Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 627

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
robson10
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 11 sie 2007, 15:05

skład dobry tylko zamiast Raula powinien grać baptista lub saviola no i ewentualnie soldado pzrecież raul jest tragiczny ja neiwiem co on w nim widzi dobrze ze ma juz 30 lat to dlugo juz nie pogra :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 15:05

vakabayashi pisze:wg. mnie powinnismy grać Diarra Gutim na DM Baptistą za Raulem na mediapunta a po bokach Robinho, Balboa
To by była taka sama taktyka tylko na papierze. W rzeczywistości byłoby to samo, co graliśmy w sparingach. Guti w destrukcji dobry nie jest i na pewno i tak koncentrowałby się na prowadzeniu gry. Innej opcji za bardzo nie widzę, bo wiązałoby się to tak naprawdę ze sparaliżowaniem mózgu, czego chcemy uniknąć. To powinno leżeć w intencji przeciwnika, a nie naszej :lol: Zatem byłoby to w uproszczeniu albo 4-1-4-1, albo 4-1-3-2 w zależności od sytuacji na boisku i zaleceń trenera. Baptista mógłby albo grać w ataku, albo być wahadłowym pomiędzy pomocą, a atakiem. Bardzo podobnie w sparingach grał Saviola.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sie 2007, 15:08

http://english.ajax.nl/web/show/id=1548 ... ntid=63754

tak jak wspominalem. cena byla zbyt niska i po zakupie pepe zadengo transferu nie da sie przeprowadzic tak lajtowo jakby sie chcialo

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 15:14

Wczoraj podawali ultimatum 30 mln, więc albo jest to trochę spóźnione info (raczej nie), albo Ajax rzeczywiście zdecydował, że taniej niż te niby 27 nie odda Sneijdera. Wszyscy teraz są pazerni na pieniądze :( :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 15:27

rkoeman pisze: po zakupie pepe zadengo transferu nie da sie przeprowadzic tak lajtowo jakby sie chcialo
no na to sie zapowiada
idiotyzmem było podać tą cene do wiadomosci publicznej :oops:
RealFan pisze:Wszyscy teraz są pazerni na pieniądze
jak znam życie to nie koniec opowieści pod tytułem Sneijder w Realu

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sie 2007, 15:27

to jest info z oficjalnej strony ktore pojawilo sie przed chwila

z calym szacunkiem ale komus sie cos pokrecilo - dawa tego rodzaju ultimatum takiemu klubowi jak ajax. totalny brak szacunku. ktory skonczy sie tym ze beda woleli stracic niz puscic pilkarza do realu

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 11 sie 2007, 15:35

pewnie zamieszanie będzie z tym transferem nie mniejsze niż z Drenthe tylko że real ma czas tylko do środy ale i tak zobaczymy jeszcze dużo newsów o holendrze :)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 sie 2007, 15:53

Sądząc po 2 DM'ach będziemy grac bardzo defensywnie co w pojedynku z Sevillą może okazac sie niewypałem :roll: W zasadzie nie ma kto strzelac bramek :/ Tak jak już ktoś wspominał, Bestia powinna grac, moim zdaniem, zamiast Gago. Ogromną stratą jest brak RvN'a ale niech sie kuruje na rewanż ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 15:57

vakabayashi pisze:chyba o tym ze jak narazie Pepe pokazuje w springach ze wart był tych
pieniedzy widać dlaczego na niego psotawił Real.

Niezły wyznacznik...

Szykuje sie kolejna telenowela, tym razem pod tytułem Sneijder. Skonczy sie tak jak mowilem 30 mln od Pedji i bedize wszystko załatwione, a tak Real moze stawiac smieszne ultimatum czy starac sie negocjowac, jednak i tak nei maja szans ugrac wiecej niz 1 mln. :P

Dzisiaj pierwszy lepszy test nowych pilkarzy Realu i zobaczymy czego sie mozna spodziewac po Pepe i byc moze Torres troche popracował, ale jesli nei bedize napewno ciekawie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 16:11

Telenowela może jeszcze wrócić, ale teraz Real pewnie będzie chciał szybko sprowadzić van der Vaarta, a jeśli to się nie uda (nie będzie szans na kompromis) to we wtorek podejrzewam podniesienie oferty za Sneijdera, bo Real nie może sobie za bardzo pozwolić na brak transferu na środek pola. Holendrzy są jednymi z ostatnich na rynku, jakich można jeszcze pozyskać. Za duże pieniądze co prawda, ale Real nie ma wyjścia. Także teraz van der Vaart i w zależności od układu rozwów we wtorek może nastąpić ewentualne podniesienie oferty za Sneijdera. Takie mam przypuszczenia.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 20:05

