Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 623

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sie 2007, 0:09

Łukasz_ pisze:Makis mecz z Belenenses graliście w mocnym składzie a wygraliście przypadkiem więc na skład nie zwalaj winy. Prawda jest taka że Real nie jest w najwyższej formie.
Trudno zeby bylo inaczej. Okres przygotowawczy trwa. Liga rusza pod koniec miesiaca. Nie teraz mamy byc w formie. To, ze zagralismy takim skladem jest dla mnie zrozumiale, bo Sevilla juz w sobote i spodziewalem sie takiego obrotu sprawy. IMO jednak z pierwszym garniturem Depor mialoby wiecej problemow :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3338

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 0:10

Zainteresowanie a oficjalna oferta (jezeli taka wplynela) to dwie zupelnie inne sprawy i moga zmienic podejscie Wesleya ktory chce przeciez grac w Hiszpanii.
Mam nadzieje ze go nie pozyskacie bo ciagle ludze sie ze w koncu trafi do Milanu.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 sie 2007, 0:10

Chlopaczek pisze:Doskonale zdaja sobie sprawe ze nikt im nie da wiecej niz daje klub z Madrytu.
tak ale bez przesady znowu tyle nie damy co za Robbena
wg. mnie Sneijder nie jest wart wiecej niz 18-19 mln
ale sadze ze Mijatovic da nawet 21-22 euro co juz na starcie jest błedem
za gracza spoza La Liga

mnie osobiście zastanawia inna rzecz co zrobi Rafael Van der Vaart
i Hamburger SV jesli napłynie oferta Realu Madryt bo w Wesleya nie wierze :roll:
Akarin pisze:W Bayernie jest taka sama presja wyniku.
nie jest. wiesz co by sie działo jakby Real MAdryt nie grał LM w tym
sezonie. uwierze mi ani ja ani ty nie jestesmy w stanie tego sobie wyobrazic. a w Monachium to przeszło spokojnie

dla wszystkich sprawgnioncyh widoku J.Dudka w bramce polecam retrensjmisje meczu z Depor własnie teraz na realmadrid.tv :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 0:15

Akarin pisze:Schweini, Lahm, Ottl, Lell, poza tym swoje szanse będą otrzymywać Furstner, Rensing (Oli narazie nie do wygryzienia ze składu). Poza tym najprawdopodniej na początku sezonu szasne otrzyma jeszcze Sandro Wagner. Może i doczekamy sie debiutu Toniego Kroosa już w tym sezonie. Może w paru meczach zagra Celozzi. Wychowanków mamy dobrych akurat
Nie widzę tu przewagi Bayernu nad Realem. Przykro mi.
Chlopaczek pisze:Mam nadzieje ze go nie pozyskacie bo ciagle ludze sie ze w koncu trafi do Milanu.
Pffff...ten temat nieaktualny od roku :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 sie 2007, 0:17

vakabayashi pisze:a w Monachium to przeszło spokojnie
:o spokojnie? Aha, fajnie wiedzieć. Poza tym może i przeszło to trochę lżej, ale to tylko dlatego, ze kibice widzieli jak gral zespół oraz przewaga pierwszej 3 nad Bayernem zawsze była w miarę spokojna, czyli ok 3-6 pkt. Ale nie pisz mi, że to przeszło spokojnie. Uznam to jako żart.

ReaFanie, chodziło mi o to, że w Bayernie daje się wiecej szans młodszym zawodnikom, czyli wychowankom. W Realu dużo szans nie dostaja. Przynajmniej do teraza tak było, a jestem pewien, że Bernd będzie dawał im więcej szans.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3338

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 0:20

RealFan pisze: Pffff...ten temat nieaktualny od roku :P
Sia ta fak ap.To samo Ci napisze za rok o mistrzostwie Realu :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 0:22

To czy daje się szanse wychowankom czy nie, nie jest zależne od polityki klubu, tylko uznania trenera. Poprzednicy nie stawiali, Schuster ma stawiać.
Sia ta fak ap.To samo Ci napisze za rok o mistrzostwie Realu
Pożyjemy zobaczymy. Milan dłużej nie zdobył mistrzostwa :P CL to inna para kaloszy, bo zaraz zapewne z tym byś wyskoczył :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 10 sie 2007, 1:38

Łukasz_ pisze:Prawda jest taka że Real nie jest w najwyższej formie.

