Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 sie 2007, 11:06
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 19 sie 2007, 12:18
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 19 sie 2007, 13:33
illes

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 19 sie 2007, 14:05
moja_stopa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 20 sie 2007, 18:40
Raczej trudno aby się pokazał skoro na turnieju w Korei nie ma trzech najbardziej utalentowanych piłkarzy argentyńskich w rocznikach 90 i 91. Federico Laurito nie zdążył się wykurować po zerwaniu więzadeł na początku tego roku, Brian Sarmiento wypadł z kadry z powodu zawirowań na linii klub - reprezentacja (poszło o to, że zawodnik, a w zasadzie jego rodzice zerwali kontrakt z klubem), a Lucas Trecarichi (kto wie czy nie najzdolniejszy z tej całej trójki) z niewiadomych przyczyn się w niej w ogóle nie znalazł.krzychu212 pisze:Ciekawe czy pokaże się jakiś Aguero bądź Messi w drużynie młodych Argentyńczyków.
xeneize
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 sie 2007, 19:41
Wielkie zaskoczenie i niemiła niespodzianka że Lucas nie znalazł się w kadrzexeneize pisze: Lucas Trecarichi
Rossi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 17:26
dzisiaj dwie kolejne bramki plus jedna nieuznana.dobry lewy obronca ale typowy brazylijski tzn ze zapomina o obronie.on czasem ze swoim bratem(Rafaelem ?) nie jest zaklepany przez Manchester od sezonu 2008/09??Szczegolnie interesuje mnie postawa Fabio(lewy obronca a strzela bardzo duzo bramek)
mnie jakos on nie przekonuje niczym.przekonowywal to mnie Anderson dwa lata temu u tego chlopaka nie widze nic nadzwyczajnegojedną z bramek strzelił kreowany na gwiazdę imprezy Lulinha.
mysle ze Bojan zostanie krolem strzelcow i najlepszym pilkarzem.swieten bramki z Hondurasem.dla niego gra z rowiesnikiemi to za malo.ogladam juz trzecia impreze z jego udzialem w przeciagu dwoch lat noi on sie ciagle rozwija nic nie hamuje jego rozwoj.oby tak dalej to bedzie kolejna gwiazdaBojan Krkić
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 21 sie 2007, 18:15
slawinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 19:29
moim zdaniem najwieksze talenty brazylijskie i argentyniskie powinny w wieku 13-15 lat uczyc sie juz w szkolkach najwiekszych klubow.w brazylii jest inny styl i ciezko mlodym pilkarzom sie przyzwyczaic i nie tylko mlodym.dobry przyklad Messi - Saviola. Messi wieku 17 lat zaczynal grac w Europie a teraz jest jednym z najlepszych a Saviola do tej pory mimo ogromnego talentu nic nie osiagnal nastepny to Dos Santos ktory juz sie rewelacyjnie spisuje w sparingach i jestemn pewny ze bedzie w przyszlosci wieksza gwiazda niz Robinho ktory w Realu nie gra nicZdaniem Dungi federacja Brazylijska powinna wprowadzić zakaz wyjeżdżania młodych piłkarzy niech w pełni sie ukształtują u siebie w kraju a potem w wieku 25 lat mogą emigrować do europy a nie jak podał przykład największej nadziei pliki brazylijskiej Pato który w wieku 17 lat przeszedł do ciężkiej ligi włoskiej. Gzie jego mlody organizm jest zagrożony kontuzjami bo tam obrońcy jak w Angli nie przebierają środkach a takich brutali jak Materazzi pełno.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 sie 2007, 20:05
mete pisze:moim zdaniem najwieksze talenty brazylijskie i argentyniskie powinny w wieku 13-15 lat uczyc sie juz w szkolkach najwiekszych klubow.w brazylii jest inny styl i ciezko mlodym pilkarzom sie przyzwyczaic i nie tylko mlodym.dobry przyklad Messi - Saviola. Messi wieku 17 lat zaczynal grac w Europie a teraz jest jednym z najlepszych a Saviola do tej pory mimo ogromnego talentu nic nie osiagnal nastepny to Dos Santos ktory juz sie rewelacyjnie spisuje w sparingach i jestemn pewny ze bedzie w przyszlosci wieksza gwiazda niz Robinho ktory w Realu nie gra nic
Lakier
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 20:12
od charaktru od stylu zycia i od AGENTOW.nie podalem ze zawsze musi byc tak samo ale jestem za tym zeby te najwieksze talenty byly wylawiani i szkoleni w Europie bo to im wyjdzie na dobre.ja jestem tego zdania ale kazdy ma prawo do wlasnegoDobra, dobra. Obecnie najlepszy pilkarz swiata uczyl sie grania w pilke w Brazylii, no i co? to, ze to zalezy od charakteru, kto jakim pilkarzem zostanie.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 sie 2007, 20:18
mete pisze:od charaktru od stylu zycia i od AGENTOW.nie podalem ze zawsze musi byc tak samo ale jestem za tym zeby te najwieksze talenty byly wylawiani i szkoleni w Europie bo to im wyjdzie na dobre.ja jestem tego zdania ale kazdy ma prawo do wlasnego
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 20:26
tak w Brzylii obowiazuje tzw "Prawo Pelego" nie pozwalajace opusczam kraju pilkarzom do lat 18.oczywiscie mozna je ominac.trzeba zapewnic prace rodzicom i sprowadzic ich do kraju razem w synem-pilkarzem.gra wtedy jako syn emigrantwo.wedlug mnie to prawo jest durne.powinni sami decydowac jak ma sie toczyc ich karieraAle to chyba poza Brazylią. Tam jest jakiś zakaz sprowadzania zawodników poniżej 18 roku życia za granicę. Dlatego Pato dołączy do Milanu nie teraz ale jak będzie miał już 18 lat. Jak źle mówię to mnie poprawcie.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sie 2007, 20:54
No własnie troche go wywołałem i strzelił. Zapomina o obronie bo nie gra klasycznego bocznego obroncy tylko takiego fałszywegomete pisze:dzisiaj dwie kolejne bramki plus jedna nieuznana.dobry lewy obronca ale typowy brazylijski tzn ze zapomina o obronie.on czasem ze swoim bratem(Rafaelem ?) nie jest zaklepany przez Manchester od sezonu 2008/09??
Rossi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 29 sie 2007, 21:59
illes
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio