Król strzelców Bundesligi 2007/08

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną

kto tym razem dostanie armatkę Kickera?

Alex Frei
4
7%
Theofanis Gekas
0
Brak głosów
Mario Gomez
3
5%
Miroslav Klose
19
34%
Kevin Kuranyi
0
Brak głosów
Marko Pantelic
2
4%
Boubacar Sanogo
1
2%
Luca Toni
23
41%
Mohamed Zidan
2
4%
ktoś jeszcze zupełnie inny
2
4%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Król strzelców Bundesligi 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 7:54

Do otwarcia nowego sezonu zostały już tylko 2 dni, więc uznałem, że po temacie "Mistrz Niemiec" pora zabawić się teraz w typowanie najlepszego strzelca ligi niemieckiej :wink:

Pozwoliłem sobie zrobić zestawienie największych faworytów, choć jak widać po ubiegłych latach, dość często główni faworyci zawodzą (z róznych względów - słabsza forma, kontuzje itp.), a wygrywają niespodzianki w stylu Mintala czy Gekasa :P No, ale to jest najpiękniejsze w tym sporcie - nie wszystko da się przewidzieć :D

Ponieważ otwieram ten temat, to tez zagłosuję jako pierwszy - nie mogę sobie oczywiście podarować żeby nie oddać głosu na napastnika Bayernu :love: Co prawda od 4 lat żaden zawodnik FCB nie został królem strzelców (mimo znakomitych wyników Roya Makaaya), ale w tym sezonie wierzę że będzie inaczej i królem strzelców zostanie nasz najnowszy nabytek...Luca TONI! 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sie 2007, 10:50

Jak narazie Luca prowadzi. I tak ma być :ok: Luca Toni show :mike: to zawodnik, który w układzie jakim będziemy grać będzie zawodnikiem kluczowym. Będzie wykańczał akcje, lub jak kto woli strzelał bramki. Miro z nim świetnie się uzupełniają + jeszcze Franck. Jak wygląda ich współpraca można było zobaczyć w meczu ze Szwajcarskim drugoligowcem. Klose będzie również strzelał bramki, ale IMHO nie tyle co Luca, Miro za to zapewne będzie miał sporo asyst, jak co sezon zresztą :wink: Poza tym groźnym konkurentem do zdobycia statuetki Kickera będzie Frei. Ma smykałkę do strzelania goli. Ale głównym faworytem jest narazie Luca. I oby na kociec sezonu mógł zostać królem strzelców. Jeśli chodzi o czarnego konia rozgrywek to będzie to wedłóg mnie Robert Vittek. Ma sporą szansę aby się włączyć do rywalizacji, ale pewnie i tak skończy na mniej wiecej 13 trafieniach.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2007, 10:56

Najlepszym strzelcem Bundesligi zostanie wloski mistrz swiata.Jezeli stanie sie inaczej bedzie to dla mnie klarowny sygnal ze w lidze niemieckiej tytul krola strzelcow jest ustawiany.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sie 2007, 10:59

Rzeczywiście Toni ma największe szansę. Gekas od razu u mnie jest przekreślony, bo w Leverkusen daleko nie zajdzie, tym bardziej, że nie ma klasowego partnera w ataku. Barbarez poprzedni sezon miał bardzo słaby, a w tym sezonie przypuszczam, że będzie tak samo. Ale ja, obstawiam Toniego, a na drugim miejscu... Pantelicia ;) Serb poprzedni sezon miał bardzo dobry, zainteresowana nawet nim była Chelsea. W tym sezonie mam nadzieję, że pokaże klasę i pełnie umiejętności. Tym bardziej, że ma potencjał, tylko go nie wykorzystuje. A przy okazji pokibicuje Herthcie ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 11:09

Toni jest faworytem, a jak nie on to Klose. W Bayernie będzie zdecydowanie najłatwiej o dużą ilość bramek, bo jest po prostu najsilniejszy. Jeśli Toni mógł w barwach Fiorentiny zostać królem strzelców Serie A, to tym bardziej powinien podałać w Bayernie. Ewentualnie partner z drużyny może strzelić więcej, bo jest ograny w Bundelidze. To jednak nie powinno mieć większego znaczenia.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 sie 2007, 11:13

Ja wyłamywał się nie będę i również postawię na Lucę Toniego. Nie tylko ze względu na jego strzelecki instynkt ale głównie przez... jego partnera z napadu :P . Klose jak na napastnika w poprzednim sezonie (nie wiem jak było w poprzednich latach) miał bardzo dużą liczbę asyst i przy założeniu że w zbliżającym się sezonie nic się nie zmieni... aż strach się bać :P .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2007, 11:16

A ja postawiłem na Miro.
Myśle, że po przejsciu do Bayernu jego skutecznosć się poprawi, stzreli dużo wiecej goli niż w latach ubieglych i zostanie królem strzelców. Kto wie - moze obaj podzielą się tytułem :D

