Athletic Bilbao (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakie są na obecną chwilę Twoje przewidywania odnośnie wyników Athletic Bilbao w nadchodzącym sezonie ?

Majster nasz
2
6%
Awans do europejskich pucharów
8
23%
Środek tabeli
8
23%
Utrzymanie po ciężkim boju
10
29%
Hala Segunda
7
20%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lip 2007, 20:39

Jestem ciekaw jak bedzie wyglądał nadchodzący sezon dla Athleticu .
Mimo iż jako Prawdziwy Madridista nie powiniennem to pocichu liczylem na to że się jednak utrzymają ...

Myślę że będą typową drużyną środka tabeli od początku do końca ;P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 lip 2007, 15:29

Jutro ma odbyć się oficjalna prezentacja następnego nowego piłkarza :D Tym piłkarzem jest Iñaki Muñoz :) Jest to środkowy pomocnik Osasuny Pampeluny. Widać, że dobrze idą nam interesy z Osasuną, gdyż jest to już drugi piłkarz zakupiony z tego klubu w tym okienku transferowym :D

Obrazek

Wiele się mówi o następnych zakupach :) Bardzo bliski podpisania kontraktu jest Culler oraz Santiago Ezquerro.
Prasa łączy z Athletic też takich piłkarzy jak Xabi Prieto oraz Gorka Iraizoz.
Gorące okienko transferowe nadal trwa :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 lip 2007, 18:28

Zdjęcia z prezentacji Iñaki Muñoz'a:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Były zawodnik Osasuny podpisał kontrakt z klauzulą odejścia na poziomie 30 mln euro. Powodzenia Iñaki :!: :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 lip 2007, 1:00

A kiedy odbędzie się prezentacja popularnego 'Seby z najniższej półki' :> ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 20 lip 2007, 17:19

RóżA pisze:A kiedy odbędzie się prezentacja popularnego 'Seby z najniższej półki' Łypiący ?
Arsenal wykazał zainteresowanie tym graczem, dlatego najprawdopodobniej trafi do was :P

Kilka fotek z prezentacji Cuellara:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

David podpisał kontrakt obowiązujący do 2009 roku z możliwością przedłużenia go o następne lata.

Urzaiz został nowym piłkarzem Ajaxu :shock: Jest to dla mnie wielkie zaskoczenie, gdyż jeszcze niedawno Bask mówił o zakończeniu kariery. Mimo wszystko życzę mu powodzenia w Ajaxie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 lip 2007, 19:14

Przedwczoraj rozpoczęły się przygotowania do nowego sezonu w Covaleda. Potrwają one do 27.07

Yeste nabawił się kontuzji :?
Dziś przeszedł operację. Lekarze przewidują 8 tygodni przerwy dla Baska :roll:

Wczoraj zmarł jeden z najlepszych bramkarzy w historii Athletic Bilbao - Raimundo Pérez Lezama [*]

Obrazek

Trochę Historii:
He started off an extraordinary saga in club history which was carried on by Carmelo and Iribar, and is one of the club’s most triumphant players, just as the records shows: two league championships (1942-43 and 1955-56), six copas (1943, 1944, 1945, 1950, 1955, 1956) and the Zamora Trophy for being the goalkeeper with the least number of goals scored against him (1946-47).

Lezama, a refugee child during the war, learnt to play football in England, the country which was his home during his exile, where he played in First Division wearing Southampton’s red-white colours.

Upon his return from England he played for one season with Arenas, the Getxo team, and in 1941 joined Athletic, "his biggest dream". He played for Athletic for 16 seasons, from the 1941-42 season to the 1956-57 season.

Lezama brought a breath of fresh air to the red-white goalposts by bringing to Bilbao all he had learnt in the English Championship. Just as he himself had said in a recent interview, he was the first to play using his feet, to throw-in with his hands, to leave the goal area or to put the ball into motion on the rise. Therefore, he was not the typical player the public at San Mamés were used to, however, he was one of the public’s favourite players.

Capable of playing well and playing badly during the 261 official matches played for Athletic, these famous moments were known as "Lezamadas" and, the highlight of his career at the club was the 1943 Copa final, an encounter in which his performance led to the red-whites triumphing.

