Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 104

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2007, 13:43

Sir Keano pisze:Zobaczymy jeszcze co wykombinuję Fergie. Okienko jest jeszcze otwarte... może zdecyduję się wypożyczyć jakiegoś ogranego zawodnika.

Co to za trener, ktory w obliczu kontuzji kupuje nowych zawodnikow. Alex jest tak wspaniały, ze mimo tych kontuzji tak zestawi zepsoł, ze nie bedzie tych ubytków widać. Zreszta juz to widać. 8)

A tak naprawde nie widze zbytnio United w spotkaniu z City. Tam naprawde tworzy sie niezła paczka i zaczynaja grać ciekawie, a na swoim teranie raczej nie beda tracić punktów, tak wiec derby Manchesteru dla City.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 16 sie 2007, 14:07

Ja myślę, że Red Devils w obecnej sytuacji są poniekąd zobligowani do zdobycia 3 oczek w meczu z City. Poza tym, sądzę, iż wygrana w meczu derbowym podniesie nadszarpnięte morale zespołu i pozwoli United gromadzić punkty w Premiership. Tym niemniej uważam, że absencja Rooneya w pierwszej części sezonu zaważy na tym,że tytuł mistrzowski zmieni otoczenie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 690
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 sie 2007, 14:32

Presja jest niesamowita to fakt. Wszyscy czekają na zwycięstwo. Jak to się mówi do trzech razy sztuka. Myślę że mimo tego że Man City to już nie ta sama drużyna i zaczynają grać fajną piłke, Manchester stanie na wysokości zadania i w derbach da popis. Tym bardziej że jak już wpomnieliście City nie będzie się bronić cały mecz tylko grać otwartą piłkę chcąc strzelić bramkę i wygrać mecz. To ułatwi nam zadanie, bo łatwiej będzie przedostać się przez zasieki rywala. Nikt natomiast nie napiał nic o grze Teveza który IMO zagrał bardzo dobry mecz asystując przy bramce. A jak nawet SAF go chwali to jest very good. Ciekawe tylko kto zastąpi Ronaldo :warrior:

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 16 sie 2007, 14:34

Ludi pisze:Tym niemniej uważam, że absencja Rooneya w pierwszej części sezonu zaważy na tym,że tytuł mistrzowski zmieni otoczenie.
Rooney nie zagra przez 2 miesiace a to nie jest pierwsza czesc bo na sie skonczy w grudniu...Pozatym kiedy wroca juz Saha i Ole to napewno bedzie mial kto strzelac bramki.Zwyciestwo z City rzeczywiscie by poprawilo morale ale moze byc odczuwalny brak Ronaldo.Szczerze powiedziawszy niepotrzebnie sie wczoraj wdawal w jakies bojki.Ale nikt nie jest niezastapiony wiec mysle ze sobie poradza chlopaki :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 sie 2007, 14:39

Widzę, że Manchester City po zwycięstwie 1-0(wow!) nad Derby(wow!) stał się faworytem nr 1 do mistrzostwa. Wyluzujcie. Kupując nawet 10 piłkarzy nie da się od razu zrobić drużyny. Potrzeba czasu, zwłaszcza że poszczególni piłkarze przychodzili do klubu w różnych momentach przygotowań do sezonu. Nie przesadzałbym z tym chwaleniem Erikssona, bo stawiam duże pieniądze, że 2 lat na ławce w City nie wytrzyma.

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 16 sie 2007, 14:42

Adas07 pisze:Aha czyli niby 3 miejsce dla takiego klubu to jest sukces taa?Juz nie wspomnie o nastepnym sezonie gdzie United nie wyszlo z grupy w LM ba nawet nie zagralo w Pucharze Uefa.Kibicow przybylo kiedy odzyskali mistrzostwo i dostali sie do polfinalu LM niestety taka prawda.
To ja Cie zapytam inaczej. Czemu nie zacząłeś kibicować Birmingham City, Leeds United, Aston Villa, Blackburn Rovers, Leicester City, Man City itd. itp. ??? Czemu akurat Manchester United ???

Jakoś dziwnie najwięcej jest fanów Manchesteru Utd., Barcelony itd. Żeby tułali się od zawsze po 2,3 ligach to nigdy byście nawet o nich nie usłyszeli !!! Taka jest prawda, że wielu fanów tych drużyn wychowało się na sukcesach.

