Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 616

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 sie 2007, 13:09

RealFan pisze:Tylko Puma u nas średnio chciany
ha i tu bedzie bład, widziałes jak grał Gago na DM :?: bardzo sssslabo
a sezon długi, Emerson nam nie zawadza a poza tym widać ze Canna poprawił forme wiec i Puma moze
Michał M pisze:Nie twierdzę, że na tym historia Ballack-Real się skończy
Michał M ja myśle ze jednak tak
pomyślmy po ca rezygnować z Chelsea z 10 mln euro dla Realu w ktorym
nic pewnego go nie czeka a i presja wzrośnie
a tak po cichu jest w cieniu Lamparda i dobrze mu z tym

nie wierze po tym oświaczeniu w transfer Niemca
co innego jakby milaczał jak Robben
zreszta dobrze moze zainwestują w trio Quaresma-VdV-Robben

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 13:14

vakabayashi pisze:zreszta dobrze moze zainwestują w trio Quaresma-VdV-Robben
Naprawdę wierzysz jeszcze w transfer Quaresmy :> Jest Robben, nie ma tematu Ricardo, z reszta prawdopodobnie (nie ma pewności) i tak nie ma. Zapomnij :P Porto nie ma najmniejszego zamiaru go sprzedać. Pamiętasz ich negocjacje o ten transfer z Atletico? Myślisz, że dlaczego kupili Simao, a nie Quaresmę :>
vakabayashi pisze:ha i tu bedzie bład, widziałes jak grał Gago na DM bardzo sssslabo
Gago grał słabo, a jak gra w Hiszpanii Emerson :?: Ssssssssssłaaaaaaaaaabooooooooooooo :P W porywach przeeeeeeeeeeeeeecięęęęęęęęęęęętnieeeeeeeeeeeeeeeee :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sie 2007, 14:45

rkoeman pisze:a grali w tym meczu? a w meczu towarzyskim usilowali zrobic komus krzywde usmiechajac sie od ucha do ucha? nie

wczoraj grala canna i on sie tak zachowal. widac jest to powod by kj zrobil offtopa i sie napial

wystarczy nazwac cos po imieniu a okazuje sie, ze faszysta z wloch nie zrobil nic zlego
A Ty znowu obdarzasz nas rkoemanowa logika.
1. Czyli niewazne co ale gdzie i kiedy? Jakby kogos zabil w meczu o punkty to luz, ale w towarzyskim to juz nie luz? Oczywiscie, ze takie mecze to inna para kaloszy, ale pilka to pilka.
2. Dla Ciebie kazda prawda, ktora nie jest po mysli Barcelony jest napinka? Zalosc.
3. Napisalem, ze nie zrobil nic zlego? Nie. Trzeba jednak popatrzec tez na siebie a nie tylko na innych. Kali ukrasc krowe...

Ale Dekunio jest spoko. To cos tak jak "Eto'o czarnuch" nie ok, ale "Guti pedal" ok.
Naucz nas jeszcze czegos, mistrzu!
:roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 14:55

Hmmm...

Nie ma co ukrywać, że Deco gra agresywnie a czasem nawet brutalnie o czym świadczy chociażby ilość kartek jakie łapie. Nie wydaje mnie się jednak, aby gra Deco w jakikolwiek sposób usprawiedliwiała tutaj zachowanie Fabio. Możemy tylko zadać sobie pytanie czy Cannavaro brutalnie faulował i tyle. Jeżeli tak to bardzo źle i tyle. Deco nie ma tutaj nic do rzeczy. Jeżeli w podobnej sytuacji 'bohaterem' będzie Dekunio to sytuacja będzie analogiczna. Niejednokrotnie na tym forum Deco był krytykowany za swoje zbyt ostre wejścia. Tyle, że w tym wypadku chyba nie debatujemy nad jego zachowaniem tylko nad zachowaniem Fabio więc nie rozumiem po co odnosić się do piłkarza Barcelony.
Krzysztof Jarzyna pisze:Ale Dekunio jest spoko. To cos tak jak "Eto'o czarnuch" nie ok, ale "Guti pedal" ok.
To już widzę wyższa szkoła jazdy. Będę potrzebował tęgiej rozkminy żeby zrozumieć o co chodzi.
Czy Guti jest na forum regularnie wyzywany od pedałów? Czy userzy na forum regularnie karania za pisanie Czarnuch na Eto'o?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sie 2007, 15:00

Napisze po raz kolejny - czy gdziekolwiek, w ktorymkolwiek miejscu probuje usprawiedliwiac dziwne zagrania Cannavaro, ktorych w tym sezonie bylo kilka?
Odnioslem sie glownie do tego zdania:
po prostu pilkarz tej klasy nie moze sie tak zachowywac. bo moze zrobic komus powazna krzywde
Teraz zauwazasz sens z wezwaniem Dekunia?

