Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 631

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 12 sie 2007, 0:37

Kreatywnego rozgrywającego Calderon powinien szukać już od jutra rana ! Z takim środkiem pola to 17 nie mamy co liczyć na jakiś korzystny rezultat.

Robinho , Guti - całkowicie nie poradni niby coś grali ale to za mało , bardzo mało.

Casillas - niepodważalny punkt zespołu , klasa światowa . :brawo:

Pepe - niepewny , druga połowa lepsza w jego wykonaniu.

Raul , Diarra , Gago - oni w ogóle byli na boisku ? :pogrzeb:

Balbo , Cannavaro - starali się czasami nie wychodziło ale ogólnie mecz na +

Saviola , Baptista - Gdyby grali od początku może wynik byłby na naszą korzyść ??

Ogólnie rzecz biorąc bardzo słaby mecz w wykonaniu naszych piłkarzy .

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 12 sie 2007, 0:38

hmm co do techniki Pepe to sam nie wiem. Rzadko tego piłkarza widziałem w Porto z prostej przyczyny, nie oglądam zbyt często ligi Portugalskiej :oops: ale coś mi się zdaje że te jego przyjęcia i wbicia piłki w trybuny spowodowane były tremą w końcu to jego pierwszy mecz z zespołem PD. Być może z czasem się przyzwyczai i zacznie grać nieco spokojniej. Wystarczy spojrzeć na Cannavaro jeszcze nie tak dawno był to piłkarz który dawał się ogrywać jak dziecko a gdy odebrał piłkę wybijał ją byle gdzie jak najdalej. A dzisiaj (podobnie było też z PSV) grał naprawdę dobrze i co najważniejsze spokojnie. Z środkiem pomocy zgadzam się w 100% brakuje nam kogoś takiego jak Zidane (ehh te wspomnienia) Guti gra zbyt nieregularnie. Mam nadzieje że Calderon pójdzie po rozum do głowy i sypnie trochę groszem (niech nawet przepłaci) na Van der Vaarta czy Sneidera i to jak najszybciej.
Ps. nie wiedziałem że Real interesuje się Mancinim przynajmniej tak twierdził Trzeciak :D
Mentor pisze:Ale czy tyły naprawdę zostały tak dobrze wzmocnione?
nie chodzi mi tu tylko o linie obrony ale także o defensywnych pomocników Diarra i bądź co bądź dobrzy Emerson i Gago (chociaż z formą tych dwóch ostatnich jest raczej słabo) Pepe no cóż wątpię aby zawsze grał tak słabo. Na pewno defensywa przynajmniej na papierze jest jedną z naszych najsilniejszych (o ile nie najsilniejszą) formacji

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 12 sie 2007, 0:44

Moim zdaniem ten wczorajszy mecz zdecydowanie pokazał wyłącznie braki Realu, nie dostrzegłem żadnych plusów obecnej formy zawodników tej drużyny. W spotkaniu z Sevillą zawiodła każda formacja, bez wyjątku, w każdej zawodnicy grali dość niepewnie i poniżej oczekiwań. Czasami, ba, całkiem często, żal mi się robiło, gdy widziałem fatalną akcję Królewskich, po czym kapitalną kontrę w wykonaniu Sevilli, wczoraj Real zdecydowanie nie zasługiwał na wygraną i po przebiegu spotkania można się raczej cieszyć, że skończyło się tylko stratą jednej bramki. Grube miliony zostały już wydane na transfery, a widać jeszcze znaczące braki na kilku pozycjach, najbardziej jest to widoczne moim zdaniem na środku pomocy, gdzie Guti z lepszym przeciwnikiem po prostu sobie nie radzi :olaboga:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 0:45

liam pisze:Ps. nie wiedziałem że Real interesuje się Mancinim przynajmniej tak twierdził Trzeciak
Była jedna czy dwie plotki i to dość dawno. Najpierw niby mieliśmy go kupić, potem miał być do jego transferu włączony Cicinho, ale nie ma tematu w tym momencie.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 0:45

vakabayashi pisze:bardzo. szczególnie jak odejdzie Dani Alves

bez przesady mają dobry skład ale nie grali znowu jakiś cudów
Jakbym mial troche czasu, to bym sie najpierw zapytal czy ty tak na serio, jaja sobie robisz czy piszesz na koksie, a dopiero po jakims czasie odpowiadal. Tyle ze nie mam czasu i pisze mi sie [ch**] na laptopie, wiec odpowiem od razu.

