Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 319

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sie 2007, 9:18

ddworakk pisze:Nie doruwnuje im ale nie van der Sar... dajcie spokoj!A mecze tych zawodnikow ogladam bardoz czesto!
Jeśli Boruc osiągnie w piłce przynajmniej 1/4 tego co Edwin to wtedy będzie można ich porówynywać bez ośmieszania się. van der Sar mimo swojego wieku i tak bije Boruca na głowę.
benchmarking pisze:moim zdaniem Kahn to poziom Lehmana jak nie nizej. Kahn ma wiele szmat na swoim koncie, w zadnym razie nie uwazam go za topowego bramkarza na dzien dzisiejszy. Dwoch kolejnych trenerow reprezentacji Niemiec stawia na Lehmana, wiec cos w tym chyba jest.
Ale wiesz, że Kahn skończył już grać w reprezentacji :> Piszesz o wielu szmatach Kahna, tylko jakoś w ostatnich miesiącach takie mu się nie przytrafiały. Zresztą jakby nie było Lehmann i Boruc też mają na swoim koncie kilka głupich bramek, więc porównywanie także na tej płaszczyźnie jest słabe.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 23 sie 2007, 9:23

ddworakk napisał:
Nie doruwnuje im ale nie van der Sar... dajcie spokoj!A mecze tych zawodnikow ogladam bardoz czesto!
Ddworakk spoko. [']

Chyba jednak nie wiesz kim jest Edwin. Pewnie widziałeś go raz w Fulham i ze dwa razy w United jak pokazywali LM w tvp :wink:
Gdyby Boruc był lepszy niż VDS czy też Lehman nie grałby w Celticu... tylko w Anglii i to chyba najlepszy argument.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 sie 2007, 10:04

ddworakk pisze:I nie widze w twoich wypowiedizach argumentow ktore mialyby mnie przekonac!
Ja w Twoich wypowiedziach tym bardziej nie widziałem ani jednego znaczącego argumentu. Cały czas piszesz: "Boruc Jest Lepszy! Od Van Der Sara! I Didy! I Dody Też!!1". Ja Ci już przedstawiłem elementy które sprawiają, że Borucowi brakuje jeszcze sporo do tych najlepszych. I zapewne nigdy im nie dorówna :] .

benchmarking
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: benchmarking » 23 sie 2007, 16:22

Michał M pisze:Każdy ma prawo do własnego zdania, tylko zastanów się nad jednym - jakoś nikt z kibiców Bayernu nie dyskutuje nad pozycją Kahna, krzycząc, zeby go wymienić na Rensinga, w przeciwieństwie do prowadzonej tu dyskusji o Lehmannie :] A co do reprezentacji, to Kahn zakończył swoją karierę po MŚ, więc nie ma tu już porównania.
Z tego co sie orientuje to zakonczenie kariery przez Kahna ma zwiazek z tym ze Lehman zostal mianowany pierwszym bramkarzem. Jesli sie myle to mnie popraw. Czy Kahn zakonczyl by kariere gdyby byl numerem 1 w reprezentacji? nie wydaje mi sie.
Michał M pisze:No i jak tak twierdzisz, że Kahn ma wiele szmat na koncie, to przypomnij mi kiedy miał ostatnią :?: Bo jeśli bazujesz ze swoją wiedzą na golu Ronaldo z finału MŚ'02 czy bramce Roberto Carlosa z któregoś tam już meczu z Realem z LM, to dziękuję :stop:
Chodzi mi o to, ze ma wiele szmat na swoim koncie w przekroju calej kariery. Oprocz wymienionych przez ciebie przykladow przytrafilo mu sie jeszcze kilka ladnych "kwiatkow". Nie sledze rozgrywek Bundesligi, ale pamietam, za bylo glosno po tym jak Kahn zawalil dwie bramki z Kolonia w kwietniu zeszlego roku.

Reasumujac, na dzien dzisiejszy, dla mnie Kahn to ta sama polka co Lehman. Obaj sa awaryjni. Taki klub jak Arsenal zasluguje na lepszego bramkarza. Jesli kibice Bayernu sa zadowoleni z Kahna, nie mam nic przeciwko.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2007, 22:20

Zamaist się kłócić o pierdoły :D mogliscie napisać co tam w klubie słychać. A słychac dobre i troche gorsze wiadomosci.

