Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 637

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 22:27

Feniks pisze:W poprzednim sezonie dorównanie Ronaldo było poza zasięgiem Robinho. Jednakże jest on na najlepszej drodze. Zauważyłeś co dzieje się z Cristiano, kiedy cały zespół zawodzi? Nie można ciężaru gry opierać na sześćdziesięciodwu kilogramowym zawodniku. Od tego powinien być Diarra, Raul czy Guti.
Zależy co rozumieć pod pojęciem "branie ciężaru gry na siebie", bo trudno, aby Diarra stanowił lidera środka pola. Oprzeć grę na Raulu to jak wypić 0,5 i wsiąść za kierownicę niestety - samobójstwo, chyba że mamy głópie szczęście i dzrzewa są z gumy. Czsem się zdarza. A na Gutim grę można opierać raz na 5 spotkań, bo w pozostałych jest jak zakonnica w łóżku :P
Feniks pisze:Przynieś kredki, będziemy kolorować.

Obrazek

Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 12 sie 2007, 22:30

Feniks pisze:Z dwojga złego wolę Diarrę od Gago.
z dwojga złego he takiego zawodnika jak Diarra pozazdrościłby nam nie jeden klub. Jest silny, szyb i świetnie odbiera piłki. Wiadomo nie potrafi zbytnio rozgrywać piłki ale jego główne zadanie to odebrać piłkę rywalowi i podać do najbliższego zawodnika. Poza tym świetnie gra głową. Jak napisał RealFan nasz najlepszy DM poprzedniego sezonu a Ty po jednym nieudanym meczu z Sevillą piszesz że to transferowy niewypał.
a co do Robinho to masz rację być może w tym sezonie dorówna Ronaldo ale mi chodziło głównie o statystyki które nie zawsze pokazują prawdziwy obraz gry :D
Diarra raczej nie może wziąć ciężaru gry ponieważ nie jest to zbyt kreatywny pomocnik. Jak już wcześniej napisałem jego główne zadania to odbiór piłki a nie prowadzenie gry.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 12 sie 2007, 22:36

RealFan pisze:Oprzeć grę na Raulu to jak wypić 0,5 i wsiąść za kierownicę niestety - samobójstwo, chyba że mamy głópie szczęście i dzrzewa są z gumy.
Wtedy murzyn poklepie nas po plecach i powie "Stary... W saunie się nie sra".
RealFan pisze:Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko.
Tak głupie jak puszczanie przed każdym meczem Chelsea u siebie rosyjskiej piosenki Kalinka.
liam pisze:ale mi chodziło głównie o statystyki które nie zawsze pokazują prawdziwy obraz gry
Obraz gry też oglądałem. Widziałem Gutiego symulującego atak padaczki spowodowanej zbyt szybką gestykulacją sędziego, widziałem Pepe potykającego się o piłki i Torresa... Nie. Torresa nie widziałem.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 22:40

RealFan pisze:Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko.
Dzwonie do wujasa, ktory jest autorem tekstu do tej piosenki :red: Dostanie ci sie, prawa autorskie i te rzeczy. Ziobro-Himmler, ktory tak za kilkadziesiat lat bedzie nazywany w ksiazkach historycznych jako jeden z typowych przedstawicieli panstwa totalitarnego, juz do ciebie jedzie. ABW cie zalatwi :bicz:

A tak na serio to zgadzam sie z Ziolkiem (nie wiedzialem, ze sie udzielasz na pilka.pl 8)), ze Kuman winien byc zachwycony pojawieniem sie imc Feniksa :lol2: Mozna powiedziec, ze wrecz przebija go jeszcze do tego humorem i cieta ironia, a nie przypuszczalem iz ktos bedzie to w stanie kiedykolwiek uczynic :lol2:
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 22:43 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 22:40

Feniks pisze:Tak głupie jak puszczanie przed każdym meczem Chelsea u siebie rosyjskiej piosenki Kalinka.
To by nie było głupie. Romkowi zrobiło by się miło.
Feniks pisze:Torresa... Nie. Torresa nie widziałem.
Przecież rzucał auty, więc widziałeś. Wcześniej pisałeś, zę widziałeś.
ABW cie zalatwi
Ja nic się nie bać.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 12 sie 2007, 22:42