Ale jest także druga prawda, która mówi, że kelnerzy z Castilli nie podołają pierwszej drużynie La Coruni. I chyba o to chodzilo Makisowi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 sie 2007, 8:13

vakabayashi pisze:mnie osobiście zastanawia inna rzecz co zrobi Rafael Van der Vaart i Hamburger SV jesli napłynie oferta Realu Madryt bo w Wesleya nie wierze :roll:
Nic nie zrobi :] Bundesliga startuje dzisiaj i HSV z pewnością nie będzie już się pozbywał swojego kluczowego zawodnika, skoro mogą to zrobić za rok za tą samą a może i wyższą cenę (pamiętajmy, że za rok EURO i van der Vaart z pewnością na nim wystąpi :wink: ). Do 2009 r. i niskiej klauzuli odstępnego jeszcze trochę.
vakabayashi pisze:uwierze mi ani ja ani ty nie jestesmy w stanie tego sobie wyobrazic. a w Monachium to przeszło spokojnie
A co, Hiszpanie spaliliby Santiago Bernabeu i zabili Calderona? :> Może i byłoby goręcej niż w Monachium ,ale trzeba pamiętać o tym, że są to inne nacje i na innych szerokościach geograficznych :p Klimat niewątpliwie wpływa na nastroje i temperament :P
vakabayashi pisze:wg. mnie Sneijder nie jest wart wiecej niz 18-19 mln
Myslę, że nawet coś koło 15, ale ...dobra, bo od razu wrócimy do tematu Pepe :lol:

Prawda jest taka, że jakbyście w 2-3 przypadkach nie kupili danego zawodnika za niebotyczną cenę, tylko odmówilibyście jego klubowi, to oczekiwania rynku wobec Realu by (przynajmniej trochę)zelżały :wink: No, a tak to inne kluby przyzwyczaiły się, że Real jak kogoś chce za wszelką cenę, to zapłaci tyle a nie mniej :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 sie 2007, 9:07

tak jak sie mozna było spowdziewaś Sneijder odmówił Realowi Madryt nie chce do nas isc co już było wielkorotnie mówione

AS pisze ze Real negocjuje z VdV i HSV zobaczymy co z tego bedzie 8)

Po ogladnięciu wczorajszego meczu mam kilka wniosków niektóre oczywiste inne mniej :wink:

Bueno,Adrian,Marcelo,Agus - pierwsza drużyna to dla nich za WYSOKIE progi wszyscy w niedługim czasie wypożyszni zostana choć Marcelo mozliwe ze bedzie w szerokiej kadrze

De La Red - grał wczoraj w drugiej połowie niezle, Schuster ustawił go na DM i radził sobie całkiem niezle myśle ze w 25 zostanie

Gago - kolejny bardzo średni mecz tego zawodnika, pisałem o tym juz o ile Hguain widać ze daje z siebie wszytko w kazdym meczu to Gago jak narzie wg. mnie bubel

Balboa - wiadomo ze Depor,Lokomotiv,PSV to nie jakieś tuzy ale bardzo pozytywnie sie JAvier prezentował w porywach do świetnie jeśli klub nie kupi Quaresmy to Balboa zostanie jako zmiennik Robinho

Dudek mnie też zaskoczył in plus nawet kilka bardzo wazynch intereencji

Baptisa - po wczorajszym meczu jestem skory do tego zeby Juilo został
jego siła przydałaby sie nam - ale szczezrze nie sądze by grał duzo w nowym sezonie

