Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 294

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sie 2007, 19:05

Martin Pellegrino pisze:Spójrzmy na przykład na transfer Grosso. Każdy przyzna, że poprzedni sezon miał delikatnie mówiąc przeciętny i to jak mniemam było głównym powodem dlaczego został sprzedany

Nie sądze by władze chciały się go pozbywać. Grosso odszedł bo chciał grać pozatym codzienne informacje łączące Chivu z Interem "zachęciły" go jeszcze bardziej do odejścia. A władze tak naprawde nie uczyniły nic aby go zatrzymać.

RealFan pisze:Druga sprawa cena. Ile Inter oczekiwałby za Adriano, gdyby zdecydował się na jego sprzedaż? Mniej więcej? Wtedy będzie można ocenić, czy taki transfer w ogóle byłby możliwy.

Inter dał za niego ok 22 milionów euro. Nikt nawet nie myśli w tej chwili o zwrocie pieniędzy, ale mniej niż 15 milionów też pewnie nie wchodzi w cene. W takiej sytuacji lepiej żeby został. Nawet na pół roku. Jeśli zawiedzie to można go oddać, ale z czystym sumieniem, że dało mu się szanse (nie jedną) i stworzyło warunki do gry.

A dzisiaj na koniec tournee po Anglii dostajemy baty od Aston Villi 0-3. Mecz po prostu nam się nie układał i Villa zasłużenie wygrała. Zawodzi mnie trochę nowy nabytek Jimenez. Narazie w sparingach nie pokazał nic ciekawego.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 sie 2007, 19:07

RealFan masz rację. Niełatwo będzie go teraz gdziekolwiek sprzedać. Większość zespołów raczej skończyła transfery w tym okienku. Największe ligi ruszają już niedługo i zespoły mają już skompletowane. Był temat Realu, Barcelony, Man U, a wcześniej Chelsea, ale one teraz atak mają obsadzony. Reasumując moje życzenie by pozbyć się Imperatora są raczej nie do spełnienia bo niewiele zespołów stać na Adriano, a wiadomo, że nikt nie kupi zawodnika, który przebalował dwa ostatnie sezony za kwotę jaka by nas satysfakcjonowała.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 19:09

RealFan pisze:A ilu napastników ma Real chyba nie muszę wymieniać
Od przybytku głowa nie boli. Myślę, że koszulki Adriano nieźle by się sprzedawały. :wink:

A tak poważnie to trudno go teraz wycenić. Zobaczymy co będzie grał w meczach o stawkę, bo tylko po sparingach oceniać za bardzo nie można. Jeśli będzie grał tak jak w poprzednim sezonie to myślę, że kwota 13-15 mln € byłaby odpowiednia. Oczywiście nie jest on na dzień dzisiejszy tyle wart, ale do ceny trzeba także dorzucić jego potencjalne możliwości. Tak samo jak w przypadku Pato, który jest może na dzień dzisiejszy wart może 1/4 tego, co Milan za niego dał.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 sie 2007, 19:31

Inter przegrał towarzysko z Aston Villa 3:0... :shock: Nie wiem w jakich składach grały obie drużyny, ale Inter zapewne samą primaverą a ich wodzem był Adriano. Jakby nie było wynik robi wrażenie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sie 2007, 19:36

guru pisze:Nie wiem w jakich składach grały obie drużyny, ale Inter zapewne samą primaverą a ich wodzem był Adriano.

No to Cie zaskocze.

