Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 50

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 05 sie 2007, 17:15

Wygrali to fakt, ale w jakim stylu heh.... to co zagrali Kovac z Wornsem to tragedia ...

Ebi jak zwykle pojawil sie tam gdzie mial

a Kuba zanotowal sredni wystep :)

pozdro

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 12 sie 2007, 19:02

Borussia doznała sromotnej klęski , tak jak się spodziewałem, chciałem to postawić u booka, ale uzmysłowiłem sobie, że ten mecz miał pechowy kurs, bo identyczny z obstawieniem zwycięstwa Groclinu z Ruchem.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 12 sie 2007, 20:53

Zespół który miał walczyc o puchar Uefa przegrał z beniaminkiem :roll:
Szkoda mi ich. Zwłaszcza Kuby, bo chyba nic szczególnego nie pokazał, a jego zmiennik - Florian Kringe tuż po wejściu na boisko zdobył honorowego gola. Dlaczego polacy najlepiej zawsze grają w przedsezonowych sparingach!? Ale w sumie to zawsze tak jest, że na początku sezonu najlepiej grają beniaminki, a potem tak czy siak lądują w strefie spadkowej ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 sie 2007, 21:01

Dusiburg ma akurat szansę zawalczyć o pozostanie, bo dysponują dość dobrą kadrą. Co do meczu to jeszcze nie widziałem skrótu, ale podejrzewam, że niektórzy pilkarze się spalili albo za abrdzo chcieli. A bramki pewnie padły po błędach Kovaca i Woernsa, btw ten drugi zapowiedział, ze chce grać do 45tki :o Jak oglądnę skrót to napiszę coś wiecej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 21:13

Ten mecz pokazał troche roznicy miedzy sparingami, a sama liga. Kuba naprawde zagrał fatalnie, dryblingi kompletnie mu nie wychodziły, kompletnie bezproduktywny, a dodatkowo prawie wogole nie angazował sie w gre defensywną i Degen mail ogromne problemy sam na prawej flance. Zderzenia z Idrissou musiały być bardzo bolesne, ale mam nadzieję, że wyciagnie wnioski, bo to jednak dzisiaj było MSV, a bedzie jeszcze gorzej.
Ebi sie starał, mail jedna sytuacje, napewno był najlepszy z trio Smolarek-Valdez- Klimowicz. Najlepszym chyba w barwach Dortmundu był Petrić, moj cichy faworyt. Dobrze rozprowadzał pilki, był widoczny... Borussi zabrakło kogos do zatrzymywania ataków Duisburga, bo Kehl nie radził sobie dzisiaj.
No i powrót Buckleya :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 sie 2007, 8:52

Akarin pisze:Woernsa, btw ten drugi zapowiedział, ze chce grać do 45tki :o
Wornsowi marzy się pobicie rekordu Karlheinza Koerbela (602 mecze w BL - poprawcie mnie jakby co) i dlatego wyliczyli mu, że musiałby grac do 45 roku zycia :D

Meczu nie widziałem, ale wynik bardzo zaskakujący. Co potwierdza tylko chimeryczność BVB :?

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 23 sie 2007, 23:40

oj a ja na wczasach bylem ... a tu takie bagno ... zero wyrazu w meczach z Duisburgiem i S04 ... ostatnie miejsce w tabeli :) Kehl kontuzja... Romek zawieszony ... a Ebi odchodzi :) same pozytywne informacje :)

ale bedzie lepiej :wink: Najwazniejsza jest druzyna ...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 8:26

rebuzz pisze:ale bedzie lepiej :wink: Najwazniejsza jest druzyna ...
Najważniejszy to optymizm, choć chyba faktycznie musi być lepiej - gorzej niż ostatnie miejsce być nie może :D
W każdym razie nie ma co, dobry start dla BVB...Chyba juz o mistrzostwie nie marzysz, co? :wink:
rebuzz pisze:a Ebi odchodzi
Szkoda, że juz nie będzie można oglądać Smolarka w bundeslidze...Ale chyba dla jego kariery to lepiej, że odejdzie, ciężko byłoby z miejscem w podstawowej "11" Borussii w tym sezonie.
rebuzz pisze:zero wyrazu w meczach z Duisburgiem i S04 ...
Powiem tyle - z tymi "dziadkami" w obronie to raczej daleko nie zajedziecie
:P

