RóżA pisze:Nie przypominam sobie aby któryś z pomocników United musiał występować na pozycji stopera, w Arsenalu taka sytuacja miała niestety miejsce...
Za to Manchester miał mniejszą siłe ognia
Co do sprawy tego sporu o to kto ma (miał) lepszych stoperów to myślę że statyskyki są podobne i zarówno Ci z Aresanalu jak i z Old Trafford prezentują ten sam poziom, raz lepszy raz gorszy ale stabilny. Jeśli zaś chodzi o to że mają oni strzelać bramki to zgadzam się że dobrze jest mieć takich którzy w stałych fragmentach gry pokazajują świetną gre głową itp ale nie jest to najważnejszy czynnik. Ich główną rolą jest destrukcja ataku przeciwnika. A poza tym co zrobią obrońcy kiedy cały zespół gra słabo. To tak jakby Buffa postawić samego przeciwko ostrzałowi jakiejś drużyny. Nie trzeba odkrywać Ameryki ale pragnę przypomieć że piłka nożna to gra zespołowa i troche głupie jest porównywanie tego kto ma lepszych obrońców, trenerów, chłopców od podawania piłek itp. Wiem że RealFan czy jakiś inny kibic tego klubu będzie grzmiał ale dla mnie przykładem takiego klubu jest Real- tyle potencjalnych gwiazd a nie umieją zagrać tak jak kiedyś. I co z tego że zawodnicy mają takie statsy co z tego że ładuję się w klub miliony, skoro jako zespół prezentują się kiepsko.
Łukasz_ pisze:W Hiszpanii nie ma dobrych a nawet lepszych obrońców ?
Oczywiście że są. Ale na wyspach jest ich dużo więcej. Zresztą Hiszpania to zupełnie inny styl gry i nie ma co porównywać obydwu lig.