Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 310

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 04 sie 2007, 15:12

guru pisze:
Loker pisze:W AFC nie będzie gilberto- pseudo kapitana Very Happy
['] Niestety będzie Gallas, nasz "nowy" kapitan z którego jesteś zapewne zadowolony. :?
znasz odcenie szarosci?
nie, nie bede.
Jestem za słoniem w tej zaszczytnej roli.

btw: po chol... taka marna prowokacja - po emotach mogles poznac ze pisałem to "na luzie"

grow up :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2007, 20:35

siema Loker :wink:

Za kilkadziesiąt minut ostatni mecz sparingowy.
Gramy z Ajaxem, myślałe że Wengr da zagrać Fabiańskiemu, ale nie daje mu szansy [przynajmniej nie od początku meczu]. Łukasz siedzi na ławce.

Skład dość silny, choć brakuje kilku podstawowych graczy.

Lehmann - Clichy, Kolo, Gallas, Eboue - Sagna, Flamini, Rosicky, Hleb, Robin - oficjala strona podała tylko 10 zawodników :lol: wiec nie wiem kto jeszcze w ataku. Eduardo, bądź Nicklas - bo z napastników jeszcze oni są w kadrze na mecz. Chyba, ze znów Hleb zagra wysunięty, a zagra jakiś pomocnik.

edit:
jednak w składzie znalazł sie jeszcze Denilson. Czyli pewnie Hleb u boku Robina. Sagna i Eboue na boisku, wiec pewnie znów Eboue zagra w pomocy. Wtedy Hleb w ataku nabiera większego sensu :p
Postawiłem kilka złotych na Kanonierów. Po składach widać, ze jesteśmy duzo silniejsi. Mam nadzieje, ze potwierdzimy to na boisku.

edit2:
po meczu. Wygrwamy 1:0 i kolejny turneij nasz 8)
martwi kontuzja Robina - strzelca gola. ZNiesli go do szatni. Gracze Ajaxu grali w kości, zamiast w piłke. Mielismy przewagę i wygrana zasłużona.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 sie 2007, 23:05

No i kolejny wygrany turniej na koncie Arsenalu. Tym razem Amsterdam Tournament. Jakby nie nie było mamy już dwa trofea 8)

Co do samego meczu z Ajaxem to gra w naszym wykonaniu mogła cieszyć. Czasami denerwowało mnie, to że chcemy dosłownie wejść z piłką do bramki rywali, ale już się przyzwyczaiłem w poprzednich sezonach. Skuteczność do poprawki, cały czas czekam na jakieś efektowne zwycięstwo z dobrym rywalem, ale jakby nie było 1-0 w meczu, który decydował o wygranej w turnieju też cieszy :P

Druga sprawa to brutalna gra piłkarzy Ajaxu :roll: Dobra, grają u siebie, dodatkowo z takim zespołem jak Arsenal i chcą się dobrze zaprezentować, ale bez przesady. Przecież po faulu na Clichym myślałem, że skończy się jakimś poważnym urazem. Reakcja Wengera i Flaminiego mówi wszystko.

Po trzecie znowu zagraliśmy w trzecim komplecie strojów z czego bardzo się cieszę, bo świetnie wyglądają :wink: W sumie zastanawiam się nad zakupem właśnie takiej koszuli, tylko drogie :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2007, 9:23

Dziś jestem w stanie troche wiecej napisać o meczu.
Pierwsze pół godziny należało do nas. Wiele świetnch akcji. Ajax nie potrafił wyjsc z połowy. Później sytuacja na boisku się wyrównała, ale nie Ajax sie dostosował do Arsenalu, tylko odwrotnie i momentami troche przynudzali :D
Ajax nic wielkiego nie pokazał, nie wiem kiedy zaczynają sezon, jeśli niedługo - niech sie lepiej spieszą z formą. Zagrali w dość silnym zestawieniu. Niestety zamaist gry w piłkę urządzili sobie polowanie na nogi naszych graczy [co później podłapali nasi piłkarze i mecz już towarzyski nie był] Sędzia dał chyba 5 zółych kartek. Najczęsciej faulowany był Robin i w końcu znieśli go na noszach do szatni. Jak teraz będzie coś poważnego przed sezonem, to chyba przestanę lubić Ajax. Clichy też raz dostał porządnie po piszczelach. Myślałem, że Flamini temu z Ajxu łeb urwie :lol: alez był zdenerwowany.

