FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 468

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 sie 2007, 23:45

Mentor pisze:Swoją drogą nie rozumiem dlaczego Samu nie ma jeszcze obywatelstwa Rolling Eyes
Chyba musi przepracowac 10 lat o ile się nie myle...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2007, 23:47

Toudinho pisze:Chyba musi przepracowac 10 lat o ile się nie myle...
Wiem o tym. Kameruńczyk trafił do Hiszpanii w sezonie 1996-1997 więc już chyba czas na to, aby dostał hiszpańskie papiery.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 23 sie 2007, 0:09

:shock:

Tyle co skończyłem film, wszedłem na forum - i za dobrze jeszcze nie ogarniam co się stało. Ani tego że jednak zdecydowaliśmy sie puścić Hausa ani jeszcze bardziej tego że to właśnie Chelsea się zdecydowała na jego zakup :shock: Już prędzej bym w jakieś Newcastle uwierzył.

W każdym razie dzięki Juliano za grę - a zwłaszcza za tę jedyną bramkę :!:

Wizja Ulki jako jedynego zmiennika Zambro powoduje u mnie lekkie ukłucie niepokoju. Pocieszam się jedynie nadzieją, że sprzedaż Bellettiego jest przygotowaniem miejsca na nowego zmiennika Włocha. W Alvesa nie wierzę, zresztą w chwili obecnej Dani to byłby już chyba przesyt, ale może zarząd ma na oku jakiegoś młodego piłkarza który przyszedłby do klubu już teraz i robił za zmiennika a za jakieś 2 sezony zastąpiłby Włocha z marszu. Zwłaszcza że zwolniło się miejsce non-ue, więc może coś jest na rzeczy :?: :idea: A przynajmniej ja chciałbym żeby tak było.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2007, 0:12

A ja chciałbym, aby było tak:

Del Nido przejechał się na swojej pazerności. Nie udaje mu się sprzedać Alvesa za tyle ile by chciał i Daniel zostaje w Sevilli jeszcze na jeden sezon. Po tym sezonie Zambro chce odejść do Milanu a my bierzemy Alvesa.

\o/

:P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2007, 0:20

Nie licz na to, Ferguson kupi jutro Alvesa za 36 mln euro i zrobi z niego napastnika, który będzie receptą na nieskutecznosc MU i zostanie królem strzelców Premiership :P

A tak w ogóle gdyby kiedys Barca zdecydowala sie na Daniego kosztem Zambro to zamiana Zambrotty na Alvesa mogłaby byc IMO korzystna dla Barcy tylko w lidze hiszpańskiej bo w LM mogłoby to byc za duże ryzyko. Alves to świetny kopacz ale wg mnie niepotrzebny dla Barcy w tym momencie i przy takiej taktyce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2007, 0:22

Alves w tym momencie nie jest potrzebny bo mamy Zambro, ale jak dla mnie Alves jest geniuszem i za rok mógłby już być u nas bo Zambrotta na pewno chętnie przejdzie do Milanu na stare lata :P

Dlaczego sądzisz, że Alves nadaje się tylko do La Liga? Nie pisz tylko, że Daniel jest słaby w defensywie bo tak nie jest.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2007, 0:37

Jest świetnym piłkarzem niewątpliwie i nie mam zamiaru tego negowac. Nie uważam też, że jest dobry jedynie na potrzeby La Liga. Ba, wydaje mi się, że Sevilla ma w tym sezonie duże szanse nieźle namieszac w LM a Alves stac się jedną z największych gwiazd tej edycji.

Nie twierdzę, że jest słaby w defensywie ale moim zdaniem otoczka jaka się pojawiła wokół niego jest w głównej mierze spowodowana świetną grą w ofensywie. Z powodzeniem w tej chwili mógłby byc jednym z najlepszych skrzydłowych świata. W obronie jest niezły ale to jednak w moim mniemaniu za mało jak na potrzeby Barcelony w europejskich pucharach (np. przeciwko Milanowi, Chelsea czy MU) przy obecnej, nie ma co kryc, ofensywnej taktyce. Zambrotta, mimo, że póki co nie pokazał pełni swoich możliwosci w Hiszpanii jest dobry w ofensywie choc nie w takim stopniu jak Alves, za to przynajmniej w mojej opinii lepszy w defensywie a przy ofensywnym potencjale i usposobieniu Barcy to defensywa może miec kluczowe znaczenie w walce o trofea w Europie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2007, 0:46

Ja uważam, że skoro daliśmy radę wygrać Ligę Mistrzów bez zawodnika pokroju Zambrotty czy Alvesa na prawej i bez bardzo dobrego DM-a to tym bardziej dalibyśmy radę z Toure z którym wiążę duże nadzieje oraz Alvesem, który we wszystkim jest lepszy od Bellettiego.

Moim zdaniem Alves jest świetny w ataku i dobry (nie bardzo dobry) w obronie. Łapie sporo kartek co prawda, ale nie należy tego demonizować.
przy ofensywnym potencjale i usposobieniu Barcy to defensywa może miec kluczowe znaczenie w walce o trofea w Europie.
Z tym akurat trudno się nie zgodzić, ale cóż. W przypadku Daniela mogę się przyznać bez bicia, że jestem zaślepiony i chciałbym go w Barcelonie bardziej niż kogokolwiek innego :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sie 2007, 2:52

Belletti w Chelsea? Naprawde spory szok. Troche szkoda, bo mnie rowniez nie cieszy perspektywa Uli jako zmiennika Zambro. Co do Alvesa to chetnie widzialbym go u nas, moze za rok :)

???
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ??? » 23 sie 2007, 16:09

Alves pewnie bedze w realu czytalem jego wypowiedz ze chcial by tam grac byla dominacja barcy w hiszpanskiej lidze to moze teraz nadszedl czas realu no zobaczymy real jes cieni jak dupa weza a barca wydaje sie silniejsza no ale real robi teraz takie transwery jak im sie jeszcze Alves trafi to maja szanse na obrone mistrza hiszpani

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 23 sie 2007, 16:45

??? pisze:Alves pewnie bedze w realu czytalem jego wypowiedz ze chcial by tam grac byla dominacja barcy w hiszpanskiej lidze to moze teraz nadszedl czas realu no zobaczymy real jes cieni jak dupa weza a barca wydaje sie silniejsza no ale real robi teraz takie transwery jak im sie jeszcze Alves trafi to maja szanse na obrone mistrza hiszpani
Czy to jest kiepska napinka czy naprawdę tak sądzisz :?: I nie o kwestie wzmocnień Realu mi tu chodzi, tylko o to że "Alves pewnie będzie w Realu". Bo Alves powiedział tylko kurtuazyjnie że "każdy piłkarz chciałby grać w Realu" - a od takiego stwierdzenia do transferu droga daleka. Zresztą, Real chyba już zamknął kadrę na ten sezon.
A propos, czy ta usterka twojej klawiatury o której wspominałeś dotyczy również uszkodzenia klawiszy "." i "," :?: Czy po prostu nie używasz tych klawiszy, bo tak jest "jezzy" albo "foxy" :?: Bo straszne klocki stawiasz, że aż strach to czytać :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sie 2007, 17:57

Zawsze byłem przeciwny byłem Bellettiego, mowiło sie o Romie, Newcastle, a tu Chelsea. Jose tam ma ogromne problemy z prawa defensywa, gdzie zarówno Ferreira jak i Glen graja tragicznie, wiec Juliano jesli bedzie w formie bez wiekszych problemow uzyka miejsce w podstawowym skladzie.

Powodzenia, odegrał znaczaca role w powrocie na szczyt.

???
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ??? » 23 sie 2007, 18:48

ziomus niemoge pisac np "." i "," niemoge napisac ż ć ó itd tez czasem mi niedzialaja przyciski takie jak 1 3 5 8 jak chce napisac np że to ż musze z jas zkopiowac tak jak inne znaki zaprezentowane tu ale nie rozpaczaj niedlugo kupie nowa klawiature

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 sie 2007, 19:10

a nie mozesz zamiast 'ż' napisac 'z'?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2007, 10:46

Dzisiaj Barcelona rozpoczyna seozn ligowy 2007/08. W pierwszym spotkaniu Barca zagra z dobrze grajaca w poprzednim seoznie ekipa Racingu. Frank powołał kadre na to spotkanie :arrow:

Bramkarze: Valdés, Jorquera

Obrońcy: Zambrotta, Oleguer, Thuram, Márquez, Sylvinho, Abidal

Pomocnicy: Xavi, Touré, Iniesta, Deco; Marc Crosas

Napastnicy: Messi, Eto'o, Ronaldinho, Henry, Ezquerro

Brakuje kontuzjwoanych - Puyola, Edmilsona, Eidura. Z powodu kartek grac nie moze Milito, dos Santos bedzie mogl grac od przyszłej kolejki, kiedy to juz wraz z Ronaldinho zwolnia miejsca dla graczy spoza UE, a Bojan gra obecnie dla kadry Hiszpanii. Brakuje takze Motty, ale to z powodow czysto pikarskich.

W podstatowym skladzie moze być tylko jedna niewiadoma. Czy od pierwszych minut zagra Iniesta czy Deco. Anders grał przez wiekszosc przygotowań od pierwszych minut, wiec być moze to on.

W bramce Pokemon, dalej Zambrotta, Thuram, Ula i Abidal. W pomocy zobaczymy jak zagra Toure, a obok niego Xavi i wg. mnie Iniesta, a w napadzie trio REM, Ronaldinho, Eto'o, Messi. Henry 3 z "nowych" w kadrze wejdzie pewnie w drugiej czesci spotkania, chyba, że wynik bedzie mało korzystny.
Zobaczymy czy Ebi zaliczy debiut w La Liga, przeciwnika bedzie maił najlepszego z dostepnych, szkoda, tylko, że po meczu nei bedize mogl sie cieszyć. :P Juz trzeba gonić, bo zarówno Real jak i Sevilla swoje spotkania wygrały.

Visca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”