Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 23

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 maja 2007, 11:42

Faucon pisze:Jeżeli działacze Marsyli utrzymają obecny skład i dodatkowo lekko wzmocnią w letnim okienku transferowym to może w koncu bedzie ekipa w Francji mogąca realnie zagrozić Lyonowi bo już od paru lat jest to liga jednego zespołu co moim zdaniem obniża poziom rozgrywek bo takie kwiatki, że jakaś drużyna zdobywka n - razy mistrzostwo pod rząd zdarz sie raczej w ligach pokroju Łotewskiej, Czeskiej czy Estonskiej. Wnioski nasuwają sie same.
OM Lyonowi moze zagrozić za 2 -3 lata w przyszłym sezonie moga conajwyżej spróbować powalczyć :). Bo jesli OL utrzyma swoją politykę szkoleniowo transferowa to dla nie jeszcze nie jest to realne bo OM gra nierówno , Lille miało słabą końcówkę a Bordo gra keipsko z tyłu. Tak naprawdę mistrz Francji w ty roku w lidze grał na pół gwizdka i bardzo było widać że imm się nie chce

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 maja 2007, 13:37

j1mmy pisze:OM Lyonowi moze zagrozić za 2 -3 lata w przyszłym sezonie moga conajwyżej spróbować powalczyć

Jesli odejdzą ci, o których sporo się mówi :arrow: Abidal, Malouda czy Diarra to przy utrzymaniu obecnej kadry OM ma spore szansę na walkę o pierwszą pozycję. Wiadomo, że Lyon ma świetne transfery, jednak tych panów będzie już napewno sporo trudniej zastąpić niż ostatnio Essiena czy Diarre. Fakt, że MArsylia gra nieróno, ale i to może się zmienić, dodatkowo OM miało problemy z kontuzjami. Czekano na powrót Cisse, pozniej Ribery.
Będzie napewno ciekawiej niz przez ostatnie sezony i Lyon grając na 100% możliwosci łątwo nie będzie miał. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2007, 23:41

Zakończył się sezon Ligue1. Podobnie jak w przypadku kilku innych lig z bardzo ciekawą końcówką. Sprawa mistrozstwa oczywiscie była jasna wcześniej, jednak walka o LM toczyła się do ostatniej kolejki, a nawet do ostatnich sekund. Ostatecznie w przedostatniej kolejce Marsylia zapewniła sobie 2 pozycje i LM, a w ostaniej kolejce Toulouse. Dla większosci jest to psore zaskoczenie. Ja obstawiałem Bordeaux czy Rennes... Rennes trzecia pozycje stracili w doliczonym czasie w spotkaniu z Lille, a Toulouse wygrała zdecydowanie z Bordeaux, dzieki 3 golom Elmandera. Lens przegrało ze spadkowiczem, a takze mieli szanse na 2 pozycje. Tak zostalo im Intertoto.
Krolem strzelców Pauleta, nic nowego. Savidan podobnie jak chyba Odemwinge w zeszłym seoznie strzelał sporo tak do połowy seoznu pózniej sie całkowicie zaciął.
Micoud zamienił LM chyba na brak europejskich pucharów, jesli dobrze liczę.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 sie 2007, 9:21

Strasbourg - Marsylia 0:0
Pierwszy mecz Ligue 1 sezonu 2007/2008.
Pierwsze 20 minut przebiegało o dziwo pod dyktando ekipy ze Strasbourga. Gospodarze mieli dwie czy trzy w miarę niezłe sytuację jednak bardzo dobrze spisywał się tego dnia Carasso. Później mecz się wyrównał. Marsylia zaczęła powoli stwarzać coraz bardziej składne akcje. Najlepsza okazję do zdobycia bramki miał Zenden. Holender uderzył bardzo ładnie z 18 metrów jednak w tej sytuacji górą był bramkarz Strasbourga. W drugiej połowie Marsylia miała optyczną przewagę, z której jednak niewiele wynikało. Około 70 minuty wyborną sytuację miał jeden z piłkarzy gospodarzy po błędzie obrońców Marsylii. Po raz kolejny świetną interwencją popisał się Carasso. Do końca Marsylia rozpaczliwie szukała bramki, która zagwarantowałaby jej trzy punkty.
Ostatecznie, więc po momentami bardzo nudnym meczu na inaugurację rozgrywek Ligue 1 Strasbourg podzielił się punktami z Marsylią.