To by nie było głupie. Romkowi zrobiło by się miło.
Zdziwię Cię, jeżeli napiszę, że to jest prawdą?
RealFan pisze:Przecież rzucał auty, więc widziałeś. Wcześniej pisałeś, zę widziałeś.
No fakt. Te jego kocie ruchy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sie 2007, 22:43

oficjalna podała :arrow: Wesley Sneijsder w Realu
cena 27 mln :P ale cena nigdy w przypadku Realu nie powinna dziwić :)

to teraz Robben przyjdzie za 47mln :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 22:48

Feniks pisze:Zdziwię Cię, jeżeli napiszę, że to jest prawdą?
Nie wiedziałem o tym.

Cena za Sneijdera taka, jakiej chciał Ajax. Widać Real nie chciał dłużej się w to bawić, bo nie było czasu. W środę byłoby po ptakach. Czyli trzeba nam jeszcze tylko i aż jednego transferu - skrzydło.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 22:53

liam pisze:z dwojga złego he takiego zawodnika jak Diarra pozazdrościłby nam nie jeden klub. Jest silny, szyb i świetnie odbiera piłki. Wiadomo nie potrafi zbytnio rozgrywać piłki ale jego główne zadanie to odebrać piłkę rywalowi i podać do najbliższego zawodnika.

Oj nie przesadzałbym z tymi odbiorami, a do rozgrywania to nei wiem jak inni, ale ja jestem zdania, że Diarra ma ogromne problemy do podania pilki do najblizszego partnera, ktory jest moze oddalony od niego 5 metrów.
liam pisze: Jak napisał RealFan nasz najlepszy DM poprzedniego sezonu a Ty po jednym nieudanym meczu z Sevillą piszesz że to transferowy niewypał.

Rywalizacji tam ogromnej nie było, wiec sie nie dziwię.

Co do informacji o Wesleyu, nie jest to chyba prawdziwe marzenie kibiców Realu, ale chyba lepszy on niż Guti. Ja jestem ciekaw czy przy braku ewentualnego transferu skrzydłwoego, Sneijder nie trafi czasami na skrzydło, a role kreatora nei bedzie pełnil nadal Maria.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 22:54

Jarzinho pisze:Ja jestem ciekaw czy przy braku ewentualnego transferu skrzydłwoego, Sneijder nie trafi czasami na skrzydło, a role kreatora nei bedzie pełnil nadal Maria.
Liczę, że w takiej sytuacji na skrzydło powędruje Drenthe, a nie Sneijder.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 sie 2007, 22:54

No i Wesley nasz. Sa to rowniez ogromne pieniadze ale co zrobic...doja nas jak krowy. Zobaczymy co bedzie prezentowal Wesley, wkoncu bedzie mial kto wolne strzelac :wink: Jeszcze jeden transfer Quaresma bądź Fabio Coentrao :wink:

Karmazyn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmazyn » 12 sie 2007, 22:55

vakabayashi pisze:oficjalna podała :arrow: Wesley Sneijsder w Realu
cena 27 mln :P ale cena nigdy w przypadku Realu nie powinna dziwić :)
Heh w zimie oferowali Realowi Sneidera za 14 czy 15 mln to odmówili... tak jakbyśmy wtedy cierpieli na nadmiar środkowych pomocników...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sie 2007, 22:57

A więc już nie ma złudzeń ... co do transferu Kaki :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 sie 2007, 22:57

Toudinho pisze:Sa to rowniez ogromne pieniadze ale co zrobic...doja nas jak krowy
Nie dramatyzuj Toudinho :P Lepiej 27 mln za Holendra niż 30 mln za Pepe :wink:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 12 sie 2007, 23:01

Sneijsder to świetny piłkarz cieszę się bardzo z tego transferu. Ma dobry strzał z dystansu i do tego jest całkiem niezły w defensywie. Co prawda z jego formą ostatnio było różnie ale być może potrzeba mu nowych wyzwań i zmiany otoczenia. 27 mln to sporo ale cóż nie możemy zostać bez środkowego pomocnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”