitować .Być może trochę wyolbrzymiam porażkę z Interem lecz uważam że, piłkarze z takim charakterem jak Diabły mają coś do udowodnienia przed zbliżającymi się rozgrywkami.Czy jest lepsza możliwość rehabilitacji niż wywalczenie kolejnego trofeum z takim rywalem jak Chelsea ?? Chyba nie... Zapowiada się gorące popołudnie na Wembley.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 03 sie 2007, 16:13

Cris7 pisze:
Przewidywany skład:

Cech - Ferreira - Terry - Carvalho - Cole - Mikel - Essien - Lampard - Malouda - Wright Phillips - Drogba
Myślę że ten skład będzie wyglądał trochę inaczej...

Cech - Jonhson (Ferreira) - Terry - Carvalho (Ben Haim) - A.Cole - J.Cole - Sidwell - Lampard - Malouda - Drogba - Pizarro

Mam nadzieję że Chelsea to wygra...

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 04 sie 2007, 16:27

W moim przekonaniu mecz wygra Chelsea, ale mistrzem zostanie FC Liverpool bądź Manchester United. Czarnym koniem rozgrywek będzie zapewne Newcastle United.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2007, 18:02

Manu wygrywa po karnych.
Gracze Chelsea nie trafili żadnego karnego :lol2:
VdS znakomicie bronił.

Ogladałem od 2 połowy. ManU przewazało i wygrali zasłuzenie. Obie ekipy miały swoje okazje. Cech kilka razy świetnie bronił. Karne należały jednak do Edwina.

Nani nic wielkiego nie pokazał.
Widok miny Mourinho po 3 pudle z "11" - bezcenne :lol2:

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 05 sie 2007, 18:11

Dość przeciętne widowisko utwierdziło mnie w przekonaniu, że chociaż zdetronizowanie Manchesteru czy Chelsea na czołowych miejscach będzie niebywale trudne, to jednak wykonalne.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sie 2007, 18:11

Po meczu Chelsea i ManU musze powiedzieć, że The Blues nie powinni kupować żadnych Pizzarów, Ben Haimów, Wright Phillipsów a pikarzy, którzy umieją strzelać karne. Bez tego LM nie wygrają, bo znowu w półfinale po karnych odpadną. :P
Poza tym mecz był średni. Jednak dało się oglądać. Malouda świetnie poszedł sam i bramke walnął, to samo ManU przy pierwszej bramce- Evra, Ronaldo, Evra do Giggsa i ładniutka bramka. Chelsea nic wielkiego nie pokazała. Van der Saar wyciągnął wszystko. Strzały jakieś też śwetne nie były. Mecz jak powiedziałem średni, wolę Arsenal w Anglii oglądać :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 sie 2007, 18:18

fieldy pisze:Gracze Chelsea nie trafili żadnego karnego Lol
a Wright-Phillips oddal pilke VdS. jak mozna tak strzelac :rotfl2:

Mecz przecietny. Chwilami nawet bardzo. Za bardzo zaden z zawodnikow obu druzyn nie zasluzyl na pochwaly(tylko VdS za karne). Sytuacji malo. Najwieksze gwiazdy - Rooney, Lampard graly beznadziejnie. Ronaldo slabo. Jedyny pozytyw jaki mozna wyciagnac z tego spotkania brzmi: to jeszcze nie mecz o pkt. :roll:

Akarin pisze:Ben Haimów
koles dobry jest :wink: beda z niego ludzie

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sie 2007, 18:24

Berik pisze:Lampard
dopiero około 70 min dostrzegłem, że on też jednak gra, poszedł sam na dwóch i stracił piłkę. Potem dopiero zobaczyłem go w karnych :P
Berik pisze:koles dobry jest beda z niego ludzie
faktycznie, ale wymianiając ten nazwiska chciałem powiedzieć, że muszą kupić kogoś kto będzie dobrze wykonywał karne i nie dawać ich wykonywania reprezentantom Anglii, bo oni karnych strzelać nie potrafia :P jedynie Hargeaves :wink: :P
A Ben- Haim sam dobrze zastąpił Terrego. Również uważam, że będą z niego ludzie.
Aha wymianiająć te wcześniejsze nazwiska, nie neguję klasu graczy... chciałem bardzo zobaczyć co zaprezentuje Owen i Pizza, ale nie doczekałem sie tego pierwszego a drugi nie pokazał nic ciekawego poza jedym strzałem i podaniem dobrym do Joe Cola :wink:

