MŚ do lat 17 - Korea Południowa

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

MŚ do lat 17 - Korea Południowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 sie 2007, 11:06

18 sierpnień - 9 wrzesień.
Miasta: Suwon, Jeju, Ulsan, Goyang, Gwangyang, Changwon, Cheonan
Grupa A:
Kostaryka
Korea Płd.
Togo
Peru

Grupa B:
Brazylia
Nowa Zelandia
Anglia
Korea Płn.

Grupa C:
Hiszpania
Argentyna
Syria
Honduras

Grupa D:
Francja
Nigeria
Haiti
Japonia

Grupa E:
USA
Tunezja
Belgia
Tadżykistan

Grupa F:
Ghana
Niemcy
Trynidad i Tobago
Kolumbia

Pierwszy mecz już zakończony:
Korea Północna - Anglia 1-1

TRANSMISJE:
Eurosport, TVP Sport, fifa.com
http://fifa.com/u17worldcup/livecoverage/index.html

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 19 sie 2007, 12:18

Mały ruch jakoś w temacie, trzeba go rozkręcić :D . Wczoraj Brazylia rozgromiła Nową Zelandię aż 7:0, jedną z bramek strzelił kreowany na gwiazdę imprezy Lulinha. Dzisiaj natomiast 2 bramki w meczu Hiszpanii z Hondurasem dołożył Bojan Krkić, gwiazda reprezentacji Hiszpanii ze szkółki Barcy. Dzięki tym dwóm golom jak na razie prowadzi w klasyfikacji strzelców wraz z kolega reprezentacji Jordim. Z Hiszpanów, znane mi nazwiska to Krkić, Falque (szkółka Barcy, duży talent) i Merida, ukradziony przez świetnego trenera młodzieży Wengera Arsena :D Dzisiaj gra Argentyna, kolejny faworyt. Ciekawe czy pokaże się jakiś Aguero bądź Messi w drużynie młodych Argentyńczyków. Z drugim Messim mogą być kłopoty, ale Aguero już jest do skopiowania. Napisałbym o wiele więcej, ale po resecie długiego posta odeszły mi chęci do tworzenia :D

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 19 sie 2007, 13:33

Lulinhą swego czasu interesowała sie Barca, ale cena okazała sie zaporowa i Barca zrezygnowała z jego usług. A jeśli chodzi o nowego Messiego czy Aguero to za takiego uważany jest Federico Laurito, zobaczymy co pokaze na turnieju bo narazie on i jego reprezentacja coś słabo tylko remisuje 0:0

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 19 sie 2007, 14:05

dzisiejsze wyniki z grupy D:

Nigeria 2 - 1 Francja (Macauley Chrisantus 15', Rabiu Ibrahim 64' - Henri Saivet 51')

Japonia 3 - 1 Haiti (Tomotaka Okamoto 42', Hiroki Kawano 80', Yoichiro Kakitani 84' - Joseph Guemsly Junior 71')

i grupa C:

Hiszpania 4 - 2 Honduras (Bojan Krkic 2', 71'; Jordi 56', 81' - Christian Martinez 20', Roger Rojas 72')

Argentyna 0 - 0 Syria

oglądałem drugą część tego ostatniego spotkania. i wnioskując z tych 45' minut można stwierdzić że Argentyńczycy za wiele nie zwojują na tym turnieju. straszny chaos na boisku, pojedynki jeden na jeden przegrywane co raz z, jakby nie było, ogórami. Syryjczycy mogą nawet mieć lekki niedosyt, że nie wygrali tego meczu. wchodzili w obronę jak w masło, pokazując technikę i szybkość nie mniej wartą od równieśników z Ameryki. od utraty co najmniej dwóch bramek uratował Argentynę ich bramkarz, Luis Ojeda. oczywiście, to pierwszy mecz i decydujący będzie pojedynek z Hiszpanią, którego wcale nie muszą przegrać. to futbol młodzieżowy, wszystko się może wydarzyć... :D

