Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 sie 2007, 19:29

piwus pisze:Ja tam się cieszę, że w końcu pojawił się w Polsce trener tak obyty w świecie, który pokaże polskiej hołocie jak się gra w piłkę.
czeher pisze:Ta sentencje Urbana lepiej przemilczec, niech lepeij popatrzy na siebie i wlansa prace
Fishbone pisze:Nie wiem dlaczego Jan Urban się tak wydurnia, bo tak samo ja mogę powiedzieć gdy oglądałem pierwszą połowię legionistów na Litwie.
A czy on powiedział, że Legia gra wspaniałą i galaktyczną piłkę? Powiedział, że poziom tego meczu był niski, bo taka jest prawda. W ogóle poziom polskiej ligi jest żenujący, ale widzę, że niektórzy tego nie widzą, albo nie chcą widzieć.

Poza tym to był prawdopodobnie taki żarcik, więc nie wierzgajcie tak. :?

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 06 sie 2007, 19:39

Sami po dwóch kolejkach oceniacie kto ma szanse na mistrzostwo, czyż to nie dziecinada ??? 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 sie 2007, 19:43

A czemu nie? W Estonii już przed rozpoczęciem rozgrywek wiedziałem, że wygra Flora Tallin i się nie myliłem. Zobaczymy w następnej kolejce, która drużyna jest naprawdę wartościowa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sie 2007, 20:20

Zico_FCI pisze: A czy on powiedział, że Legia gra wspaniałą i galaktyczną piłkę? Powiedział, że poziom tego meczu był niski, bo taka jest prawda. W ogóle poziom polskiej ligi jest żenujący, ale widzę, że niektórzy tego nie widzą, albo nie chcą widzieć.
Myślę, że nie trzeba tłumaczyć, że chodzi tu o coś innego niż ocenienie poziomu ligi, z którego sobie każdy zdaje sprawę. Raczej o szacunek do rywala, z ust człowieka, który nie ma wielkiego doświadczenia trenerskiego. Ktoś złośliwy mógłby powiedzieć, że Urban to polski Żose Murinjo, który już się czuje gwiazdą i sobie pozwola na ostentacyjne lekceważenie innych. Henryk Kasperczak miał wiele nadętych/opryskliwych wypowiedzi, młócił Zagłębie 7 bramkami na jego stadionie, a nie przypominam sobie, by po nim cisnął, albo jakimś innym zespole.

Polska to nie Anglia, co u nich jest fajne i zabawne (mind games), to u nas jest prostackie (vide Lenczyk, Ożóg, Pietryszyn).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 sie 2007, 20:33

piwus pisze:Ktoś złośliwy mógłby powiedzieć, że Urban to polski Żose Murinjo
Jeden Żose w OE wystaczy. Poza tym raczej z tym się zgodzić nie można. Jak na razie Urban raczej ma szacunek do każdego kolejnego przeciwnika. Najpierw wychwalał Cracovie, a później Górnik. Przede wszystkim nie wiadomo, w jakim kontekście zostały wypowiedziane te słowa i czy w ogóle zostały wypowiedziane. Tak jak pisałem wcześniej, prawdopodobnie był to żart.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8762
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 sie 2007, 20:39

Henryk Kasperczak miał wiele nadętych/opryskliwych wypowiedzi, młócił Zagłębie 7 bramkami na jego stadionie, a nie przypominam sobie, by po nim cisnął, albo jakimś innym zespole
Henio ostatnio nawet w Bytomiu sie pojawil :D Byli u nas testowani mlodzi Senegalczycy i przyjechal ich obserwowac, ale po sparingu pojechaaaaal, pilkarze takze :lol:

Urban ? Przyjechal ogladac LKS w akcji i po pierwszej polowie juz mu sie mecz znudzil. Dziwne, nawet Leo nie komentowal poziomu gry, a z nieoficjalnych informacji wiem, ze notowal podczas meczu nazwiska do swojego notesu :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2007, 20:44

cloner pisze:a z nieoficjalnych informacji wiem, ze notowal podczas meczu nazwiska do swojego notesu Razz

Taa jasne. Pewnie rysowal sobie cos smiesznego albo gral w kolko i krzyzyk :P

Nie zartujmy sobie, Leo wpadl do Lodzi tylko by obejrzec mecz Widzewa z Belchatowem, a poniewaz nudzilo mu sie to wpadl jeszcze na LKS. Z calym szacunkiem, ale tam nie ma zadnego na chwile obecna potencjalnego kadrowicza. Slyszalem, ze ten wasz Mezyk jest calkiem niezly i calkiem mlody wiec kto wie, moze on bedzie jakims objawieniem...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 sie 2007, 20:53

