Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 619

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 sie 2007, 20:21

RealFan pisze:Mecz jest na pewno o 21.00 tak jak dzisiejszy. Jeśli masz hiszpański TVE to możesz obejrzeć na żywo
ok,dzieki :)

widział ktoś statuetke Pucharu Terresy Herrery waży pewnie więcej jak Robinho :P

EDIT: jestem pewny ze mecz jest o 22:00 zgodnie z info na Realmadrid.pl
tym samym myśle ze mecz bedzie na żywo na angielskim realmadrid.tv

tymczasem z zapowiadanego dziś przybycia Robbena wyszło wielkie
nic :?

Esparza
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Esparza » 07 sie 2007, 23:58

Ja słyszałem, że ojciec Robbena, a jednocześnie jego agent, chce żeby Chelsea wydała zgodę na transfer. Z niewolnika raczej nie ma pracownika, więc Mourinho chyba ostatecznie przystanie na propozycję "Królewskich". I dobrze, Holender od kilku lat należy do ścisłej czołówki moich ulubionych piłkarzy. Do tego gdyby grał w Realu... Mmmm, miodzio.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 0:10

vakabayashi pisze:jestem pewny ze mecz jest o 22:00 zgodnie z info na Realmadrid.pl
To może na TVE będzie godzinne studio przed meczem :P

Czelsea gra na zwłokę, żeby jak najbardziej podbić cenę. Kwestia tego, czy Real będzie chciał się w to bawić. W sumie musi, bo brak alternatyw, lecz jeśli przesadzą w rządaniach to kto wie :roll:

Esparza
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Esparza » 08 sie 2007, 0:19

RealFan pisze:
vakabayashi pisze:jestem pewny ze mecz jest o 22:00 zgodnie z info na Realmadrid.pl
To może na TVE będzie godzinne studio przed meczem :P

Czelsea gra na zwłokę, żeby jak najbardziej podbić cenę. Kwestia tego, czy Real będzie chciał się w to bawić. W sumie musi, bo brak alternatyw, lecz jeśli przesadzą w rządaniach to kto wie :roll:
Hmm, wydają 30 milionów euro na Pepe z Porto, znanego jedynie jako dobry defensor w Football Manager 2007, a żałują pieniędzy na taką znakomitość jak Arjen? Maksymalnie wk. się na szefów "Królewskich", kiedy zobaczyłem newsa: Reyes piłkarzem Atletico. Jak można było do tego dopuścić? Gracz, który swoimi bramkami, załatwił tytuł... Farsa.

Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji Realowi potrzebny jest już jedynie dobry skrzydłowy. Dużo słyszy się o tym, że Schuster jest zainteresowany Lucho Gonzalezem, Diego czy innymi piłkarzami... Ja mówię - po co niepotrzebnie wydawać pieniądze? Kluczowi piłkarze mają już swoich dobrych zmienników, w przypadku kontuzji zawsze dostępni są gracze rezerw i utalentowani wychowankowie. Od lat dziwi mnie polityka transferowa mojego ulubionego klubu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 0:28

Czytałeś wypowiedź Reyesa? On po prostu nie chciał przejść do Realu, tylko do Atletico. Real nie przespał tego transferu, był gotów przebić każdą ofertę :!: Wola zawodnika była inna.

Real nie żałuje pieniędzy na Robbena, gdyby tak było to już by zrezygnował, bo kwota oczekiwana przez Chelsea jest już wygórowana, a śledząc spekulacje prasy można dojść do wniosku, iż podbijają cenę. Niektórzy lubią grać na zwłokę, bo im się to w ostatecznym rozrachunku opłaca.

Co do rozgrywającego to na pewno by się przydał. Guti jest mało systematyczny, De la Redowi jednak jeszcze trochę brakuje. Będzie co najwyżej solidnym zmiennikiem w tym sezonie. Ballack to jednak nie było rozwiązanie. Baptista jest dość podobnym zawodnikiem i jeśli zostanie to będę zadowolony. Potrzeba nam skrzydłowego i jednak lewego obrońcy. Uważam, że się bez niego nie obędzie

Esparza
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Esparza » 08 sie 2007, 0:40

RealFan pisze:Czytałeś wypowiedź Reyesa? On po prostu nie chciał przejść do Realu, tylko do Atletico. Real nie przespał tego transferu, był gotów przebić każdą ofertę Exclamation Wola zawodnika była inna.
Słyszałem tylko o tym, że podobno ma rodzinę w Madrycie i bardzo chciał zostać w tym mieście. Strona internetowa informowała wcześniej, że Reyes chciałby trafić na stałe do Realu. Nie wiem, komu mam wierzyć - różne źródła wciąż podają inne informacje. Pogubić się można.
RealFan pisze:Co do rozgrywającego to na pewno by się przydał. Guti jest mało systematyczny, De la Redowi jednak jeszcze trochę brakuje.
Mahamadou Diarra. I wspomniany przez Ciebie później - Julio Baptista. To jest optymalne rozwiązanie. Brazylijczyk jest graczem klasowym i nie potrzeba w Madrycie nikogo więcej.
RealFan pisze:i jednak lewego obrońcy.
Czysta głupota. Na tej pozycji jest Marcelo. Jemu należy tylko dać czas, a zostanie gwiazdą na miarę Roberto Carlosa. Poza tym na tej pozycji może grać także Miguel Torres (jedno z objawien sezonu 2006/07) i nasz Krzysiek Król, eheheh.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 0:50

