Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 626

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 11:59

rkoeman pisze:i byl nawet pepe za maks 15 a nie za 30 baniek
tak wiem ale dodaj sobie do tego element paniki jaki skutecznie wzbudził prezes Porto pewnie podczas negocjacji z Realem pewnie im powiedział
ze zostaną bez środkowego i Pedjia na to poszedł

realna cena za Pepe to 15 mln tak jak piszesz ale pewnie Realowi nie zależało na długich negocjacjach
rkoeman pisze:heinze.
jasne ale nie odpowiadał profilowi jakiego Real szukał dla obroncy
ponizej 29 lat wysoki szybki z podobnej ligi

dla mnie Heinze był faworytem ale w myśl zarządu nie był lepszy od Helguery

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sie 2007, 12:09

vakabayashi pisze: dla mnie Heinze był faworytem ale w myśl zarządu nie był lepszy od Helguery
Dla mnie byl faworytem, ale na lewa obrone. Z tym wzrostem masz racje - Heinze jest niewiele wyzszy (jesli w ogole) od Cannavaro, a dwoch niskich stoperow to nie najlepszy pomysl :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 12:20

Sam Heinze lepiej się czuje na lewej stronie niż na środku i nie ukrywał tego, dlatego on nie za bardzo mógł być brany pod uwagę jako stoper.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sie 2007, 12:26

Na srodku tez moze grac, co mi kiedys udawadniales :wink: Ale to, ze nie byl przymierzany jako stoper jest dla mnie calkowicie zrozumiale :wink:
Castilla sprowadzila kolejnego pilkarza - 19 letniego napastnika Adama Szalaia z VFB Stuttgart. Podpisal 3 letni kontrakt. Dobrze, ze nie zapominaja o rezerwach.
EDIT
Dzisiaj gramy pierwszy oficjalny mecz w tym sezonie. Ciekaw jestem, czy Blancos wystapia w koszulkach z nazwiskami na plecach. Numery nie byly chyba jeszcze przydzielane ostatecznie :think: Dariusz moze miec problem z rozroznieniem zawodnikow :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 12:30

Może jak najbardziej i czasem tam występuje, ale jego "pierwszą" pozycją jest lewa strona. Na środku występuje zwykle z konieczności (kartki, kontuzje), aniżeli jest tam wystawiany przez trenerów z innego powodu :wink: Tak jest w ManU. Umie grać świetnie jako stoper, lecz woli lewą stronę.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 sie 2007, 12:44

Heinze to taki sam środkowy obrońca jak Ramos tzn może grać na środku z powodzeniem ale jego nominalną pozycją jest bok obrony (tylko że Argentyńczyk to lewy obrońca). Co do meczu jestem bardzo ciekaw jak nasi zawodnicy się zaprezentują i jaka będzie wyjściowa 11. Ciekawe czy ujrzymy w niej Raula? Pewnie tak chociaż kto wie być może Schuster przemyślał parę spraw :D

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sie 2007, 12:49

liam pisze:Co do meczu jestem bardzo ciekaw jak nasi zawodnicy się zaprezentują i jaka będzie wyjściowa 11. Ciekawe czy ujrzymy w niej Raula? Pewnie tak chociaż kto wie być może Schuster przemyślał parę spraw :D
IMO latwo wytypowac sklad na ten mecz, patrzac chocby na to, kogo oszczedzial Berni w czwartowym spotkaniu z Depor. Zagramy w nastepujacym zestawieniu: Casillas, Ramos, Cannavaro, Pepe, Torres, Balboa, Diarra, Guti, Robinho, Raul, Saviola. Po cichu licze, ze za Saviole zagra jednak Soldado, ale Argentynczyk gral wiecej w okresie przygotowawczym i strzelil 2 gole, wiec jest blizszy pierwszej 11.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 sie 2007, 12:55

Myślałem że zobaczę dziś w TV Dudka, Casillas już w 100% zdrowy :?:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sie 2007, 12:58

Zdrowy, zdrowy, gral w srode caly mecz z Belenenses i dzisiaj tez zagra.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 sie 2007, 13:08

A ja po cichu liczę na występ Soldado ale nie w miejsce Savioli ale Raula. Argentyńczyk marnuje sporo okazji ale przynajmniej jest widoczny i gra całkiem nieźle a Raul z PSV w ogóle go nie widziałem z Belenenses niby strzelił gola ale też nie grał wcale lepiej.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sie 2007, 13:14

Z Belenenses bramke strzelil Robinho :wink: Jak gra Raul wszyscy wiemy. Nie wyobrazam sobie jednak, by zabraklo go w tym meczu. Gramy o pierwsze trofeum i Schuster nie pominie naszego kapitana w skladzie w tak waznym spotkaniu.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 sie 2007, 13:27