Espanyol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Espanyol » 16 sie 2007, 14:49

Adam N pisze:
Adas07 pisze:Aha czyli niby 3 miejsce dla takiego klubu to jest sukces taa?Juz nie wspomnie o nastepnym sezonie gdzie United nie wyszlo z grupy w LM ba nawet nie zagralo w Pucharze Uefa.Kibicow przybylo kiedy odzyskali mistrzostwo i dostali sie do polfinalu LM niestety taka prawda.
To ja Cie zapytam inaczej. Czemu nie zacząłeś kibicować Birmingham City, Leeds United, Aston Villa, Blackburn Rovers, Leicester City, Man City itd. itp. ??? Czemu akurat Manchester United ???

Jakoś dziwnie najwięcej jest fanów Manchesteru Utd., Barcelony itd. Żeby tułali się od zawsze po 2,3 ligach to nigdy byście nawet o nich nie usłyszeli !!! Taka jest prawda, że wielu fanów tych drużyn wychowało się na sukcesach.
Masz racje. Śmieszą mnie te głupie tłumaczenia, że ktoś tam zaczął kibicować ManU jak byli w kryzysie i zajeli 3 miejsce, albo Barca była na skraju upadku bo zajeli w lidze 6 miejsce, tragedia totalna :lol:

Polska to jest kraj kibiców sukcesu. Norwegia, Szwecja powiedzmy kraj 3 razy mniejszy, a powstają fan cluby różnych drużyn, także Sunderlandu, gdzie na norweskim forum tej drużyny wpisuje się bardzo duże grono fanów, a u nas oprócz Ciebie pewnie nie ma prawie kibiców tego klubu. Tak samo z Espanyolem. Teraz nagle zaczeło kibicowac kilka osob.

W USA takze jest masa fan clubów różnych drużyn typu Fulham itd., a podobno tam piłką się nie interesują. Nie tylko sukcesy są ważne ale większości ciężko to zrozumieć. Jara pewnie was to, że na 1 krzesełko na stadionie Manchesteru United przypada 800 osób i nigdy nikt zadnego fan klubu z Polski nie zauwazy bo ten klub ma fanów na całym swiecie i to jest az nudne.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 16 sie 2007, 15:14

Nie no k*rwa przeginacie. Zmienię nazwę nicka na Albacete i dopiero wtedy będę zobligowany do nazywania się prawdziwym kibicem? Ni ch*ja. Kibicuję Espaniolowi bo co? Bo wygrywa? Nie. Bo mam tam rodzinę kibicującą Espaniolowi? Nie. Kibicuję Espaniolowi bo moje podwójne, zakompleksione ego każe mi kibicować niszowemu klubowi by być zauważonym. Jest setki kibiców Manchesteru w kraju, a ja będę jedyny ! Naprzód Farul Constranca ! * .

Druga sprawa.
Cris7 pisze:Widzę, że Manchester City po zwycięstwie 1-0(wow!) nad Derby(wow!) stał się faworytem nr 1 do mistrzostwa. Wyluzujcie
Widzę, że ktoś nie zażył dziennej dawki apatinacu (wow!), widzę że nie widzę (wow!) aby ktoś widział City na jakimkolwiek podium (wow!). Wyluzuj. wow.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 16 sie 2007, 15:27

Cris7 pisze:Widzę, że Manchester City po zwycięstwie 1-0(wow!) nad Derby(wow!) stał się faworytem nr 1 do mistrzostwa. Wyluzujcie. Kupując nawet 10 piłkarzy nie da się od razu zrobić drużyny. Potrzeba czasu, zwłaszcza że poszczególni piłkarze przychodzili do klubu w różnych momentach przygotowań do sezonu. Nie przesadzałbym z tym chwaleniem Erikssona, bo stawiam duże pieniądze, że 2 lat na ławce w City nie wytrzyma.

mhyhy... przyganiał kocioł garnkowi do Utd. Tevez, Nani i Anderson przyszli do klubu razem w jednym momencie zapewne jeszcze trzymając się za ręce, nikt tutaj chyba nie napisał że City to już jest "drużyna" na miarę mistrzostwa (co w przypadku Utd. i mniemaniu kibiców Diabłów jest pewnikiem), ale z dobrym trenerem którym jest Ericksson (w moim mniemaniu) i ciekawymi transferami których dokonali rysuje się ciekawy zespół który może powalczyć w lidze, po za tym derby to derby i tutaj każdy cal, yard, stopa czy jakąkolwiek miarą mierzyć boisko będzie gryziony przez graczy obu drużyn i nikt nogi nie będzie odstawiał... Remis Diabłów 0:0 z Reading (wow!) czy 1:1 z Portsmouth (wow!) też raczej chluby im nie przynosi ale czy od razu stają się złą drużyną i kandydatem do spadku bo nie wygrali z "przeciętniakami"? Na pewno mecz będzie zacięty i twardy... dodatkowo odpadł Wam Rooney i "Boski" Ronaldo (głupszego zachowania nie widziałem myślałem że wyrósł z tego)... napastników macie bez liku więc... najlepiej jak by City w ogóle nie wyszli z szatni na ten mecz żeby się nie skompromitować... lol...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2007, 15:48