Esparza pisze:Słyszałem tylko o tym, że podobno ma rodzinę w Madrycie i bardzo chciał zostać w tym mieście. Strona internetowa informowała wcześniej, że Reyes chciałby trafić na stałe do Realu. Nie wiem, komu mam wierzyć - różne źródła wciąż podają inne informacje. Pogubić się można.
Chciał przejść do Atletico, a nie do Realu i powiedział o tym głośno. Niby już rok temu wolał na Vicente Calderon, ale Arsenal porozumiał się tylko z Realem. Na konferencji mówił co innego, ale jak zwykle chciał siępodlizać. Nie miał żadnego przywiązania do Realu.
Esparza pisze:Mahamadou Diarra.
Diarra ma poprowadzić grę Realu :>

Widziałeś Torresa jak grał, kiedy naprzeciw niego grali Joaquin i Messi? To zawodnik na przeciętniaków. A Marcelo nie jest lepszym obrońcą niż Cicinho. Jest świetny w ofensywie, ale nie ufam jego zdolnościom destrukcyjnym. Oprzeć na tych zawodnikach lewą stronę obrony Realu to zbyt duże ryzyko.

Esparza
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Esparza » 08 sie 2007, 0:59

RealFan pisze:Oprzeć na tych zawodnikach lewą stronę obrony Realu to zbyt duże ryzyko.
Kto nie ryzykuje, ten nic nie zyskuje.
RealFan pisze:Widziałeś Torresa jak grał, kiedy naprzeciw niego grali Joaquin i Messi?
Widział ja. Każdemu piłkarzowi mogą czasem przydarzyć się błędy. Szczególnie tak niedoświadczonemu w ligowych bojach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 1:06

Esparza pisze:Kto nie ryzykuje, ten nic nie zyskuje.
Owszem, a z drugiej strony to jest Real Madryt, a Real Madryt powinien mieć pewność, że jego piłkarze są wystarczająco dobrzy :]
Esparza pisze:Widział ja. Każdemu piłkarzowi mogą czasem przydarzyć się błędy. Szczególnie tak niedoświadczonemu w ligowych bojach.
To nie jest przypadek, że akurat przeciwko najlepszym miał takie problemy. Nie mam nic przeciwko jego grze przeciwko przeciętniakom ligowym, ale na najlepszych jest to jednak dziura. Torres i Marcelo nie są zawodnikami nie do przejścia, co ten pierwszy potwierdził już kilka razy w poprzednim sezonie (co nie znaczy, że ogólnie nie spisywał się nieźle), a ten drugi chociażby na minionych MŚ U-20. Nie licząc obecnego okresu przygotowawczego. Carlos był dobry w ataku, lecz także nie był złym obrońcą. Jak zostaną nam na tą pozycję tylko Torres i Marcelo to Real naprawdę bardzo dużo postawi w ruletce...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 sie 2007, 7:33

Jak dla mnie to nawet i Dudek moze grac na lewej obronie, byle w koncu sciagneli kogos na srodek pomocy i skrzydlo. A w obliczu liczenia na najwyzsza forme Gutiego przez caly sezon, uwazam pozostawienie obrony wspomnianej wyzej dwojce za mniejsze ryzyko :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 sie 2007, 9:33

Nie wiem czy ktos juz dawal - lista pilkarzy powolanych na Teresa Herrera i Superpuchar:
Bramkarze: Casillas, Dudek i Codina;
Obrońcy: Salgado, Pepe, Ramos, Cannavaro, Agus, Torres, Cicinho i Marcelo;
Pomocnicy: Diarra, Gago, Baptista, De la Red, Guti, Balboa, Granero, Bueno i Adrián González;
Napastnicy: Raúl, Soldado, Robinho i Saviola.
Nie ma Metzeldera, Ruuda, Emersona i Higuaina. Myslalem, ze Ruud bedzie przynajmniej w kadrze na to spotkanie. Widac, nie wszystko jest jeszcze z nim w porzadku. Zatem zagramy para Raul - Saviola :wink:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 08 sie 2007, 10:33

skrzydłowy i srodkowy pomocnik są nam tak samo potrzebni jak lewy obrońca na tych pozycjach mamy luki i MUSIMY je uzupełnić
gdzieś czytałem że Christian Pander znajduje się na celowniku Realu nie wiem jak gra ten zawodnik bo nie oglądam Bundesligi ale z tego co przeczytałem Realowi nie śpieszy się z transferem być może dokonają go za rok wydaje mi się że ten transfer to plotka ale to że "Realowi nie śpieszy się z transferem lewego obrońcy" wygląda podejrzanie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 10:51

Makis pisze:Zatem zagramy para Raul - Saviola
Znowu :?

Ten Pander to pewnie wymysł jakich mało. A może i dużo :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 11:24

RealFan pisze:Ten Pander to pewnie wymysł jakich mało.
Sport Bild o tym pisał :wink: Pander jest jednym z najbardziej utalentowanych Niemców na tej pozycji, ustępuje moim zdaniem jedynie Lahmowi i Jansenowi. W zeszłym roku nie miał zbyt dużo spotkań przez poważną kontuzję (nie pamiętam jaką...), ale już wrócił do zdrowia i na pewno będzie silnym punktem Schalke w tym sezonie. Ma 24 lata.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 sie 2007, 11:30

Naszym trenerem jest Niemiec, wiec prasa przypisuje nam Niemcow. To normalne. Tak samo bylo za Luxemburgo, gdy pisalo sie o Alexie z Fenerbahce i Ricardinho, tak samo bylo za Capello, gdy pisano o Barzaglim, De Rossim i tym lewym obroncy (zapomnialem nazwiska :wink: ). Prasa tak juz ma :wink:
Sevilla rowniez bedzie oslabiona w sobotnim meczu. Z powodu urazu nie zagra na pewno Kanoute, a wystep Escude jest rowniez bardzo watpliwy. Tak wiec nie zobaczymy najwiekszych snajperow obu druzyn w tym meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”