Z calym szacunkiem, ale tam nie ma zadnego na chwile obecna potencjalnego kadrowicza
Z calym szacunkiem, ale w drugim klubie lodzkim rowniez nie ma potencjalnego kadrowicza.
Taa jasne. Pewnie rysowal sobie cos smiesznego albo gral w kolko i krzyzyk
Nie chcesz, nie wierz. Ja wiem swoje.
Slyszalem, ze ten wasz Mezyk jest calkiem niezly i calkiem mlody wiec kto wie, moze on bedzie jakims objawieniem...
Jest niezly chlopak, ale musi nad skutecznoscia popracowac i nad sila uderzenia.
Ja jestem optymistą po tych dwoch kolejkach. 8)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2007, 21:02

cloner pisze:Z calym szacunkiem, ale w drugim klubie lodzkim rowniez nie ma potencjalnego kadrowicza.

Lukasz Broz i Arian Budka juz w zdazyli dostac powolania wiec potencjalnych kadrowiczow Widzew ma. A Piotrek Kuklis tez ma chociaz jakas przyszlosc.

Bo u was to ten Zmija wyglada perspektywicznie :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 sie 2007, 21:20

Bo u was to ten Zmija wyglada perspektywicznie
Niewazny wiek, a umiejetnosci. Wasi moga miec po 20-25 lat, nasi 30-latkowie beda ich ogrywac i co wazniejsze, na pewno Waszych zabiegaja :P A co do Bróza, to dobry to zawodnik ? [chlopak mojej kumpeli, dlatego pytam :wink: ]

Na razie mamy 1pkt w dwoch meczach wyjazdowych, teraz w sobote wreszcie "u siebie" [w Chorzowie]. Od razu informuje, ze jak bedzie tysiac kibicow to bedzie sukces.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2007, 21:32

cloner pisze:A co do Bróza, to dobry to zawodnik ? [chlopak mojej kumpeli, dlatego pytam

Zapytaj kumpele. Ona pewnie bardziej sie orientuje co z niego za gracz 8)

A tak serio, to chlopak ma zadatki na niezlej klasy bocznego obronce. Moze grac po obu stronach, szczegolnie dobry w ofensywie, niestety nieco gorzej w defensywie. Ponoc sie nim juz interesowala Wisla Krakow....
cloner pisze:Wasi moga miec po 20-25 lat, nasi 30-latkowie beda ich ogrywac i co wazniejsze, na pewno Waszych zabiegaja Razz

Boisko wszystko zweryfikuje :P

Heh 1000 kibicow na Slaskim. To dopiero bedzie ciekawy widok :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sie 2007, 21:36

LookAsh pisze:eh 1000 kibicow na Slaskim. To dopiero bedzie ciekawy widok
Na Slaskim beda grac, gdy potrzebna bedzie podrzewana :!:
Narazie graja na Ruchu czyli na Cichej

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sie 2007, 21:38

cloner pisze:Urban ? Przyjechal ogladac LKS w akcji i po pierwszej polowie juz mu sie mecz znudzil. Dziwne, nawet Leo nie komentowal poziomu gry, a z nieoficjalnych informacji wiem, ze notowal podczas meczu nazwiska do swojego notesu

Pewnie liczył kibicow na trynunach...

Co do wypowiedzi Urbana, to troche dziwne z jego strony, naprawde, bo Legia przecież nie gra wielkiej pilki, skutencza tak, ale czy ladna dla oka. Poziom jakis takze nie jest wysoki, a co do łez, to lepiej niech spobie pooglada Vetre, tam takze było jedynie 45 minut. Ogolnie wypowiedz nie na poziomie. Pora aby ktoś go troche utemperował... :P

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 07 sie 2007, 21:26

Zobaczymy co Legia pokaze z Grcolinem... To będzie napewno cięzki mecz dla zawdoników z Stolicy. Groclin powoli się rozkręca co pokazał w meczu PUEFA oraz w wygranym meczu z Jagieloniom na wyjeżdzie

Mój Typ: x2 :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2007, 20:55

:? Kurde, chyba bede musiał cofnąc słowa odnośnie Wisły...
Wyglada to naprawde dobrze, a mzoe jeszcze lepiej. Kosa wymiata. 3-0 mowi samo za siebie. Wisłą zaczeła bardzo dobrze, a Korona mimo, ze grała dobrze w ofensywie, dostała w kilka minut bramki i sie troche podłamali. Jestem cieakw co do karnego, bo nie mam 100% pewnosci. Ogolnie sędzia troche sie myli, nie mowiac o bramce :shock: przypomniał mi sie Pedro Mendes z Tottenhamu(wtedy), ale co tam Świr ma sposob na Pawełka. :P
Co do Korony niczego nowego Zieliński ich nie nauczył, Mielcarz wywołuje salwy śmiechu, obrona gubi linie jak automat, a Celeban to nie Goliński.

PS. No to Świr potraktuje bodiczkiem sędziego. :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”