No cóż, kolejna strata punktów. Po raz kolejny przewaga sytuacje, ale zwyceistwa nie ma. Tragedia sie nie dzieje, jeszcze nie bo na kolejna starty punktów nie mozna sobie pozwolic. W zeszłym sezonie zaczelismy kapitalnie i zabrakło sił pod koniec, moze teraz bedzie inaczej? własnie w sezonach wspomnianych tu juz 99 MU nie zaczynało kapitalnie, rozgrywało sie. Tylko, ze teraz sie pozmieniało, jest CHelsea, a ta druzyna od poczatku do konca czy gra źle czy dobrze, ciuła punkty i MU musi zaczac wygrywac. JEst problem w ataku i nie trzeba było sprzedawc Rossiego i Smitha, ja tak juz twierdziłem przed sprzedaza, jednego trzeba było poprostu zatrzymac...ale tego juz nie zmienimy tego, gramy tym co mamy. Mam nadzieje, ze City po dwóch meczach wygrany uwierzy w swoja wielkosc i zostanie skarcony :twisted: w tym meczu poprostu trzeba zaczac wygrywanie na stałe, kolejny zły wynik i bedzie wielki problem. Ja narazie sie nie martwie, zaczne w niedziele jesli przy MU nie zobacze 5 pkt w tabeli.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 16 sie 2007, 16:19

Ja Piie***le. I co Adam N mam cię przeprosić że, kibicuję United ?? Skończ te żenujące wypowiedzi nie każdy ma 60 lat i może im kibicować od czasów gdy byli niżej. Ja mam jedynie 18 a United Kibicuję od 2001 około gdyż wtedy zacząłem interesować się piłką.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Niema co srać ogniem w puli jest jeszcze 108 punktów. Fakt że, mecz z City będzie bardzo trudny ale wierze w United.
Co do czerwonej dla Ronaldo to ciężka sytuacja na powtórce widziałem że niby go tam dotknął ale jak ..eh lepiej nie komentować.
Myśle że na prawej flance zagra Flecher.

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 16 sie 2007, 17:23

Sir Keano pisze:To ja Cie zapytam inaczej. Czemu nie zacząłeś kibicować Birmingham City, Leeds United, Aston Villa, Blackburn Rovers, Leicester City, Man City itd. itp. ??? Czemu akurat Manchester United ???

On to pisal chyba do mnie...Owszem z pewnoscia jest tak ze najczesciej sie kibicuje temu klubowi ktory jest "na topie". Ja zaczelem kibicowac ManU odkad tylko na powaznie zaczelem interesowac sie pilka. I pewnie tez dlatego ze bylo o nich glosno.Ale to byla kilka lat temu wstecz i chyba ten czas nie byl dla ManU jakis fantastyczny? Chodzi mi o to ze bylem tez z nimi kiedy przezywali kryzys jakim mozna bylo nazwac ostatnie miejsce w grupie LM. A teraz poprostu da sie zauwazyc ze kibicow United przybylo po odzyskaniu przez ten klub mistrzostwa i dojscia do polfinalu LM.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 16 sie 2007, 17:37

Adas07 prawda pisał do ciebie ale to nie zmienia faktu że, jestem w takiej samej sytuacji co ty. Więc także poczułem się dotknięty.

Jestem ze szczecina i nigdy nie kibicowałem Pogoni czy też innemu polskiemu klubowi zawsze Manchester.

Ludzie którzy zaczynają kibicowanie wiadomo że , będą kibicować najlepszym drużynom. Lub regionalnym (jeśli są w pobliżu).

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 16 sie 2007, 17:42

Sir Keano pisze: Ludzie którzy zaczynają kibicowanie wiadomo że , będą kibicować najlepszym drużynom. Lub regionalnym (jeśli są w pobliżu).
Ja się z tym nie zgodzę... pochodzę z okolic Łodzi ale od najmłodszych lat kibicuję (L)...

end ot.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2007, 17:56

Obrazek

Zdecydowanie te barwy sie nei podobaja Tevezowi. Za takei zdjecia powinni karać. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”