Aha, przy okazji MŚ do lat 17 wyjasniło się co robi Herrlich - jest trenerem tej reprezentacji :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 sie 2007, 9:04

Przede wszystkim błędem była sprzedaż Metzeldera. Zresztą w ogóle błędem było to, że nie grał w pierwszym składzie Borussi :roll: W ogóla, Borussia popełniła wiele błędów, sprzedając dobrych graczy, a kupując słabszych. Jedynym wyjątkiem może być Kuba Błaszyczykowski. Florian Kringe na przykład, nie został sprzedany, ale tak jak kiedyś błyszczał w Bundeslidze, tak teraz praktycznie nie gra. W ogóle nie trafionym transferem był np. Asamoah, ale to głównie przez to, że miał dużą rywalizację w klubie. Frei zagrał bardzo dobry sezon, ale ma zostać sprzedani do Napoli :roll: Tak samo ze Smolarkiem. Nie rozumiem tej polityki, bo Borussia zamiast się wzmacniać sprzedaje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 9:15

lisek_chz pisze:Przede wszystkim błędem była sprzedaż Metzeldera. Zresztą w ogóle błędem było to, że nie grał w pierwszym składzie Borussi :roll:
Niesamowite - muszę bronic Borussię :) Metzelder - po pierwsze odszedł za darmo (koniec kontraktu), po drugie, faktycznie musiał często ustępować Brzensce, ale to głownie z powodu albo kontuzji albo po prostu słabszej formy, a po trzecie on był niejako "niespełniony" bo chciał grac w wielkim zagranicznym klubie. Także BVB nie mogło go zatrzymać :wink: Fakt, że na razie wydaje się, że błędem było sprowadzenie Kovaca, choć w pełni będzie to mozna osądzić dopiero po sezonie (albo przynajmniej po 1 rundzie) - Robert to zawodnik na pewno doświadczony, ale najlepsze lata ma za sobą. No i w ostatnim okresie też miał sporo urazów i chyba nie zawsze mieścił się w składzie drugoligowego bądź co bądź Juventusu.
lisek_chz pisze:W ogóla, Borussia popełniła wiele błędów, sprzedając dobrych graczy, a kupując słabszych.
Oprócz Metzeldera nikt dobry nie odszedł (na razie - nie liczę jeszcze Smolarka, czy Freia, którego raczej nie sprzedadzą :wink: ). Pienaar się nie sprawdził, podobnie jak przywołany przez Ciebie Amoah (nie Asamoah - ten gra w Schalke :P ). Sahin został jedynie wypożyczony, a reszta to byli nieznaczący nic amatorzy. Za to z mocnych wzmocnień (przynajmniej na papierze) trzeba wymienić Kovaca, Petrica, Klimowicza, Kubę i Federico. Trochę więc tego jest. Fakt, że ci piłkarze na razie nie szaleją, nie znaczy, że tak będzie cały sezon :wink:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 24 sie 2007, 9:29

lisek_chz pisze:Przede wszystkim błędem była sprzedaż Metzeldera.

