Król strzelców Premiership 2007/2008

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

kto strzeli najwięcej ?

Ronaldo [17]
20
53%
Adebayor [16]
14
37%
Benjani [12]
0
Brak głosów
Keane [11]
0
Brak głosów
Santa Cruz [11]
0
Brak głosów
Torres [11]
2
5%
Anelka [10]
2
5%
Tevez [10]
0
Brak głosów
Yakubu [9]
0
Brak głosów
Berbatov [8]
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Król strzelców Premiership 2007/2008

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2007, 14:12

Nie moze zabraknąć tego tematu.
W lidze nie ma już Henry'ego. Nie ma Ruuda. Nie ma nic :D
tzn. jest jeszcze aktualny król - Didier Drogba, ale póki co leczy kontuzje.

Jak myślicie, kto tym razem strzeli najwięcej goli ?
Znów Drgba ? Może ktoś z ManU - Rooney lub .. Ronaldo - w osttanim sezonie był nawet w pewnym momencie liderem, z tego co pamiętam.
Może bedzie to jakiś nowy nabytek ? Eduardo da Silva, lub Torres z Liverpoolu ?
Lub też któryś z napastników Tottenhamu - nie powiem, mają kim postraszyć w ataku.

nie pomieściłem wsyztskich do ankity, wiec trza wybierać z tych co są - jak nie ma waszych faworytów, to mozna pisać w poście :D
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 0:38 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 08 sie 2007, 14:25

Myśle że Berbatov ma spore szanse na króla... w zeszłym sezonie spisywał sie bardzo dobrze, a był to jego debiut w Premiership... mimo dobrej gry w zeszłym sezonie napewno nie pokazal wszystkiego na co go stać.... nie widze więc przeszkód dla bułgara w zdobyciu korony strzelców i stawiam go na pierwszym miejscu.
Drugi będzie RvP... 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sie 2007, 14:31

Tylko Didier "czolg", "taran" Drogba 8) Chelsea zdobedzie mistrzostwo, a on bedzie najlepszym strzelcem. Warto to zagrac u buka :lol2:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 14:35

kyloloko pisze:Myśle że Berbatov ma spore szanse na króla
Też oddałem głos na Berbatowa :wink: Chłopak jest naprawdę świetny (był juz w BL bardzo mocny) i sądzę, że za rok powinien grać już w czołowym klubie - czy to Premiership czy tez innej czołowej ligi 8)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 sie 2007, 14:36

Drogba, moze Bent. Innych zawodnikow nie widze. Glosujecie na Berbatova, ale to nie jest snajper. Bardziej gra dla zespolu i asystuje , niz strzela - tak jak Kuyt. Darren Bent bedzie wiecej pilek dostawal, niz Bulgar.

Van Persie? z jego sklonnoscia do kontuzji i slabszym, niz kiedykolwiek w ostatnich latach Arsenalem? :roll: choc to paradoksalnie w walce o korone krola strzelcow moze pomoc, bo innych zawodnikow Wenger nie ma.

Wykreslcie Sheve i wstawcie Teveza :] Ukrainiec to leszcz nie warty wiecej, niz 5 mln i tyle :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 sie 2007, 14:41

Berik pisze:Glosujecie na Berbatova, ale to nie jest snajper. Bardziej gra dla zespolu i asystuje , niz strzela
No to może w Anglii mu się zmieniło, bo jeszcze w BL osiągnął m.in. takie wyniki:
sezon 04/05 - 20 bramek
sezon 05/06 - 21 bramek
O dziwo, w żadnym nie został królem strzelców :P Ale wyniki miał całkiem przednie, IMHO :wink: A że pierwszy sezon w Anglii już za nim, to kto wie?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 14:42

Czołg albo brzydal :P Drogba, albo Rooney. Anglikowi będzie trochę trudniej, bo i Ronaldo strzela bardzo dużo bramek, ale zaryzykuję, że to on będzie głównym rywalem Drogby, a co :P Berbatov będzie wysoko, ale nie zajmie pierwszego miejsca.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 08 sie 2007, 14:46

Berik pisze:Drogba, moze Bent. Innych zawodnikow nie widze. Glosujecie na Berbatova, ale to nie jest snajper. Bardziej gra dla zespolu i asystuje , niz strzela - tak jak Kuyt. Darren Bent bedzie wiecej pilek dostawal, niz Bulgar.
Nie wiadomo czy Bent wywalczy miejsce w składzie... jeste przecież Defoe i Keane... no i najważniejsze to bułgar był najlepszym strzelcem zespołu... z tego co pamietem to Darren strzelił tyle same bramek co Berbatov, a Defoe i Keane trafili do bramki równie często bodajże o 2 bramki mniej od nich...

