Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 191

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Suchy90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Suchy90 » 09 lip 2007, 14:43

Po pierwsze Opel zrezygnował z wyjazdu do Jordanii, a to spowodowalo ze nie załapał sie do składu do Kanady. Mimo wszystko uważam, że miał swoje powody i to nie koniecznie musiało być zmęczenie...

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 14:51

Nie zauważyliście przypadkiem, że dwóch z trzech gwiazdorów którzy nie pojechali na MŚ jest pilkarzami Legii? Nie wiem o czym to może świadczyć ale sytuacja w Legii jest mocno podejrzana. Chyba ktoś ich podpuszcza tak jak mówi Globisz. Tylko, że oni nie mają wystarczająco dużo rozumu żeby wszystko spokojnie przeanalizować? Sorry, może Grosicki nie ma. W koncu szkoły nawet nie skończył, ale po Korzymie tego sie nie spodziewałem. Co do Marciniaka to uważałem , że to rozsądny gościu. Pozory mylą. :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 19:26

Juz za poltorej meisiaca bardzo wazne mece a za miesiac sprawdzian w Moskwie z Rosja :!:
A ja sadze, ze mozemy meic klopoty z nasza sztandarowa pozycja :!:
Czyli bramkarz - Boruckontuzja i opusci poczatek sezonu a pozniej nie wiadomo jak sie bedzie prezentowac - z nim nigdy nic nie wiadomo, nie bedzie trenowac to znowu bedzie big big burger :badziewie:

Kowalewski na dobre pogodzil sie z rola rezerwowego w Spartaku, mial odejsc ale nie wiadomo czy juz w tym oknie :!: Na wystepy nie ma co liczyc bowiem Stipe broni dobrze a jeszcze jest ten mlody lysy rosjanin :!:

Dudek - zamienil funty na euro a poza tym nic nowego

Kuszczak - jedyna nadzieja w tym ze Fergie jednak zdecyduje sie na wypozyczenie Tomka i ew, powrot na telefon - w ekipie Roya pewnie 1bramakrz, tylko czy Alex bedzie chcial go wypozyczyc baczac na kontuzje Bena :think:

Fabianski - Co by nie mowic nominalnie 3 bramkarz Arsenalu

Bialkowski - mysle ze zostanie powolany na najblizsze mecze, w Kanadzie pokazal na co go stac :!: Poza tym gra w swietych w takim wieku to nie byle co :!:

Zawsze pozostaja starzy ale jarzy bramakrze typu Szamo czy Onyszko ale oni jakos nie moga na zbyt duzo liczyc :!:

Bede forsowac ze to Bialkowski powinien grac :smile2:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 19:42

Osobiście postawiłbym na Kuszczaka, ale jeśli mamy kierować się w wyborze tym, który gra regularnie to faworytem byłby Białkowski. Ten jednak jest bardzo młody i chyba jednak jeszcze nie dostanie powołania do pierwszej reprezentacji. Jak nie wróci Boruc to pewnie w bramie stanie Kuszczak.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8609
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2007, 19:45

Bede forsowac ze to Bialkowski powinien grac
Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Jesli chcemy miec bramkarza jeszcze lepszego od Dudka i Boruca, to Bialkowski juz musi grac w reprezentacji. Miejsce w skladzie Southamptonu ma, wiec nie jest zle.

Ciekawe czy Mietowy wreszcie dostanie powolanie :think: Pewnie nie :/

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 lip 2007, 20:17

czeher pisze:Kuszczak Fergie jednak zdecyduje sie na wypozyczenie Tomka
wątpię, bo
czeher pisze:kontuzje Bena :think:
I sam sobie ładnie odpowiedziałeś, dlaczego wypożyczenie Kuszczaka jest mało realne. Być może lepiej wyszedłby na wypożyczeniu w Sunderlandzie. tylko, że po sezonie by wrócił i byłby w tym samym miejscu. Znowu walka z Fosterem, być może nie równa, bo kto wie czy w tym czasie po wyleczeniu kontuzji i przy ew. kontuzji Edwina Foster by nie wskoczył i dobrze się spisywał. To byłoby jak wyrok dla Kuszczaka, bez wzgledu na to jak prezentowałby się w Sunderlandzie.

Dla mnie powinien szanse dostać Kuszczak. Gdy tylko wskakuje do bramki Manchesteru broni bardzo pewnie. Choć być może Białkowski również. Z ligi polskiej nie dawałbym nikomu szans. No chyba, że Pawełek pokaże się z dobrej strony.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 20:36

Cris7 pisze:Gdy tylko wskakuje do bramki Manchesteru broni bardzo pewnie.
W tym meczxu z Chelsea tez :> Jezeli Kuszczak nie bedzie grac to postawilbym na Bialkowskiego, chociaz w takich meczach napewno potrzebne jest doswiadczenie, wiec ... :?
Z drugiej strony Bialek jakos specjalnie by sie nie stresowal przeciez mial juz otarcie z takimi jak Pato, Adu czy Aguero :!: a w CCC ogorki tez nie graja
Cris7 pisze:No chyba, że Pawełek pokaże się z dobrej strony.
taaaa, chyba za pikene oczy :!: Ja widze 10lepszych i ogolnie nie wiem za co on dostawal powolania :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2007, 22:55

Chyba najlepsza z mozliwosci to obecnie Białkowski - Pawełek... Obaj graja w swoich zespołach, graja dobrze, wiec warto im dać szanse. Nie widze miejsca dla rezerwowych, nawet tych, ktorzy sa w Manchesterze, Londynie czy Madrycie... Umiejętności mają to każdy wie, ale co u nich z formą nikt nie wie, iwec lepiej brąc tych, ktorzych można widzieć w akcji. A dorzuciłbym jeszcze Malarza, ktory podobno śiwetnie bronił przez cały poprzedni sezon w Grecjii, warto go sprawdzić...