Makis pisze:Z Belenenses bramke strzelil Robinho
hehe no w sumie tak z pomocą bramkarza ale to Raul dobił piłkę chyba z 20 cm czy jakoś tak i to jemu uznano bramkę (musiał się wciąć nawet w meczu towarzyskim :D). Raul powoli mnie zaczyna irytować, co roku ma być przywódcą ale przywódcą jest tylko duchowym bo na boisku zbyt wiele nie pokazuje. Co prawda co jakiś czas strzeli bramkę (o dziwo zauważyłem że w LM jakoś łatwiej mu to przychodzi) ale ogólnie przez 90 minut gra tak jakby go nie było. Może i walczy może i się stara ale coś z tego za wiele nie wychodzi. Ostatnio żalił się że to wina ustawiania go na skrzydle i trochę w tym racji było, ponieważ jak Capello wystawił go na środek ataku to w końcu zaczął coś tam strzelać, ale i tak grał słabiutko. Szkoda bo min. dzięki bramce Raula z Valencią polubiłem Real no ale cóż nic nie trwa wiecznie. Pogodziłem się z odejściem Morientesa, Figo, Zidana, Carlosa czas chyba pogodzić się z odejściem (przynajmniej na ławkę) Raula.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 14:01

Makis pisze:nie pominie naszego kapitana w skladzie w tak waznym spotkaniu.
i oto rodzi sie pytanie czy kiedykolwiek jakikolwiek trener pominie Raula
w 11-tce. bo jak narazie nikomu sie nie udało

ciekaw jestem czy w razie niepowodzen Realu z Raulem [tfu,tfu] w nowym sezonie Bernd (mając cały zarząd po swojej stronie) zdecyduje sie go posadzić kosztem Savioli czy też Raul skutecznie wykopie Schustera :?:

prognozowana za Marcą 11:
Real Madryt
Casillas; Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Miguel Torres; Balboa, Diarra, Gago, Guti, Robinho; Raul.

linia obrony taka jak na cały sezon, Torres dziś przejdzie męki z Dani Alvesem :roll: Gago mnie zastanawia czyżby Shuster grał modyfikacją
4:5:1 z dwoma defensywnymi DM tak jak Capello :?: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 14:41

vakabayashi pisze:Torres dziś przejdzie męki z Dani Alvesem
Dobrze, że nie z Danim Alvesem i Jesusem Navasem, bo pewnie znów byśmy zobaczyli braki Torresa przeciwko silnym rywalom, a tak może nie będzie tragicznie...
vakabayashi pisze:Gago mnie zastanawia czyżby Shuster grał modyfikacją
4:5:1 z dwoma defensywnymi DM tak jak Capello
Na pewno jest to spowodowane dość słabą postawą napastników w sparingach i jednak przede wszystkim klasą rywala. Potrzebna jest jakaś asekuracja, bo siłą Sevilli jest głównie atak, a opanowanie środka pola jest kluczem do sukcesu. Przy zestawieniu tego składu ze sparingami może on trochę dziwić, ale jeśli popatrzymy na to z drugiej strony, z punktu widzenia taktycznego może to się okazać jak najbardziej trafną decyzją. Obawiam się tylko trochę, czy Raul to jest odpowiedni człowiek na szpicę. Jest trochę zagubiony, piłka go nie szuka, Saviola za bardzo się cofa i jest nieskuteczny, więc też nie byłby najlepszym rozwiązaniem. Powinien grać Baptista albo ewentualnie Soldado. Ewidentnie brakuje nam Ruuda do takie gry... Raul jednak w końcu zagra tu, gdzie chciał grać i ten mecz będzie dla niego wielkim sprawdzianem. Jeśli chce coś jesszcze udowodnić to dziś będzie do tego idealny moment. Nie miałbym nic przeciwko takiej taktyce w dzisiejszym meczu, bo pokazuje ona, że Schuster nie jest głupi i chce opanować środek pola na tyle, na ile to będzie możliwe. Nie podoba mi się tylko postać napastnika, ale może będę musiał zmienić to zdanie. Kto wie. Robinho niewątpliwie będzie Raula mocno wspierał, bo nie wierzę w jego przywiązanie do linii bocznej. Ten skład nie jest oficjalnie potwierdzony, ale takie coś według mnie ma sens.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 14:58

RealFan pisze:Powinien grać Baptista
zgodze sie wg. Bestia powinien dostać szansę

taktyka sama w sobie nie jest zła ale tak jak mówisz Raul :roll:

wg. mnie powinnismy grać Diarra Gutim na DM Baptistą za Raulem na mediapunta a po bokach Robinho, Balboa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”