Otoz Sevilla sprzedala w ostatnich latach Bestie czy boskiego Serio R. i mimo to miast grac gorzej gra coraz to lepiej. Jezeli ponadto uwazasz, iz obecna Sevilla sie opiera na Alvesie to coz ja moge odpowiedziec? Moge jedynie bezradnie wzruszyc ramionami. Lubie Daniela, ale niech sobie Alves idzie do Realu za 40 baniek i sie nim cieszcie. A Sevilla bedzie miala nadal tak zajebistych graczy na kazdej pozycji, ze i tak beda grali lepsza pilke w tym sezonie od Blancos. Mozesz mnie trzymac za slowo.

Ide pic.

Edit: Jako sympatyk Porto powiem wam, ze Pepe wbrew pozorom nie jest wcale taki zly techicznie w porowaniu do na przyklad jego gry jeden na jeden, ustawiania sie czy braku umiejetnosci antycypowania gry rywala. Gra tez przyzwoicie wslizgiem i dobrze gra glowa. Za to jest wolny i malo zwrotny. Taki Chivu jest od niego we wszystkim lepszy. I IMO wart 30 baniek. Za Pepe wiecej niz 10 baniek bym nie dal.

WP // Babel
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 0:54 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 0:52

vakabayashi pisze:bardzo. szczególnie jak odejdzie Dani Alves

Własnie jak...
vakabayashi pisze:komu sie nie podobał Pepe w drugiej połowie
:P

Trzeba powiedzieć, że Brazylijczyk sie poprawił i juz potrafił wybić piłki, nadal nie potrafił jej wyprowadzić, ale juz lepiej wygladało wybijanie po trybunach czy do przodu niz odbieranie jej mu przez Fabiano czy Dude przy probie wyprowadzenia akcji.
liam pisze:a ja z tą opinią kompletnie się nie zgadzam.Mamy silne tyły, szeroką ławkę rezerwowych.

Naprawde wmawiajacie sobie to tak samo jak to, że Schuster doprowadzi do czegoś takiego :arrow:
vakabayashi pisze:Schuster jest w madrycie by Real czesto posiadał piłke i grał ofensywnie
i miał cały czas inicjatywe w meczu
dodam od siebie, ze Real ma grać ofensywnie. :P

To wszystko jest taka prawda jak to, że transfer Dudka do Madrytu bardziej mnie zblizył do kibicowania Realowi.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 0:59

Jarzinho pisze:To wszystko jest taka prawda jak to, że transfer Dudka do Madrytu bardziej mnie zblizył do kibicowania Realowi.
A nie? :(

Schuster przyszedł na przygotowany grunt, ale doszło kilku nowych piłkarzy, kilku odeszło, więc jest co kleić. Ale największym problemem Schustera jest to, że piłkarze zakumali taktykę Capello, a jego jak dotąd nie kumają i podświadomie są wykonywane pewne elementy z gry Fabio, co dobrze wyglądać nie może w tym, co chce grać Niemiec. Bo to, co wprowadził Capello bardzo różni się od tego, co chce wprowadzić Bernd. Jak na razie jego filozofii jest mało, a czasu jest jeszcze mniej. Musi już być widoczna poprawa w rewanżu, albo będzie ciężko na początku sezonu. Czekamy na transfery do pomocy, bo bez tego się nie obędzie. Są inni ludzie, a inna wizja trenera.

