Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 641

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 13 sie 2007, 13:47

SiergiejBlanco pisze:
Ajax nie chciał Wesleya puścić do Valencii za poniżej 20 mln euro

wiec logiczne ze 4-6 mln to taki bonus od Realu Razz
Tylko czy Sneijder jest tej kasy wart? :P Miejmy nadzieje, ze tak, aczkolwiek sadze, ze gdyby Pedja nie zaszalal przy zakupie Pepe i Drenthe, to cene Wesa udaloby sie obnizyc nawet o te 3-4 miliony Ojro. A tak, to od Realu kazdy chce wydoic wiecej :P
Sneijder moim zdaniem jest wart tej kasy. Siergiej nie wiem czemu się dziwisz, że od Realu każdy chce dostawać więcej kasy, jeżeli Królewscy kupują środkowego obrońcę Pepe za 30 mln euro. Dla mnie to jest totalne przegięcie, ponieważ ja bym nie dał za niego być może nawet 15 mln, a co dopiero mówić o kwocie dwa razy wyższej. Na szczęście nie jestem żadnym działaczem Realu :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sie 2007, 13:47

RealFan pisze:Pumie, chyba że odejdzie.
nie powinien odchodzić wg. mnie :?

RealFan co sądzisz o zaintersowaniu Alvesem ponoć Real chce go kupić. wg. mnie to całkiem realne Cicinho plus Baptista i 33 mln euro są w stanie przekonać Del Nido. dla przypomnienia Alves był blisko Realu rok temu gdy Real proponował 25 plus Cicinho.
jak wiadomo zawodnik nie ma nic przeciwko.

inna sprawa gdzie Alves by po przyjsciu do nas grał :?:

na prawej pomocy :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 14:07

Na pewno grałby na prawej pomocy, bo na obronie nie ma jak, nawet jeśli odejdzie Cicinho zestaw pozostanie niezmienny. Grałby w obronie tylko przy niedyspozycji Ramosa. Potrzeba nam skrzydłowego i mniejsza o to, kto nim będzie, byleby reprezentował odpowiedni poziom.

Ale Cyca chce Roma, a napastników Sevilla ma, więc po co im Bestia? Żeby jeszcze bardziej nas niszczyli siłą fizyczną?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 sie 2007, 14:08

liam pisze:mysle że Feniks spodoba sie rkoemanowi , wie ile razy ktos stracił , ile odebrał , myśle że przypadna sobie do gustu
rkoeman zjego swoimi statystykami jeśli będą mieli jakąś dyskusje :wink:
Powiem szczerze, że gratuluję dobrego transferu. Macie w końcu zawodnika na którym możne polegać niemal w każdym spotkaniu, bo jak wiadomo Guti takim nie jest :wink: ba bosie uderzenie z dystansu, ale to nie znaczy, że niczego więcej nie umie, podania prostopadłe ma równiez bardzo dobre, jedynie bym się uczepił, że dużo po boisku nie biega, ale za to dobrze sie wystawia. Ja na starcie widzę tylko jeden problem, gra Ajaxu była częśto skierowana pod niego, przez niego przechodziło bardzo dużo piłek a w Real będzie nie czołową postacią tylko trybem (nie tyrbikiem :P) i zobaczmy jak się dostosuje. Ale myślę, że to dobry transfer. Co do ceny to powiem, ze sami sobie jesteście winni :P przypomnę, że Bayern mógł go mieć za 14-15 mln, ale sam zawodnik powiedział, że woli grać w Hiszpani i dopiął swego :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sie 2007, 14:10

RealFan pisze:Ale Cyca chce Roma
cyc chce grać gdzie IMHO nie ma znaczenia
RealFan pisze:a napastników Sevilla ma, więc po co im Bestia?
no nie wiem szukają w PSG jeszcze zawodnika walecznego i silnego
wiec Bestia moze im przypasować ponoć Kanoute za rok out.
RealFan pisze:Żeby jeszcze bardziej nas niszczyli siłą fizyczną?
mnie to nie boli Alves kosztem wzmocniena Sevilli dla mnie pomysł - ok

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 14:19

Cycu może iść, ale Bestia się jeszcze przyda. Pod warunkiem, że Schuster zacznie myśleć nad zestawieniem ataku. Będą grać najlepsi to Baptista będzie idelanym zawodnikiem dla nas. Mi byłoby go szkoda.

