Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 48

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sie 2007, 22:00

RealFan pisze:
To on sobie sam tą piłkę wypuścił, czy dostał takie podanie na dojście, bo w końcu się zgubiłem? Myślałem, że to drugie :think:
Dobrze myślałeś.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sie 2007, 22:03

Dostał podanie od Łobodzińskiego. Nie mniej jednak powinien do niej dobiec i wrąbać się w bramkarza, który jak bylo widac w powtórce atakował tylko nogi a nie piłkę, jednak dzieki Rui Miguelowi dotkął piłkę, najwyżej by go połamał, ale miałby karnego czy tam wolnego oraz czerwo dla bramkarza. Poza tym najlepiej jakby zrobił tak jak Grosso, tylko na pełnej szybkości, tzn Grosso w meczu z Australią. Sędzia by na bank gwizdnął dla Zagłębia.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 08 sie 2007, 22:06

Szkoda, że piłkarze z Lubina zmarnowali tak ogromną szansę na awans do LM. Steaua była jak najbardziej do oklepania, w dwumeczu nie zagrali dosłownie niczego, a i tak starczyło na mistrzów Polski.

Nie mam wątpliwości, że rewanż Zagłębie zagrało dużo lepiej, piłkarze stosowali się do wskazówek Czesia. Jeszcze kilka godzin temu wszyscy żyliśmy w oczekiwaniu i nadziei, teraz widzę już nagłówki jutrzejszych gazet... W ostatniej rundzie kwalifikacji czeka już słabe BATE, a mogło być tak pięknie...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 sie 2007, 22:07

Tak, nie miał kontaktu z piłką... poszedł za podaniem. No było minęło, Zagłębie odpada. My czepiamy się tej okazji a Engel chciał karnego po ręce w murze, miał też swoją racje ale nie czujmy się skrzywdzeni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 sie 2007, 22:18

Szczerze to analizowanie jak powinien zachować się Rui Miguel jest bardzo obrazowe. Pokazuje ile nam brakuje, aby zagrać w LM. I wcale nie chodzi o te poł metra, które zabrakło Portugalczykowi.

Nie ma co mówić Zagłebie było słabsze w dwumeczu. Te momenty przewagi z dzisiejszego meczu pozwoliły tylko na zachowanie twarzy. Rumuni byli lepiej zorganizowani i pokazali lepszą kulture gry. Zakładam, że gdyby to musieli gonic wynik to zamkneli by Lubinian w hokejowym zamku. Choć pamiętam ich z poprzednich edycji pucharu UEFA to niewatpliwie obecny zespoł jest słabszy. Wcale nie jestem przekonay, czy tak łatwo mielibyśmy z Białorusinami.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 09 sie 2007, 13:06

Zagłębie zaskoczyło mnie pozytywnie, bardzo dobrą grą i sporym zaangażowaniem. Myślę, że Rumuni byli do ogrania, ale o wyniku przesądziła słaba postawa lubinian w pierwszym meczu. Grając tak jak w rewanżu, mogli go spokojnie wygrać 1:0 i awansować do kolejnej rundy!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 13:20

Ludi pisze:Grając tak jak w rewanżu, mogli go spokojnie wygrać 1:0 i awansować do kolejnej rundy!
jakby wygrali 1:0 to byłaby dogrywka :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 13:28

Akarin pisze:jakby wygrali 1:0 to byłaby dogrywka
On pisał o pierwszym meczu :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 13:34

A chyba, że tak :P
przsydałoby się dać jakąś nową ankietę, bo ta z lekka stara jest :wink:
Kiedy gra UEFA Cup? I jak to jest teraz, bo ja jestm zagubiony. Ile jest rund eliminacji aby się dostać do fazy grupowej? Czy jest coś takiego, że jeden klub jest rozstawiony i gra od razu w fazie grupowej? (pytam w kontekście Bayernu :P)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sie 2007, 13:37

