Król strzelców Premiership 2007/2008 - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

kto strzeli najwięcej ?

Ronaldo [17]
20
53%
Adebayor [16]
14
37%
Benjani [12]
0
Brak głosów
Keane [11]
0
Brak głosów
Santa Cruz [11]
0
Brak głosów
Torres [11]
2
5%
Anelka [10]
2
5%
Tevez [10]
0
Brak głosów
Yakubu [9]
0
Brak głosów
Berbatov [8]
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 sie 2007, 13:07

Według mnie największe szanse ma Drogba jest po prostu stworzony do gry w Premierschip jest dobrze zbudowany i potrafi grać strasznie szybką piłkę myślałem jeszcze o Roo ale wykluczyła go kotuzja ....

Co do trasferu Torresa to jest dla mnie dobry zawodnik ale Eduardo ma lepsze predyspozycje by grać w Anglii.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 sie 2007, 13:13

ja mysle ze ani Drogba , ani Rooney Nie zdobedą korony króla strzelców ...

Bedzie to ktos z Manchesteru City 8)

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 24 sie 2007, 13:25

Torres z Liverpoolu , z Arsenalu Da Silva, mysle ze ktorys z tej dwojki

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 sie 2007, 13:32

Moderatorzy do boju :roll:

W imieniu moderatorów prosze o nie wypowiadanie się jednym zdaniem.

Póki co ciąglę pozostaję przy swoim, czyli Utaka albo Bianchi. Wiadomo, Rooney raczej nie sięgnie po króla strzelców z powodu kontuzji. Typowany Torres gra przeciętnie, nie licząc jednego dobrego występu przeciwko Chelsea. Drogba nie grał we wszystkich meczach z powodu kontuzji, a Eduardo, który dopiero gra swój pierszy sezon w Premeirship nie gra w podstawowym składzie. Utaka nie wiem czy to nie przesada, ale jest jak dla mnie 'czarnym koniem'. Tak samo z Bianchim, który nigdy się niew wyróżniał, dopóki nie zaliczył wietnego poprzedniego sezonu. Przez wielu był niedoeceniany, ale w końcu Sven Goran Eriksson wiedział co robi. Utaka od dawna już imponuje. W lidze francuskiej był jednem z czołowych strzelców, więc nie zdziwie się, że z jego warunkami fizycznymi uda mu się namieszać w Anglii. Zostawmy może też Teveza, który dopiero grał jeden mecz. A możę Van Persie? Czemu nie, Holender gra już w Premiership 3 sezon. Póki co nie był liderem Arsenalu, który potrafił strzelić dużo bramek. Ale po odejściu Henryego, to na Robinie spoczywa ta odpowiedzialnośc, która ma doprowadzić Arsenal na wyżyny.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 24 sie 2007, 13:58

hmm... ciekawy temat... ale ciężko coś wytypować... Drogba kandydat numer jeden chyba nie ma ku temu żadnych wątpliwości, pokazał już w poprzednim sezonie na co go stać zdobywając tytuł naj strzelca, czy w tym roku powtórzy sukces? Chciałbym choć zapewne łatwe to nie będzie, przybył mu konkurent w ataku Chelsea: Pizzaro, a i mam nadzieję że Sheva wydobrzeje i zacznie grać na miarę swojego potencjału, doliczając wyjazd na PNA... Drogba będzie jednym z najskuteczniejszych ale czy najskuteczniejszym?

Martins... o ile nie złapie kontuzji także może powalczyć o to trofeum, chłopak jak wiemy wzrostem nie grzeszy ale za to szybkością nadrabia brak centymetrów, już na początku rozgrywek zaznaczył że będzie się liczył w tej klasyfikacji...

Na graczy Lpool bym nie stawiał ani Holender ani Hiszpan nie strzelą więcej niż po 15 bramek każdy, w moim mniemaniu Kuyt nie jest typowym strzelaczem, nie mówię ze nie potrafi strzelać... ale ma też inne umiejętności, potrafi rozegrać, zaasystować. Torres, pan kupa kasy jeszcze w tym sezonie królem nie będzie,ani w przyszłych... choć już jedną bramkę ładną strzelił... powiem tak, a raczej napiszę, nigdy nie wierzyłem w tego zawodnika uważam go za przereklamowanego i to mocno, nie wiem czym się tak niektórzy w jego przypadku zachwycają...

Robin Van Persie, chłopak ma predyspozycję... dobrych pomocników za plecami... ale wolał bym żeby był takim Bergkampem niż Henrym... 15 bramek max... poza tym są w Arsenalu jeszcze Adebaj i Silva...

Osobiście postawił bym na Anelke :roll: , chłop ma wszystko czego potrzeba, potrafi dobrze uderzyć noga jak i głową, strzela regularnie... czego mu zabraknie? dobrego zespołu... Bolton to nie jest ekipa w której będzie strzelał wiele bramek... mógłby odejść do Obywateli... tam na pewno miał by większe szanse...

No nie wiem kto jeszcze któryś z Kogutów? Jol preferuje grę 2 napastnikami i duże rotacje...
Gracze Utd.... Tevez... nie... Roo kontuzja... może Saha o ile wytrzyma bez kontuzji...
Nie wiem.. ale sobie przynajmniej popisałem...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 24 sie 2007, 16:20

Ja oddalem glos na Robina van Persie. Dlaczego wlasnie Robin? Gra w czolowej angielskiej druzynie, ktora znana jest z tego, ze stwarza sobie duzo dogodnych sytuacji do zdobycia bramki, nie jest to jego 1 sezon w Angli i licze, ze zaprocentuje jego doswiadczenie zdobyte podczas ubieglych sezonow, licze takze ze zajmie miejsce lidera druzyny, ktore zwolnilo sie wraz z odejsciem Henrego. Jego atutem moze byc takze to, ze w trakcie sezonu nie wyjezdza na PNA, przez co (jesli omina go kontuzje) bedzie mial wiecej rozegranych meczow.

O korone napewno powalczy tez Drogba. Z tym, ze on wyjezdza na PNA- i wlasnie to moze zdecydowac, ze korony nie zdobedzie.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 24 sie 2007, 16:25

Eee, czemu nie ma Ronaldo, który był w zeszłym sezonie 3 strzelcem ligi, a są napadziorzy, którzy strzelili od niego znacznie mniej?

I jeszcze McCarthy'ego brakuje (2 strzelec ubiegłego sezonu). Ogółem bardzo nieudolna sonda.

A głos oddałem na Van Persiego, bo Drogbacza przez jakiś czas nie będzie (PNA).

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 24 sie 2007, 20:14

Zagłosowałem na Drogbę, ponieważ on ma niesamowity "dar" strzelecki.

Liczę na to, że słynny Didier utrzyma swoją kapitalną formę, jaką prezentował dotychczas.

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 24 sie 2007, 22:27

Giggsy King pisze:Eee, czemu nie ma Ronaldo, który był w zeszłym sezonie 3 strzelcem ligi, a są napadziorzy, którzy strzelili od niego znacznie mniej?

Ty czasam w ten weekend nie przerzucasz sie na Chelsea :P Bo maja duże szanse na mistrza :P

Według mnie Drogba, ale..... Własnie jest to ale, poniewaz jak wiadomo reprezentant WKS nie bedzie grał w srodku sezonu, ponieważ wyjeżdza na PNA a nie wiadomo w jakiej formie powróci do Anglii. No ale za napastnikiem Chelsea przemawia, ze gra juz kolejny sezon w PremierLeague i z sezonu na sezon jest lepszy. No ale jesli nie Drogba to kto :!: Ronney-ale kontuzja. Torres-pierwszy mecz bardzo dobrze mu poszedł, duzo serca włożył w grę, ale czy to sie przełoży na bramki. Drogba w swoim pierwszym sezonie w lidze strzelił tylko 9 brameczek :!: Dla mnie Bent(strzelać potrafi :wink: ), ewentualnie van Persie(chce na pewno godnie zastapic Henrego) czy Drogba.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 25 sie 2007, 12:46

Myślę że dobrze sezon zaczął także Sibierski narzazie strzelał w każdym meczu Wigan. Pokonywał już bramkarzy Middlesbrough , Evertonu Sunderlandu. Van Persi to nie typowy strzelec który może strzelic ponad 20 goli w sezonie , a Da Silva z Torresem grają pierwszy seozon w Premier League więc też bym im dużych szans nie dawał. Co do Drogby to może być rożnie nie bedzie go zimą gdy będą el. do Pucharu Narodów Afryki. Wiec Ja stawiam na Sibierskiego.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 sie 2007, 13:35

majer13 pisze:Wiec Ja stawiam na Sibierskiego.
bo strzelil 3 bramki :angry2: oczywiscie jest to na razie wynik wysmienity, ale trzeba jeszcze wziac pod uwage umiejetnosci Sibierskiego, ktore ma przecietne i przecietnosc jego klubu. :roll:

rook pisze:Dla mnie Bent(strzelać potrafi
tez go obstawilem. Na razie kompletnie rozczarowuje jak caly Tottenham, ale to sie zmieni. Bent bedzie w czolowce. Mam nadzieje :wink:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 25 sie 2007, 13:53

To może ja też wypowiem się.
Faworytem nr 1 po odejsciu Henry'ego jest oczywiście Drogba. Jednakże jest kilka wątpliwości. Przede wszystkim PNA. Drogba troche spotkań opuści i może to zaważyć na koronie króla strzelców. Po za tym trzeba pamietać że dla Chelsea zeszły sezon byl w pewnym sensie wyjątkowy, ponieważ zazwyczaj bramki rozkładały sie pomiędzy wszystkich zawodników.
Drugim zawodnikiem na którego stawiam w walce o tytuł króla strzelców jest Van Persie. Zawodnik który ma predyspozycje by zastąpić Henry'ego i tego właśnie będzie Wenger od niego wymagał w tym sezonie. A mając za plecami takiego zawodnika jak Fabregas, okazji do zdobywania bramek powinien mieć bez liku. O ile znowu nie złapie jakiejś przykrej kontuzji.
Trzecim zawodnikiem jest Berbatow. Pierwszy sezon miał fantastyczny, ale to ten sezon pokaże ile tak naprawdę jest wart. Problemem całego Tottenhamu jest brak kreatywnego pomocnika. Jol powinien jak najszybciej kogoś takiego kupić o ile zarząd zgodzi sie wydać kolejne miliony.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 sie 2007, 17:45

a gdzie Voronin ? mysle ze tez liczy sie w walce o to trofeum

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 sie 2007, 19:58

Ja stawiam na Torresa jak wiemy w Anglii zawodnicy przychodzący do Premiership mają najlepszy pierwszy sezon więc myślę,że Torres może się pokusić o koronę,narazie ma jednego gola,z meczu na mecz będzie co raz lepiej rozumiał się z drużyną i to zaprcentuje.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 25 sie 2007, 21:21

EnJoy's pisze:zawodnicy przychodzący do Premiership mają najlepszy pierwszy sezon
Oczywiście do grona tych piłkarzy zaliczają się Henry, Drogba, Ronaldo, Van Persie czy Vidic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”