Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ?

Esparza
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: Esparza » 07 sie 2007, 23:35

Instynkt podpowiada mi, że mistrzowskim tytułem po raz drugi z rzędu bedą cieszyć się piłkarze Manchesteru United. Ich najwięksi rywale, Chelsea nie przeprowadziła w koncu spektakularnych transferów, poza Florentem Maloudą, a najprawdopodobniej pozbędzie się Arjena Robbena. Podobnie jak poprzednicy, bardzo ucieszyłbym się z tego, gdyby do walki o majstra nareszcie włączył się Arsenal pod batutą Arsene'a Wengera. Ten szkoleniowiec bardzo mi imponuje. Ściąga zawodników niedoświadczonych, za nieduże pieniądze, a Ci odwzajemniają zaufanie, po 2-3 latach wchodząc do pierwszego zespołu. Być może popatrzę tutaj pod kątem tak uwielbianego przez wszystkich FMa, ale Łukasz Fabiański, Eduardo i Bakari Sagna, to naprawdę perspektywiczni zawodnicy. Tego drugiego miałem okazję kilkukrotnie oglądać w rozgrywkach Ligue 1 i mogę wypowiadać się o nim w samych superlatywach. Tak samo Eduardo - skoro "nieznany" Brazylijczyk wchodzi do pierwszego składu chorwackiej kadry (a przecież w ataku rywalizuje między innymi z Igorem Budanem i Bosko Balabanem!), to naprawdę musi posiadać ten dar. Aż nie szkoda mi, że "Fabian" opuścił Łazienkowską, bo dobrze wiemy, że to dla niego krok w przód. ;) Ale do rzeczy - "Kanonierzy" mają naprawdę silny skład... Kolo Toure, Cesc czy Robin van Persie to przecież piłkarze klasy światowej. I właśnie im będę w sezonie 2007/08 kibicował.

Wiele namieszać mogą: Manchester City (transfery naprawdę imponują) i Tottenham.

Jak znajdę czas, to jeszcze coś dodam. ;)

Wróć do „Anglia”