Jarzinho pisze:Niezły wyznacznik...
zdanie o sparingach było czescią dłuższej wypowiedzi o Pepe ale skoro odnosisz sie do jednego zdania a nie calego kontekstu to napisze łopatologicznie :arrow:

Tak, zgoda Real przepłacił 2 razy za dużo za Pepe ale był pod ścianą oprócz wspomnianego Heinze który nie odpowiadał zarządowi nie było realnych kandydatów na środek po tym jak Chivu odmówił

więc jak to jest u nas w zwyczaju gdy jest drobna panika kupujemy i nie patrzymy na cene. z tym ze tak jak mowie na rynku NIE BYŁO nikogo rozsądnego na środek tak jak teraz nie ma rozgrywającego
a Real szukał:
1.gracza wysokiego
2.silnego fizycznie
3.młodego ale z doświadczniem
4.z wystepami w LM

zresztą sens udowadniana jest żaden :arrow: w razie nie kupienia Pepe
szydzono by tu z Realu ze kupuje takich graczy jak Lescott z Evertonu
a był taki pomysł czy że stawia dalej na 'drewno' Helguere

koniec tematu Pepe z mojej strony
RealFan pisze:Takie mam przypuszczenia.
RealFan uważam podobnie, tymbardziej ze prognozuje dziś przegraną Realu :? więc w klubie pojawią sie oznaki drobnej paniki
i Real na pewno zrobi zakupy i ponownie z 2 razy przepłaci

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 sie 2007, 20:19

troche nie mialem kontaktu z Internetem i sporo musze przyznac przez ten czas sie dzialo. transfer Drenthe, telenowela "Robben"(swoja droga czy zawsze musi byc tak skomplikowanie? ;/ ), srednio udane ustawianie muru przez Jurka D. ;), slabe wyniki sparingow...
vakabayashi pisze:RealFan uważam podobnie, tym bardziej ze prognozuje dziś przegraną Realu Confused więc w klubie pojawią sie oznaki drobnej paniki
Sparingi raczej srednio udane, ale mam nadzieje ze bedzie dzisiaj dobrze. Nadzieja co prawda matka glupich, ale... ;)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2007, 20:30

rkoeman nie napinaj się tak, to rozmowa o Realu, a nie o gazetach. Wystarczy trochę poczytać El Mundo i wszystkiego się dowiesz. Tak jak z Fucktu i Super Expresu.

Podobno Emerson ma odejść, więc rozwiąże się sprawa jednego zbędnego, defensywnego pomocnika. Milan złożył już ofertę, tylko teraz pytanie czy Real na nią przystanie (niechący rym). Wygląda mi na to, że do dzisiejszego meczu Real podchodzi trochę ulgowo. Ma grać Balboa i Miguel Torres, brakuje Van Nisterooya i Savioli (chociaż ten się łapie do pierwszego składu?). Sevilla w podstawowym składzie, z nowymi nabytkami, De Mulem, Bouhlarouzem, czy Keitą. Nie ma Kanoute, ale on narzekał na kuntuzję. Wychodzi na to, że Ramos liczy na zwycięstwo, zresztą Real na pewno też, ale Schuster nie chciał obciążać swoje gwiazdy. Szkoda, że nie gra jeszcze Drenthe, bo chciałem popatrzeć jeszcze raz na jego grę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2007, 20:49

A ja stawiam, że dzisiejsza taktyka w mniejszym lub mniejszym stopniu, ale zda egzamin i nie przegramy tego meczu, a nawet jeśli to nie więcej niż jedną bramką. Zakładając, że skład się potwierdzi, mamy dwóch DM'ów od destrukcji i Gutiego, od którego będzie bardzo wiele zależeć (co średnio mi się podoba) oraz niezłe skrzydła. Balboa i Robinho będą mieć dobrych obrońców na przeciw siebie i wreszcie będzie można w pełni ocenić przydatność Javiera. Raul osamotniony w ataku, jako główny egzekutor, ale też nie do końca, bo w ataku będziemy grać 4-3-3 i tak jak pisałem wcześniej Robinho będzie go mocno wspierał. Balboa z resztą także.

