Mercato Nerrazzurich! - Strona 60

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 03 sie 2007, 18:53

Emerson coraz bliżej Interu :D

Wiem że co dal poniektórych fanów to zła wiadomość, ale dla mnie to radosna nowina. Gracz doświadczony w rozgrywkach serie a, zapewne niedrogi, mogący spokojnie rywalizować z Vieirą. Jak dla mnie transfer doskonały. Mając Emersona w odwodzie, nie trzeba się martwić o grę Burdisso w pomocy podczas np. 1/8 LM :lol: Niby jest Dacourt ale wiadomo że to nie ta klasa. Ciekawe tylko czy Solari zostanie poświęcony na ten cel czy sam "cash" dla Realu. Mi to "wisi i powiewa", jeśli królewscy stawialiby taki warunek nie sądze aby Mancini sie wachał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 sie 2007, 22:34

Vieira 31 lat, Dacourt 32 lata, Emerson 31 lat

Wiadomo doświadczenie jest ważne na tej pozycji, ale nie oszukujmy się sprowadzenie Emersona będzie rowiązaniem na jeden, góra dwa sezony. Do niewielkiej kwoty odstępnego doszedłby wysoki - pewnie conajmniej 3-letni kontrakt. Oczywiście dla Morattiego to niewielki wydatek, ale tak się zastanawiam czy nie lepiej sprowadzić (jeśli wogóle kogoś trzeba) za t e kasę młodszego zawodnika, który mógł by się uczyć od takiego mistrza jak Pat. Zresztą dobrze wiemy jakie zdanie miał Emerson po transferach Vieiry i Ibry do Interu, więc to tym bardziej zniechęca mnie do tego ruchu. Tylko panie Oriali bez najeżdżania proszę :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 22:41

Kogo masz na myśli, mówiąc o młodszym za pieniądze, jakie kosztowałby Emerson :?: Puma jest do wyciągnięcia za nie więcej niż 7 mln. Jaki DM w młodym wieku, kosztujący podobną sumę jest dość dobry na Inter?

Nie wiecie czy wymiana za Solariego to wciąż aktualny temat :?:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 03 sie 2007, 22:58

Ewentualny zakup Emersona przez Inter to wg mnie ruch bezsensowny i nie chodzi tu o wiek (niemal idealny na swoją pozycję) czy cenę Pumy, ale bardziej o to, o czym wspominał Sero. Brazylijczyk miał kiepskie zdanie o transferach graczy Juve do Interu, poza tym uważam, że jest Nerazzurim niepotrzebny.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 sie 2007, 23:23

RealFan pisze:Kogo masz na myśli, mówiąc o młodszym za pieniądze, jakie kosztowałby Emerson

Wiesz ... właśnie problem w tym, że nikogo takiego nie mam na celowniku :lol: Niestety wychodzi na to, że Oriali z Branca także nie mają.
choć może kilku grajków z Serie A by się znalazło z Desseną na czele :]

Solari ? narazie cisza. W sparingach spisuje się dobrze, więc może Mancini zechce go zostawić jako pole do rotacji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sie 2007, 16:36

Jak informuje Corriere dello Sport kwestią czasu jest przejście Emersona do Interu. Brazylijczyk miałby wzmocnić pomoc , która w poprzednim sezonie się sypała :roll: . Mam nadzieję , że te 'wzmocnienie' jest tak pewne jak niedoszły transfer Maresci :P . Emerson jako piłkarz jest dobry , ograny na włoskich boiskach , ale nie wyobrażam go sobie w szatni obok Matrixa ;] . Podobno alternatywą ma być Makelele , który nie może się porozumieć co do nowego kontraktu z Chelsea. 3 DP z Francji? ;) Czemu nie. Mimo wszystko transfer Francuza jak na razie dużo mnie prawdopodobny.

Inter chce kupić też jakąś młodą gwiazdę. Milan kupił to my też musimy zdaje się mówić Moratti. Nie uważam przejście Pato do naszego rywala za wielkie wzmocnienie , bo nie jestem fanem kupowania dzieciaków za miliony. A tym dzieciakiem miałby być nowy Zizou , Nasri.
25 mln euro :P . 10 mln mógłbym przeżyć , ale więcej już nie.

KOMPILACJA

Jest też jakiś Lulinho , który gra na skrzydle. Pierwszy raz o nim słyszę , ale jeśli też ma kosztować fortunę to także byłbym na nie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 17:08

Nasri jest nie do wyciągnięcia za 10 mln.

Emersona możecie brać. Nie mam przeciwskazań. A Makelele? Hmmm...ile on jeszcze pogra na takim poziomie to wielka zagadka. Może będzie trwały jak Maldini :p

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 sie 2007, 17:11

Diamen23 pisze:KOMPILACJA
Nic specjalnego. :roll: Na pewno nie jest on wart takiej kasy w tym momencie. Ile zapłacił Bayern za Riberego? Wydaje mi się, że zainteresowanie tym piłkarze ze strony Interu to tak zwany „fakt prasowy”. Przecież na rok wypożyczyliśmy Jimeneza, który gra na tej samej pozycji chyba.