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 05 sie 2007, 18:42

Pizarro to akurat świetny napastnik, tylko musi przystosować się do gry w Premiership.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sie 2007, 18:49

Akurat co do Pizarro to chyba wiem lepiej niż Ty jak on gra. Przystosować się musi każdy, daltego w tym sezonie dużej ilości występów mu nie wróżę. Zwłaszcza, że Jose zdaje się wracać do pierwotnej taktyki, czyli 4-3-3. Gdzie jest miejsce tylko dla jednego wysunietego napastnika. A nim jest Drogba, potem Sheva potem dopiero Pizza.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 05 sie 2007, 19:12

Ben Haim- jest bardzo dobrym zawodnikiem a bedzie jeszcze lepszym widziałem go już w sparingach i musze powiedzieć że zaskakująco dobrze wypadł, jest przede wszystkim wszechstronny.

Radziłbym się tym za bardzo nie podniecać bo to jeszcze nie mecz o punkty...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 sie 2007, 8:39

Akarin pisze:Gdzie jest miejsce tylko dla jednego wysunietego napastnika. A nim jest Drogba, potem Sheva potem dopiero Pizza.
Akarin, ale akurat Pizarro widziałbym też na boku - on nie musi koniecznie grać w środku ataku, przy jego stylu gry (m.in. start z linii pomocy) może grac jako jeden z trójki napastników :wink: Fakt, że w systemie 4-4-2 na pewno sprawdziłby się bardziej (jako dogrywający napastnik), ale nie przekresla go to jako skrzydłowego (w Bayernie w pierwszym sezonie tj. 2001/02 też przez pewien okres grał jako jeden z 3 napastników :wink: )

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 06 sie 2007, 10:49

Co do wzorajszego meczu to jestem w zadowolony...Gra moze nie byla porywajaca ale rywale nie prezentowali sie lepiej.Dlatego dziwi mnie ze Mourinho mowi ze Chelsea nie zasluzyla na porazke wiem ze moge byc nieobiektywny ale wiecej szans na strzelenie bramki mieli gracze ManU.Tymbardziej denerwuja mnie komentarze ze Chelsea przegrala ten mecz bo byla bardzo oslabiona a ManU to co?Nie zagrali Gary,Saha,Ole,Park i zaden z nowych nabytkow klubu oprocz Naniego ktory rozegral nie za dobre zawody nawet ta koncowke ale to jego debiut w meczu oficjalnym wiec nie mam do nie pretensji.Najwieksza pochwala oczywiscie dla Edwina no niespodziewalem sie aby obronil 3 jedenastki :shock: - :D Podobala mi sie tez gra Giggsa,Carricka no i Ronaldo ale od niego oczekuje sie wiecej :lol: Wayne troche nerwowo chyba troche za ostro ale ogolnie tez calkiem niezly no i wykorzystal "11".Podsumowujac meczyk na srednim poziomie ale wynik cieszy.Jest pierwsze trofeum w tym sezonie,0 :) Pozostaje czekac na nastepne... :wink:

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 06 sie 2007, 12:58

Bardzo dobry koment Adas07 podpisuję sie pod nim wszystkimi kończynami.

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 07 sie 2007, 8:28

Manchester United wygrał ten mecz po rzutach karnych 3:0, jednak sam mecz nie odznaczył przewagi ManU, bo oba zespoły grały na mniej wiecej takim samym poziomie. Prowadzenie objęło ManU, po golu z wystawionej piłki Ryan Giggs, uderzając w okienko z 15 metra. Wyrównał Florent Malouda, po indywidualnej akcji, przeszedł dwóch obrońców i oszukał bramkarza strzałem w długi słupek. Karne to dla mnie był pokaz, bo jak Chelsea marnowała karne, tak ManU pokazało swoją wyższość w tym fragmencie gry, ale także trzeba dodać iż fenomenalnie bronił Edwin Van Der Saar.

Mecz ten rozpoczął sezon w Anglii, jednak nie odzwierciedla tego co będzie się działo w sezonie, bo może być tak że to Chelsea będzie górą, a ManU nie zdobędzie mistrzostwa, choć wolę aby było na odwrót

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”