Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 193

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 sie 2007, 21:27

Bask pisze: moze coś z powołaniami wlasnie ? nie spieszy nam sie // fieldy
To może coś z Jeleniem "Jelenia nie ma w kadrze bo"
- Gra w słabej lidze (:P)
- Leo nie lubi Jeleni
- Do lasów nie dochodzą powołania
Albo "kogo najbardziej brakuje w kadrze" - choć tu wiadomo na kogo poszła by większość głosów.

Oprócz oczywiście Irka, brakuje duetu (a może i tercetu) z Southampton. I tak jak ktoś wspominał, gdzie jakiś kreatywny środkowy pomocnik ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sie 2007, 21:58

gdzie jakiś kreatywny środkowy pomocnik ?
Juz mowilem, ze Leo notowal nazwiska w czasie meczu LKS - Polonia. W klubie lódzkim jest Lukasz Madej, a w bytomskim Rafal Grzyb. :P

Co do ankiety, to moze faktycznie kogo brakuje najbardziej i wypisac z 6-8 nazwisk.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sie 2007, 22:13

Sero pisze:To może coś z Jeleniem "Jelenia nie ma w kadrze bo"
- Gra w słabej lidze ()
- Leo nie lubi Jeleni
- Do lasów nie dochodzą powołania

:lol: :spoko:

Szczerze mówiąc to jestem zdumiony tym, że Irek nie dostanie szansy nawet w spotkaniu towarzyskim. Jeśli teraz Leo nie go nie widzie w składzie to tym bardziej nie będzie go widział na mecze eliminacyjne (no chyba, że w Francji będzie strzelał gola za golem). Dobrze, że Dziekan już pożegnał się z reprezentacją, bo pewnie zaraz bym to skomentował w swoim stylu, że niby Jeleń nie jest w do końca zdrowy, albo są inni w lepszej dyspozycji :roll:

Braku powołania dla Rasiaka też za bardzo nie rozumiem, bo można było na niego śmiało postawić w miejsce Matusiaka. Żurawski czy jest w formie, czy nie miejsce w kadrze ma pewne (chociaż już o miejsce w pierwszym składzie będzie mu nieco ciężej). Dobrze, że Smolarka i Saganowskiego powołali :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 sie 2007, 22:28

Duch pisze:Dobrze, że Smolarka i Saganowskiego powołali
Sagan jest na liscie rezerwowej :!: Czyli prawie tak jakby nie byl powolany :!: tryb awaryjny gdyby ktos doznal kontuzji :!: nawet jelen kiedys tak zostal powolany :o
Duch pisze:chociaż już o miejsce w pierwszym składzie będzie mu nieco ciężej
Nie uszukujmy sie znowu az tak, wcale nie bedzie mu ciezej o miejsce w pierwszym skladzie - on bedzie grac - jestem o tym przekonany

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 sie 2007, 0:56

Duch pisze:Rasiak
Rasiak był już powoływany i Leo wie czego się po nim spodziewać więc jak w jego oczach się nie sprawdził to po co ma powoływać go bo ten strzelił kilkanaście bramek w sezonie. Rasiak co jakiś czas strzela gole a później po tym co pokazuje w reprezentacji uważam że nie zasługuje na granie w pierwszym składzie więc po co dawać mu 1000 szans jak tamtych nie wykorzystuje :?:

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 08 sie 2007, 8:48

Moim Zdaniem Leo powołał odpowiednią kadrę, ale no Sagan powinien dostać miejsce w pierwszym zespole, za to Żurawski który nie strzelał bodajże od meczu z Armenia powinien usiąść. Ale no cóż, ja kadrą nie dowodzę i myślę że Leo wie co robi, bo Rosja to raczej nie jest przeciwnik " do bicia"

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2007, 19:30

Selekcjoner tłumaczył, dlaczego uznania w jego oczach nie znalazł zawodnik Auxerre Ireneusz Jeleń. "Jeleń gra w swoim klubie na lewej stronie, a ja na tej pozycji mam czterech zawodników: Błaszczykowskiego, Łobodzińskiego, Smolarka i Krzynówka. Decyzję podjąłem po obejrzeniu w telewizji dwóch meczów Auxerre. Przykro mi to mówić, ale nie podobała mi się jego gra".
Osobiście pamietam Jelenia dokladnie z dwoch spotkan na lewej stronie i to jeden z zeszłego sezonu kiedy nie mogł grać Akale. :wink: Jak widać nei tylko kibice, ale nawet eksperci we Francjii sie nie znaja. Dobrze, że podobała mu ise gra Matusiaka i Żurawskiego, tylko ciekawe kiedy ich ogladał...
Oby za 3 miesiace jego najwiekszym osiagnieciem nie pozostało wygranie z Portugalia. Prawde mowiac piwus powie coś iwecej o Błaszczykowskim, ale ja go nigdy na lewej stronie nie pamietam, a juz napewno nie Łobodzińskiego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 20:19

Ale Jeleń może grać także w ataku, podobnie jak Smolarek :roll: Ba, Ebi powinien grać w ataku. Jakoś nie sądzę, aby to był prawdziwy powód braku powołania dla Irka. Chyba, że Leo nie zna zawodników, ale w to trudno uwierzyć.