Złą jest na pewno kolejna kontuzja :!: Koszmar kontuzji powraca :?
Ale szczescie w nieszczęściu, ze to kontuzja Lehmanna :] Niemiec sobie odpocznie 2 tygodnie [lub trochę dłużej - coś z Achillesem] w jego miejsce do składu wskoczy Almunia - jak teraz nie wywalczy miejsca w podstawowym skłądzie z Jensem, to już chyba nigdy [znaczy do końca sezonu, kiedy to Jens odejdzie]
Do kadry wraca Gilberto i to jest kolejna dobra wiadomosć, choć zapewne jeszcze nie zagra w najbliższym meczu z Man City od poczatku. Pod nieobecnosć Gallasa i Gilberto kapitanem będzie Kolo Toure.
Powraca także Adebayor. Z nieobecnych to w dalszym ciągu Eboue nie zagra.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 24 sie 2007, 2:33

Wiesz Sir Keano pilka sie troche interesuje widizalem troszke wiecej niz jeden mecz van der Saara i na pewno to bramkarz ktory osiagnal wiele, napewno to bramkarz tej gornej klasy! Pamietam go chodzby z rzutow karnych w finale z Ajaxem (Liga Mistrzow jak dobrze pamietam 95/96) ale mysle z ejednak Borucowi nic teraz nie brakuje by mierzyc sie z holendrem! Mowisz ze Lehman nie gralby w Celticu o ile mi wiadomo to van der Sar gral chodzby w takim klubie jak Fulham ktore potega nie jest podobnie jak Lehman grajacy w Schalke czy Borussi ktore do poteg rowniez nie naleza a porownywalne sa klasa do Celticu! Jak na bramkarza Boruc stary jescze nie jest ma 27 lat! (37 Edwin zas 38 Jens) to jakby nie patzrec 10 lat grania na swiatowym poziomie! I mysle ze jednak Boruc trafi jescze do "wiekszego klubu"!
Jesli chodiz o Kahna to moim zdniaem najlepszy bramkarz swiata ktory ma juz za soba lata swietnosci! Ale nieslychane rzecyz wyciagal swojego czasu.

Co do kontuzji Lehmana to nie wiem czy to do konca prawda... Zastanawia mnie czy to nie jest wytlumaczenie, poprostu Lehman chce odpoczac od kicksow ktore popelnial mus odetchnac nabrac wiary i moze o to w tym chodzi? No a na mecz z City to spore oslabienia Gallas, Gilberto, Lehman czy nawet Eboue to czolowka naszej kadry jesli chodiz o doswiadczenie!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 8:07

benchmarking pisze:Czy Kahn zakonczyl by kariere gdyby byl numerem 1 w reprezentacji?
Kahn miał zakończyć karierę reprezentacyjną po MŚ 2006 tak czy inaczej. Jeszcze wcześniej mówiło się nawet o skończeniu całej jego kariery właśnie w 2006 r. Nie przeczę, że wybór Lehmanna przez Klinsmanna na nr 1 mógł mieć na to częściowo wpływ. Ale trzeba też pamiętać, że teraz była zmiana trenera reprezentacji Niemiec i Loew niekoniecznie musiałby postawić na Lehmanna jako nr1 gdyby miał jeszcze do dyspozycji Kahna (zwłaszcza przy obecnej dyspozycji Jensa):!:
benchmarking pisze:Chodzi mi o to, ze ma wiele szmat na swoim koncie w przekroju calej kariery. Oprocz wymienionych przez ciebie przykladow przytrafilo mu sie jeszcze kilka ladnych "kwiatkow". Nie sledze rozgrywek Bundesligi, ale pamietam, za bylo glosno po tym jak Kahn zawalil dwie bramki z Kolonia w kwietniu zeszlego roku.
Aha, to moje przykłady i ten nieudany mecz z Kolonią tworzą już wiele szmat? :roll: Najpierw naucz się liczyć, a potem będziemy dyskutować, ok? Poza tym, miałeś okazję śledzić całą karierę Kahna? Bo jakoś w to wątpię (szczególnie, skoro sam przyznajesz, że nie śledzisz rozgrywek BL).
No i ciekawe czemu Kicker, będący obiektywną i fachową gazetą, dał Kahnowi "klasę międzynarodową" za rundę wiosenną ostatniego sezonu :?: Pewnie za wiele szmat, co nie? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2007, 8:46