Alves byłby przydatny, ale jak chcemy kupować z Sevilli to może lepszy byłby jednak Jesus Navas, bo to nominalny skrzydłowy, a nie obrońca mogący grać na skrzydle. Priorytetem i tak jest Robben. Quaresma zdementował wszelkie pogłoski stwierdzając, że zostaje. Alves chce odejść do czołowego klubu i to jest dużym plusem przy tym transferze, ale cena może być zabójcza. 35 mln już odrzucili.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 sie 2007, 15:13

vakabayashi pisze:mnie to całkiem realne Cicinho plus Baptista i 33 mln euro są w stanie przekonać Del Nido

To z kolei dla nas nieoplacalne.

SiergiejBlanco
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiergiejBlanco » 13 sie 2007, 15:19

A czemu niby Dani nie moze grac u nas na prawej obronie? Wtedy moznaby przesunac Ramosa do srodka i mielibysmy:
1. Najlepszego skrzydlowego obronce na swiecie
2. W koncu dobry srodek linii defensywnej

Jak dla mnie wychodzimy przy tym na plus

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 15:30

Ale mamy Metzeldera i Pepe. Z tego powodu raczej nie zdecydowanoby się na taki ruch. Zwłaszcza Niemiec by sobie nie pograł.

A głównym powodem jest to, że nam potrzeba skrzydłowego, a nie obrońcy. 40 mln za Alvesa zamknęłoby wszelkie spekulacje o innych transferach. Czyli albo Dani grałby na skrzydle (co nie jest jego nominalną pozycją, mimo że tam grywał), albo ten transfer nie ma sensu.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 13 sie 2007, 15:36

Akarin pisze:liam napisał:
mysle że Feniks spodoba sie rkoemanowi , wie ile razy ktos stracił , ile odebrał , myśle że przypadna sobie do gustu
co liam to xziolekx napisał a nie ja :P
właśnie nie po to dawaliśmy 30 mln euro za Pepe żeby zamiast niego w obronie grał Ramos :P transfer Alvesa na chwile obecną nie ma raczej sensu w tej chwili potrzebujemy skrzydłowego a Dani jest obrońca co prawda na pewno potrafi grać na skrzydle ale nie jest to jego nominalna pozycja

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 sie 2007, 15:41

Ja bym chcial Daniela u nas, bardzo lubie tego gracza i podoba mi sie jego gra. Jesli mialoby to byc kosztem oddania gdziekolwiek Cyca czy Salgado prosze bardzo. Jesli za Pepe Calderon zgodzil sie wylozyc 30 baniek to te 35-40 mln za Daniela tez nie powinny byc problemem. Nie wiadomo jednka co na temat brazylijczyka sadzi Bernardo no i Pedja "the Negotiator" :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sie 2007, 15:42

peepe pisze:
vakabayashi pisze:mnie to całkiem realne Cicinho plus Baptista i 33 mln euro są w stanie przekonać Del Nido

To z kolei dla nas nieoplacalne.
niby dlaczego ma być nieopłacalne :?:

Bestia jest wart 15 mln Cicinho około 8-10mln a żaden nie może liczyć na podstawową jedynastkę ba, nawet z ławką moze być ciężko(Bestia) Cicinho też moze zagościć na trybunach (torres nominalnie prawy obronca) w dodatku Cicinho nie idzie gra na skrzydle

każdy sposób obnizenia ceny za Alvesa jest opłacalny a Sevilla szczególnie na rozwiązanie z Cicinho moze pójść

nie sądze zeby przyjscie D.Alvesa za mniej jak 30 mln (mówie o kasa plus piłkarze) zablokowało transfer Robbena
Schuster wie gdzie jest najsłabszy i bedzie cisnął do końca zeby dostać pomocników.