Emersonowi oczywiście mówię stanowcze NIE.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 17:14

Zico_FCI pisze:Ile zapłacił Bayern za Riberego?
25 czy 27 mln.
Zico_FCI pisze:Przecież na rok wypożyczyliśmy Jimeneza, który gra na tej samej pozycji chyba.
Kluczowe jest tu słowo wypożyczyliśmy. A Nasri przecież nie jest brany pod uwagę jako wzmocnienie w trybie natychmiastowym, bo na razie nie chce odchodzić.
Zico_FCI pisze:Emmersonowi mówię oczywiście NIE.
:(

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 sie 2007, 17:34

Diamen23 pisze:KOMPILACJA
Jakoś nie wierzę kompilacjom :P

Nasri byłby dobrym rozwiązaniem. Jeśli ufa mu selekcjoner reprezentacji Francji to dlaczego nie mamy mu zaufać także i my :] Chociaż z drugiej strony 25 milionów to dość sporo, ale wiadomo, że za dobrego rozgrywającego teraz trzeba zapłacić naprawdę sporo, a żaden klub nie chce sprzedawać swoich gwiazd. Mówiło się o Deco, Riquelme, nawet o Lampardzie, ale z czworga złego wolę Francuza. Tym bardziej, że środek pola jest nieźle obsadzony i po ewentualnym transferze Emersona lub Makelele to Nasri nie będzie obciążony zbytnią presją, a co za tym idzie będzie mógł się dalej swobodnie rozwijać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sie 2007, 17:37

Emerson jest zbędnym piłkarzem dla Interu, ale nie można mu wypominać braku umiejetności. Ja w kazdym razie się nie zastrzele jak zawita na Giuseppe Meazza. Zależy za jaką cenę. A Matrix z tego co sie orientuje nie dostał etatu dyrektora sportowego więc może zamilknąc w tej sytuacji. Poza boiskiem mogą się nie lubiec, na boisku muszą tworzyć zespoł.

Nasri. Jestem za. Oczywiście wierząc w umiejętności nagocjatorskie oraz zdrowy rozsądek naszych przedstawicieli. Bardzo podoba mi sie jego gra i uważam, że to nie przypadek. Tak samo podobali mi sie kiedyś Samuel Eto'o wypożyczony z Realu do Majorki czy Ricardo Quaresma biegający w biało-zielonych koszulkach Sportingu. Ufam swoim obserwacją :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 sie 2007, 17:39

Nasri tak \O/ Emerson won -O/

Choć szczerze powiedziawszy nie potrzeba nam żadnego znich. Emerson wiadomo, już troche przewałkowane, natomiast Francuz po 1. pozycja na której gra jest już u nas obsadzona przez Figo, Stankovica i Jimeneza, po 2. 25 mln to można było dawać za Francka, natomiast Samir chyba jeszcze do takiego pułapu się nie zbliżył.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sie 2007, 17:39

Jakoś nie wierzę kompilacjom
A bo ja wierzę :lol: . Wkleiłem to tak ot , jako ciekawostkę.
Nic specjalnego. Rolling Eyes Na pewno nie jest on wart takiej kasy w tym momencie. Ile zapłacił Bayern za Riberego? Wydaje mi się, że zainteresowanie tym piłkarze ze strony Interu to tak zwany „fakt prasowy”. Przecież na rok wypożyczyliśmy Jimeneza, który gra na tej samej pozycji chyba.
To samo pomyślałem. Jeśli ktoś nie wygląda fenomenalnie na takiej kompilacji , w której pokazywane są wszystkie jego zalety , to w rzeczywistości nie może być jeszcze lepszy. Takie same wrażenie miałem oglądając Pato.
Ale jak już mówiłem , to tylko kompilacje , filmiki którymi kierują się pokemony. A dla mnie ważniejsze jest jak gra w Fifie :lol:
Choć szczerze powiedziawszy nie potrzeba nam żadnego znich. Emerson wiadomo, już troche przewałkowane, natomiast Francuz po 1. pozycja na której gra jest już u nas obsadzona przez Figo, Stankovica i Jimeneza, po 2. 25 mln to można było dawać za Francka, natomiast Samir chyba jeszcze do takiego pułapu się nie zbliżył.
Z tym też się zgadzam , za 25 mln euro można z ligi francuskiej wyciągnąć każdą gwiazdę (może oprócz gwiazd Lyonu) , ewentualnie kilka milionów więcej. A Nasri to jak na razie wielka nadzieja i talent. Gwiazda jeszcze nie.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 06 sie 2007, 17:51

Według mnie Inter nie powinien już kupować nikogo, bo na każdą pozycję ma dwóch bądź trzech równorzędnych graczy i nie potrzebuje wzmocnień. Takim składem można wygrać LM i Scudetto, nie można przedabrzać :D :D :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1498
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 sie 2007, 18:40

Zico_FCI pisze:Przecież na rok wypożyczyliśmy Jimeneza, który gra na tej samej pozycji chyba
dobrze ze wypozyczylismy bo nie strawil bym tego transferu jako definitywnego , mogac sciagnac Riquelme sciagamy Jimeneza który notabene mial kilka dobrych meczy ... ale tlumaczenie ze dobrze gral przeciwko Interowi i ze strzelił nam bramke to od razu bedzie swietny , co do Emersona to stanowcze NIE , damy rade ze skladem jakim dysponujemy Jimenez bedzie jako zapchajdziura i powinno wystarczyc Nasri to dobry pomysl

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”