Mentor pisze:To już widzę wyższa szkoła jazdy. Będę potrzebował tęgiej rozkminy żeby zrozumieć o co chodzi.
Nie trzeba tegiej rozkminy, wystarczy troche znajomosci tworczosci rkoemana. Nie tylko z pilka.pl. On dobrze sie orientuje o co chodzi i mysle, ze Ty tez. Ale mniejsza o to. Ja sie tylko frustruje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 15:08

Krzysztof Jarzyna pisze:Teraz zauwazasz sens z wezwaniem Dekunia?
Nie. Nie zauważam sensu.

To oczywiste, że piłkarz tej klasy (mam teraz na myśli Deco) nie powinien chwytać się tak ostrych zagrań jakie niekiedy mu się zdarzają. No więc o co kaman? Czy uwaga rkoemana była niesłuszna? Czy jedyną odpowiedzą na taką uwagę powinno być poruszenie kwestii Deco?

Powtórzę jedno zasadnicze pytanie. Czy uwaga rkoemana ("po prostu pilkarz tej klasy nie moze sie tak zachowywac. bo moze zrobic komus powazna krzywde") jest słuszna czy nie?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 15:14

Jest słuszna. Zapewne chodzi o to, że rkoeman napisał to w kontekście piłkarza Realu, a nie przypominam sobie podobnego stwierdzenia z jego strony w kierunku np. Deco. Takie coś typowego. A może Ty sobie przypominasz?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sie 2007, 15:15

Mentor, a czy my jestesmy na wydziale fizyki albo na innej politechnice, gdzie sa jedyne sluszne odpowiedzi? I dlaczego nie moglem poruszyc "kwestii Deco" (prawie jak Decogate :o)? Bo byla Wam nie po mysli? Bo moglem napisac (i - o zgrozo! - przeciez powinienem) - "tak rkoemanie, masz racje, Cannavaro zachowal sie zle, zawsze potrafisz nam trafnie wskazac to czego nie zauwazamy, spryciarzu!". Tak wiec
Mentor pisze:o co kaman?
Mentor pisze:Czy uwaga rkoemana ("po prostu pilkarz tej klasy nie moze sie tak zachowywac. bo moze zrobic komus powazna krzywde") jest słuszna czy nie?
Dlaczego zadajesz takie pytania? Naprawde uwazasz mnie za cwiercinteligenta? :> Czy chcesz mi cos udowodnic?
To i ja pojade tym stylem - czy moja reakcja z wezwaniem Dekunia na te uwage rkoemana, ktora przytoczyles, jest sluszna czy nie? :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 15:24

Krzysztof Jarzyna pisze:czy my jestesmy na wydziale fizyki albo na innej politechnice
Boże broń :lol:
Krzysztof Jarzyna pisze:I dlaczego nie moglem poruszyc "kwestii Deco" (prawie jak Decogate Surprised)?
Nie napisałem, że nie mogłeś :] Można pisać co się komu chce, ale to było mes que un pewne, że taka odpowiedź zaraz będzie miał swój dalszy ciąg co obserwujemy teraz. Twoja odpowiedź była taka ... powiedzmy lekko prowokująca bo gdzie Real styka się z Barceloną tam musi być zamieszanie :]
Krzysztof Jarzyna pisze:Bo byla Wam nie po mysli? Bo moglem napisac (i - o zgrozo! - przeciez powinienem) - "tak rkoemanie, masz racje, Cannavaro zachowal sie zle, zawsze potrafisz nam trafnie wskazac to czego nie zauwazamy, spryciarzu!".
:|
Krzysztof Jarzyna pisze:Dlaczego zadajesz takie pytania? Naprawde uwazasz mnie za cwiercinteligenta?
Dobrze wiesz, że nie uważam Cię za ćwierćinteligenta. A pytanie zadałem po to, aby jakoś powoli wyprostować tę dyskusję, że tak powiem.
Krzysztof Jarzyna pisze:To i ja pojade tym stylem - czy moja reakcja z wezwaniem Dekunia na te uwage rkoemana, ktora przytoczyles, jest sluszna czy nie?
Słuszna, ale nie potrzebna IMO. Oczywiście nic i nikt Ci nie bronił tego napisać, ale miało to raczej taki wydźwięk jakbyś chciał tak jakby odsunoć Fabio na bok.
RealFan pisze:Zapewne chodzi o to, że rkoeman napisał to w kontekście piłkarza Realu, a nie przypominam sobie podobnego stwierdzenia z jego strony w kierunku np. Deco. Takie coś typowego. A może Ty sobie przypominasz?
Nie przypominam sobie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 15:36