Carmelo Cedrún’s substitute in the latter part of his career with Athletic, and after having left the red-white club he continued playing and enjoying football in Indautxu, Sestao and Arenas, where he finally hung up his boots.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 sie 2007, 3:56

Nowym piłkarzem Athletic Bilbao został, szerzej znany z występów w ostatnim sezonie w Pucharze Uefa Gorka Iraizoz :] Do Espanyolu został oddany Lafuente.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gorka podpisał 4 letni kontrakt z klauzulą odejścia na poziomie 30 mln euro.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 12:00

Wreszcie będzie mógł sobie pograć w lidze. Espanyol miał dwóch bardzo dobrych bramkarzy, więc strata dla nich żadna. Zyska tylko Bilbao i co najważniejsze sam zawodnik. Ujawniono ile za niego zapłacono? Czy za darmo przyszedł?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 sie 2007, 14:38

RealFan pisze:Ujawniono ile za niego zapłacono? Czy za darmo przyszedł?
Bodajże 4 mln euro plus karta Lafuente powędrowały do Espanyolu :)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 sie 2007, 1:44

Wstawiam nową ankietę :!:

Jakie są na obecną chwilę Twoje przewidywania odnośnie wyników Athletic Bilbao w nadchodzącym sezonie :?:

:arrow: Majster nasz
:arrow: Awans do europejskich pucharów
:arrow: Środek tabeli
:arrow: Utrzymanie po ciężkim boju
:arrow: Hala Segunda

:D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2007, 2:04

Wzmocnienia poczynione przez klub wydają mi się wystarczające, aby zapewnić sobie dość pewne utrzymanie w lidze, ale z drugiej strony nie sądzę, aby Athletic mógł ugrać coś więcej niż 15 miejsce. Tak więc jestem rozdarty pomiędzy opcjami trzecią a czwartą wobec czego zagłosuję na ... piątą :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 sie 2007, 2:24

Ja też zaznaczyłem ostatnią opcję choć o dziwo myślę że drużyna raczej utrzyma się w lidze. Może nie będzie to spokojne utrzymanie ale powinni dać radę. Niestety takiej opcji w ankiecie nie znalazłem (coś pomiędzy opcją 3 i 4) więc zaznaczyłem to na czym się zatrzymałem czytając dostępne opcje w ankiecie :lol: Z tego co widzę to jakichś transferów dokonano ale za to wielka postać Bilbao - Urzaiz wymanewrował swój klub i uciekł do Ajaxu :roll: Ale dobrze by było aby drużyna grająca wyłącznie Baskami grała na najwyższym poziomie bo to by pokazało że dzięki trzymaniu się tradycji (trochę chorej jakby na to nie patrzeć bo chyba tylko w piłce jest taki niepisany zapis ale pewnie już gospodarz tego tematu nam to dokładnie opisze jak to jest a my pójdziemy mądrzejsi spać :P ) też można coś osiągnąć bo dobry jest sam fakt grania w I lidze. Ciekawe czy jakby Bilbao spadło do trzeciej ligi to nadal upieraliby się przy grze wyłącznie Baskami :think:

PS Ankiety mają to do siebie że nie kłamią :lol: Hala Segunda :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 10:57

Dałem przedostatnią opcję. Bilbao się utrzyma w pierwszej lidze, aczkolwiek będzie ich to kosztować trochę potu. Dość konkretnie się wzmocnili, więc może utrzymają się w Primera dość spokojnie, choć wydaje mi się, że jeszcze nie mają ekipy na miejsce w okolicach 10-13.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 14 sie 2007, 0:40

Mentor pisze:Tak więc jestem rozdarty pomiędzy opcjami trzecią a czwartą wobec czego zagłosuję na ... piątą
Najpierw piszesz, że Athletic sie utrzyma. Następnie zaznaczasz opcję numer 5. To jakaś "mentorowa" logika :twisted: :P Nie czaje tego. Napisz jakieś uzasadnienie swojego wyboru :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2007, 0:44

Byłem niejako zmuszony zaznaczyć taką a nie inną opcję z tego względu, że żadna z opcji jakie dałeś do wyboru nie pasuje do moich (i z tego co widzę nie tylko moich) przewidywań :] Zakładasz, że jeżeli się utrzymają to tylko po ciężki boju. Ja z kolei zakładam, że się utrzymają, ale dość spokojnie i może zajmą 15-16 lokatę z bezpieczną przewagą nad grupą spadkową, ale to na pewno nie będzie środek tabeli. Tak więc nie ma dla mnie idealnej opcji. Piąta jest fajna więc ją wybrałem.

:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”