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 08 sie 2007, 21:43

A ja mam trochę odmienne zdania na temat Jelenia, ponieważ uważam, że w 1 kol z Lyonem nie zagrał kompletnie NIC, z tego co widziałem to nawet strząłu nie oddał na bramke. Więc być może własnie to było przyczyną niepowołania Irka, ale być może Jelen się rozkęci w trakcie sezonu, więc uważam, ze nie nalezy twierdzic, ze Leo go nie lubie itd.
A zresztą jest obecnie duza konkurencja, więc trener chce sprawdzic wszystkich, tym razem zabrakło miejsca dla Irka, ale on będzie mógł się pokazac w meczu ligowym z Bordoux :) Pzdr.

Awatar użytkownika
Baszczu_Inter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu_Inter » 10 sie 2007, 0:24

Potrafię zrozumieć, że w kadrze zabrakło miejsca dla Jelenia, ale tylko wtedy , kiedy ktoś mi wytłumaczy dlaczego powołany został Matusiak? Nie wątpię w jego nieprzeciętne ujemności, ale ten chłopak nie gra w ogóle...

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 22 sie 2007, 14:16

No to teraz ciekawe kto zagra w pierwszym skladzie w ataku w wyniku absencji Ebiego

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sie 2007, 15:52

orzo pisze:A ja mam trochę odmienne zdania na temat Jelenia, ponieważ uważam, że w 1 kol z Lyonem nie zagrał kompletnie NIC, z tego co widziałem to nawet strząłu nie oddał na bramke. Więc być może własnie to było przyczyną niepowołania Irka, ale być może Jelen się rozkęci w trakcie sezonu, więc uważam, ze nie nalezy twierdzic, ze Leo go nie lubie itd.
A zresztą jest obecnie duza konkurencja, więc trener chce sprawdzic wszystkich, tym razem zabrakło miejsca dla Irka, ale on będzie mógł się pokazac w meczu ligowym z Bordoux Smile Pzdr.

Gdyby od tego, czy powolac danego zawodnika mial decydowac jeden nieudany mecz, to w ogole nie mielibysmy w kadrze na mecz z Rosja wiekszosci zawodnikow z zagranicy, bo albo lecza kontuzje i nie graja, albo nie mieszcza sie w skladach swoich druzyn, albo graja, ale im to slabo wychodzi.

Mnie sie niechce wierzyc, ze nie dostaje powolan z przyczyn takich, z
e nie wpadl w oko Beenhakerowi. Jelen byc moze nawet mial najlepszy sezon sposrod wszystkich polskich zawodnikow grajacych zagranica i nawe we Francji Irek ma juz wyrobiona marke. Jedyna osoba, ktora nie docenia jego gry jest Leo.
Jarzinho pisze:Prawde mowiac piwus powie coś iwecej o Błaszczykowskim, ale ja go nigdy na lewej stronie nie pamietam, a juz napewno nie Łobodzińskiego.
Dobry skrzdlowy potrafi wlasciwie grac po obu stronach i pewnie kiedys tam Kuba i Lobodzinski zagrali po lewej stronie z koniecznosci, ale ja osobiscie tego nie pamietam...
Pamietam natomiast, ze Blaszczykowski byl juz w poprzednim sezonie sprawdzany na srodku. Wtedy Wisla miala spore problemy kadrowe, a Kuba latal dziure jako rozgrywajacy. Wiec mysle, ze gdyby trzeba bylo, to dalby rade grac na lewej flance. Zreszta fajny duet mogliysmy miec na skrzydlach: Kuba & Irek. Dwoch mlodych, przebojowych, szybkich i lubiacych dryblingi zawodnikow. Eeh ale sie rozmarzylem... :D

A w parze ze Smolarkiem mam nadzieje, ze zagra Piszczek. Ciekawa koncowke sezonu mial, gdy musial na swoje barki wziac ciezar strzelania bramek. W ten weekend podobny spisal sie niezle, zaliczyl asyste. Swoja droga, to Lukasz jest kolejnym zawodnikiem, ktory moglby grac na prawym skrzydle...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 sie 2007, 17:49

To wyglada prawie tak samo jak na zakaukaziu :!: Rosja nie w pelnym skaldize, gra siemiezny futbol :!: tak naprawde malo atrakcyjnie spotkanie :!:
Jednak mialem nosa na ankiete - Ile dostaniemy w Moskwie

Slabiutko, na Portugalcow z jednym napaderem ale jak ma to byc Matusiak to :olaboga:
Nie weim dlaczego nie powolano Wichnairka czy tez Sagana

Ale w Portugalii bedie rzez

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 22 sie 2007, 17:55

Ja bym dodal jeszcze, ze z tylu to jest tragedia. Bak wyprzedzany i ogrywany, zero asekuracji. Defensywni pomocnicy nie rozbijaja akcji...

U Matusiaka braki techniczne, o wiele wiele wiecej sie spodziwalem po Iwanskim...

Za 17 jak sie nie myle dni Portugalia i ciezko to widze. Choc mam nadzieje, ze Leo wie co robi i wierze, ze damy rade.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 sie 2007, 17:56

Skorzystam z przerwy w meczu i pokuszę się o wyczerpującą ocenę gry naszej reprezentacji. BEZNADZIEJA... dziekuję za uwagę, po meczu postaram sie o kolejne spostrzeżenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”