Poza tym gdyby nic nie kombinował Real to dałby 40mln za Robbena skoro daje 30 za Pepe moze coś jest na rzeczy :) tymbardziej ze wczoraj kibiców sondował AS.com a dziś Marca

a w obliczu fiaska z Kaka zarząd moze sobie szalec dając 2x30 mln
na dwóch piłkarzy (musi przecież dostarczyć craka :roll: )

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 sie 2007, 15:51

Nieoplacalne dlatego ze jak sam piszesz 15+10+33= 58.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 16:00

vakabayashi pisze:Bestia jest wart 15 mln Cicinho około 8-10mln a żaden nie może liczyć na podstawową jedynastkę ba, nawet z ławką moze być ciężko(Bestia) Cicinho też moze zagościć na trybunach (torres nominalnie prawy obronca) w dodatku Cicinho nie idzie gra na skrzydle
vakabayashi pisze:nie sądze zeby przyjscie D.Alvesa za mniej jak 30 mln (mówie o kasa plus piłkarze) zablokowało transfer Robbena
Schuster wie gdzie jest najsłabszy i bedzie cisnął do końca zeby dostać pomocników.
Czyli dajemy za Daniego 30 + 10 + 15 = 55 Czy Alves jest tyle wart? :> Pomimo jego niewątpliwie wielkiej klasy jest to bardzo wygórowana cena.

A potem mielibyśmy jeszcze kupować skrzydłowego? :lol:
vakabayashi pisze:a w obliczu fiaska z Kaka zarząd moze sobie szalec dając 2x30 mln
na dwóch piłkarzy (musi przecież dostarczyć craka )
Kaka po roku góra dwóch by się zwrócił, Alves aż tak medialną postacią nie jest.

Real może i ma stabilną sytuację finansową (nigdzie tego oficjalnie nie ujawniają, ale można to założyć), jednak nie oznacza to, iż Real może sobie co roku wydawać grubo ponad 100 mln na transfery. Policzmy według Twoich wizji.

30 + 14 + 27 + 30 + załóżmy 35 za Robbena = 136 mln euro :!:

Minus piłkarze, którzy odeszli teraz, bądź w połowie sezonu, a teraz wchodzi w życie to daje około - 20 mln. Czyli mamy jakieś 116. Odchodzi nam dodatkowo Cicinho i Baptista, czyli dwa kontrakty do płacenia. Inni co odeszli dużo raczej nie pobierali. Ale :!: Mamy Dudek 1,5 mln + Saviola 2,5 mln + Metzelder 4 mln + Pepe (?) + Drenthe 1 mln (co rok będzie rosnąć) + Sneijder ponad 2 mln. Co razem daje powiedzmy 13-14 mln więcej wydatków rocznych na pensje - nie licząc Robbena czy innego skrzydłowego. Tylko podstawowe pensje - bez premii. Po odliczeniu od tego Cicinho i Baptisty powiedzmy, że wyjdzie koło 10 (nie wiem ile zarabiają). Czyli w sumie możemy podsumować, że podczas tego lata nasz budrzet zostaje obciążony o zastraszającą kwotę 126 mln euro + premie dla zawodników. Jeśli uwzględnimy jeszcze kontrakt np. Robbena uzyskamy powiedzmy 132 mln nie licząc premii :!: Co przy wzięciu pod uwagę, że nie kupujemy piłkarzy bardzo medialnych nie jest zbyt dobre. Nie ma tu najmniejszego znaczenia fakt, iż transfery są spłacane w ratach. Najmniejszego.

Stać nas na jeszcze jeden transfer. Więcej byłoby przesadą.

A przecież trzeba się liczyć z tym, że za rok też będą jakieś transfery, a nawet zimą ktoś może się pojawić. Może już nie rewolucja, ale kto tam wie nasz durny zarząd.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Słów bez liku razy kilka...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 13 sie 2007, 16:49

.. poniósł wilk owieczki, ponieśli i wilka. I wcale nie zapowiadam tu jakże rychłego odejścia Schustera ze stanowiska. Co to, to nie. Ustosunkuję się do paru spraw, które zostały poruszone w tym temacie, a mi zwyczajnie nie chciało się wcześniej ich skomentować.

