Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 649

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 16 sie 2007, 13:12

też tak myślę. Gdyby Dudek chociaż podjął próbę obronienia tego strzału być może by to obronił a nie stał w miejscu i tylko patrzy jak piłka wlatuje do siatki. Strzał nie leciał w same okienko (ale za to przy samym słupku) tak czy siak gdyby Jurek podjął jakieś próby obronienia tego strzału to komentarze byłyby inne a tak niestety ale Jurek się nie popisał

Karmazyn
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmazyn » 16 sie 2007, 13:37

Tak, wszystko spoko, ale cięźko oceniać winę Dudka biorąc pod uwagę, że wszedł na boisko dosłownie minutę wcześniej. A jak wazne dla bramkarza jest stopniowe rozgrzanie i "wejscie" w mecz to chyba wszyscy wiemy... Cała ta nagonka jest dla mnie jakaś dziwna, gdyby puścił jakąś naprawdę straszną szmatę to rozumiem, ale nie taki strzał z wolnego, wyluzujcie chłopaki.

Awatar użytkownika
Rav_master
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rav_master » 16 sie 2007, 14:07

karmazyn tez tak uwazam. Swoja droga wpuszczajac 2-go bramkarza Schuster nie wykazal sie zbytnia logiką... Rozgrzany bramkarz, ktory "jest juz" w meczu jest napewno wiekszym walorem... Wg. mnie w takiej sytuacji powiniem wpuscic jakiegos rezerwowego z pola (najlepiej obronce) i sprawdzic jak poradzi sobie ze stresem a nawet pozwolic mu wykonac karnego... To co zrobil Schuster to jednak(mimo malej rangi meczu) decyzja chyba zbyt nagła i chyba impulsywna.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 sie 2007, 14:42

Oglądnołem brameczke i uważam, że Dudek mógł to obronic. Początkowo stał blizej prawego słupka, jednak potem przesunoł się w lewo - tam gdzie padła bramka. Piłka była może 2 metry od niego. Nie wiem dlaczego się nie rzucił. Casillas z pewnością by tak zrobił. Chyba, że ktoś z muru mu zasłonił, ale już na 1 rzut oka wydaje sie, że jest to jego błąd. Swoją drogą, to jak Schuster chciał go na karne, to mógł go chyba dac po zakończeniu meczu, a nie na ostatni rzut wolny.

liam - wiadomo, że Dudek będzie grzał ławę. Ale chyba nie chodzi o to, żeby Real miał rezerwowego bramkarza, który po każdym wolnym wyciąga piłke z siatki. :oops:

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 16 sie 2007, 14:56

O której dzisiaj na RMTV jest pokazywany mecz z Cadiz
Proszę o odpowiedz

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2007, 15:01

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 16 sie 2007, 15:06

w sumie to prawda ale Dudek jeszcze nie do końca rozumie się z piłkarzami więc nie za bardzo dobrze ustawił mur (z PSV) a wczorajszy gol no cóż zdarza się być może teraz Dudek bardziej popracuje na treningach nad strzałami z wolnego, z daleka itp. i zacznie chociaż trochę pewniej bronic

robson10 chyba o 21 00 (o ile dobrze zrozumiałem) jak chcesz się lepiej upewnić to zajrzyj na tą stronkę
http://www.realmadrid.com/articulo/1020.htm

Makis już mnie uprzedził :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2007, 15:20

Trzeba powiedzieć, że nowi nowej jakosci narazie nie wprowadzili... Sneijder cos tam chciał zrobić, ale słabo mu to wychodziło.
Drenthe takze sporo biegał, ale taki Odonkor, ktory był po tej samej stronie stwarzał jakies 200% wiecej nie tylko zamieszania, lae i zagrożenia. Metzelder jest zwinny i bardzo szybki. :P Powaznie mowiac to cienko go widze w La Liga, albo sam sie połamie nie mogac kogos dogonić, albo przez brak wyszkolenia i dobrej koordynacji zrobi komus krzywde, a 30mln w ciele Pepe to kandydatura wg. mnie na rekordziste w liczbie kartek, bo trudno mi sobie wyobrazić, że on potrafi bez faulu odebrac kilka piłek.
Ogolnie Betis był chyba o klase lepszy, przynajmniej grał poukladana piłkę i stwarzał zagrozenie. Swoja dorga naprawde ciekawie ich paczka tam wyglada, nawet Pavone sciagli. Moze ponownie Cuper wypali, a kibicom Realu pozostaje wierzyć, że Balboa w sowich rajdach nei bedzie wychodził poza linie baczna z pilka i witał sie z Schusterem. :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2007, 18:08

Mecz juz za 3h, druzyny zagraja w nastepujacych skladach:
Cádiz CF: Armando; Vella, César, Yago, López; Enrique, Fleurquin, Miguel, Lobos; Casas i Dani.
Real Madryt: Dudek; Cicinho, Sergio Ramos, Metzelder, Marcelo; Diarrá, Guti, Baptista, Robinho; Saviola i Soldado.
W ekipie Blancos zagraja wiec Ci, ktorzy wczoraj odpoczywali badz byli rezerwowymi. Ciekaw jestem, na jakiej pozycji bedzie gral Bestia. Za napastnikami, a na skrzydle Guti czy odwrotnie :think: Warto tez dodac, ze moze to byc ostatni mecz Cicinho w naszym klubie. Rozmowy z Roma wydaja sie byc zaawansowane.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sie 2007, 20:57

