Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 638

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 23:01

Sneijder był do kupienia trochę taniej miesiąc temu, a skoro chcieliśmy tyle czekać to sami jesteśmy sobie winni. Jest to dużo, ale nie takie kwiatki robił nasz zarząd. Najważniejsze, że przy pomyślnych testach medycznych mamy wreszcie piłkarza, który może posadzić blondwłosą panienkę.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sie 2007, 23:03

Karmazyn pisze:Heh w zimie oferowali Realowi Sneidera za 14 czy 15 mln to odmówili... tak jakbyśmy wtedy cierpieli na nadmiar środkowych pomocników...
nie wiedzieli czy Capello zostanie

myśleli ze przyjdzie Kaka
kaczy pisze:A więc już nie ma złudzeń ... co do transferu Kaki
nigdy nie było szansy na jego sprowadzenie

tzn. była i jest nadal nadzieja ze Kaka sie obudzi i rano sobie powie do lustra przy goleniu - mam w nosie Milan chce do Realu :)

Toudinho pisze:Sa to rowniez ogromne pieniadze ale co zrobic...doja nas jak krowy.
trudno zeby inne kluby były głupie i nie wiedziały ze Real jest w desperacji

troche Laporta też miał racje ze Real płacąc po 30 mln psuje rynek
a przedewszystkim winduje sobie ceny sam :roll:
RealFan pisze:Liczę, że w takiej sytuacji na skrzydło powędruje Drenthe, a nie Sneijder.
Drenthe bedzie grał na lewej obronie
na skrzydle bedzie grał Robben

nie mam co do tego watpliwosci ze Arjen przyjdzie Real da za niego każde pieniądze poniżej 50 mln jeśli nie on to Quaresma

Snejider idzie do nas jako dubler Gutiego choć wg. mnie szybko go zastąpi

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 23:03

Ciekawe. Nie chcialem go w Realu z tego powodu, ze chcialem go w Ajaxie. No ale jak juz przyszedl to sie wypowiem.

Sadze, ze nie jest to pomocnik ktory bedzie w stanie nadawac ton akcjom Realu. Nie widze go jako kreatora gry na pozycji mediapunta. Nie ta technika, nie to regulowanie tempa gry, nie ta kreatywnosc. Jego zaleta sa przede wszystkim zajebiste strzaly z dystansu, do tego jest obunozny i potrafi tez zagrac dobre prostopadle pilki. Ostatni sezon mial znakomity, dwa lata temu gral jednak piach. Wielki piach. Zarowno w reprezentacji Holandii, do ktorej byl nie wiadomo dlaczego powolywany, jak i szczegolnie na Amsterdam Arena. Prawde mowiac taki JRR (ktorego jak powszechnie wiadomo sobie nigdy nie cenilem), gdy wstanie prawa noga, chce mu sie grac i mu wyjdzie mecz jest lepszy praktycznie we wszystkim. Sneijder sie moze rowna wowczas z nim jedynie w strzalach z dystansu i przewyzsza go jak wszyscy niemal pilkarze w koncentracji na grze :lol2:

Ogolnie mam mieszane uczucia, bo lubie tego pilkarza, a przechodzi on do znienawidzonego klubu, natomiast nie sadze zeby byl dla Realu wystarczajacym wzmocnieniem. Ergo: ambiwalencja. Choc od Gutka jest na pewno lepszy, wiec cieszcie sie mierdki :lol2:

2 WP // K.J.

// Jeszcze mi trzech brakuje :boruta: Myslalem, ze w wojnie mierdki-putki nie ma nic zlego, ale jak Mousier Jarzyna uwaza inaczej to uklony // Unizona putka
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 23:10 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 12 sie 2007, 23:05

vakabayashi pisze:Snejider idzie do nas jako dubler Gutiego choć wg. mnie szybko go zastąpi

Mysle ze po meczu z Sevilla Holender idzie do nas w miejsce Gutiego. Ja marze zeby to byla prawda. Mam juz dosc Maryjiii.
Wesley okaze sie mam nadzieje wielkim wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sie 2007, 23:11

vakabayashi pisze:Drenthe bedzie grał na lewej obronie
na skrzydle bedzie grał Robben
Mowa o sytuacji kiedy nie ma Robbena. Można się spodziewać, że przejdzie, ale sprawa długo się ciągnie.