Michał M pisze:Aha, to moje przykłady i ten nieudany mecz z Kolonią tworzą już wiele szmat? Rolling Eyes Najpierw naucz się liczyć, a potem będziemy dyskutować, ok?
zawsze można się cofnąć do roku 2000 i meczu Z Portugalią :smile2:

ddworakk pisze:Co do kontuzji Lehmana to nie wiem czy to do konca prawda... Zastanawia mnie czy to nie jest wytlumaczenie, poprostu Lehman chce odpoczac od kicksow ktore popelnial mus odetchnac nabrac wiary i moze o to w tym chodzi?
myśle, że Jens jest na tyle ambitny, że po tych błędach tym bardziej chciałby się pokazać z dobrej strony. Nie wydaje mi się, także aby Wenger miał go posadzić na ławce, a za powód podać kontuzje - przecież wtedy Jens, który i tak odejdzie po sezonie, zapewne głośno powiedziałby w mediach o prawdziwym powodzie. Przecież to Jens :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 8:54

fieldy pisze:zawsze można się cofnąć do roku 2000 i meczu Z Portugalią :smile2:
Nawet gdybyśmy doliczyli się 10 szmat (jak na razie wszystkie wymienione zdarzyły się ponad rok temu), to nie jest to wiele, nie w stosunku do 20-letniej juz kariery Kahna :wink: Pokażcie mi zresztą aktualnie grających bramkarzy, którzy tyle osiągnieli co Kahn i mają mniej szmat na swoim koncie :> Najlepszym w końcu może się zdarzyć jakaś wtopa :P
I w ogóle, fieldy, to nie wtryniaj się :P, bo chcę gościa nauczyc, że żeby wygłaszać jakies sądy, to trzeba mieć na nie uzasadnienie. W końcu to porządne forum, a nie jakiś tam onet :!:

Co do kontuzji Lehmanna, to też myślę, że to nie jest pic. Co by mu zależało - w końcu dla bramkarza, który chce zmazać plamę, każdy kolejny mecz jest nową szansą udowodnienia swoich mozliwości :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2007, 9:29

I w ogóle, fieldy, to nie wtryniaj się
ok, zaraz wyjeżdzam :wink:
Coby jasność była. Nie uważam Kahna za słabszego bramkarza od Jensa. Obaj potrafią [czy też potrafili :D] bronić kapitalnie, obaj również potrafią wpuscić szmatę w stylu Dudka. Cz to dziś [jak Jens] czy wcześniej [jak Kahn]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 9:46

fieldy pisze: ok, zaraz wyjeżdzam :wink:
Wiem, udanego zlotu :P
fieldy pisze:Obaj potrafią [czy też potrafili :D] bronić kapitalnie, obaj również potrafią wpuscić szmatę w stylu Dudka.
Niech Ci będzie, choc Dudkowi zdarzało się to o wiele częściej :P No i nie ma bramkarza, który cała karierę zagrałby bezbłędnie - a o błędach bramkarzy pamięta się z reguły dłużej.
Prawda jest taka, że zarówno Oliver jak i Jens są jednymi z nielicznych bramkarzy XXI wieku, którym można przypisać klasę światową - dlatego taka trudna była decyzja Klinsmanna w 2006 r. Faktem, jest, że może tej klasy światowej w tej chwili już nie prezentują, ale głównie zwaliłbym to na wiek - 38 lat to sporo nawet jak dla bramkarza (i niech nikt nie wyskakuje tu z Zoffem, bo w jego okresie grało się duzo mniej i stąd nie było potrzeby aż takiej koncentracji :wink: ). Ale jestem przekonany, że i jeden i drugi skończą swoje kariery jako nr 1 w swoich klubach, a nie przypatrując się meczom z ławki 8) A Niemcy już niedługo zatęsknią za jednym i drugim, bo następcy, choc solidni (Enke, Hildebrand, Wiese, Weidenfeller) to jednak nie mają takiej klasy :wink: No i takich osobowości z pewnością też nie :P

benchmarking
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: benchmarking » 24 sie 2007, 13:25

Michał M pisze:Aha, to moje przykłady i ten nieudany mecz z Kolonią tworzą już wiele szmat? :roll: Najpierw naucz się liczyć, a potem będziemy dyskutować, ok? Poza tym, miałeś okazję śledzić całą karierę Kahna? Bo jakoś w to wątpię (szczególnie, skoro sam przyznajesz, że nie śledzisz rozgrywek BL).
Umiem liczyc i mozemy podyskutowac. Czy ja napisalem ze powyzsze wpadki sa jedynymi jakie mial Kahn w trakcie swojej kariery? Nie. Duzo zalezy od tego jak interpretujesz slowo "wiele". Dla mnie wiele, jesli chodzi o bramkarskie wpadki, to jest okolo na przyklad okolo 10, a tyle jak sam przyznales, moglo by sie uzbierac.

Michał M pisze:No i ciekawe czemu Kicker, będący obiektywną i fachową gazetą, dał Kahnowi "klasę międzynarodową" za rundę wiosenną ostatniego sezonu :?: Pewnie za wiele szmat, co nie? :lol:
Nie napisalem , ze Kahn wpuscil wiele szmat w rundzie wiosennej ostatniego sezonu.
Michał M pisze:Prawda jest taka, że zarówno Oliver jak i Jens są jednymi z nielicznych bramkarzy XXI wieku, którym można przypisać klasę światową - dlatego taka trudna była decyzja Klinsmanna w 2006 r. Faktem, jest, że może tej klasy światowej w tej chwili już nie prezentują,
No i sie zgadzamy, prawda?

