Mam dziwne wrażenie, że będziemy mieli powtórkę z rozrywki, jeśli chodzi o dwa najwyższe miejsca w lidze. Bardzo silne ManU jest w moim mniemaniu głównym kandydatem do obrony tytułu mistrza Anglii. Do walki powinna... musi włączyć się Chelsea Londyn. Jeśli żaden z tych dwóch zespołów nie zdobędzie korony będzie to dla mnie ogromna niespodzianka.
Samo powierzchowne spojrzenie na kadry reszty zespołów powinno ustalić następującą kolejność:
3. Liverpool FC
4. Tottenham Hotspur FC
5. Arsenal Londyn
Wzmocniony, "techniczny" Liverpool ma duże szanse na walkę o mistrzostwo. Sporo jednak zależy jak na wyspach przyjmą się nowi gracze "The Reds". Myślę, że w ich wypadku trzecie miejsce to minimum.
Tottenham od wielu lat przez wszystkich ekspertów mianowany jest do walki o LM, może teraz się uda. Arsenal stracił wartościowych zawodników, nikim "wielkim" się nie wzmocnił, będzie ciężko.
To tyle jeśli chodzi o mnie, przyznam się szczerze, że ostatnio wypadłem trochę ze świata futbolowego, więc większość moich przewidywań może się nie sprawdzić. Zaczynam jednak nadrabiać zaległości