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 20 sie 2007, 18:40

krzychu212 pisze:Ciekawe czy pokaże się jakiś Aguero bądź Messi w drużynie młodych Argentyńczyków.
Raczej trudno aby się pokazał skoro na turnieju w Korei nie ma trzech najbardziej utalentowanych piłkarzy argentyńskich w rocznikach 90 i 91. Federico Laurito nie zdążył się wykurować po zerwaniu więzadeł na początku tego roku, Brian Sarmiento wypadł z kadry z powodu zawirowań na linii klub - reprezentacja (poszło o to, że zawodnik, a w zasadzie jego rodzice zerwali kontrakt z klubem), a Lucas Trecarichi (kto wie czy nie najzdolniejszy z tej całej trójki) z niewiadomych przyczyn się w niej w ogóle nie znalazł.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 sie 2007, 19:41

xeneize pisze: Lucas Trecarichi
Wielkie zaskoczenie i niemiła niespodzianka że Lucas nie znalazł się w kadrze :( Dużo dobrego o nim słyszałem, ostatni podpisał kontrakt z Sevilla i myslałem że zobacze go na tym turnieju a tu taki psikus :?
Na Sudamericano U17 też go nie powołał wiec może są jakies zawirowania a lini trener-zawodnik.

Dzisiaj zobaczyłem dwa mecze Niemcy-Kolumbia i USA-Tadzykistan
Pierwsze spotkanie oglądałęm ze względu na Toniego Kroosa i sie troche zawiodłem. Niby zaliczył asyste ale nic wielkiego poza tym nie pokazał, wiem że ma możliwosc ogromne ale dzisiaj przeszedł troche koło meczu. Bardzo ładna bramka Dennisa Dowidata( pierwsza bo strzelił dwie) Niemcy jeden z faworytów turnieju w pierwszym meczu zawiódł moje oczekiwania.
Drugie spotkanie bardzo emocjonujące i wielka niespodzianka.
Alex Nimo przed turniejem był zapowidany jako najwieksza gwiazada Jankesów i pokazał sie w paru sytuacjach z dobrej strony widać że posiada swietny drybling. Mi spodobał sie również Greg Garza który zaliczył asyste i bramke.

Już jutro drugi mecz Brazyli. Pierwszego nie obejżałem ale już zasysam torrenta 8) Szczegolnie interesuje mnie postawa Fabio(lewy obronca a strzela bardzo duzo bramek) i Rafaela. Brazylia głowny faworyt powinien sobie poradzić z Korea. Graja ze spoba sporo czasu wygrali już Sudamericano U15 w 2005 i U17 w tym roku. Faworyt nr 1 ale wiadomo jak to jest w kategoriach mlodziezowych :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 17:26

Szczegolnie interesuje mnie postawa Fabio(lewy obronca a strzela bardzo duzo bramek)
dzisiaj dwie kolejne bramki plus jedna nieuznana.dobry lewy obronca ale typowy brazylijski tzn ze zapomina o obronie.on czasem ze swoim bratem(Rafaelem ?) nie jest zaklepany przez Manchester od sezonu 2008/09??

jedną z bramek strzelił kreowany na gwiazdę imprezy Lulinha.
mnie jakos on nie przekonuje niczym.przekonowywal to mnie Anderson dwa lata temu u tego chlopaka nie widze nic nadzwyczajnego

Bojan Krkić
mysle ze Bojan zostanie krolem strzelcow i najlepszym pilkarzem.swieten bramki z Hondurasem.dla niego gra z rowiesnikiemi to za malo.ogladam juz trzecia impreze z jego udzialem w przeciagu dwoch lat noi on sie ciagle rozwija nic nie hamuje jego rozwoj.oby tak dalej to bedzie kolejna gwiazda