Mentor pisze:Nie przypominam sobie.
Widzisz - obraz braku konsekwencji. Cannavaro gra ostro, od razu rkoeman wychwyci to swoim skorumpowanym wzrokiem i głośno komentuje, kiedy ktoś z Barcelony zagra ostro zwykle obywa się to bez echa, albo po cichu w jego ocenach. Nie próbuję absolutnie Fabio za ten faul bronić, bo zwłaszcza w meczu towarzyskim nie powinno to mieć miejsca, jednak robienie z tego strasznej afery, czego to rywal nie mógł sobie narobić jest pewną przesadą. Normalnie mało zębów sobie nie wykrzywił o murawę i wyglądałby jak królik - wołaliby na niego Saviola :( Jakby nie patrzeć był to mecz o jakąś tam stawkę. Turniej towarzyski, ale jednak turniej. Takie faule występują w niemal każdym meczu o stawkę, a rkoeman robi z tego tragedię :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 15:41

Nie przesadzałbym z tym określeniem 'wielka afera'. Czy rkoeman naprawdę zrobił wielką aferę? Jeżeli Waszym zdaniem tak to chyba cholernie musi Was obchodzić każde jego zdanie. Nie widzę jakoś żeby wiele osób się tym przejęło i wybuchła tutaj jakaś gorąca polemika. Myślę, że większą 'aferę' Wy robicie ze słów rkoemana niż on z zagrania Fabio :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 15:47

poza tym ze powinien wyleciec z boiska za brutalny faul. to samo koles ktory skosil saviole chwile wczesniej
dla mnie wejscie wyprostowanymi nogami z ruchem w ostanim momencie by mocniej trafic przeciwnika to zwykle chamstwo.
tak jak w meczu z villarrealem. wtedy wszedl podobnie i tez sie ladnie usmiechal

po prostu pilkarz tej klasy nie moze sie tak zachowywac. bo moze zrobic komus powazna krzywde
a grali w tym meczu? a w meczu towarzyskim usilowali zrobic komus krzywde usmiechajac sie od ucha do ucha? nie

wczoraj grala canna i on sie tak zachowal. widac jest to powod by kj zrobil offtopa i sie napial

wystarczy nazwac cos po imieniu a okazuje sie, ze faszysta z wloch nie zrobil nic zlego
Czterokrotne podkreślenie w czterech różnych postach, w których nie został w ogóle poruszony inny temat. Rzeczywiście potraktował całe zajście bardzo łagodnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 15:53

:roll:

No dobrze RealFan, ale czy to nie są przypadkiem odpowiedzi (z wyjątkiem pierwszego posta) na jakieś posty dotyczące tej sytuacji :> A może po prostu miał na nie nie odpowiadać?

To nie pierwsze tego typu zagranie Fabio. Deco też można sporo zarzucić. Nie widzę tutaj szans na kompromis zwłaszcza, że rkoeman stał się dla kibiców Real źródłem wszelkiego zła.

Dla mnie chyba EOT.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 15:57

Odpowiedzi tak, poza pierwszym postem, gdzie wręcz zasugerował, że powinien za to bezwzględnie dostać czerwoną kartkę co jest przesadą :roll: Chyba normalne, że wywołało to kilka reakcji :>

Gdyby ktoś domagał się czerwonej kartki dla np. Puyola bo popełnił pierwszy ostrzejszy faul w meczu na pewno byś się z tym nie zgodził.

E :ot:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 sie 2007, 16:03

RealFan pisze:Cannavaro gra ostro, od razu rkoeman wychwyci to swoim skorumpowanym wzrokiem
Skorumpowanym wzrokiem?
Fajne okreslenie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”