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 11:21

Akarin pisze:Miro za to zapewne będzie miał sporo asyst, jak co sezon zresztą :wink:
Dokładnie, Klose będzie królem, tyle że asyst :P
Chlopaczek pisze:dla mnie klarowny sygnal ze w lidze niemieckiej tytul krola strzelcow jest ustawiany.
Rozbawiłeś mnie :lol2:
lisek_chz pisze:a na drugim miejscu... Pantelicia ;)
Pantelic jak najbardziej, zwłaszcza, że jest w zasadzie jedynym egzekutorem Herthy z prawdziwego zdarzenia :wink:
RealFan pisze:W Bayernie będzie zdecydowanie najłatwiej o dużą ilość bramek, bo jest po prostu najsilniejszy.
No tak, z drugiej strony jednak w Bayernie moga strzelać też inny zawodnicy choćby Ribery, co powoduje podział bramek między różnych graczy :wink: Powiem przekornie, że własnie łatwiej jest takim zawodnikom jak Gekas (czyli ze słabych klubów np. z Bochum) zostac królem strzelców- w ich klubach po prostu nie ma komu strzelać :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 11:28

Tak - jestem nabijaczem
Znaleziono 12670 wyników
:shock: :lol:
Michał M pisze:No tak, z drugiej strony jednak w Bayernie moga strzelać też inny zawodnicy choćby Ribery, co powoduje podział bramek między różnych graczy Powiem przekornie, że własnie łatwiej jest takim zawodnikom jak Gekas (czyli ze słabych klubów np. z Bochum) zostac królem strzelców- w ich klubach po prostu nie ma komu strzelać
Też prawda, że duża ilość zawodników będzie strzelać bramki, jednak najwięcej strzelają napastnicy, zwłaszcza tacy jak Luca. Bayern pewnie będzie posyłał w pole karne sporą ilość dośrodkowań, bo zarówno Toni, jak i Klose to mistrzowie walki w powietrzu. A taki Gekas moim zdaniem królem strzelców nie zostanie, bo ma za słabą drużynę i za bardzo mu w walce o tytuł nie pomogą odpowiednią ilością świetnych podań :P

musisz wiedzieć, ze nie wyświetliło ci postów w ukrytych działach :smile2: // fieldy

A co to jakieś tajemnicze kółka dla moderatorów są? :lol: // RealFan

tak, na nich ważą się losy pilki :p

Brzydale się odseparowały :foch:
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 11:44 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sie 2007, 11:31

Michał M pisze:Pantelic jak najbardziej, zwłaszcza, że jest w zasadzie jedynym egzekutorem Herthy z prawdziwego zdarzenia :wink:
Jest on bardzo dobry, ale obawiam się, że nie będzie miał z kim grać w tym sezonie. Mógł odejść. W Herthcie z pomocnikami jest bardzo słabo, tak naprawdę to jeszcze gorzej niż słabo. Nie ma Marcelinho, Basturka, a został tylko Gilberto i Zecke. Berlin praktycznie się nie wzmocnił, bo sprowadzenie z wypożyczenia Piszczka i jeszcze jakiegoś cieniasa to dość dziwna sytuacja. A wiadomo Pantelic sam do niczego nie dojdzie. Nie widzę jakoś różowo przyszłości Herthy, ale trzymam za nich kciuki, bo to mój ulubiony zespół w Bundeslidze. Oby jeszcze Hertha sprowadziła jakiś klasowych pomocników, czy jednego napastnika, bo obrona nie wygląda tak źle. W poprzednim sezonie Pantelic strzelił 22 gole. Oby w tym sezonie było jeszcze lepiej ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 sie 2007, 14:26

sbQ pisze:a przepraszam bardzo, Sebastian Frei to gdzie gra? :roll:
we Fiorentinie :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sie 2007, 14:28

Chyba w BVB, ale nie jestem pewien, z tym ze autorowi sie imie pomylilo. Realnie patrzac, powinien wygrac Toni, ale jakos nie potrafie sie przekonac do tego, ze Wloch moze cos osiagnac w Bundeslidze :lol: A typuje ... Smolarka 8)
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 14:29 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sie 2007, 14:28

Wszyscy patrzyli na nazwisko i nikt nie zawuważył pomyłki Michała :P zmieńcie na Alexa Freia :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 14:30

Akarin pisze:Wszyscy patrzyli na nazwisko i nikt nie zawuważył pomyłki Michała :P zmieńcie na Alexa Freia :wink:
Heh, ale wtopa :oops: :lol: Nie wiem co mi strzeliło do głowy z tym Sebastianem, a teraz to chyba tylko jakiś litościwy mod może to poprawić :?:
w każdym razie chodziło oczywiście o napastnika Dortmundu :)

nie litściwy tylko dawaj piątaka :smile2: // fieldy

dobra, na jakie konto mam przelać? :p

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 08 sie 2007, 14:53

Stawiam na Miro Klose, ograny w Bundeslidze, zawsze strzelał dużo bramek, teraz ma dogrywających lepszych niż miał do tej pory. Luca też swoje strzeli, ale biorąc pod uwagę nową ligę i problemy związane z kontuzją w tym sezonie raczej nie pokusi się o koronę króla strzelców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”