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 21 sie 2007, 18:15

Ci chłopcy mają dopiero po 17 lat i mało który z nich wybije sie w dorosłej pilce.
Drużyny juniorskie Canarinhos obserwuje już od przeszło 10 lat .
I czy ktoś pamięta takich piłkarzy jak Caio, Adailton czy Fabio Pinto królów strzelców młodzieżowych mistrzostw.
Pamiętam kiedy w 1999 Canarinhos zdobywali mistrzostwo w ataku grali nieznani teraz nikomu Souza i Leo Macae a zaledwie rezerwowym był słynny Adriano.
W pomocy grali przeciętni Eduardo Costa jakiś Walker czy grający ogony teraz w lidze brazylijskiej Leo Lima gwiazda tej imprezy.
A z tego rocznika 82 wywodzi sie przecież chyba najlepszy obecnie piłkarz na świecie Kaka
W tedy zupełnie nie znany tak ze nie był nawet w tej kadrze.
Tak naprawdę z młodzieżówek to wybił sie tylko Ronaldinho który grał w 1997 w ataku
razem z wspomnianym Fabio Pinto ( obecnie bez kontraktu nawetWisla Krakow go nie chciała).
Grali w tedy jeszcze DiogoRincon z Dynama Kijow czy Giovanni z Manchesteru City reszta gdzieś przepadła przeważnie grają ogony w stanowych ( plażowych jak chłopcy z Pogoni ligach brazylii.
Głowna przyczyna marnowania tych talentów to jak powiedział Dunga w wywiadzie to że ci chłopcy jak sie wybija to od razu wyjeżdżają do Europy gdzie nie mogą sobie poradzić z innym stylem życia z trenerami mającymi inne założenia taktyczne i ich talenty sa marnowane. Zdaniem Dungi federacja Brazylijska powinna wprowadzić zakaz wyjeżdżania młodych piłkarzy niech w pełni sie ukształtują u siebie w kraju a potem w wieku 25 lat mogą emigrować do europy a nie jak podał przykład największej nadziei pliki brazylijskiej Pato który w wieku 17 lat przeszedł do ciężkiej ligi włoskiej. Gzie jego mlody organizm jest zagrożony kontuzjami bo tam obrońcy jak w Angli nie przebierają środkach a takich brutali jak Materazzi pełno.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 19:29

Zdaniem Dungi federacja Brazylijska powinna wprowadzić zakaz wyjeżdżania młodych piłkarzy niech w pełni sie ukształtują u siebie w kraju a potem w wieku 25 lat mogą emigrować do europy a nie jak podał przykład największej nadziei pliki brazylijskiej Pato który w wieku 17 lat przeszedł do ciężkiej ligi włoskiej. Gzie jego mlody organizm jest zagrożony kontuzjami bo tam obrońcy jak w Angli nie przebierają środkach a takich brutali jak Materazzi pełno.
moim zdaniem najwieksze talenty brazylijskie i argentyniskie powinny w wieku 13-15 lat uczyc sie juz w szkolkach najwiekszych klubow.w brazylii jest inny styl i ciezko mlodym pilkarzom sie przyzwyczaic i nie tylko mlodym.dobry przyklad Messi - Saviola. Messi wieku 17 lat zaczynal grac w Europie a teraz jest jednym z najlepszych a Saviola do tej pory mimo ogromnego talentu nic nie osiagnal nastepny to Dos Santos ktory juz sie rewelacyjnie spisuje w sparingach i jestemn pewny ze bedzie w przyszlosci wieksza gwiazda niz Robinho ktory w Realu nie gra nic

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 sie 2007, 20:05

mete pisze:moim zdaniem najwieksze talenty brazylijskie i argentyniskie powinny w wieku 13-15 lat uczyc sie juz w szkolkach najwiekszych klubow.w brazylii jest inny styl i ciezko mlodym pilkarzom sie przyzwyczaic i nie tylko mlodym.dobry przyklad Messi - Saviola. Messi wieku 17 lat zaczynal grac w Europie a teraz jest jednym z najlepszych a Saviola do tej pory mimo ogromnego talentu nic nie osiagnal nastepny to Dos Santos ktory juz sie rewelacyjnie spisuje w sparingach i jestemn pewny ze bedzie w przyszlosci wieksza gwiazda niz Robinho ktory w Realu nie gra nic

Dobra, dobra. Obecnie najlepszy pilkarz swiata uczyl sie grania w pilke w Brazylii, no i co? to, ze to zalezy od charakteru, kto jakim pilkarzem zostanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 20:12

Dobra, dobra. Obecnie najlepszy pilkarz swiata uczyl sie grania w pilke w Brazylii, no i co? to, ze to zalezy od charakteru, kto jakim pilkarzem zostanie.
od charaktru od stylu zycia i od AGENTOW.nie podalem ze zawsze musi byc tak samo ale jestem za tym zeby te najwieksze talenty byly wylawiani i szkoleni w Europie bo to im wyjdzie na dobre.ja jestem tego zdania ale kazdy ma prawo do wlasnego