Sneijder. Złym transferem nie jest. Mylą się Ci, którzy uważają, że można by było kupić go taniej. W styczniu 2006 roku Valencia oferowała bodajże 16 milionów euro i została wyśmiana. Możecie sobie gdybać, że za 14 milionów przyszedł by wcześniej. 14 milionów to oferuje Valencia za Van der Varta. Galaktyczni muszą płacić myto. De facto Mijatovic powinien być zadowolony, że skończyło się na tych dwudziestu siedmiu. Kto widział Sneijdera w akcji wie, że keplerowskie pieniądze to to nie są.

Przy odrobinie cierpliwości trawa zamienia sie w mleko. To samo pomyślał sobie Jorge Valdano, kiedy to pewnego, burzowego, lipcowego poranka sącząc gorącą kawę pomyślał o José Marianie Gutiérrezie. Na wieść o planach argentyńskiego szkoleniowca Guti ze łzami w oczach postanowił sie odwdzięczyć rycerską postawą na treningach i szlachetnym postępowaniem na boisku. Czy odwrótnie. Mniejsza o większe. Cóż, że otwarta przyłbica, kiedy łeb zakuty - mógłby ktoś złośliwi skomentować osiągnięcia Gutiego. I wiecie co? Przyznam mu rację. To się nazywa syndrom Pavona. Pamiętacie? Podobno jeden z najzdolniejszych piłkarzy, jakich Real spłodził. Zaraz podniesie się burza "co to? ale jak to?". Siakto odpowiadam. Może to dziwić, ale niektórzy nadal uważają, że NASA to producent skejtowskiej odzieży a Raul to wychowanek Realu. Mógłbym oczywiście skrócić cały ten akapit do zdania, że Guti nie ma szans w bezpośredniej rywalizacji ze Sneijderem i najprawdopodobniej decydować będą wątki poboczne, ale po co?

Defraudacja młodych talentów to w Realu ostatnimi czasy norma. Teraz nastąpi zmiana. Real dostał taką gwiazdeczkę, której nawet Florentino Perez nie byłby w stanie na błoto przetopić. Royston Drenthe, bo o nim tu mowa jest talentem większym od katalońskiego Dos Santosa. I mówię to jako kibic Barcelony. Nie widzę go co prawda na lewej obronie, tylko na lewym skrzydle i modlę się o choć odrobinę rozsądku dla Schustera, by wypróbował go na tej pozycji. To nie jest piłkarz pokroju Javier strzela, Pan Bóg piłkę niesie. W wieku dwudziestu lat, doszedł do takiego oponowania piłki i jakości dryblingu, że mógłby się przy odrobinie wysiłku równać z Ronaldinho. Śmieszy to Was? Guus Hiddink też się śmiał, że sprzedaje jakiegoś trzecioklasowego snajpera o nic nie znaczącym nazwisku Huntelaar do Heerenveen za 900 tysięcy euro.

Przyszłe transfery. Nie wydaje mi się prawdopodobna opcja dwóch ściągnięć i więcej. Góra jeden piłkarz i gdybym miał zaryzykować i kogoś wskazać, byłby to Robben, który hipotetycznie jest już zaklepany. Dani Alves? Z całym szacunkiem, ale media troszeczkę nakręcają jego osobowość i umiejętności. Zwróćcie uwagę na przysłówek troszeczkę.

Niektórzy nadal żyją w krainie nadziei i obłudy puszczając pachnące bąki i pijąc lemoniadę w kolorze koperkowego różu. Fiasko z Kaką jest pewniejsze od tłumaczenia się Beckhama, który powiedział do liniowego "Hijo de puta". Calderonowi łatwiej będzie udowodnić dziewictwo Paris Hilton niż ściągnąć Robbena, Van der Varta i Alvesa. Zarząd może zaszaleć. O ile szaleć to dopełnienie rzeczownikowe słowa dyndać. Taaak. Zarząd Realu może sobie podyndać. Zwłaszcza jak nie wygra Superhipermegaekstra Pucharu Hiszpanii. Bo patrząc realnie tylko to trofeum znajduje się w tym roku w zasięgu awionetki którą pilotuje Bernd Schuster.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”