Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 617

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 18:10

niedlugo poczuje sie jak imc rafal stec tyle kontrowersji wzbudza moje pisanie :lol:

a ja jedynie napisalem ze oprocz naprawde dobrej gry canna pokazal ten wlasnie faul po ktorym nie powinno byc go na placu. ergo mial duzo szczescia.

widac kazdy widzi co chce widziec

jako, iz zawsze pisalem, ze pilkarz ten sprawdzi sie w hiszpanii i cenie jego umiejetnosci (w przeciwienstwie do jego samego jako czlowieka) nie widze nic zlego w stwierdzeniu prostego faktu

wszedl brutalnie, z premedytacja i powinien wyleciec z boiska. w kompletnie malo groznej dla jego druzyny sytuacji

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 18:18

W zasadzie na jakim serwisie się nie pojawiasz tam pewnie wzbudzasz kontrowersje :lol:

Powinieneś być sędzią w OE :P Ostry faul - czerwona kartka. Trochę uatrakcyjniłyby nam się krajowe rozgrywki :D

Cannavaro sfaulował dość ostro, aczkolwiek nie lubię jakoś wyrzucania gracza po jednym przewinieniu, chyba że było już naprawdę przegięte. Takie faule występują w niemal każdym meczu o punkty - czyli w prawie każdym meczu powinien wylecieć minimum jeden piłkarz, a zazwyczaj pewnie byłoby to więcej :P

Nie chcemy w piłce nożnej gry jak w rugby, ale takie reguły, każdy ostry faul to czerwona kartka skończyłyby się, że futbol stałby się zabawą w stylu "nie dotykaj mnie" :lol:

Ale to tylko moje zdanie. Masz prawo mieć inne.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 18:49

wslizg taki jak jego z przyruchem stopa w ostataniej fazie wejscia to czerwona kartka. zrobil to specjalnie i nie rozumiem jaki mial w tym cel. najlepszy pilkarz swiata, kapitan mistrzow swiata powinien jednak czasem odpuscic swoje mordercze pomysly

tak samo zrobil w meczu z villarreal. chamskie wejscie i ironiczny usmieszek

w taki spsob mozna komus zakonczyc kariere. mecz byl towarzyski i sedzia niepotrzebnie mu darowal. w meczu o cos mysle ze dalby mu kartke od razu

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 sie 2007, 19:27

RealFan pisze:Gago grał słabo, a jak gra w Hiszpanii Emerson Ssssssssssłaaaaaaaaaabooooooooooooo W porywach przeeeeeeeeeeeeeecięęęęęęęęęęęętnieeeeeeeeeeeeeeeee
hehe :) powiem tak licze na doświadczenie Emersona
zreszta i tak zdemenotwał na swojej stronie plotki o Interze
a przy okazji nie wierze ze zachowa sie tak jak Ibrahimovic i Viera
nie odejdzie do Interu raczej
rkoeman pisze:mecz byl towarzyski i sedzia niepotrzebnie mu darowal.
pewnie dlatego mu darował :)

faul jak faul - zdarza sie premedytacji w nim nie było żadnej zresztą w koncowej fazie widać jak próbuje zmienić ułożenie nogi polecam rzucić okiem na potwórke

widać było ze Canna jest naładowany pozytywnie energią a jeden faul nie jest warty dyskusji tutaj :)
rkoeman pisze:i cenie jego umiejetnosci (w przeciwienstwie do jego samego jako czlowieka)
:shock: ciekaw jestem dlaczego :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 19:42

dlatego:

http://www.forzanuovarimini.splinder.co ... ve/2007-06
MADRID (Spagna), 17 giugno 2007 - Gaffe involontaria (?) di Fabio Cannavaro, che ha sventolato davanti alle telecamere una bandiera italiana con un fascio littorio al centro durante i festeggiamenti del Real Madrid campione di Spagna. Il difensore della nazionale azzurra, a quanto risulta, ha ricevuto la bandiera nei pressi di una delle due curve dello stadio madrileno in festa: mittenti, gli Ultras Sur, una frangia della tifoseria madridista nota per le sue simpatie per l'estrema destra. "Ma io intendevo sventolare il tricolore e basta - ha poi spiegato il difensore -. Quando mi sono accorto di quello che c'era sopra, ho arrotolato la bandiera per nasconderlo". E vai Ultrasur!
dlatego:

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=405

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 sie 2007, 20:00

rkoeman NOP to g..wniana org. która cudem jakoś istnieje :x

ale z koleji tu pisze ze Canna nie wiedział ze flaga ma ten znak Forza Nouva a zarazem chciał ukryć ten znak.ok to nie miejsce na takie dyskusje ,zawodnik troche sie zbłaznił ale mozna to uważac za gafe, poza tym moze wiesz ale takie organizacje jak FN szczególnie lubią podkreślać swoje istnienie nieważny czy ktoś sie deklaruje jako ich zwonennik w sposób oczywisty czy tylko przypadkowy

ale rozumiem twoje racje, gdyby sie otwarcie zadeklarował tez zmeniłbym
o nim zdanie :!:

koniec OT

miałbyć transfery w ciagu 48 godz a tu nic.cisza :?
Calderon gdzie ten Kaka :D :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 20:08

canna jest zdeklarowanym czlonkiem forza nuova. byl fotografowany wielokrotnie na roznego rodzaju wiecach czy demostracjach. dlatego nie lubie go jako nie-pilkarza

bo jezeli brac pod uwage jego czysto pilkarskie umiejetnosci to zawsze mi mocno imponowal. duzo bardziej niz nesta

ps - tez nie wiem dlaczego strona nop istnieje ale to szczegol [']