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 05 sie 2007, 9:29

Ten sezon w Ligue 1 zapowiada się ciekawie i fascynująco, bo faworytem jest weteran z Lyonu, armia z młodziutkim Nasri - Olympique Marsylia, niezadowolone z poprzedniego sezonu PSG, sensacja z zeszlego sezonu Toulose, i te zespoly maja sznase na podium, kto wie moze na mistrza nawet?? Liczyć się bedą także Monaco , Lens i inne mocne zespoly

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 sie 2007, 9:43

rafinho93 pisze:armia z młodziutkim Nasri - Olympique Marsylia
Marsylia po tym co wczoraj pokazala to pozwala mi stwierdzic ze ten zespol za wysoko nie zajdzie... Moga dziekowac Strasbourgowi ze nie strzelili im 3-4 bramek ktore spokojnie powinny wpasc. Cisse tragedia to co on robil, jedynie z Marsylii dobrze zagral Zenden i ten zawodnik ktory za niego wszedl (nie pamietam nazwiska ale to cos arabsko brzmiace). Tak wiec po wczorajszym meczu nie mozna Marsylii zaliczyc do grana faworytow, zobaczymy co zrobia w nastepnej kolejce...
Liczyć się bedą także Monaco , Lens i inne mocne zespoly
ble ble ble dziekuje juz wszystko wiem. Faworytem do wygrania Ligue1 sa wszystkie zespoly :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 sie 2007, 10:02

Martinho pisze:Marsylia po tym co wczoraj pokazala to pozwala mi stwierdzic ze ten zespol za wysoko nie zajdzie
W tamtym sezonie często na wyjazdach grali podobnie, a jednak wywalczyli awans do LM :P
Martinho pisze:Cisse tragedia to co on robil
Dobrych piłek od partnerów nie dostawał :twisted:
Martinho pisze:jedynie z Marsylii dobrze zagral Zenden
Zgadzam się. Dobry mecz Holendra. Nawet dwa razy bodajże wrócił się po stracie piłki i ja odzyskał. Do tego ten strzał :) i kilka niezłych akcji. W Liverpoolu niechciany teraz może się odnajdzie w Ligue 1.
ten zawodnik ktory za niego wszedl (nie pamietam nazwiska ale to cos arabsko brzmiace
Arrache :)
Martinho pisze:Tak wiec po wczorajszym meczu nie mozna Marsylii zaliczyc do grana faworytow
Tak jak mi Yukasz na gg powiedział. Co roku zespoły zapowiadają przed sezonem walkę o tytuł z Lyonem i co roku po pierwszej kolejce muszą zweryfikować przedsezonowe założenia :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2007, 10:07

Lyon troche sie osąłbił, niby zawsze słynal z mocnej kadry, ktora spokojnie łatała straty w postaci Essiena, Diarry. Jednak teraz moze sie wiele zmeinić, nastepcy Maloudy nie widze, podobnie Abidala. Bodmer raczej na środek, a Belhadj mimo dobrego sezonu, jest niewadomo, podobnie Grosso, ktoremu ostatni sezon raczej nei wyszedł. Teraz jeszcze kontuzja Copueta, odszedł Cacapa, choć tutaj jest jeszcze Squillaci, ale zawsze jeden wiecej to mniejsze obciazenia w ciagu seoznu dla reszty. Podobnie Diarra.
W napadzie jest słabo, moze boczni Keita i Govou cos beda mogli robic, jednak środkowy napasstnik to pozycja ktora Perrin powinnien wzmocnić. Fred kontuzja, a Baros to tragedia. Chyba, że mlody Benzema rozstrzela sie na maksa.

OM powinno sporo im zagrozić, mimo, że pierwsze spotkanie im "lekko" nie wyszło. Maja niezła kadre, a juz w zeszłym sezonie(nawet bez Ribery'ego) pokazali, że potrafia grac naprawde świetna piłkę.
Ciekawa bedzie postawa Touluse czy Bordeaux. No i oczywsice wiecznie majacych ogromne ambicje PSG, na Lens i Monaco raczej by mnie liczył.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 sie 2007, 10:14

Nie zapomnijcie przy ocenie postawy OM, ze pierwsze spotkania z beniaminkami sa zazwyczaj trudne, sa sprezeni dopiero z biegiem czasu uchodzi z nich powietrze :!: Poza tym Marsylia tam niezbyt czesto wygrywa [8] dla nich to cholernie ciezki teren :!:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 sie 2007, 12:31

Jak jesteśmy przy OM, to nie można nie wspomnieć o braku Nasriego. Wczoraj widać było jak ten chłopak wiele znaczy dla Marsylii. I jak duża jest też strata Riberiego. Wczoraj nie miał kto dogrywać dobrych pilek Cisse. Francuz umie je wykończyć, ale najpierw musi dostać dokładne podanie. Ze swojej strony Djibril mógłby popracować trochę nad ustawianiem się, bo ciągle łapany był na spalonych. I to kilkumetrowych. Dzisiaj ciekawe spotkanie Lyon-Auxerre. Obie drużyny straciły ważnych dla siebie piłkarzy i zobaczymy jak te straty odbiją się na ich dyspozycji. No i Glory Glory Irek Jeleń :twisted:

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 16 sie 2007, 18:27

Wygląda na to, że Nancy powalczy o najwyższe pozycje.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sie 2007, 23:55

No narazie wyglada na to, ze spelnia sie to co pisalem odnosnie Lyonu - ale to chyba w temacie bukmacherskim :think:
Juz po pierwszym meczu bylo widac, ze przejscie na inny system gry nie przeszedl plynnie - w sumie trzeba geniusza aby tak sie stalo :!:
Ale poza ustawieniem, takze nabytki nie rekompensuja ubytkow, a niektorzy nawet pisali ze Lyon sie wzmonil :!: - wg mnie nic takiego meisjca nie mialo, bardzo trudno jest zalatac dziure po takich graczach jak Maluoda, Thiago, Cacapa czy Abidal a do tego dochodza kontuzje Freda i Coupeta.
Tak wiec jak pisalem wczesniej jezeli teraz nikt nie zagrozi hegemoinii Lyonu to juz nigdy :!:
Cos mi sie wydaje ze Lyon w LM nie bedzie nawiazywac do sukcesow LeGuena czy Houliera :!: Trzeba budowac nowy zespol, gdyz widac ze ciaglosci juz nie bedzie jak dotychczac - wymieniano graczy ale nie bylo az takich oslabien a i sytem gry sie nei zmienial :!:

Inna strona medalu to to ze na dobra sprawe nikt z wielkich nie kwapi sie na ucieczke Lyonowi :!: Chociaz dzisiaj Monaco mile mnie zaskoczylo :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 sie 2007, 0:02

No i na dzień dzisiejszy trudno wskazać faworyta. I o takiego będzie trudno, a walka wyjątkowo może być do końca. Marsylia na razie gra bardzo przeciętnie(zobaczymy co pokaże jutro), to samo Lyon. I to pod względem wyików jak i stylu prezentowanego prze obie drużyny. Też jestem zbudowany postawą Monako, ale oni grają tak w kratkę, że chyba za wcześnie żeby ich chwalić. Ale może to być doby prognostyk. No i Lorient wyrasta na rewelację :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2007, 10:24

Co do Monaco to wyrasta tam prawdziwa gwiazda Ligue1 - Jeremy Menez.

A Lyon było wiadomo, że nei maja tak mocnej kadry jak we wczesniejszych latach, a nowi zawodnicy to nie ten kaliber, aby zastapić Abidala, Maloude. Trener takze chce wprowadzić chyba nowy system :?: Dodatkowo kontuzje trzech kluczowych zawodnikow i wszystko widać sie posypało. Wczoraj chyba nie było dostepnych dwoch środkowych obrońców. :roll: Dobrze, że maja jeszcze Benzeme, bo tak mogło by być naprawde kiepsko.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 sie 2007, 11:12

Jarzinho pisze:A Lyon było wiadomo, że nei maja tak mocnej kadry jak we wczesniejszych latach, a nowi zawodnicy to nie ten kaliber, aby zastapić Abidala, Maloude.
No nie wiem, wiekszosc ludzi pisala nawet, ze maja mocna kadre i sie wzmocnili a sezon wygraja w cuglach - ale nie ja :smile2:
Jarzinho pisze:Trener takze chce wprowadzić chyba nowy system
4-3-3 na 4-4-2 - sumie nawet nie ma takich zawodnikow aby predysponowalo to system 4-3-3 - ten Keita to taki jezdziec bez glowy :!:
Jarzinho pisze:Co do Monaco to wyrasta tam prawdziwa gwiazda Ligue1 - Jeremy Menez.
W sumie gral razem z Nasrim czy Benzema w mlodziezowkach ale ja tam podchodze do niego z dystansem
Wczoraj co ogladalem poza jedna akcja nic nie pokazal, a w wczesniejszym meczu gral zbyt samolubnie, dryblowal keidy kusilo sie o podanie ale ostatecznie wyszlo na jego po duzej dozie szczescia :!:

W Monaco ciekawa sytaucja, Koller chcial odejsc to Ricardo wpuscil go od pierwszej minuty i sa 2bramki, kosztem Piquoinna - zobacyzmy jak zakonczy sie ta rywalizacja
Inna rzecz to dizwi mnie ze Monaco zatrudnilo Ricardo - on ma domene rzeznika futbolu :!: no ale w Monaco wczoraj nie wygladalo to zle :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”