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 08 sie 2007, 14:49

Wydaje mi się, że królem strzelców ponownie będzie Drogba, wiadomo jakie są jego walory i jak gra Chelsea z nim w składzie. Wydaje mi się, że głównym jego konkurentem będzie... Wayne Rooney, zaraz posypią się komentarze, że to nie snajper, że nie strzela wielkiej ilości bramek, ale wydaje mi się, że w parze z Tevezem popularny Wazza będzie sadzić więcej goli niż do tej pory :)

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 08 sie 2007, 15:29

fieldy,nie doceniłeś Evertonu.Od paru sezonów to taki ligowy pewniak,który nie zawodzi w rozgrywkach. Jak ma wygrywac, to wygrywa, i ogólnie radzi sobie w lidze dobrze. I Andrew Johnson,brakuje go na liście. Jak ma okazje, to strzela. Myślę,że w tym sezonie nabije troche bramek.
Jednak stawiam na Robina. Jak nie bedzie mial kontuzji, to mozna sie spodziewac po nim wielu niezapomnianych goli.Dlaczego ? Bo chłopak częsciej strzela wręcz "opurtunistycznie" niż "normalnie". xD

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 08 sie 2007, 15:48

Mój głos na Didiera Drogbę. Chelsea ma bardzo dobry skład, już przestali kupować na potęgę. To będzie służyło interesowi drużyny, będzie większe zgranie a co za tym asysty. Zakup Maloudy jak najbardziej trafny, co zresztą pokazał w ostatnim meczu o "Tarczę". Uważam, że z jego podań w głównej mierzy będzie korzystał Didier. Kto jeszcze? Po cichu liczę na Robina, jednak muszą go omijać kontuzje. Wsparcie będzie miał w Cescu Fabregasie- jednym z najlepszych asystentów Premiership. Dalej Rooney- ten sezon będzie najlepszy w jego wykonaniu, jest już w pełni zaaklimatyzowany na Old Trafford. Niewielkie, ale jednak daje szase Berbatovowi. Z tym, że cała drużyna musi grać dobrze by mógł się włączyć w walkę, jeżeli "Koguty" zaczną sezon tak jak rok temu, to nie będzie o tym mowy. Na starcie odrzucam Torresa- pierwszy sezon będzie przemiegał pod aklimatyzację w lidze. Reszta piłkarzy nie ma takiej skali talentu żeby zdobywać seriami gole. Owszem ok. 10 goli w PL będą mieli ale nic więcej. Nie liczę tu Teveza, na co go stać pokaże tak naprawdę następny sezon.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 08 sie 2007, 16:02

Obstawiam za Didierem "słoniem" Drogbą :wink:

Jest wysoki potrafi strzelać bramki z każdej pozycji czyt. z dystansu z pola karnego z główki.

Poza piłkarzem Wybrzeża Kości Słoniowej namieszać może Rooney.
Czarnym koniem według mojej skromnej osoby będzie Nugent , myślę że będzie wiodącym strzelcem Portsmouth tzn. , że będzie strzelał większość bramek w tej drużynie. Portsmouth skład ma ciekawy więc Upatruje czarnego konia właśnie w Angliku.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 sie 2007, 16:46

Robin Van Persie :]

Ocena może i trochę subiektywna, ale po tym co pokazał Robin w ubiegłym sezonie i w ostatnich sparingach, może powalczyć o ten tytuł. Oczywiście jeżeli obejdzie się bez dłuższych przerw...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sie 2007, 16:58

Brakuje mi tutaj Rolando Bianchiego, więc oddałem głos na najsłabszego, czyli Da Silvę. Mam przeczucie, że Bianchi zagra świetny sezon z Manchesterem. Ma mu kto dogrywać piłki po tych wszystkich wzmocnieniach, a instynkt strzelecki także posiada. Gra głową też nie należy do jego słabych stron, więc Eriksson wiedział co robi sprowadzając go do Premiership. W prawdzie, dopiero w poprzednim sezonie pokazał klasę, a przez poprzednie praktycznie nie istniał to i tak w niego wierzę. Może jak nie na króla, to przynajmniej na pudle się zmieści. Jako drugiego typuję Rooneya, który wiadomo pokaże klase (chociaż go nie lubię). Pewnie większość popuka się w czoło (albo w co innego), gdy przeczyta na kogo postawiłem. Rok temu zaryzykowałem na Croucha dodam :lol:

niebieski ludek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niebieski ludek » 08 sie 2007, 19:10

Sadze ze to zrobi Didier Drogba:) znow wydam wiekszosc tygodniowek ale na SB ogladac bramki Drogby warto!! pocichu licze ze sheva moze cos ustrzelic ale powaznym kandydatem bedzie.. Voronin on wydajesie szybciej z aklimatyzowal w Angli ( sadze po grze w sparingach) Torres wydaje sie zagubiony jak 7letnie dziecko w centrum miasta:) ale mozliwe ze jakis inny napstnik wystrzeli z forma i siegnie po korone.(przepraszam za bledy jezykowe)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”