Awatar użytkownika
MATEOZ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MATEOZ » 04 sie 2007, 18:22

Na miejscu naszego trenera reprezentacji postawiłbym na trójkę Białkowski, Kuszczak, Malarz ze wskazaniem do gry na Białkowskiego. Jeśli chłopak w tym wieku ma miejsce w podstawowej "11" Southampton to powinien zacząć ogrywać się w seniorskiej reprezentacji. Wszyscy widzieliśmy co pokazywał w Kanadzie a już na pewno widział to Beenhaker który przecież był na zgrupowaniach przed MŚ U20. Jeśli już teraz Białkowski będzie grał na stałe w klubie i przynajmniej raz na jakiś czas w reprezentacji to za kilka lat będziemy mieli kolejnego bramkarza światowej klasy, z tym że wróżę mu większą karierę od kariery jaką zrobił Dudek.

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 04 sie 2007, 18:36

MATEOZ pisze:Na miejscu naszego trenera reprezentacji postawiłbym na trójkę Białkowski, Kuszczak, Malarz ze wskazaniem do gry na Białkowskiego. Jeśli chłopak w tym wieku ma miejsce w podstawowej "11" Southampton to powinien zacząć ogrywać się w seniorskiej reprezentacji. Wszyscy widzieliśmy co pokazywał w Kanadzie a już na pewno widział to Beenhaker który przecież był na zgrupowaniach przed MŚ U20. Jeśli już teraz Białkowski będzie grał na stałe w klubie i przynajmniej raz na jakiś czas w reprezentacji to za kilka lat będziemy mieli kolejnego bramkarza światowej klasy, z tym że wróżę mu większą karierę od kariery jaką zrobił Dudek.

No i mozna powiedziec że Polska jest europejską potęga w sensie bramkarzy :) Kuszczak, Boruc, Kowalewski, Dudek, Białkowski, Pawełek echhh ilu ich jest 8) Białkowski jest na razie podpora młodzieżowki ale musiała by go bardzo cieżka walka czekać z Borucem. Moze by tak czas odświeżyć Kowala, ponieważ icho o nim ostatnio, a jak wiadomo jest to przecież bramkarz o nietuzinkowych umiejętnościach :?: Tomek Kuszczak-jeszcze dwa lata i moge powiedziec ze jestem pewny ze zastąpi EvDS. Holender ma juz swoje lata, a Tomek czeka na swoją szanse :wink: I miejmy nadzeje, ze jej nie spieprzy :)

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 04 sie 2007, 18:57

wszystko bedzie ok, zobaczycie polacy bedą w Pucharze UEFA, choć GKS może mieć kłopoty

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8609
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 sie 2007, 19:28

A dzisiaj Leo Beenhakker jest na meczu LKS-POLONIA, ciekawe kogo obserwuje :think: Ponoc Madeja z LKS'u, ja z Polonii polecam mu Rafała Grzyba 8)

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 04 sie 2007, 21:02

Jarzinho pisze:dorzuciłbym jeszcze Malarza, ktory podobno śiwetnie bronił przez cały poprzedni sezon w Grecjii, warto go sprawdzić...
dokładnie myślę że Malarz jest wartą sprawdzenia opcją. W końcu do Panathinaikosu przeszedł po bardzo dobrym sezonie w Grecji. Moim zdaniem jest on lepszą opcją dla kadry na ten moment niż Pawełek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2007, 13:23

Skład reprezentacji Polski na mecz z Rosją:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United)
Obrońcy: Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Marcin Wasielewski (Anderlecht Bruksela), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)
Napastnicy: Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (US Palermo), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin)
Lista rezerwowa: Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Przemysław Kaźmierczak (FC Porto), Marek Saganowski (Southampton FC)

Zdecydowanie brakuje mi zawodnikow Southampton... i to całej trojki. Kuszczak powinien podzielić obecnie los Dudka i Kowalewskiego, nie gra i nie wiadomo co u niego. Co do Białkowskiego mozna miec pewność, że gra i gra dobrze. Podobnie Sagan. Nie bede pisał o Zurawskim, bo po nim jezdza juz wszyscy od kibicow, po prase konczac na snookerzystach. :P Podobnie zreszta niewiadoma jest Matusiak. Powrót Gancarczyka :!: i Jopa, ponownie jestesmy otwarci na Wschod. :twisted:
Ogolnie dobrze, ze kogos Leo sprawdza, przeciez to sparing, ja osobiscie chetnie widziałbym jeszcze Wichniarka, ale to ja.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sie 2007, 14:01

Jarzinho pisze:Nie bede pisał o Zurawskim, bo po nim jezdza juz wszyscy od kibicow, po prase konczac na snookerzystach
W fajnym towarzystwie się stawiasz. Nie ma jak fachowe opinie snookerzystów, kibiców z onetu i brytyjskich szmatławców. A nie wykorzystanie jednej setki to kosmiczny argument przeciw powołaniu kapitana reprezentacji :spoko:

Ja osobiście dziwie sie braku powołanie dla Jelenia. Skoro jest Matusiak to Irek tez powinien być w kadrze. W każdym bądź razie nie wyglada to na zdrowe powody tej decyzji. Nie rozumiem tez fenomenu Gancarczyka. Wyróżnił się w katastrofalnym meczu przeciwko Litwie, pochopne powołanie na mundial, kolosalne błedy w kryciu podczas meczu z Wyspami Owczymi juz go dyskredytują jako reprezentanta. Nic nie pokazał w meczu z Danią za Beenhakkera. Nie śledzę ligi ukrainskiej, ale decyzja kontrowersyjna w mojej opinii. Zobaczym czy się Gancarczyk obroni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”