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 sie 2007, 20:18

mete pisze:od charaktru od stylu zycia i od AGENTOW.nie podalem ze zawsze musi byc tak samo ale jestem za tym zeby te najwieksze talenty byly wylawiani i szkoleni w Europie bo to im wyjdzie na dobre.ja jestem tego zdania ale kazdy ma prawo do wlasnego

Ale to chyba poza Brazylią. Tam jest jakiś zakaz sprowadzania zawodników poniżej 18 roku życia za granicę. Dlatego Pato dołączy do Milanu nie teraz ale jak będzie miał już 18 lat. Jak źle mówię to mnie poprawcie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 20:26

Ale to chyba poza Brazylią. Tam jest jakiś zakaz sprowadzania zawodników poniżej 18 roku życia za granicę. Dlatego Pato dołączy do Milanu nie teraz ale jak będzie miał już 18 lat. Jak źle mówię to mnie poprawcie.
tak w Brzylii obowiazuje tzw "Prawo Pelego" nie pozwalajace opusczam kraju pilkarzom do lat 18.oczywiscie mozna je ominac.trzeba zapewnic prace rodzicom i sprowadzic ich do kraju razem w synem-pilkarzem.gra wtedy jako syn emigrantwo.wedlug mnie to prawo jest durne.powinni sami decydowac jak ma sie toczyc ich kariera

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sie 2007, 20:54

mete pisze:dzisiaj dwie kolejne bramki plus jedna nieuznana.dobry lewy obronca ale typowy brazylijski tzn ze zapomina o obronie.on czasem ze swoim bratem(Rafaelem ?) nie jest zaklepany przez Manchester od sezonu 2008/09??
No własnie troche go wywołałem i strzelił. Zapomina o obronie bo nie gra klasycznego bocznego obroncy tylko takiego fałszywego :wink:
Zobaczymy co pokaze z Anglia, mysle ze przeciwnik na duzo pozwoli i dlatego tak grał. Zauwazyłem u braci swietna szybkosc i co najwazniejsze wyczucie przy wslizgu a tego sie latwo nie jest nauczyć wiec mysle że jezeli za rok trafią pod skrzydła Fergusona to porownania do Cafu i R.Carlosa mogą byc na miejscu :) Dodam że obaj przez pewnien okres trenowali już z pierwszym zespołem MU.

A Fabio to bardzo bramkostrzelny zawodnik
Sudamericano U15 - 3 bramki
Sudamericano U17 - 7 bramek
MŚ U17 - 3 bramki.....albo i więcej :wink:
Rafael mniej sie udziela w ofensywie ale też może byc z niego wielki grajek.

Lulinha jak już mówiłem na którymś z forum mnie nie przekonuje na siłe kreowany jako gwiazda, choć jeszcze wszystko może sie odwrocić

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 29 sie 2007, 21:59

znamy już pierwszych ćwierćfinalistów zostali nimi Hiszpanie po bramkach zawodników Barcelony czyli Bojana i Iago ten pierwszy strzelił 2 bramki i jest chyba aktulanie królem strzelców tej imprezy. Hiszpanie w kolejnej rundzie zagrają z Francją która bo bardzo cieżkim meczu pokonała po dogrywce Tunezję. Drugą parę ćwierćfinałową stworzą niesamowici Ghanijczycy którzy pokonali 1:0 Brazylię mimo iz całą drugą połowe grali w 10. Brazylia która już przed turniejem była uważana za wielkiego faworyta a po meczach grupowych wilu przyznało juz jej tytuł nie sprostała mocnym fizicznie reprezentantą Ghany. W kolejnej rundzie Ghana zagra z Peru które z kolei pokonało świetnie spisujący sie zespól Tadżykistanu. Jutro czekają nas kolejne 4 mecze. Oby były conajmniej tak samo żazarte i emocjonujące co dzisiejsze, bo to w końcu najlepsza reklama i promocja piłki młodzieżowej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”