Juz po szpilu a tu taka cisza? Ja niestety zobaczylem wynik przez przypadek i stracilem przyjemnosc ogladania meczu ;/

Ciekawe co z transferem Daniela, czyzby Pedja zastanaiwal sie kto lepszy- Robben czy sevillano :think: Ja mysle ze lepszy Daniel ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2007, 21:51

Meczu nie oglądałem, ale z tego co słyszałem to Pepe utrzymuję stabilną formę. Dzisiaj znowu dawał radę i pokazał nawet, że potrafi pluć na przeciwnika. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś opisał nam nieco dokładniej co tam się działo bo chyba było ciekawie.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 sie 2007, 21:54

peepe pisze:Ja niestety zobaczylem wynik przez przypadek i stracilem przyjemnosc ogladania meczu ;/

Nie czaje. Real wygrał 3-1 a Ty niezadowolony. Van Nisterloy już strzela i to mnie najbardziej cieszy. Co do meczu nie bede sie wypowiadał, bo go nie widziałem. Chyba jest postęp w każdym razie, przynajmniej takie wrażenie daje wynik ;) Dudek stał w bramce i znów puścił bramkę. :/

Karmazyn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmazyn » 16 sie 2007, 23:11

Vianuch pisze:
peepe pisze:Ja niestety zobaczylem wynik przez przypadek i stracilem przyjemnosc ogladania meczu ;/

Nie czaje. Real wygrał 3-1 a Ty niezadowolony. Van Nisterloy już strzela i to mnie najbardziej cieszy. Co do meczu nie bede sie wypowiadał, bo go nie widziałem. Chyba jest postęp w każdym razie, przynajmniej takie wrażenie daje wynik ;) Dudek stał w bramce i znów puścił bramkę. :/
Gol typowy a'la Ruud, dosłownie z metra głową do pustej bramki, przedłuzył strzał bodajze Metzeldera :) W porównaniu do wczorajszego meczu z Betisem to znacznie lepiej, sporo koronkowych akcji, gorzej jednak ze skutecznością. Przy bramce Dudek nei miał szans, za to Pepe został niemiłosiernie ograny. Dzisiaj z kolei Polak miał szczescie, bo z tego, co naliczyłem, Cadiz miało 3 poprzeczki :D

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 17 sie 2007, 1:07

Wydaje mi się że blaugranowcy za mocno podniecaja sie błędami Pepe. popełnia je w meczach o punkty? z czego ta radośc w ogóle ? bom ciekaw :D strasznie to dziecinne.
pamietacie jak rok temu Puerta w superpucharze urzadzał sobie slalom a za tyczki miał obrońców Barcy? to był dla mnie większy obciach .
pamietacie siatke założona Puyolowi przez Pato?
pamietacie Drogbe ośmieszajacego Marqueza?
pamietacie Marqueza podajacego piłki przeciwnkom?
pamietacie Thurama asystującego przy bramce RvN?

widzę też błędy Pepe ale na litośc boską błędy Pepe nijak maja się do błędów superhiperitd obrońców Barcy gdyż popełnia je w meczach o nic. i jak to jest że żeby ocenić trafnośc transferów Barcy trzeba poczekac ( Henry) a Realu można juz oceniać ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2007, 2:08

George Jung pisze:popełnia je w meczach o punkty?
Jeśli mecz z Sevillą potraktujemy jako mecz o punkty to odpowiedź może być tylko jedna. Tak :]
George Jung pisze:z czego ta radośc w ogóle ? bom ciekaw Very Happy
Z gry sprowadzonego za 30 mln zawodnika, który 'kopie się w czoło' zamiast grać w piłkę na przyzwoitym poziomie? :D
George Jung pisze:pamietacie jak rok temu Puerta w superpucharze urzadzał sobie slalom a za tyczki miał obrońców Barcy? to był dla mnie większy obciach .
pamietacie siatke założona Puyolowi przez Pato?
pamietacie Drogbe ośmieszajacego Marqueza?
pamietacie Marqueza podajacego piłki przeciwnkom?
pamietacie Thurama asystującego przy bramce RvN?
Pamiętam to wszystko i pamiętam też wiele innych sytuacji z udziałem Puyola, Marqueza czy Thurama. Różnica między nimi a Pepe jest póki co właśnie taka, że podczas dotychczasowej gry w swoim klubie zrobili dużo więcej dobrego niż złego czego nie można powiedzieć o Pepe :]
George Jung pisze:widzę też błędy Pepe ale na litośc boską błędy Pepe nijak maja się do błędów superhiperitd obrońców Barcy gdyż popełnia je w meczach o nic
Pomijając już tę nieszczęsną Sevillę gotów jestem przygotować dla Pepe czystą kartę. Tabula rasa :] Zobaczymy jak się będzie spisywał od pierwszej kolejki La Liga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”