A czy on czasem nie poszedł jako wolny zawodnik ? "Magia" Realu zrobiła swoje. Zawodnik chciał odejść, Borussia nie miała nic do gadania więc błędem tego napewno nie można nazwać.
lisek_chz pisze:Jedynym wyjątkiem może być Kuba Błaszyczykowski.
Dobrze, że napisałeś "może być". Chyba najlepszym transferem tego lata jak narazie jest Petric, który z Duisburgiem był najlepszy w szeregach Borussi.
lisek_chz pisze:Florian Kringe na przykład, nie został sprzedany, ale tak jak kiedyś błyszczał w Bundeslidze, tak teraz praktycznie nie gra.
Nie gra a gola strzelił. :P No i co z tego, że zawodnik nie gra tak wiele jak kiedyś, od razu trzeba go sprzedawać ? Póki Kringe nie wyraził chęci odejścia to nie ma potrzeby go sprzedawać, a jakieś szczególnej kasy nie było by za niego. Dziwny tok rozumowania masz lisek. No a może liczą na to, że będzie...jak ty to powiedziałeś "błyszczał" w bundeslidze. Kringe jak by nie było to dla mnie bardzo solidny zawodnik, zawsze coś strzeli coś zaasystuje.
lisek_chz pisze:Frei zagrał bardzo dobry sezon, ale ma zostać sprzedani do Napoli
Ronaldinho ma grać w Milanie a Kaka w Barcelonie. Daj spokój lisek... jeszcze nie nie nauczyłeś, że dopóki nie ma oficjalnego newsa to nic nie jest na 100%pewne ? A wątpie, żeby włodaże Borussi byli tacy głupi, żeby po słabym początku, sprzedawać swojego najlepszego gracza.

A co do Smolarka, to z nim jest tak, że nie grałby w 1 składzie więc nie jest to tak bardzo odczuwalne dla Borussi, choć Smolarek wnosi dużo do zespołu, na kilka bramek zawsze mogło sie liczyć ale jeśli wyraził chec odejścia to przecież, nie będą go trzymać na siłe.

edit:
Jak to możliwe ? kilkanaście minut różnicy między moim postem a Michała a ja go nie widziałem :P Ubiegłeś mnie i to znacząco. :wink:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2007, 9:35 przez wazi, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 sie 2007, 9:32

No racja, ale lepszym posunięciem w poprzednim sezonie byłaby częstsza gra Metzeldera. Pod koniec sezonu Brzenska już tak, jak od niego oczekiwano zresztą. Zakup Kovaca był w miare dobrym posunięciem, ale rzeczywiście on ma już swoje lata. Tak się mówiło, że Borusia stawia na młodych i swoich wychowanków, a tutaj kupują 33 latka. Mladen Petric też bardzo dobry zaowdnik, był królem strzelców ligi szwajcarskiej, z tego co kojażę i obronił karnego w Pucharze Uefa w poprzedniej edycji :lol: Ale i tak w 3 pierwszych spotkaniach za dużo nie pograł, chociaż wg. mnie zasłużył na grę.
nie Asamoah - ten gra w Schalke
No, ale domyśliłeś się :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 24 sie 2007, 12:27

Michał M pisze: ...Chyba juz o mistrzostwie nie marzysz, co? :wink:
spoko, spoko, ja tam jestem niepoprawnym optymista :) ale narazie pierwsze co trzeba zrobic to tak jak powiedzial Doll znalesc klasycznego rozgrywajacego i Petrica do Ataku przesunac .. ( wczesnie sie za to zabiera.... :shock: ) wczoraj takie cos oglosil .. ze z kasy uzyskanej za Smolarka BVB ma trosze dolozyc i kupic jakas klasyczna "10" ... szkoda tylko ze np. nie chcielismy wczesniej Lincolna, Marcelinho, bo Zorcowi sie cos nie podobalo ... a teraz za wieksza kase kupimy kogos gorszego od nich ... phi ...

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 26 sie 2007, 21:13

zasluzone zwyciestwo nad Energie 3-0 ... choc z wyniku moze tego nie widac ale dosyc wymeczone bylo.

Gdyby nie bramka Kringe to nie wiem czy BVB by pozniej tak z gorki poszlo ... ale niema co rozmyslac licza sie trzy pkt i mam nadzieje ze w nastepnym meczu bedzie podobnie, choc narazie nie wiem co myslec o formie pilkarzy z Dortmundu.

Awatar użytkownika
Daniel90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daniel90 » 28 sie 2007, 20:37

Kringe
Co do tego zawodnika to nie miał on ostatnio pewnego miejsca w składzie.A jak grał to ponoć na prawej obronie :shock: Dobrze że udało mu się strzelić bramkę,może w końcu trener Doll mu zaufa :)[/quote]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”