Do spotkań towarzyskich większej wagi nie przywiązuje, bo to były mecze "na luzie" przeznaczone do ćwiczenia gry piłką, filozofii nowego trenera, a nie od wygrywania po grze na 100%. Dopiero teraz zostanie wprowadzona dyscyplina taktyczna w defensywie, co mam nadzieję będzie widoczne. Dopiero teraz będzie można wstępnie ocenić grę duetu Cannavaro - Pepe, choć do startu ligi jest jeszcze trochę czasu.

Pisałem, że bardzo wiele będzie zależeć w pomocy od Gutiego, ale również wiele będzie zależeć od gry...Gago. Przypuszczam, iż dostanie on nieco inne zadania aniżeli Diarra i chociaż rozbijanie ataków rywala będzie jego głównym zadaniem, będzie też takim giermkiem Gutiego i będzie się trzymał blisko niego. To nie Diarra, ale właśnie Gago będzie asekuracją dla rozgrywającego, to on będzie pierwszą zaporą, jeśli Maria straci piłkę i w końcu to do niego Guti będzie najczęściej odgrywał piłkę w przypadku podwojonego/potrojonego krycia na jego osobę. Ten mecz staje się bardzo ważnym testem dla Argentyńczyka ze względu na taką rolę. Nie może być takiej sytuacji, jak w poprzednim sezonie, że Fernando zaliczałsporo strat. Teraz jego misją będzie szanowanie piłki. Nikt nie wymaga od niego prowadzenia gry, lecz jako giermek Gutiego musi piłkę szanować i odgrywać ją dokładnie. Do skrzydła, do Diarry, do Gutiego, czy do obrońców ma mniejsze znaczenie (mimo, że spodziewam się trochę (nie dużo) mniejszej ilości gry piłką wśród obrońców, niż w meczach poprzednich), ważne, aby piłek nie gubił, bo jeśli Gago straci piłkę w nieodpowiedzialny sposób zrodzi się groźna kontra i osoba Diarry nie zawsze pomoże.

Tak ja to mniej więcej widzę. Po pierwszej połowie (zakładając, iż Real nie będzie grał piachu) będziemy mądrzejsi, czy dobrze kombinuję w kierunku tego, co chce grać Schuster, czy też nie. Wiadomo, że w lidze będziemy grać w większości spotkań dwoma nominalnymi napastnikami i tylko jednym DM'em. Wtedy będzie to wyglądać nieco inaczej. Ciekawi mnie głównie jak to wszystko będzie funkcjonować.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 20:58

vakabayashi pisze:zdanie o sparingach było czescią dłuższej wypowiedzi o Pepe ale skoro odnosisz sie do jednego zdania a nie calego kontekstu to napisze łopatologicznie

vakabayashi pisze:chyba o tym ze jak narazie Pepe pokazuje w springach ze wart był tych
pieniedzy widać dlaczego na niego psotawił Real.

a skoro piszesz ze Pepe średni to pytam kim miał sie wzmocnić Real
z tyłu po tym jak najelepszy obrońca mu odmówił [Chivu]

nie przyjmuje Alexisa,Alexa,G.Milito,Andrade kazddy albo za mało doświadczony albo odmówił Realowi

Toudinho napisał:
Javier Balboa

na Santander, Betis, Mallorce świetny zawodnik na mecze z Barceloną
i kluczowymi klubami LM brakuje mu duuużo

zobaczymy dziś dostanie dla siebie szanse pewnie myśle ze nic wielkiego nie pokaże. jesli jednak bedzie to mecz 'Rockyego" odszczekam te słowa

Co do Gago jego trudne początki moge jeszcze jakoś przeboleć ale w kazdym meczu widze po nim ze coś go 'boli' ze jest na boisku
nie ma takiego podejsia jak Higuain walka i danie z siebie wszystkiego

Nie zebym sie czepiał, ale gdzie tu ta dłuzsza wypowiedz...

Co do taktyki, nie wiem jak kibice Realu, ale ja osobiscie powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że Capello jest mentorem Schustera i ten nic nie zmieni w taktyce. ogolnie na dobre wyszłoby pozostawienie Włocha. Jakosciowo i w efektowności raczej sie nie zmieni, zobaczymy co bedzie z efektywnoscia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”