Potrzeba czasu, a Real czasu nie ma...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2007, 8:57

vakabayashi pisze:
Mentor pisze:Poza strzelonym golem Sevilla w I połowie miała setkę sam na sam z Ikerem oraz w ostatnich sekundach okazję po błędzie Ikera
to ile to było sytuacji :arrow: wg mnie 2
Sytuacja Fabiano, gdzie uderzył po ziemi. Iker obronił. Sytuacja po błedzie Ikera, do tego dochodzi próba strzału przewrotką Renato - też Iker musiał sie postarać, aby obronić

Ale co to ma za znaczenie ile okazji miałą Sevilla - wazniejsze są straty w środku pola - Guti pieknie wyłożył piłkę [chyba Fabiano] Później jeszcze chyba Ramos popisał się pięknym podaniem :D

komentatorów lepiej przemilczeć, już na początku gdy Szaranowicz nie wiedział jak sie liga hiszpańska nazywa, wiadome było czego można sie spodziewać później :D

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 12 sie 2007, 9:17

Sorry, nie chciało mi się budować większej wypowiedzi o tym jaki to żenujący jest Pepe.Jeśli to jest obrońca za 30 milionów to Alves jest za 300m :twisted:

Podobała mi się gra Luisa Fabiano ma taki nietypowy drybling. W Realu najlepiej spisał się Iker oraz Cannavaro . Real miał jeszcze szanse gdy Diarra oddał strzał w końcówce z dystansu. Palop musiał wyciągnąć się jak struna ale sobie poradził :wink:

Tak na poważnie jest multum obrońców lepszych od Pepe i na pewno chcieli by grać w Realu i na pewno dało by rade kupić ich za te 30 baniek.
Dlatego jestem zaskoczony tym transferem , bo niewątpliwie przepłacony podobnie jak F.Torres.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 10:00 przez Sir Keano, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2007, 9:23

Sir Keano pisze:Podobała mi się gra Kanoute ma taki nietypowy drybling.
biegał miedzy krzesełkami na trybunach ? to rzeczywiscie musiał być nietypowy drybling.
Pepe moze ma tylko trudne poczatki .... :lol: będę musiał go zmienić w grze, bo wrzuciłem do składu - w przeciwnieństwie do rzeczwistosci - tani był :P

II mecz też pokaże TVP ? Kto wie - moze jeszcze Real zdobędzie Superpuchar.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sie 2007, 11:27

Sir Keano pisze:Tak na poważnie jest multum obrońców lepszych od Pepe i na pewno chcieli by grać w Realu
tak na poważnie, to wymień ich :!: masz szanse sie wykazać Heinze odpada od razu
Sir Keano pisze:i na pewno dało by rade kupić ich za te 30 baniek
np. Chivu dało rade kupić za tyle :roll:
fieldy pisze: biegał miedzy krzesełkami na trybunach ? to rzeczywiscie musiał być nietypowy drybling.
:D
fieldy pisze:II mecz też pokaże TVP ? Kto wie - moze jeszcze Real zdobędzie Superpuchar.
1. tak pokaże
2. nic jeszcze nie jest przesądzone

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 11:50

Wszyscy się mądrzą ilu to lepszych obrońców od Pepe nie było na rynku. Kiedy jednak trzeba tych panów podać to okazuje się, że ich na rynku nie ma, bo są nie do wyrwania. Ja jestem bardzo ciekaw kogo poda Sir Keano, bo nad obrońcami swego czasu było tu dużo myślenia :> Pewnie wymieni kilku z przeciętniaków Premiership :lol2:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2007, 11:50

Pepe to bedzie mial przerabane zycie w Realu.zwlaszcza jak powtorzy takie mecze jak wczoraj.ma etykiete "obronca za 30 mln" i bedzie mu ciezko.wczoraj niektore jego interwencje to zal bylo patrzec.szkoda chlopaka.jeszcze te komentarze Calderona ze to jeden z najleposzych to mu naopewno nie pomoze.gazety beda po nim jezdzic

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 11:53

Nie ma co dramatyzować po tym meczu. Pepe zagrał słabo, ale miał też kilka dobrych interwencji. Obrona musi się ze sobą zacząć rozumieć bez słów, po prostu zgrać, żeby unikać błędów w kryciu.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 12 sie 2007, 12:25

Dziwne że Real nie wygrał mając takeigo wojownika w druzynie jak Raul hahaha co on wogule jeszcze robi w Madrycie powienien juz go dawno nie być albo siedzieć na rezerwie a nie grać w 1 skladzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”