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 06 sie 2007, 22:33

właśnie skoro rkoeman o tym wspomniał też napiszę coś na temat Cannavaro nigdy tego piłkarza jakoś specjalnie nie lubiłem ale także nic do niego nie miałem do meczu Juventusu z Lazio w sezonie 2005/2006 wtedy brutalnie sfaulował piłkarza Rzymian który musiał zejść z boiska z tego co mówił komentator Serie A na Canale + Cannavaro nawet nie przeprosił piłkarza Lazio (na stronach Juventusu pisano zupełnie inaczej więc nie wiem jaka była prawda) tak czy siak wtedy trochę bardziej zainteresowałem się Cannavaro i gdzieś właśnie przeczytałem że popiera partie faszystowską i od tego momentu mówiąc delikatnie mam o tym piłkarzu złe zdanie co prawda piłkarzem jest wielkim i do tego gra w Realu ale jako człowieka podobnie jak rkoeman już nie za bardzo ciekawi mnie incydent z fetowaniem mistrzostwa według mnie powinien dostać jakąś karę finansową z tego co wiem popieranie faszyzmu jest w Europie zakazane

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 22:39

Popieranie faszyzmu mu się na pewno nie chwali, ale staram się nie zwracać na to uwagi. Bardziej interesuje mnie jego gra i faktem jest, że czasem przesadzi i sfauluje dość brutalnie, ale ogólnie obrońcą est znakomitym. Pierwszy sezon w Realu miał dość słaby, ale napisze to po raz n-ty - w drugim niemal na pewno pokaże klasę. Jako człowiek pod tym jednym względem ideałem nie jest i to jest spory minus na jego osobie, ale na szczęścier upodobania polityczne, religijne, czy jeszcze jakieś tam w piłkę nie grają...

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 06 sie 2007, 22:59

RealFan pisze:ale na szczęścier upodobania polityczne, religijne, czy jeszcze jakieś tam w piłkę nie grają...
tak to prawda nie mam nic do Cannavaro jako piłkarza w końcu to świetny zawodnik i do tego gra w Realu (no ale na Złotą Piłkę według mnie nie zasłużył ale to już inna sprawa do tego przedawniona :D) jednak jako zwykły człowiek ma u mnie bardzo złą opinię nie rozumiem jak można popierać poglądy które wyrządziły ludzkości tyle krzywdy no cóż ludzie są różni ale za każdym razem gdy myślę że ktoś nadal ma podobne zdanie co Mussolini czy Hitler przechodzą mnie ciarki
ps. Emerson zostaje w Realu przynajmniej tak twierdzi jego agent w sumie to
powinien zostać mógłby być alternatywą dla Gago ale Schuster raczej nie widzi go w drużynie a szkoda

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 23:08

Tak jak są seryjni mordercy, jak ludzie wierzą w różne pierdoły typu wróżki, jak kobieta może być dziwką, tak samo niestety ktoś może popierać faszyzm. Nic w tym chwalebnego, ale niestety nic się na to nie poradzi :roll:
liam pisze:ps. Emerson zostaje w Realu przynajmniej tak twierdzi jego agent w sumie to
powinien zostać mógłby być alternatywą dla Gago ale Schuster raczej nie widzi go w drużynie a szkoda
Trudno powiedzieć czy Emerson chce zostać, agenci już różne rzeczy gadali. Jeśli zostanie będzie mu trudno, bo może się okazać, iż bęzie dopiero trzecim, może drugim DM'em, a miejsce w składzie tylko jedno. Powinien mieć trochę większe ambicje. Jeśli zostanie to oczywiście źle nie będzie, bo zachowamy kolejnego solidnego gracza na ławkę, a szeroka kadra jest nieoceniona, jeśli zdecyduje się na odejście to też płakać po nim nie będę. Nie będzie to jakaś duża strata.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 sie 2007, 12:46

Higuain wylecial ze skladu na sobotni mecz z Sevilla. Gonzalo doznal kontuzji miesnia prawej nogi w meczu z PSV i bedzie musial pauzowac 2 tygodnie. Nie wiadomo, czy wykuruje sie na rewanz. Wypadl nam wiec jeden potencjalny prawoskrzydlowy na ten mecz, a to chyba oznacza, ze bedziemy ogladac Balboe w pierwszym skladzie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sie 2007, 12:55

Chyba, że zdażymy pozyskać Robbena :smile2: I wtedy Robinho z prawej.

Ale i tak wątpliwe, aby zagrał od razu w pierwszym składzie. No, a forma Brazylijczyka jaka jest każdy widział. Balboa gra bardzo dobrze na skrzydle, nawet lepiej od Gonzalo. Jak zagra Javier to na pewno nie będzie to duże osłabienie. Jeśli w ogóle będzie :]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 sie 2007, 13:35

Nawet jesli kupimy Holendra, to i tak nie zagra w tym meczu. Moze na rewanz bylby gotowy. Porozumienie jest ponoc kwestia godzin (slyszymy to od miesiaca :roll: ), a cena ma wynosik 33 mln euro. Jak ja kocham te telenowele :wink:
Robinho - Balboa, innego wyjscia nie widze. Rocky dobrze sie prezentowal w meczach towarzyskich i podobnie jak Ty, uwazam, ze jego wystep nie bedzie oslabieniem. Mam nadzieje, ze Ruud bedzie w stanie zagrac w sobote, choc z drugiej strony, po tak dlugiej przerwie jakos wspaniale pewnie sie nie zaprezentuje. Mysle, ze mozemy ostatecznie wyjsc napadem Saviola - Raul.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sie 2007, 13:42

Jeśli Raul w dzisiejszym meczu znowu zagra piach to nie widzę dla niego miejsca w wyjściowym składzie na Sevillę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”