Na wielkie słowa uznania zasługuje bramkarz gospodarzy Maarten Stekelenburg. Wybronił 2 setki [czy może to nasi 2 nie wykorzystali :think:]
Zarówno Kolo Toure, jak i Robin - z najbliższej odległosci trafiali prosto w bramkarza. Mogli to zrobić dużo lepiej.
Sędzia nie radził sobie z stuacją na boisku. Jeśli chodzi o porządek oczywiscie. Wychwyciłem tylko 1 błąd u niego - gdy Flamini został faulowany przed naszym polem karnym, a sedzia uznał, że to Francuz faulował :angry:
Klaas Jan H. zagrał strasznie słabo, aż dziw że Wenger go chciał kupić.
Grał cały mecz - 1 raz uderzył na bramkę [głową, Jens obronił]. Było to pod koniec meczu. Do tego momentu, nie było go widać na boisku. Heitinga podobno zosta graczem turnieju - nie wiem za co, wczoraj bowiem pokazał tylko faule, wykłócanie się oraz jeden niecelny strzał.
Sneijder próbował kilka razy zaskoczyć - raz nawet był blisko, ale to wszystko.

Cesc początkowo miał grać w wyjściowym składzie, ale jakiś wirus go przyatakował. Mam nadzieje, że w meczu z Fulham nie zabraknie całej czwórki [Ade, Robin, Gilberto, Cesc] kiepsko by to wyglądało.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 07 sie 2007, 13:34

No mecz z Ajaxem jak na mecz przygotowawczy i w turnieju towarzyskim stal na wysokim poziomie no i co trzeba zauwazyc kosci momentami trzeszczaly! Wkurwil mnie ten Heitinga gdy dla Robina kosa wjechal na koniec! Ja bym mu za to tez wjechal... SZTACHETA =] czekam z niecierpliwoscia na nowy sezon! Wierze w nas zzespoł bo widize w nim ogromny potencjal! Mam tylko nadizeje ze nie bedizemy tracic glupich punkto ze slabszymi rywalami jak to mialo miejsce sezon temu! No i z epoprawimy ten nasz najwiekszy mankament! SKUTECZNOSC! Dzisiaj przeczytalem ze celem Hleba jest zdobyc ponad 10 bramek w sezonie no to heheh jak z niego bylbym w pelni zadowolony i zycze mu tyle ;] niech stzrela an ta brame wiecej bo mnie zawsze krew zalewala jak on czysta mial pozycje i podania szukal! No i od naszego "pajacyka" Lehmana wymagalbym wikszej koncentracji w jego ostatnim (prawdopodobnie ) sezonie w The Gunners! Bez glupich bledow i pajacowania bym prosil Jens! Zreszta on chyba wie ze mu Lukasz sie za plecami dobiera do pozycji ;]! 4 dni do rozpoczecia sezonu! Fulham na Emirates! Czekam niecrpliwie ;]

WP, troche łagodniej następnym razem.
Proponuje przeczytac regulamin // fieldy

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 07 sie 2007, 14:34

Wkurwil mnie ten Heitinga gdy dla Robina kosa wjechal na koniec!
Nie jestem znawcą Ajaxu ale ten John Heitinga oprócz przejawów talentu dysponuję szerokim wachlarzem bardzo chamskich zagrań. :?

Nie wiem czy kojarzycie mecz Holendrów z Portugalczykami z mundialu tak ten co Iwanow sędziował :twisted:

Tam John'y zamiast oddać przeciwnikowi piłkę gdy ten wybił na aut bo ktoś był kontuzjowany.... Poleciał z piłką na bramkę przeciwnika poza tym często chamsko fauluje. Sorki za Off topic'a :wink:

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 07 sie 2007, 16:11

'Karaluch' grajacy u was sobie grabil caly mecz kopiac graczy Ajax'u ale oczywiscie kibice Arsenalu tego nie widzieli, Dżony jako prawdziwy Joden po prostu mu oddal ,za kolegow a co ;]

