Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
orzo
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 12 sie 2007, 14:26

Zgadzam się z Jerzinho, który jest takiego samego zdania jak ja, a czeher chyba naprawde żyje w innym świecie. Była mowa 3 lata !! walak o MP, a nie rok czy dwa. A Smudy napewno nie wywlą, bo przeciez to było bez senus - człowiek buduje zespół i przed sezonem, w którym ma byc finał tej budowy zostaje zwolniony - bez sensu. Napewno zostanie na następny sezon Smuda, a Lech będzie grał o mistrzostwo !!!

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sie 2007, 10:29

No to mamy Wisłę na czele tabeli. Karny dla Wisły z kapelusza, odbiór Jarczyka był czyściutki. Druga bramka po błędzie bramkarza gości i mieliśmy po meczu.

Górnik Zabrze ogromnie zawodzi, wydawało się że Brzęczek i Hajto poprowadzą zespół w górne części tabeli. Hajto w przerwie meczu trochę przesadził, nie można się wszędzie dopatrywać korupcji, bo sędzia był niewątpliwie przysłonięty (nie chcę oczywiście usprawiedliwiać decyzji arbitra).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2007, 11:49

Wisła piłkarsko była lepsza, zdecydowanie poziomem przewazała nad Górnikiem, myślę, że wygrana zasłużona.

Inna sprawa sędziowanie. Naprawde po spotkaniu Legii z Grocline trudno było sie spodziewać, że bedzie jeszcze słabsza obsada sędziowska, a jednak. Naprawde sedzia był najgorszym jaki narazie widziałem od poczatku sezonu, obok miał liniowego, ktory był taże na tym samym poziomie. Tylko do jednego nei mozna miec zastrzezen, do tego, ktory biegał w pierwszej polowie kolo Mirka.
Oczywiscie sedzia nie wypatrzył wyniku, tylko teraz mozna domniemac jakby wygladało spotkanie gdybyn ie było karnego, ale to tylko gdyby.

Jak tu sie dziwic Świerowi, Hajto, Ślusarskiemu i innym, ktorzy ostro jada po sedziach.

Jarzinho naucz się w końcu: wypaczył // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sie 2007, 18:13

Owszem, karny z kapelusza. Ale powiedzmy sobie szczerze: gdyby nie z tej akcji, to Wisła strzeliła by bramkę z innej. Prędzej czy później to było nieuniknione i Górnik naprawdę miał minimalne szanse na zwycięstwo. 3 mecze a Zabrzanie bez punktu. Ale nie tragizowałbym, bo mieli naprawdę mocnych przeciwników. Wisła,Legia i Lech grają dobrze w ofensywie i są bardzo groźni. Wygląda to nieciekawie, ale myślę, że Górnik jak zwykle cudem się utrzyma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sie 2007, 20:12

Leszek Gawron
[*] To już jest przesada, niech lepiej dadza tych zatrzymanych i zawieszonych, bo naprawde zaczyna sie robić prawdziwy wstyd, że nie potrafi PZPN znależć kilka noramlnych, bez problemow ze wzrokiem sedziów :? .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sie 2007, 22:21

Jarzinho pisze:Leszek Gawron
[*]
Gil (?) tez sie nie popisal i dzieki temu Legia wygrala bo karny za zagranie reka Edsona jak najbardziej sie nalezal :!:
Swoja droga dziwna sprawa Legia po cichutku, tak cicho-ciemno stuka pkt :!: Mopzna powiedziec ze w cieniu Wisly ale swoje systematycznie z zelazna konsekwencja ugrywa. Inna sprawa ze ma niesamowitego farta :!: Bo na dobra sprawe na zwyciestwo zasluzyla jedynie w jednym meczu w Zabrzu - a i tu przy innym bramkarzu, np przy dzisiejszym Peskoviciu mogla miec spore problemy :!: Jezeli juz wspomnialem o Slowaku to naprawde swietny z niego bramkarz :!: Dzisiaj dzieki niemu pkt zotaja w Zabrzu
A wracajac do Legii to mieli szczescie zarowno z Groclinem, Craxa i LKSem, 1:0 w bolach i bledach sedziego

Tak czy owak wynik imponujacy 4mecze - 12pkt :!: Lider na dizsiaj - mysle ze jutro moga poztsac na tym meisjcu - bo uwazam ze Wisla bedize miala ciezko w Lodzi
Ciekawe kto peirwszy straci pkt :P

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2007, 22:26

Cieszy kolejne zwycięstwo Legii, nie wiem jak grali, ale to mało ważne na razie, ważne 4 z rzędu zwycięstwo. Mam nadzieje, ze druga łódzka drużyna sprawi niespodziankę jutro, chociaż małe szanse. Za tydzien mecz przyjaźni z Sosnowcem, więc pewnie kolejne 3 pkt....
Grzelak drugi gol z rzędu rozkręca sie chłopak, gdzies przed meczem czytałem, ze Grzelak ma patent na ŁKS, widać coś w tym jest ;)
Mucha 360 minut bez straty gola :] ładnie ładnie, obrona nie gra tak źle, Astiz sie sprawdza widać, zobaczymy co będzie jak Choto wróci, na razie na dłużej pewnie zagosci w składzie Augustyn, bo Szala kontuzjowany. Zobaczymy, na razie jest dobrze, ale moze byc jeszcze lepiej.