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 sie 2007, 14:15

vakabayashi pisze:tak jak sie mozna było spowdziewaś Sneijder odmówił Realowi Madryt nie chce do nas isc co już było wielkorotnie mówione
Na pewno? :wink: Bo z kolei ja znalazłem informację, że Real oferuje 24 mln euro za Sneijdera i potwierdzają to działacze Ajaxu:
http://www3.sport-bild.de/sportbild/gen ... 00000.html

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 14:59

Michał M pisze:Na pewno? Bo z kolei ja znalazłem informację, że Real oferuje 24 mln euro za Sneijdera i potwierdzają to działacze Ajaxu:
Taka informacja była wczoraj. Dziś jest taka, że Sneijder woli zostać.

vakabayashi - A jak mówiłem cały czas, że Baptista powinien zostać, to twierdziłeś, że i tak nie ma dla niego miejsca i powinien odejść :smile2:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sie 2007, 15:55

Przed chwila obejrzalem skrot z wczorajszego meczu i musze przyznac, ze bramka Bestii przednia :wink: Ogolnie z tego, co widzialem, obie druzyny mialy sporo okazji w tym meczu. Byly 2 slupki i 2 slusznie nie uznane bramki - po 1 na druzyne. Saviola stojac metr przed bramka strzelil prosto w reke bramkarza :wink:
P.S. Minambres zakonczyl kariere z przyczyn zdrowotnych :roll: Szkoda, liczylem, ze w Herculesie sie mu powiedzie i beda omijac go kontuzje.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 sie 2007, 17:12

vakabayashi pisze:Bueno,Adrian,Marcelo,Agus - pierwsza drużyna to dla nich za WYSOKIE progi wszyscy w niedługim czasie wypożyszni zostana choć Marcelo mozliwe ze bedzie w szerokiej kadrz
Aghus IMO zagrał bardzo dobrze. Z resztą się zgadzam.
vakabayashi pisze:De La Red - grał wczoraj w drugiej połowie niezle, Schuster ustawił go na DM i radził sobie całkiem niezle myśle ze w 25 zostanie
Wg. mnie w 2. połowie chyba najlepszy na boisku. Świetnie rozgrywał piłkę, trafił w słupek z wolnego i w destrukcji też nieźle.
vakabayashi pisze:Balboa - wiadomo ze Depor,Lokomotiv,PSV to nie jakieś tuzy ale bardzo pozytywnie sie JAvier prezentował w porywach do świetnie jeśli klub nie kupi Quaresmy to Balboa zostanie jako zmiennik Robinho
Gość od paru spotkań nalepiej się prezentuje z wszystkich wychowanków włączonych do 1. zespołu i mam nadzieję że będzie solidnym zmiennikiem na skrzydło albo nawet atak.
vakabayashi pisze:Gago - kolejny bardzo średni mecz tego zawodnika, pisałem o tym juz o ile Hguain widać ze daje z siebie wszytko w kazdym meczu to Gago jak narzie wg. mnie bubel
['] do dupy...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 sie 2007, 19:01

vakabayashi pisze:Gago - kolejny bardzo średni mecz tego zawodnika, pisałem o tym juz o ile Hguain widać ze daje z siebie wszytko w kazdym meczu to Gago jak narzie wg. mnie bubel
Mam rozumieć, że Gago obija się na meczu i nie daje z siebie wszystkiego? Trudno się nie zgodzić, że bubel, że gra słabo, no ale nie posądzajmy go o brak zaangażowania w sytuacji kiedy bliżej mu do ławki rezerwowych niż do pierwszego składu. Póki co można jeszcze tłumaczyć słabą formę Gago przemęczeniem (Copa America, choć dużo nie grał) czy nieskończoną aklimatyzacją (różnie przecież ona trwa - czasami piłkarz nie musi się aklimatyzować, albo trzeba długo na to czekać). No ale przecież nie można czekać wiecznie i jeśli dalej tak będzie Gago będzie trzeba wypożyczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”