Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post autor: metol » 09 sie 2007, 21:18

Myślę, że problem Arsenalu polegał na tym, że nie potrafili nigdy oni poradzić sobie ze średniakami. Oglądałem parę ich meczy, zresztą sam kibicuje Evertonowi i gry przyszło grać z Kanonierami to Everton zawsze tak murował bramkę, że właściwie ciężko było cokolwiek zrobić. Arsenal gra takim stylem, że słabsze drużyny po prostu bronią się prawie całym zespołem i liczą, że coś ukłują kontrami.

Z silniejsze zespoły tak się nie boją i próbują grać swoje więc Arsenal nie ma aż takich problemów z dostaniem się pod bramkę. I wtedy Arsenal gra najlepiej. Zresztą w meczach z tymi lepszymi zespołami Arsenal przeważnie potrafił uzyskać dobry wynik, poza małymi wpadkami (z Liverpoolem chociażby). A że ligę wygrywa się na średniakach to Kanonierzy wylądowali na tej pozycji na której wylądowali. Jeśli poprawią się pod tym względem to będzie znacznie lepiej.

I to nie jest tak, że te słabsze zespoły bronią się tylko przed Arsenalem, ale na przykładzie Evertonu było to bardzo widoczne, bo z Chelsea czy z MU Everton starał się grać w piłkę, a nie tylko się bronić. Chodź w meczu na Anfield też było murowanie bramki :P

A moimi typami do mistrzostwa i tak będą MU i Chelsea, bo mają bardzo mocne, dojrzałe składy. Oczywiście nie skreślam ani Liverpoolu ani Arsenalu, ale daje im ciut mniejsze szanse. A Tottenham w walce o mistrza myślę, że wciąż liczyć się nie będzie. Ich szczyt to dalej 3 miejsce. :P

Wróć do „Anglia”