Koniec tematu z mojej strony.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 14:06

benchmarking pisze:Czy ja napisalem ze powyzsze wpadki sa jedynymi jakie mial Kahn w trakcie swojej kariery?
Innych jakoś nie potrafiłeś wymienić, a rzuciłeś hasło "wiele" - brak uzasadnienia, IMHO :!:
benchmarking pisze:Dla mnie wiele, jesli chodzi o bramkarskie wpadki, to jest okolo na przyklad okolo 10, a tyle jak sam przyznales, moglo by sie uzbierac.
Aha, czyli 10 to wiele? Wychodzi po "pół szmaty" na każdy zawodowy sezon Kahna - wprost powalająca wielkość :shock:
Dla porównania powinienem chyba wypisać teraz listę meczów, które Oliver praktycznie wygrał lub zremisował w pojedynkę - byłby to z pewnością najdłuższy post w dziejach tego forum. Tyle, że nie mam na to czasu ani chęci w tym momencie - zwłaszcza dla kogoś, dla kogo "10" znaczy wiele :]

Koniec dyskusji, bo nie ma tu już o czym dyskutować :!: Zresztą temat wielkości Kahna powinien byc omawiany raczej w innym topiku 8)

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 24 sie 2007, 14:38

Moim zdaniem Kahn to najlepszy bramkarz ostatniego dizesieciolecia! nie ma bramkarza w histori pilki ktory nie puscil szmaty!I mysle ze glupota jest te szmaty liczyc! Na zawsze zapamietam umiejetnosci Kahna, Schmeichela, Kopke i Buffona! Bo mysle ze umiejetnosci ktore posiadali (posiadaja) ci bramkarze to szczyt umiejetnosci bramkarskich oczywiscie kazdy z nich mial w karierze kilka szmat ale chyba nie po szmatach dobrago bramkarza sie rozpoznaje!
PATRZE ZE NASZA DYSKUSJA WYSZLA POZA SPRAWY THE GUNNERS :shock:
Wlasnie czytam jak Pires wypowiada si ena temat odejscia Henrego! "Jestem szczęśliwy, że Thierry jest w Hiszpanii. Zasłużył, aby grać dla lepszego klubu" patrze Pires bardizej sie cieszy z decyzji Henrego niz swoich, zreszta z czego ma sie sam cieszyc jak do lepszego klubu nie odszedl. Pamietam gdy Robert odszedl z Arsenalu w Villareal nie mial dobrej aklimatyzacji doznal tam powaznej kontuzji! Podczas nastepnego okienka transferowego pojawily sie wypowiediz Piresa o tym ze marzy o powrocie do Londynu i bylby najszczesliwszym czlowiekiem jesli Wenger po raz 2 by mu zaufal!

Przeczytalem wlasnie na stronie Barcy:
Thierry Henry w maju 2006 roku doznał wielkiej porażki podczas finału Ligi Mistrzów w Paryżu. Wtedy zmierzył się z Barçą, swoim obecnym klubem. "Nigdy więcej nie oglądałem tego spotkania. Tak samo jak finału Mistrzostw Świata. Nie lubię oglądać przegranych meczów. Rozmawialiśmy jednak na temat tej potyczki w szatni i doszliśmy do wniosku, że Samuel Eto'o był na spalonym, kiedy strzelał gola. Miłe jest jednak, że 'Samu' bez przerwy mnie wspiera" - wyjaśnia napastnik "Dumy Katalonii". to jest w jakims stopniu moj sukces :D gdyz wtedy bylem pewny tego spalonego! Kazdy wokol byl za Barca z moich znajomych i nie tylkoa ja walczylem o Arsenal! Bylem pewien ze to bramka ze spalonego a teraz sami zawodnicy to potwierdzili! Szkoda tylko ze sediza tego nie zauwazyl...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2007, 19:30

Lider pokonany 8)
Nie mogło być inaczej. W klubie jednak źle sie dzieje. I to bardzo źle. Kontuzji miało nie być - a ich cały czas przybywa :!:

Piękna mamy teraz defensywę. Lehmann, Sagna, Eboue, Gallas, Senderos - wszyscy kontuzje. Dziś znów musiał Gilberto grać na obronie.

Mecz ładny, dużo okazji. Kapitalna postawa młodego Schmeichela. Nie wiem skąd, ale wiedziałem że obroni tego karnego. U nas znów skuteczność zawodziła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”