a tfu, Dickson wraca już na Zagłębie :] moj bład

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sie 2007, 22:39

Bonso pisze:na razie na dłużej pewnie zagosci w składzie Augustyn
watpie, popelnil karygodny blad, ktory powinien zakoncyc sie zdobycie gola przez LKS ale Klatt widocznie z sentymentu do bylego klubu nie chcial umeiscici pilki w siatce

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2007, 22:43

watpie, popelnil karygodny blad, ktory powinien zakoncyc sie zdobycie gola przez LKS ale Klatt widocznie z sentymentu do bylego klubu nie chcial umeiscici pilki w siatce

nie oglądąłem meczu nie wiem, napisałem tak, bo zapomniałem ze Choto już wraca ;) 4 mecze już mineły, wiec z Zagłębiem bedzie żelazna obrona Choto - Astiz :]
obejrze skróty, bede wiedział wiecej co i jak było w meczu ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sie 2007, 1:41

Jarzinho przepraszam za moje chore insynuacje i niezrozumienie.

Co do tematu to Legia zagrala kolejny slaby mecz ale jak na nasza beznadziejna lige wystraczylo zeby znow wygrac ale jak dobrze wiemy panie KJ mistrzostwo rodzi sie w bolach :lol:
Ostatnio zmieniony 18 sie 2007, 9:32 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sie 2007, 10:54

To naprawdę przykre, że kolejny post muszę zaczynać od słów "karny z kapelusza". Do tego jeszcze z kapelusza zamiast królika wyleciało czerwo dla Mioduszewskiego. Robert pokazał swoje doświadczenie i klase, bo pomyślał i cofnął w porę ręce i głowę o które mógłby zahaczyć Jarka. Do tego w wywiadzie nie obsypał sędziego kurwami co pewnie większości cisnęło by się na usta. Teoretycznie mecz ustawiony od 6 minuty, ale w praktyce Ruch miał kilka szans na odwrócenie wyniku. Gdyby tylko poprawili skuteczność, albo w bramce nie stałby Peskovic...

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 19 sie 2007, 16:41

I jestesmy po kolejnej kolejce OE :)

I co sie wydarzylo w ciagu tego weekendu...

Wisla, w której nie mogl zagrac Kosowski i Niedzielan, ogrywa Widzew na wyjeździe i teraz widać, ze wszystkie sparingi przedsezonowe na nic sie zdały, ponieważ w pojedynku kontrolnym przegrała z podopiecznymi Probierza 0-1 :P Kibiców Wisły może tylko cieszyć dobra postawa ich ulubienców, nie straciliśmy punktu od początku sezonu i jak na razie wygląda to na piatkę :!: Ale nie wolno zapominac, że po piętach depcze nam Legia, która sie uporała z ŁKS-em, a bramke zdobył Rafał Grzelak, którego PN Plus odznaczyła niewypałem transferowym lata :shock: :!: trzeci Lech, który już na początku traci do dwóch najlepszych zespołów 5 oczek :!: Czyli krakowski i warszawski zespol na razie najdalej uciekły zdobywając max punktów. Ale juz za dwie kolejki punkty może już stracic :P

A co do komentarza po meczu Wisły.

Spotkanie cięzkie, widoczny brak Kosy i Wtorka, ale znowu świetna postawa Pawła Brozka, który strzelił juz piątą bramke w sezonie. Ćwielong nieco słabiej ale wiadomo jest jeszcze młody i musi sie ogrywac. Przy pierwszej bramce błąd Oshadogan'a a Zieńczuk wiedział co zrobić 8) Widzew wyrównuje a błąd popełnia Cleber, ale przy karnym dla Wiślakow zachowuje zimną krew i pokonuje Fabiniaka. To jest już 3 bramka Brazylijczyka w tych rozgrywkach :!: No oczywiscie wszystkie z karnych :wink:

Prognoza przedmeczowa.