A Pietryszyn zamiast pieprzyć o ośmiu bańkach za awans, mógł przeznaczyć tą kasę na porządne wzmocnienia i na pewno Zagłębie miało by o wiele większe szansę na awans.
Akarin pisze:Ile jest rund eliminacji aby się dostać do fazy grupowej?
Są dwie rundy eliminacyjne. Teraz Groclin i GKS będą grać w drugiej. Potem jest pierwsza runda pucharowa (tu już muszą grać wszyscy, również Bayern ). Po pierwszej jest druga, która jest już fazą grupową.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sie 2007, 17:46

Dla mnie ten dwumecz rozstrzygnal sie w Lubinie, a wczoraj poprostu Rumuni mieli to dograć i tak było, Zagłebie sie starało, atakwoała, ale poprostu oni to musieli robić, Steua nie... Co z tego, że mieli szanse, Rumuni mieli sporo wiecej, jak najlepszym zawodnkiem pod polem karnym rywali jest środkowy obronca Arobleda to o czym tu wogole mowić. Zagłębie mnie zawiodło, a tym bardizej, kiedy jeszcze dosżło losowanie 3 rundy. Ale zawiedli jak jak Legia, Polonia, Wisła...

Negatywna postać dla mnie zdecydowanie Iwański, dlaczego. Rozny i jedna akcja w 70 minucie to troche mało, jak na kogoś kto ma prowadzić gre i być liderem w druzynie. Poraz kolejny pokazał, że nie ma jaj i daleko mu do kadry. nie dosc ze grął sałbo w ofensywie, to popełnial bezsensowne faule, jak ten po ktorym padął bramka dla przeciwnikow(jesli dobrze pamietam. Pozniej były tkaze takie sytuacje, dziwie sie Czesiowi, ze go nie sciagnał.
Sen o Lidze Mistrzów dla polskiego zespołu nadal jest snem.

Awatar użytkownika
MATEOZ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MATEOZ » 09 sie 2007, 18:49

Jarzinho pisze: Negatywna postać dla mnie zdecydowanie Iwański, dlaczego. Rozny i jedna akcja w 70 minucie to troche mało, jak na kogoś kto ma prowadzić gre i być liderem w druzynie. Poraz kolejny pokazał, że nie ma jaj i daleko mu do kadry. nie dosc ze grął sałbo w ofensywie, to popełnial bezsensowne faule, jak ten po ktorym padął bramka dla przeciwnikow(jesli dobrze pamietam. Pozniej były tkaze takie sytuacje, dziwie sie Czesiowi, ze go nie sciagnał.
W pewnym stopniu się z tobą zgadzam, Iwański zagrał słaby mecz ,jako kapitan i lider zespołu powinien pokazać więcej, jednak Rumuni to jego obawiali się najbardziej (tak przynajmniej mówił Hagi w jednym z wywiadów) i w wielu akcjach Iwańskiego podwajali a nawet potrajali krycie. Jednak to nie zmienia faktu, że Iwański mógł w tym meczu pokazać więcej.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sie 2007, 19:02

Akarin pisze:Kiedy gra UEFA Cup?
za tydzien :!:
Tobol widac miazdzy na swoim terenie :!: cos mi sie wydaje ze Groclin tam przegra, Bechatow rowneiz bez dwoch zdan :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 sie 2007, 19:05

Akarin pisze:Kiedy gra UEFA Cup?

http://www.uefa.com/competitions/uefacup/index.html

Tutaj rozpisane są szczegóły wszystkich meczyków Uefacup

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 12 sie 2007, 11:49

Dnipro - Bełchatów - Widzę to czarno, po ostatnim meczu w lidze z Zagłębiem oraz Widzewem, a także batalią w PUEFA o awans do II rundy. No ale cała nadzieja w Lenczyku, moze to własnie on swoją charyzmą dotrze do pilkarzy i chłopaki zaczna grac znwou w piłke jak w poprzednim sezonie. Napewno GKS jest oslabiony, poprzez brak Garguły, ale przeciez ktos go moze zastąpic, Natomiast to co gra w obecnym sezonie Dniepro... tj. cos wspaniałego :) Po pierwszym 5 kolejkach drużyna ta zdobyła komplet punktów !, wygrywając nawet na wyjeździe z Dynamen Kijów :(

ALe ja uważam, ze mimo wszystko GKS powalczy o awans do następnej rundy :) :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”