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 07 sie 2007, 20:30

No ja niewiem gdzie Ty ZabiliMiKrowe masz oczy bo kto tam kogo kosil wiecej! Gunners wyszli na ten mecz zaciecie ale bez chamstwa a jak Ajax zaczal kosic to dlaczego mu nie oddawac! Patrzec sie jak naszych kosza!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2007, 20:34

Ja sie zgadzam, że Arsenal tez nie grał jakoś "bojaźliwie". Jednak to gracze Ajaxu od początku bardzo agresywnie atakowali naszych graczy. Nasi odpowiedzieli dopiero po przerwie ostra gra, to już było odpowiedzią na grę Ajaxu.
Dlatego nie mogę się zgodzić z ZabiliMiKrowe który twierdzi, ze to Arsenal grał brutalnie, a piłkarze Ajaxu tylko odpowiadali. Było dokładnie odwrotnie.

Nie podoba mi sie takze uogólnianie.
ZabiliMiKrowe pisze:ale oczywiscie kibice Arsenalu tego nie widzieli,
ponieważ zdarzyli się kibice Arsenalu, którzy widzieli faule z obu stron.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sie 2007, 20:49

ZabiliMiKrowe - :boje się: Złapali już sprawcę? Bo boję się o swoją :( Najpierw Messi miał kraść krowy, a teraz grasuje jakiś krowobójca :evil:

Ponoć Aston Villa jest zainteresowana Justinem Hoyte.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 07 sie 2007, 21:01

Hola hola, Fieldy jak widac pomijajac Ciebie panuje tu trend ze to Ajax byl wielkim zlym wilkiem ;-) wiec Ty jako 1 jaskolka wiosny nie czynisz i dlatego uogolniam(pozatym jak bym tutaj polecial po nickach to odrazu by sie zaczelo :D). Nie twierdze ze Ajax zagral w duchu fair play ale no Arsenal tez sie nie popisywal 'E-bułka' powinien wyleciec, Gallas tez ponabijal siniakow Hunterowi...

Ps. Parafrazujac slowa Kazika- Nie mam krowy zabili mi ją moi współtowarzysze do teraz ich mlaskanie slysze...;)

orzo
Junior
Junior

SŁABY ARSENAL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 07 sie 2007, 21:12

Witam

Moim zdaniem Arsenal w tym roku moze sobie walczyc jedynie o 4 miejsce, ponieważ ta drużyna nie ma obecnie ekipy na mistrza kraju czy nawet drugie miejsca, moze na 3, ale raczej nie ;/

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: SŁABY ARSENAL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 07 sie 2007, 22:48

orzo pisze:
Moim zdaniem Arsenal w tym roku moze sobie walczyc jedynie o 4 miejsce, ponieważ ta drużyna nie ma obecnie ekipy na mistrza kraju czy nawet drugie miejsca, moze na 3, ale raczej nie ;/
Fakt. Nie mamy co łudzić się na miejsce w pierwszej trójce.Bez klasowego wzmocnienia czeka nas walka o miejsce premiowane grą w lidze mistrzów. Takowe wzmocnienie niedośc, że umocni psychicznienie, poprawi morale niektórych naszych graczy, ale też wypełni lukę po osłabienich. Swoją drogą, nie pamiętam, aby w jednym sezonie klub pozbywał się dwóch tak bardzo zasłużonych graczy ... Bo niewątpliwie Henry, jak i Freddie takimi są.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 08 sie 2007, 13:37

Głupoty gadacie! Arsenal ma swietnych zawodnikow! Absolutnie niczym nie rozniacych sie od tych z Chelsea czy MU!!! Poza tym to jest pilka! grecy potrafili zostac mistrzami Europy! W pilce wszystko jest mozliwe! Tym bardziej to ze taki klub jak Arsenal (bo klub wielki) zostanie mistrzem swojego kraju! Bo Kanonierow zdecydowanie na to stac! Wiec nie rozumiem tego glupiego gadania!

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 08 sie 2007, 15:39

Dokładnie każdy może powiedzieć to samo o twoim gadaniu ddworakk. A każdy zespół ma różnych zawodników fakt że Arsenal jest silny nie znaczy ,że jest faworytem.

Z pewnością będą walczyć jak każdy zespół ,naturalnie. A co z tego będzie to zobaczymy już po pierwszych kilku kolejkach. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”