Tymon - Już jakiś czas temu pisałem, że nie jest to typowy rozgrywający i dlatego lepszy byłby van der Vaart, ale Sneijder przy Gutim to piłkarz naprawdę dobry. Lepiej się trzyma na nogach, lepiej wykonuje stałe fragmenty, lepiej strzela, jest bardziej wszechstronny, a jego okresy przy okresach Marii są jak balsam. Może nie jest to wirtuoz i człowiek o najlepszym pod Słońcem przeglądzie pola, ale nie jest też w tym jakimś amatorem i powinien przywrócić Gutiego na jego miejsce. Niech nasz walczący o Złotą Piłkę wychowanek znów będzie jokerem, a nie graczej kluczowym. To mu wychodzi znacznie lepiej.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 12 sie 2007, 23:11

No czuje że będzie to świetny transfer Pedja w końcu szybko załaatwił sprawę bo musial czas miał do środy a więc Rewanż z Sevilla z 2 holendrami Roystonem i Wesleyem stawiam 2-0 :D

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 sie 2007, 23:11

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Ogolnie mam mieszane uczucia, bo lubie tego pilkarza, a przechodzi on do znienawidzonego klubu, natomiast nie sadze zeby byl dla Realu wystarczajacym wzmocnieniem. Ergo: ambiwalencja. Choc od Gutka jest na pewno lepszy, wiec cieszcie sie mierdki Lol

Zapomniales napisac, ze fallusowato pisze Ci sie na laptopie :( :? :wink:

Moim zdaniem Real potrzebuje takiego pilkarza, o ile sciagnie jeszcze jakiegos kreatywnego skrzydlowego. Wtedy rozgrywanie bedzie sie bardziej na skrzydlowych opierac, a Holender bedzie takim zajebistym ziomem, ktory poprostu bedzie zapewnial bramki Realowi.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 23:20

Lakier pisze:Zapomniales napisac, ze fallusowato pisze Ci sie na laptopie :( :? :wink:
Zebys wiedzial, ze mi sie [ch**] pisze. I to jeszcze w momencie, kiedy chce mi sie troche pisac na forum. Jak bylem na kompie to mi sie nie chcialo. Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma :lol2:

Natomiast unizony i kontent jestem, ze tak czytasz wszystkie moje posty i zawarte w nich perory. No i ze mi, mam taka nadzieje, szczerze wspolczujesz z powyzej opisanego powodu.

Hala Juve!

Sorry za OT.

Aha, Realfan ma oczywiscie racje.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 23:22 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Karmazyn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmazyn » 12 sie 2007, 23:22

vakabayashi pisze:
Karmazyn pisze:Heh w zimie oferowali Realowi Sneidera za 14 czy 15 mln to odmówili... tak jakbyśmy wtedy cierpieli na nadmiar środkowych pomocników...
nie wiedzieli czy Capello zostanie

myśleli ze przyjdzie Kaka
kaczy pisze:A więc już nie ma złudzeń ... co do transferu Kaki
nigdy nie było szansy na jego sprowadzenie

tzn. była i jest nadal nadzieja ze Kaka sie obudzi i rano sobie powie do lustra przy goleniu - mam w nosie Milan chce do Realu :)

tak jak napisaleś, płonne to były nadzieje, a teraz za nie słono płacimy. Weasley jest jednak na tyle uniwersalnym zawodnikiem, że za 14 czy 15 milionów w mojej opinii i tak warto byłoby go sprowadzic, dałoby sie go podpasować w strategię każdego trenera

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sie 2007, 23:30

Snejider w Realu. Nie będę ukrywał że wiadomość ta mnie nie cieszy bo liczyłem że młody utalentowany Holender trafi na San Siro w następnym okienku. Real zapłacił sporo ale myślę że warto. Jeszcze Van Der Vart i macie bardzo silną ekipę.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 12 sie 2007, 23:33

Karmazyn moim zdaniem Kaka nie jest jakimś ułomem żeby sam mówił do lustra :D

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 23:39

Łukasz_ pisze:Snejider w Realu. Nie będę ukrywał że wiadomość ta mnie nie cieszy bo liczyłem że młody utalentowany Holender trafi na San Siro w następnym okienku. Real zapłacił sporo ale myślę że warto. Jeszcze Van Der Vart i macie bardzo silną ekipę.
Dwie sprawy. Na cholere wam bylby potrzebny Sneijder, skoro macie IMO obok FCB i Czelsi najlepsza pomoc na swiecie? Seedorf istotnie jest juz wiekowy, ale Pirlo, Gattuso czy Kaka to zawodnicy, ktorzy jeszcze troche pograja na najwyzszym swiatowym poziomie. A jak na razie sa sporo lepsi od Wesleya. Ja wiem, ze mlody, moze byc coraz lepszy, rozwinac sie w Milanie i potem zastapic ww. pomocnikow, ale naprawde po co plakac majac taka pomoc? Tego nie wiem.

Ponadto: po co Realowi jeszcze VdV? Mialby grac jako skrzydlowy? Czy jako mediapunta a Sneijder na skrzydle? Czy tez wespol obaj Holendrzy mieliby grac w srodku pola bez Diarry? Czy jeszcze inny masz pomysl. Bom ciekaw.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 12 sie 2007, 23:45

Tymon na lawke van der vaarta, na lawke;)

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 12 sie 2007, 23:56

No wlasnie sie zastanawiam, jaki tez pomysl przyszedl do glowy pewnemu milaniscie : )

Karmazyn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmazyn » 12 sie 2007, 23:59

robson10 pisze:Karmazyn moim zdaniem Kaka nie jest jakimś ułomem żeby sam mówił do lustra :D
Czytaj ze zrozumieniem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”