Za tydzień bardzo cieżaki mecz z PGE GKS, Bełchatowianie tez słabiutko rozpoczeli sezon, bo tylko 3 oczka w 4 spotkaniach a jeszcze dzisiaj pojedynek z Groclinem. Legia podejmuje Zagłebie Sosnowiec i mozna powiedzieć ze opisuje sobie kolejne punkty :!: Ale już za dwie kolejki może je stracić :P Zagłębie czeka 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2007, 16:51

Tak naprawde wczoraj dopiero ogladałęm skroty i juz iwe o co chodziło z Gilem w spotkaniu z Legia... Jestem ciekaw dzisiejszych ujec ze wczorajszego starcia w polu karnym Djurdjevicia z Bartczakiem, to bedzi kontrowersja, prawdziwa kontrowersja, bo taka trudno nazwac ostatnie bedy sedziow przy odgwizdywaniu badz nie karnych.
Sedzia pomogl Legionista w odneisieniu zwyciestwa, jednak nie tak bardzo jak sami zawodnicy ŁKS'u. Troche lepsza skutecznosc i Legia mogła zakonczyc spotkanie z 1-0 na 1-3, ale jak zawsze( w tym sezonie) wystarczyło 30 minut dobrej gry. :P
Wczorajsze spotkanie Kolejorza z Zagłębiem było dobre, kilka sytuacji, ale ogolnie walka w środku pola. Lubinianie byli zespołem lepszym, ale nie było jakies przepasci miedzy jedna a druga druzyna. Szkoda, że troche szwankowała skuteczność Rengifo, bo mogło być naprawde świetnie. Oby Dolha popracował nad komunikacja z obrońcami, albo przynajmniej wychodził dobrze do dośrodkowań, bo jedyne dobre wyjscie Rumuna zaobserowowałem chyba w 84 minucie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 sie 2007, 16:56

Ale na linii to akurat Dolha się spisywał jak zwykle dobrze. Te dośrodkowania Iwańskiego są groźne, więc można trochę Rumuna usprawiedliwić. Rzeczywiście niezły mecz. Z lekką przewagą Zagłębia, jednak gdyby Lech wygrał to też jakoś bardzo bym się nie zdziwił.

Wisła nie zagrała może bardzo efektownie, ale przynajmniej skutecznie. A w wygrajlige wszystko wczoraj jak po maśle. Napoleoni,Brożek,Ardboleda,Cleber 8)

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 20 sie 2007, 9:13

Moja ocena ostatniej kolejki:
1. Górnik-Ruch 1:0
Niezłe widowisko, okraszone pomyłkami arbitra. Górnik wreszcie zacznie kolekcjonować punkty, ale w moim odczuciu Ruch jeszcze będzie niebywale groźny, szczególnie w Chorzowie.
2. Widzew-Wisła 1:3
Najsłabszy mecz krakowian w tej rundzie. Jednak mimo rachitycznych ataków, Wisła potrafiła sięgnąć po 3 oczka. W moim przekonaniu występ Widzewa napawa optymizmem, toteż myślę, że łodzianie przestaną być już dostarczycielem punktów.
3. ŁKS- Legia 0:1
Nie ulega wątpliwości fakt, iż w tym spotkaniu ełkaesiacy dość niespodziewanie byli troszkę lepszym zespołem od stołecznej jedenastki. Istotny jest jednak wynik, więc patrząc strikte na sam rezultat, Legia kapitalnie zaczęła rundę, a ŁKS będzie walczyć o utrzymanie pierwszoligowego bytu.
4. Zagłębie- Polonia 1:0
Absolutnie zasłużony tryumf graczy Jurka Kowalika, którzy byli zdecydowanie silniejszym kolektywem. Z całą pewnością bytomianie będą starali się o uniknięcie degradacji, natomiast Zagłębie zrobi wszystko, żeby w sezonie 2008/2009 zagrać na zapleczu Orange Ekstraklasy.
5. Zagłębie-Lech 1:1
Ten mecz w pełni zasługuje na miano najlepszego minionej kolejki. Za nami emocjonujące spotkanie, w którym mogło paść nawet kilka bramek więcej. Cieszę się, że mój ukochany Kolejorz wywiózł cenny remis z gorącego obiektu, lecz muszę przyznać, że to lubinianie byli odrobinę lepsi, choć remis to ze wszech miar sprawiedliwy wynik.
6. Groclin-PGE 0:0
Spotkanie drużyn reprezentujących Polskę w europejskich pucharach nie mogło się podobać. Fatalnie grają zwłaszcza Dawid Nowak i Bartek Ślusarki, kreowani na liderów ekip. Jestem, pomimo wszytko niepoprawnym optymistą, więc sądzę, że zarówno GKS jak i Dyskobolia zagrają w 1 rundzie Pucharu UEFA.
7. Cracovia-Jagiellonia 2:0
Cracovia zagrała najlepsze spotkanie w rundzie, a bessa Banaszyńskiego trwa. Oglądaliśmy jednak mecz drużyn środka tabeli.
8. Korona-Odra 2:0
Kielczanie zaprezentowali się dość korzystnie, świetną partię rozgrywał Robak. Wydaje mi się, że Koronę stać na miejsca 3-6 na koniec sezonu, natomiast wodzisławianie niedługo na stałe zadomowią się w środku tabeli.
Moje jedenastka(4-4-2):Mucha-Kikut,Arboleda,Hajto,Dudka-Kłus,Ekwueme,Napoleoni,Wilk-Robak,Grzelak

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”