Julio Cesar; Samuel (33' st Fatic), Materazzi (1' st Solari), Chivu; Cesar (39' st Desenclos), Dacourt, Stankovic, Maxwell; Jimenez (1' st Figo); Ibrahimovic (18' st Adriano), Cruz (1' st Suazo)

Choć skład eksperymentalny.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 19:41

No niestety skład był całkiem niezły. 3-0 na koniec wakacji na Wyspach raczej chluby nie przynoście. Tak naprawdę tylko w meczu MU się dobrze zaprezentowali, a w pozostałych meczach się zbytnio nie przemęczali, delikatnie mówiąc. Meczu nie oglądałem ,ale patrząc na wynik, nie mogło to zbyt dobrze wyglądać.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 04 sie 2007, 20:10

Sero pisze:39' st Desenclos
co to za gosc ? nawet w primaverze mi sie to nazwisko nie kojarzy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sie 2007, 20:28

coco pisze:co to za gosc ? nawet w primaverze mi sie to nazwisko nie kojarzy

Defensywny pomocnik, 18 latek przybył (na 99%) ze Słoweńskiego Nk Izola. W Interze od sezonu 2006\2007. Szczerze powiedziawszy mam jednak problemy ze znalezieniem jakiegokolwiek z jego meczów w archiwach na inter.it

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 21:04

Wydaje mi się, że się mylisz Sero. To prawda, że ma on 18 lat, jednak jest on Francuzem i w poprzednim sezonie grał w Montpellier (w drużynie młodzieżowej). Zdaje się, że z Interem on kontraktu jeszcze nie podpisał, a na tym turne po Anglii był on na takich testach. Podobno jest on środkowym obrońcą, jednak z tego, co widziałem, to w meczu z MU grał na prawej stronie obrony.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sie 2007, 21:13

Zico ja znalazłem kilka sprzecznych informacji o nim, m.in.

http://www.mercato365.com/article_18441 ... ssai.shtml

http://www.tuttomercatoweb.com/index.ph ... d&id=70156

faktycznie jest obrońcą. W Izolii być może grał na wypożyczeniu w sezonie poprzednim. Na 100% nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2007, 22:28

RealFan pisze:Rozsądna to ona może jest, ale na pewno nie dla potencjalnych kupców
Jak Pepe kosztował 28 milionów, to Adriano mimo, iz gra na innej pozycji powinnien kosztowac 2 razy tyle.

Wynik meczu z Aston Villa jest fatalny. Meczu nie widziałem, więc mam nadzieje, że tylko wynik jest tak słaby. Nie grało jeszcze wielu graczy z podstawowego składu, do sezonu jeszcze troche czasu więćc nie czas na wnioski, tym bardziej pochopne. Zakładam, że Mancini dał im bardziej w kość.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 23:31

Babel pisze:Jak Pepe kosztował 28 milionów, to Adriano mimo, iz gra na innej pozycji powinnien kosztowac 2 razy tyle.
Co te transfery mają ze sobą wspólnego :> Żeby stawiać tezy ten kosztował to ten też powinien :>

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2007, 23:45

Tyle, że musiał być jakis przytyk do przepłacenia Pepe przez Real. Taka marginalna uwaga.

Generalnie Real takimi ruchami sam kreci na siebie bicz, bo w tej chwili hipotetycznie jakby chciał pozyskac Adriano, Inter powinien podać cene około 50 milionów euro luzem, Choć obaj wiemy, że jakby którykolwie klub dał 15 milionów za Imperatore to Moratti nie zastanawiałby się ani sekundy. Tak będzie z kazdym piłkarzem kupownym przez Królewskich, ale to już inny temat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 23:49

A gdyby to Milan dał te 15 mln to też by zaakceptował? :lol:

Tematu już nie ma, ale był więc można poteoretyzować :P

A Real oferty za Adriano nie złoży na pewno, bo nie byłoby gdzie go upchnąć :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 sie 2007, 0:39

Babel pisze:Tak będzie z kazdym piłkarzem kupownym przez Królewskich, ale to już inny temat.
Gówno prawda. O Pepe biło się kilka klubów, dlatego Porto podnosiło stopniowo cenę. Realowi zależało najbardziej - Real przepłacił. O Adriano nie ma się co martwić, nikt go w tym momencie nie zechce, wg mnie najlepszym rozwiązaniem będzie wypożyczenie Adriano do jakiegoś europejskiego średniaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”